Και τώρα η ερώτηση για τα πενήντα χιλιάδες ευρώ, ο μικρότερος ή ο μεγαλύτερος σύντροφος είναι αυτός που είναι προτιμότερος για σχέση; Τέλος χρόνου το σωστό είναι το Β, μα αν εσύ θεωρείς πως η παραπάνω απάντηση είναι καθαρά και μόνο θέμα κρίσης, συνέχισε να διαβάζεις και είμαι σίγουρη πως θα το δεις στο τέλος ως μονόδρομο.

Υστέρα από πολλά χρόνια ερευνών με πειραματόζωα εμένα, φίλους και γνωστούς έχω καταλήξει, πως η ιδανική επιλογή για το άλλο σου μισό πρέπει να κυμαίνεται σε κλίμακα συν δύο με πέντε χρόνια, το γιατί θα στο αναλύσω ευθύς αμέσως.

Πρώτον και κύριον με ένα άνθρωπο μεγαλύτερο σε ηλικία είναι πιο εύκολο να βρείτε κοινούς κώδικες επικοινωνίας, αφού βρίσκεστε κατά βάση όχι μόνο στην ίδια δεκαετία αλλά και στην ίδια φάση ζωής. Μπορείτε άνετα να συζητάτε για όλα αυτά που σας βασανίζουν ενώ τις περισσότερες φορές στο πρόσωπο του βρίσκεις και τον μέντορα σου, επειδή βάσει των δικών του βιωμάτων, έχει να σου δώσει και τις πιο εύστοχες συμβουλές.

Ακόμα και για τους καβγάδες σας να μιλήσουμε θα έχουν μια μεγαλύτερη ουσία βρε αδελφέ, αφού αυτός που στέκει απέναντι σου θα έχει ήδη αποκτήσει την ωριμότητα για να μην τσακώνεται μαζί σου, επειδή ξέχασες εχθές το βράδυ να του πεις καληνύχτα ή αν δεν του απάντησες με ταχύτητα φωτός στο χιλιοστό όγδοο μήνυμα, που σου έστειλε για σήμερα.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τα σοβαρά και ας πάμε σίγα σιγά στα πιο λάιτ ζητήματα, ένα από αυτά η διασκέδαση. Όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουμε, ναι και εσύ μεγαλώνεις ασχέτως αν κυκλοφορείς με παιδαρέλια, επιλέγουμε διαφορετικούς τρόπους για να ξεσκάσουμε, ένα θέατρο, ένα εστιατόριο, κάπου που να έχει μια καρέκλα να καθίσουμε τέλος πάντων.

Αν το αντικείμενο του πόθου σου είναι μείον δέκα χρόνια από εσένα, που μεταξύ μας αυτό δεν είναι διαφορά είναι θερμοκρασία στο νευροκόπι, θα θέλει τα ολονύχτια κλάμπινγκ του και όλα εκείνα τα φοιτητικά πάρτι, που εσύ θα μοιάζεις σαν τον σπαστικό συγγενή, που πάει για να επιτηρεί την κατάσταση.

Μην αρχίσω να μιλάω καν για τη στιγμή που θα γνωριστούν οι παρέες σας. Γιατί αυτός που σου ρίχνει λίγα χρονάκια θα έχει και τον ανάλογο κύκλο, που θα μπορείς να συζητήσεις, να προβληματιστείς, να ταιριάξεις με μια λέξη. Μην πιάσουμε όμως την αντίθετη περίπτωση γιατί το κουδουνάκι της ένδειξης κινδύνου έχει ήδη χτυπήσει.

Και ήρθε επιτέλους η στιγμή, να μιλήσουμε για αυτό που είμαι σίγουρη ότι έχεις σκεφτεί ως αντί επιχείρημα, το σεξ. Και όμως αγαπητέ αναγνώστη το σεξ ήταν, είναι και θα είναι πάντα καλύτερο με κάποιον που έχει αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία κάνοντάς το.

Διαφωνείς; για γύρνα το χρόνο λίγο πίσω και πες μου, εσύ ήσουν ακριβώς ο ίδιος στα δεκαοχτώ με αυτό που είσαι στα τριάντα σου; Αν η απάντηση σου είναι ναι, συγγνώμη που θα σε κακοκαρδίσω, αλλά μάλλον εσύ κάτι κάνεις λάθος όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί ο ερωτικός και όχι μόνο τομέας κατακτάται και εξελίσσεται δια της τριβής και της επαναλήψεως, έτσι μόνο μπορεί να γνωρίζει ο καθένας από εμάς τι πρέπει να κάνει και που ή τι του αρέσει και πως.

Αν πάλι το μωρό σου, ακόμα δεν έχει κατασταλάξει σε όλα αυτά, λόγω της άγουρης ηλικίας και καταλήξουμε να σπαζοκεφαλιάζουμε καλύτερα να μην αρχίσω καν να γδύνομαι γιατί έχουμε και δεύτερο χρόνο χωρίς θέρμανση στο σπίτι.

Και μην σκεφτείς να μου πεις ότι θα του τα διδάξεις εσύ, γιατί όταν μιλάμε για σεξ, μιλάμε για απόλαυση, αν είναι να αρχίσω την διάλεξη καλύτερα να πάω σε κάνα σχολείο να μπορώ να το βάλω και στο βιογραφικό μου.

Για εσένα ειδικά που σε βλέπω να είσαι ακόμα λιγουλάκι καχύποπτος έχω να σου πω, πως μεταξύ όλων των άλλων που έχω γράψει, ένας άνθρωπος που έχει διανύσει ένα κάποιο αριθμό χιλιομέτρων στη ζωή του, θα σε κάνει να αισθάνεσαι και μια άλφα ασφάλεια στο πλευρό του, γιατί δίπλα του θα νιώθεις ως αυτή που επέλεξε μετά τις δοκιμές. Άσε που είναι και ενενήντα τοις εκατό πιο σίγουρο ότι έχει αποφασίσει το που πάει, ποιος είναι και τι κάνει.

Αν πάλι δεν κατάφερα να σε πείσω και γέρνεις προς τον αντίπαλο κανε αυτό το τεστ που σου λέω και δεν θα χάσεις: Ξεκίνα να μετράς τις άσπρες τρίχες που έχεις στο κεφάλι σου, αν το άθροισμα τους είναι μεγαλύτερο από τη ηλικία της κατάκτησης σου, το βλέπεις και μόνος σου, ότι κάτι λάθος πάει στην εξίσωση.

 

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη