Γάμος. Για κάποιους τίποτα παραπάνω από ένα μυστήριο και για άλλους η πιο σημαντική στιγμή ένωσης ενός ζευγαριού. Κάποιοι τον ονειρεύονται από μικρά παιδιά και θέλουν η μέρα εκείνη να είναι τέλεια, ενώ άλλοι και μόνο στο άκουσμα της λέξης παθαίνουν αναφυλαξία. Άραγε τι γνώμη έχει κάθε ζώδιο το γάμο; 

Κριός

Δεν είναι αρνητικός στο θέμα του γάμου, αλλά ούτε τον ονειρεύεται και τον σχεδιάζει διαρκώς. Αν βρει τον κατάλληλο άνθρωπο και οι συνθήκες είναι καλές, θα την κάνει την πρόταση ή θα τη δεχτεί. Ωστόσο, ακόμα και να μην παντρευτεί στη ζωή του δεν τον πειράζει. Του αρκεί να περνάει όμορφες στιγμές με το σύντροφό του κι ας μη γίνει ποτέ το μυστήριο. Εξάλλου, γι’ αυτόν ο γάμος είναι περισσοτερο τυπική διαδικασία, παρά συναισθηματική ένωση.

Ταύρος

Ονειρεύεται το γάμο του από μικρό παιδί.Το πώς θα γίνει η πρόταση, τα λόγια που θα πει εκείνη τη στιγμή, το σκηνικό, το μέρος, το τοπίο. Και μετά πού θα γίνει το μυστήριο, ποιοι θα ‘ναι καλεσμένοι, πού θα ακολουθήσει γλέντι. Γι’ αυτόν η μέρα του γάμου του είναι μια απ’ τις σημαντικότερες στη ζωή του και θέλει να γίνουν όλα τέλεια, όπως τα έχει στο μυαλό του. Θα σχεδιάσει προσεκτικά την κάθε λεπτομέρεια, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στο γάμο των ονείρων του.

Δίδυμος

Ούτε που θέλει να ακούσει για γάμο. Το θεωρεί ένα είδος δέσμευσης που δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα του. Θέλει να είναι ελεύθερος να φύγει ανά πάσα στιγμή, να μη νιώθει ότι τον δεσμεύει ένα χαρτί. Η ελεύθερη φύση του και το γεγονός ότι ήταν πάντα δεσμοφοβικός, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την απόφαση να προχωρήσει σε γάμο. Αν το κάνει, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι επειδή δέχτηκε πίεση κι όχι επειδή το θέλει πραγματικά.

Καρκίνος

Όπου γάμος και χαρά το Καρκινάκι πρώτο. Θα νοιαστεί για την παραμικρή λεπτομέρεια. Θέλει να δεσμευτεί και θεωρεί τον γάμο πολύ σημαντικό γεγονός. Τον έχει συνδυάσει με μια ευχάριστη διαδικασία, που μπορεί να είναι χρονοβόρα, να θέλει προετοιμασία και σωστό προγραμματισμό, αλλά για εκείνον είναι το καλύτερό του. Είναι στην ιδεολογία του να φτιάξει μια μεγάλη οικογένεια και να ζήσει για πάντα με τον άνθρωπό του.

Λέων

Δε λέει όχι, αρκεί να είναι σε κλειστό κύκλο. Το πανηγύρι δεν του αρέσει, δε θέλει να δει κάθε τριτοξάδερφο να του εύχεται να ζήσει και καλούς απογόνους. Ο Λέων δε θέλει να κάνει εντύπωση, θέλει τη μέρα εκείνη γι’ αυτόν και το ταίρι του. Μαζί με χαμόγελα από λίγους κι αγαπημένους του ανθρώπους, δυο-τρεις καλούς φίλους και την οικογένειά του. Θέλει να βρίσκονται εκεί οι πραγματικά δικοί του, αυτοί που χαίρονται αληθινά με τη χαρά και δεν ντύθηκαν απλώς για να παρευρεθούν σε μυστήριο.

Παρθένος

«Κάνε, ρε μωράκι, λίγη υπομονή, να στρώσουν τα πράγματα, να τακτοποιηθούμε οικονομικά, δε μας πιέζει κάνεις.» Ο τελειομανής, οργανωτικός κι ανασφαλής Παρθένος τον σκέφτεται τον γάμο και μάλιστα σοβαρά (για την ακρίβεια, υπερβολικά σοβαρά), γι’ αυτό κι αγχώνεται, καθώς θέλει όλα να κυλήσουν άψογα, να ξέρει πως μπορεί να προσφέρει το καλύτερο και, το βασικότερο, πως θα πετύχει. Ίσως, βέβαια, αυτή η αναβλητικότητα να ‘ναι κι η άμυνά του για ένα βήμα που τον τρομάζει, αλλά δεν το παραδέχεται.

Ζυγός

«Γάμος; Τι γάμος; Ποιος; Πού; Πότε; Γιατί; Δεν αισθάνομαι καλά. Λίγο αέρα, ρε παιδιά!» Το Ζυγάκι δεσμοφοβικό δεν το λες, την επιλέγει τη συντροφικότητα κι είναι, μάλιστα, συνήθως, κι απόλυτα πιστό. Αυτό που τον κρατάει, όμως, σε μια σχέση είναι η ελευθερία του να μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να φύγει. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό. Δεν μπορεί τα δεσμά, τις κοινωνικές επιταγές και τα «Τι θα πει ο κόσμος;». Δε θέλει να εγκλωβιστεί μέσα στην ίδια του την επιλογή, γι’ αυτό και προτιμά να ανανεώνει την απόφαση του για το «μαζί» κάθε μέρα, μακριά από τούλια, στέφανα κι υπογραφές.

Σκορπιός

Ορκισμένος να μην παντρευτεί ποτέ. Ο γάμος σκοτώνει το πάθος, όπως λέει κι ο Σκορπιός. Δε ρισκάρει τον ερωτισμό της σχέσης του, πιστεύει πως από τη στιγμή που θα μπουν οι βέρες και μετά, όταν πλέον αποκαλείστε ανδρόγυνο, θα αρχίσετε σιγά σιγά να ρουτινιάζετε. Λες και το μυστήριο με κάποιο ξαφνικό τρόπο γεννά ασφάλεια, σε κάνει να ξέρεις ότι πλέον τακτοποιήθηκες και παράλληλα μπορείς να πάψεις να προσπαθείς. Ειδικά για τη σεξουαλική ζωή του Σκορπιού στην οποία και δίνει μεγάλη σημασία, πιστεύει πως μετά το γάμο σταματάς να πειραματίζεσαι.

Τοξότης

Δεν το παραδέχεται, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του ανυπομονεί να συμβεί. Το παίζει και καλά αδιάφορος, λέγοντας σε τρίτους ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα του γάμου. Ωστόσο, ο ίδιος φαντάζεται κάτι διθυραμβικό. Θέλει μια μέρα ξεχωριστή, μια μέρα γεμάτη ένταση, μια τεράστια δεξίωση, με πολύ κόσμο, χορό. Ο Τοξότης θέλει να παντρευτεί, είναι γι’ αυτόν στόχος ζωής. Παρόλα αυτά, θα περιμένει να βρει το κατάλληλο ταίρι, το μοναδικό, γιατί πιστεύει ότι αλλιώς ο γάμος δεν πρόκειται με τίποτα να στεριώσει.

Αιγόκερως

Το κάνει, γιατί πρέπει να γίνει. Για τον Αιγόκερω είναι θέμα θρησκευτικής πεποίθησης, στην οποία δεν έχει σκεφτεί ποτέ να εναντιωθεί. Ο Αιγόκερως πιστεύει ότι είναι μέρος της φυσικής πορείας εξέλιξης της σχέσης ενός ζευγαριού ο γάμος, της επισημοποίησης της δέσμευσής τους και της επιθυμίας να μείνουν μαζί για μια ζωή. Το είχε στο μυαλό του άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύντροφο της ζωής του, οπότε δεν μπορεί να είναι αρνητικός στο θέμα του γάμου. Ωστόσο, δεν είναι και απ’ τις στιγμές που θεωρεί μοναδικές, μιας και θα τις αντιμετωπίσει σαν μια μέρα, όπως όλες τις άλλες.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος θα βρει χίλιες δύο εναλλακτικές μόνο και μόνο για να κάνει τον γάμο να φανεί μια ανάλαφρη διαδικασία που δεν περιλαμβάνει κοινοτοπίες. Γάμος = πάρτι. Θα μαζέψει τους κολλητούς, θα πάρει αγκαζέ τον σύντροφο και θα παντρευτούν έτσι απλά κι ανέμελα, χωρίς πολλά-πολλά. Κι αν δεν παντρευτεί -με την κλασσική έννοια του όρου- θα συγκατοικήσει. Δεν τον απασχολούν οι λεπτομέρειες για το πώς πρέπει να λέγεται η σχέση που έχει με τον σύντροφό του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να έχει έναν δικό του άνθρωπο να νοιάζεται και να φροντίζει.

Ιχθύς

“Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες.” Αυτό θα σου πει ο Ιχθύς και κοίτα να τον καταλάβεις. Πώς να περιορίσεις το ψαράκι; Εκεί που πάει να δεσμευτεί, αρχίζει να νιώθει πίεση και θέλει να σου ξεγλιστρήσει. Ερωτεύεται εύκολα, είναι αυθόρμητος, αλλά παράλληλα πολύ αντιφατικός.Θα κάνει όνειρα μαζί σου, αλλά μετά από λίγο θα αρχίσει να παίρνει αποστάσεις. Μην του βάλεις ταμπέλες. Άσε τα πράγματα μαζί του να κυλήσουν μόνα τους χωρίς να τα ορίσεις και δώσε του χώρο να σε φροντίσει με τον τρόπο του.