Με τον όρο «φλερτ», εννοούμε την ερωτική προσέγγιση σε ένα άτομο που μας ενδιαφέρει. Ξεκινάμε με την πρώτη ευκαιρία το πίτσι-πίτσι σ’ ένα πάρτι ή σ’ ένα καφέ με φίλους κι η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές σε μέρη που δε βρισκόμαστε μόνοι είναι πιο εύκολο να νιώσουμε πιο άνετοι κι ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες. Το φλερτ είναι κάτι που μας εξιτάρει εγκεφαλικά, το απόλυτο παιχνίδι των σκέψεων.

Φαντάσου το σκηνικό που σε βρίσκει μόνο σου μπροστά σε μια μεγάλη παρέα όπου οι επιλογές σου είναι άπειρες. Είσαι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και ξεκινάς κάτι που οι περισσότεροι φοβούνται· να φλερτάρουν. Η λέξη αυτή ίσως να τρομάζει κάποιους, καθώς ζούμε την απόλυτη εποχή των social media με χιλιάδες προφίλ σε facebook κι instagram που όλο μας φέρνουν ψηφιακά πιο κοντά κι όλο μας απομακρύνουν ουσιαστικά. Ενώ τώρα μιλάμε για πραγματική επαφή. Θες ένα σύντροφο σοφιστικέ; Διαφορετικό; Ή ένα καλλίγραμμο σώμα; Όποιος κι αν είναι ο τύπος που σε εξιτάρει μπορείς να τον βρεις εύκολα σε ένα χώρο με μεγάλες παρέες και τότε είναι η ευκαιρία σου να ξεκινήσεις το παιχνίδι.

Αρχικά, είναι πολύ εύκολο να παίξεις με τα μάτια και με πολλούς ταυτόχρονα. Να απευθύνεσαι με το βλέμμα σου και να γδύνεις το πρόσωπο με τα μάτια σου ώσπου στο τέλος να φαντάζεται πως βρίσκεται στο κρεβάτι σου κι έχει περάσει την πιο καυτή ερωτική νύχτα της ζωής του. Οι άνθρωποι που εξακολουθούν να φλερτάρουν σήμερα και μάλιστα κατά πρόσωπο είναι πιο τολμηροί.

Αφού, λοιπόν, γίνει το πρώτο βήμα, ένα απ’ τα χαρακτηριστικά που βοηθάει τους ανθρώπους να φλερτάρουν είναι η κουβέντα γύρω από θέματα που αρέσουν και στους δύο. Το ν’ ακούς προσεχτικά τον συνομιλητή σου δείχνει το ενδιαφέρον σου γι’ αυτόν. Τα θέματα που θα επιλέξεις να αναλύσεις καλό θα είναι να αφορούν και τους δύο σας κι όχι να εστιάσεις στα κατορθώματά σου, καθώς αυτό είναι μεγάλο φάουλ.

Τα κομπλιμέντα δίνουν και παίρνουν όταν βρισκόμαστε σε μια μεγάλη παρέα, με φίλους φίλων και κοινούς γνωστούς κι είναι το must για να ξεκινήσει μια καλή ερωτική προσέγγιση. Όταν ανταποδώσεις τα κομπλιμέντα που εσύ λαμβάνεις, θα διαπιστώσεις πόσο εύκολο μπορεί να γίνει, τελικά, το να φλερτάρεις, όταν νιώθεις άνετα κι ενώ είσαι περιτριγυρισμένος από οικεία κι αγαπημένα πρόσωπα.

Μία μεγάλη παρέα, που δεν απαρτίζεται μόνο από άτομα του ίδιου φύλου, είναι εκείνη που σου δίνει τις περισσότερες επιλογές για φλερτ κι εσύ είσαι αυτός που παίζει την τυφλόμυγα της παρέας και φλερτάρει διαρκώς. Μπορεί να γίνει αντιληπτό απ’ την παρέα, μπορεί κι όχι. Κι είναι καθαρά στο χέρι σου. Όταν το φλερτ είναι μυστικιστικό γίνεται ακόμα πιο σέξι. Τα πειράγματα στα πόδια και τ’ αγγίγματα στα χέρια είναι η σφραγίδα μιας καλής χημείας.

Το ότι έχεις πολλές επιλογές σημαίνει πως έχεις και περισσότερες πιθανότητες να βρεις ανταπόκριση και να ταιριάξεις –αρκεί να μην καταντήσεις γραφικός–, καθώς το καλύτερο πράγμα που συμβαίνει είναι ότι οι χαρακτήρες σε μια μεγάλη παρέα διαφέρουν. Κι αυτή η διαφορετικότητα είναι η μαγεία τους.

Ναι, το καλό φλερτ γίνεται εύκολη υπόθεση, με λίγο αλκοόλ, μουσική, καλούς φίλους κι ευχάριστη διάθεση. Τότε που είμαστε πιο χαλαροί και σίγουρα πιο ο εαυτός μας ίσως γράψουμε τους τίτλους αρχής μιας όμορφης σχέσης.

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη