Αναμφισβήτητα μια απ’ τις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει κάποιος στη ζωή είναι οι κακές συνθήκες στον χώρο εργασίας. Στις περισσότερες δουλειές που κάνουμε, χειριστικά αφεντικά, κουραστικοί συνάδελφοι ή ανυπόφοροι πελάτες μπορούν να γίνουν αιτία για να μας χαλάσουν την ημέρα μέχρι το τέλος της βάρδιας. Όταν, μάλιστα, το επάγγελμα που ακολουθούμε χρειάζεται πιο στενή και πιο «ιδιαίτερη» επαφή με τους συνεργάτες, εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα.

Σ’ αυτήν την κατηγορία υπάγεται και το επάγγελμα του ηθοποιού. Όπως είναι λογικό, οι σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας ή μιας σειράς δεν είναι πάντα αρμονικές, αλλά μπορεί να χαρακτηρίζονται από διαφωνίες και συγκρούσεις που, τις περισσότερες φορές, εμείς οι θεατές δεν τις γνωρίζουμε κι ούτε μπορούμε να τις διανοηθούμε. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση των παρακάτω επωνύμων:

 

Ράιαν Γκόσλινγκ – Ρέιτσελ Μακ Άνταμς

The Notebook (2004) - IMDb

Πηγή εικόνας: imdb.com

Και όμως το αγαπημένο ζευγάρι του “Notebook”,  που μας συγκίνησε και μας ενέπνευσε με την ερωτική του ιστορία, δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. O «Nόα» και η «Άλι» έφτασαν σε τέτοιο σημείο την κόντρα τους, που ο Ράιαν Γκόσλιγνκ ζήτησε από τον σκηνοθέτη την αντικατάσταση της ηθοποιού που θα υποδυόταν την αγαπημένη του. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, μάλιστα, τους συνέστησε μια αυτοσχέδια θεραπεία για ζευγάρια προκειμένου να βρουν την ανύπαρκτη χημεία μεταξύ τους και να μπορέσουν να συνυπάρξουν για να συνεχιστούν ομαλά τα γυρίσματα.

 

Ντακότα Τζόνσον – Τζέιμι Ντόρναν

13 lingering questions about 'Fifty Shades of Grey' | EW.com

Πηγή φωτογραφίας: Entertainment Weekly

Αυτό κι αν είναι δύσκολο. Να έχεις να γυρίσεις μια άκρως ερωτική ταινία με αμέτρητες σεξου@λικές σκηνές και να μην τα βρίσκεις με τον παρτενέρ σου. Κατά τα γυρίσματα της ταινίας χρειάστηκαν πολλές επαναλήψεις στην λήψη των- ερωτικών κυρίως- σκηνών, λόγω της έλλειψης χημείας μεταξύ των πρωταγωνιστών. Παράλληλα, σε συνέντευξή της η Ντακότα Τζόνσον είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η συνεργασία της με τον Τζέιμι Ντόρναν τη δυσκόλεψε αρκετά.

 

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ – Κιμ Κατράλ

article_a1

Πηγή φωτογραφίας: Cosmopolitan

Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με δύο γυναίκες ηθοποιούς οι οποίες, παρόλο που στη σειρά υποδύονταν τις καλύτερες φίλες, στην πραγματική ζωή, η μεταξύ τους σχέσεις δεν ήταν κι οι καλύτερες. Ο λόγος που οι δύο τους απομακρύνθηκαν ήταν καθαρά οικονομικός, αφού η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ πληρωνόταν με τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του καστ, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στην Κατράλ.

 

Τζερόμ Φλιν- Λίνα Χίντι

La razón por la que estos actores de 'Game of Thrones' no pueden estar juntos | Glamour

Πηγή εικόνας: Glamour Mexico

Οι δύο ηθοποιοί συμμετείχαν στην πετυχημένη σειρά “Game of Thrones” χωρίς, όμως, να έχουν κάποια κοινή σκηνή στους 8 κύκλους της σειράς, παρόλο που οι χαρακτήρες τους είχαν πληθώρα ευκαιριών να συναντηθούν. Κάτι τέτοιο αιτιολογείται από τις δηλώσεις που θέλουν τη Χίντι και τον Φλιν να μην ανταλλάσσουν ούτε «καλημέρα» και μάλιστα ν’ αρνούνται να βρεθούν στον ίδιο χώρο. Ο λόγος για την άσχημη σχέση τους δεν είναι επίσημα γνωστός, ωστόσο φημολογείται ότι ευθύνεται μια ερωτική τους σχέση που έληξε άδοξα το 2004. Ο Φλιν αρνείται τις φήμες, όμως τα μάτια μας άλλα βλέπουν.

 

Ηρώ Μανέ – Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Με την Υρώ Μανέ ήμασταν φίλοι και κουμπάροι αλλά δεν μιλάμε πια τσακωθήκαμε σοβαρά» | Enimerotiko.gr

Πηγή φωτογραφίας: enimerotiko.gr

Περνώντας στην ελληνική σοουμπίζ, έχουμε να κάνουμε με ένα ζευγάρι όχι μόνο συναδέλφων, αλλά και κουμπάρων και πολύ καλών φίλων. Η Ηρώ Μανέ με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη έπαιζαν μαζί στο θέατρο και στην τηλεόραση, διατηρώντας κάποτε άριστες προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Εγκλήματα», όμως, οι δύο ηθοποιοί είχαν κάκιστες σχέσεις και δεν μιλούσαν καν ο ένας στον άλλον. Οι λόγοι ακούγεται πως ήταν είτε οικονομικοί είτε ζητήματα ανταγωνισμού. Όπως και να ‘χει, οι δύο ηθοποιοί δεν μιλάνε μεταξύ τους μέχρι σήμερα.

Οι επαγγελματικές σχέσεις είναι εξίσου δύσκολες με τις ερωτικές- αν όχι και περισσότερο. Η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο, όταν με τους συνεργάτες σου έχεις μια καθημερινή τριβή αλλά δεν αντέχετε να βλέπετε ο ένας τον άλλον, ενώ- σε τέτοιες περιπτώσεις- το γύρισμα ερωτικών σκηνών φαντάζει μαρτυρικό και για τους δύο. Εσύ θα μπορούσες να υποδυθείς τον ερωτευμένο μ’ έναν άνθρωπο που απλά δεν σου κάνει «κλικ»; Ευτυχώς οι μεγάλοι ηθοποιοί το καταφέρνουν χωρίς να πάρουμε οι υπόλοιποι χαμπάρι για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια. Γι’ αυτό άλλωστε κάνουν και αυτή τη δουλειά κι εμείς απολαμβάνουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Συντάκτης: Αλίκη Ζωγράφου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Τσαγκαράκη