Αν θελήσουμε να ορίσουμε την τοπ πεντάδα από χαρακτήρες των ελληνικών σειρών, σίγουρα μία θέση σε αυτή δικαίως θα κατέχει κι η Μαρία Καβογιάννη ως «Κορίνα» στα «εγκλήματα». Έξυπνη, τσαχπίνα κι ιδιαίτερα ευρηματική, η Κορίνα δε μασάει τα λόγια της, ζει τη ζωή της στο έπακρο χωρίς να νοιάζεται αν κάποιος θα την κατακρίνει για το επάγγελμά της και περιστοιχίζεται πάντα από ενδιαφέρουσες προσωπικότητες κι άτομα που είτε τη λατρεύουν, είτε τη μισούν γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν τη ζωή της. Μαζί με τη Σωσώ αποτέλεσαν δύο από τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς και μας χάρισαν απολαυστικές στιγμές γέλιου κι αξέχαστες ατάκες. Μερικές από τις οποίες θα θυμηθούμε παρακάτω.

 

1. Κάτσε μέχρι να σου κάτσω!

Αυτή η ατάκα είναι ιδανική για να μας συστηθεί η Κορίνα. Κάποιος άλλος μπορεί να σου προσφέρει ένα ποτό, έναν καφέ, ένα φοντάν βρε αδερφέ. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως στο σπίτι της Κορίνας μέσα στη φοντανιέρα θα βρεις προφυλακτικά κι όχι σοκολατάκια.

 

2. -Είμαι αρραβωνιασμένη.

-Κι εγώ Υδροχόος.

-Αχ ωραία, ταιριάζουμε!

Και τι να πρωτοπει κανείς για το δίδυμο Μαρίας Καβογιάννη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ως Τζόνι! Στην πρώτη τους γνωριμία, το φλερτ ήταν έντονο κι οι ατάκες ανεπανάληπτες. Κι αν δε γυρνούσε και νωρίτερα στο σπίτι ο Παύλος, σίγουρα θα μας είχαν χαρίσει κι άλλες.

 

3. Έχει δόνηση το κινητό σου η απλώς χάρηκες που με είδες;

Γι’ άλλη μία φορά η Κορινάρα διδάσκει ατάκες για να σώσεις κάθε πρώτο ραντεβού κι απλώς να μείνεις μια αξέχαστη φιγούρα στα μάτια του.

 

4. Ναι, ναι το κάναμε. Κανονικά. Έγινε χθες το βράδυ. Φοβερά, με μώλωπες, τρέχω για φαρμακείο!

Γιατί εκείνες τις μέρες δεν αγωνιούσαν μόνο οι φίλες της, αλλά όλοι μας για το πότε θα μπει το νερό στ’ αυλάκι μ’ εκείνη και τον Παύλο. Εγώ βέβαια αναρωτιέμαι ακόμη, τους μώλωπες ποιος από τους δύο τους είχε! Μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας.

 

5. 15 το τετραγωνικό μου πήγε εμένα, φαντάσου τότε πόσο το πλήρωσαν!

Ο λόγος για την Ακρόπολη. Που φυσικά είναι φτιαγμένη από μάρμαρο Καρύστου. Κι ο Ικτίνος ήταν ο εργολάβος. Ο επικεφαλής. Που πήρε το οικόπεδο, έριξε την πλάκα και πάει λέγοντας. Έτσι, για να μην ξεχνάμε και την ιστορία μας.

 

6. -Καλημέρα σας

-Καλημέρα, λίγο μοσχαράκι θα ήθελα.

-Βεβαίως ποιο σημείο θα θέλατε;

-Το μπουτάκι του θα ήθελα.

-Ό,τι θέλετε, έχουμε κι εξαιρετική συκωταριά σήμερα.

-Ε, βγάλτε την έξω να τη δω!

Αν μπορούσαμε να βάλουμε σε μια σειρά όλες τις ατάκες της με ερωτικό υπονοούμενο, τότε σίγουρα δε θα μας έφτανε μια μέρα ολόκληρη να καταγράφουμε. Με νάζι και μάτι τσακίρικο, πάει στο κρεοπωλείο να τσεκάρει τον Αλέκο και να αγοράσει κρέας, ή τέλοσπάντων να πάρει αυτό που προσφέρει το μαγαζί.

 

7. -Κάθε τόσο χάνουμε κι ένα παιδί από τη λαίλαπα των ναρκωτικών.

-Ναρκωτικά στο δημοτικό;

-Προχθές βρήκαμε κοκαΐνη στα προνήπια.

Μια απλή καθημερινή συζήτηση ανάμεσα στη δασκάλα Κορίνα, που για όλα έχει μία απάντηση και τον Παύλο. Σεβασμός!

 

8. -Παντρεύομαι! Ήρθε η ώρα να κουμπάριασουμε!

-Ποιος είναι ο γαμπρός;

-Δεν ξέρω!

Γιατί μια Κορίνα Μητροπούλου δεν κολλάει σε μικρές ασήμαντες λεπτομέρειες. Τι σημασία έχει ποιος είναι ο γαμπρός αν έχεις τον Αλέκο για κουμπάρο;

 

9. Κάποιος μ’ αγαπάει!

Σκηνή έντονη και με υπερβολές, που όμως από πίσω κρύβει μεγάλη συγκίνηση κι αλήθεια. Το κλείσιμο μιας εποχής, η αποχώρηση από την παλιά ζωή και το σημαντικότερο η απήχηση ενός ανθρώπου που στον κύκλο του είναι απ’ όλους αγαπητός. Γιατί την Κορίνα δεν την αγαπάει απλώς κάποιος, την Κορίνα την αγαπήσαμε πολλοί και μέσα στη σειρά, αλλά κι εκτός. Και θα συνεχίσουμε.

Συντάκτης: Αλίκη Ζωγράφου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου