Ο ξεροκέφαλος του ζωδιακού για κάποιους, ο πιο σταθερός στις απόψεις και τις επιλογές του για κάποιους άλλους. Αυτός είναι ο Ταύρος. Πεισματάρης μα και παθιασμένος, επιμένει μα ξέρει και να υπομένει, όταν θεωρεί πως κάτι αξίζει τον χρόνο του και την ενέργειά του. Ερωτικός, γλυκός και τρυφερός παρά τον ρεαλισμό του, φαίνεται να ξέρει πώς να ισορροπεί ανάμεσα στα «πρέπει» και τα «θέλω» του. Έχουμε λόγους να τον ζηλεύουμε κι εκείνος να καμαρώνει για την αφεντιά του.

Ακολουθούν οι 10 πιο χαρακτηριστικοί:

 1. Για το πείσμα σου

Δεν το βάζεις εύκολα κάτω, ξέρεις να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες και να ξεπερνάς τα εμπόδια με θάρρος και πυγμή. Έχεις υψηλό ταμπεραμέντο, έντονο χαρακτήρα και δυναμική προσωπικότητα, κι όλα αυτά μαζί σε βοηθούν να πραγματοποιείς τα όνειρά σου, όσο δύσκολα κι αν δείχνουν. Κάθε φορά θέτεις νέους στόχους και κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να τους προσεγγίσεις.

2. Για τη γοητεία σου

Αυτή είναι και το μεγάλο σου ατού. Γίνεσαι εύκολα συμπαθής με το ζεστό κι έντονο βλέμμα σου, σε συνδυασμό πάντα με τους λεπτούς σου τρόπους. Εκπέμπεις αυτοπεποίθηση χωρίς να προσπαθείς και πολύ, σου βγαίνει αβίαστα μια ηρεμία, ενώ είσαι πολύ φιλικός με τους γύρω σου. Στους ανθρώπους που αγαπάς βγάζεις όλη σου την τρυφερότητα, γίνεσαι χαλί, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θυσιάζεσαι κιόλας, αφού οι αγαπημένοι σου ξέρουν να εκτιμούν καλοπροαίρετα την καλοσύνη και τη θετική σου διάθεση.

3. Για τον ρεαλισμό σου

Εκεί όπου όλοι ονειροβατούν και προσπαθούν –ανεπιτυχώς– να ισορροπήσουν ανάμεσα σε όνειρα, ουτοπικές –συχνά– προσδοκίες κι ανέφικτους στόχους, εσύ κάνεις βήματα σταθερά στην πραγματικότητα. Δεν είσαι πεσιμιστής, ούτε κυνικός, ξέρεις όμως μέχρι πού σε παίρνει, κι αυτό σε γλυτώνει από πολλές απογοητεύσεις. Δεν παρασύρεσαι από συναισθηματισμούς, δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις απ’ τους άλλους, δουλεύεις μεθοδικά, διεκδικείς και κατακτάς όσα επιθυμείς.

4. Για τη σταθερότητά σου

Αυτό το λιμάνι που λαχταράνε ορισμένοι να βρουν για να αράξουν και να ξεχάσουν μια για πάντα τρικυμίες και θαλασσοταραχές, το ‘χεις ακουστά; Ε, αυτό είσαι, αυτό προσφέρεις κι αυτό αναζητάς. Όταν πάρεις τις αποφάσεις σου –μετά από πολύ χρόνο και μπόλικη ώριμη σκέψη, βέβαια– όταν συνδεθείς με έναν άνθρωπο, όταν κατασταλάξεις επαγγελματικά, παρκάρεις και κλειδώνεις. Η σταθερότητά σου σχετίζεται, φυσικά, με την αφοσίωσή σου, το πάθος και τη συνειδητότητα της όποιας επιλογής σου.

5. Γιατί καταφέρνεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου

Μερικοί βάζουν στόχους και πολεμούν γι’ αυτούς για χρόνια ολόκληρα. Εσύ με το που κεντράρεις, θα βρεις τον πιο άμεσο και γρήγορο τρόπο να φτάσεις εκεί που θες να είσαι. Κι αν δεν το πέτυχες με την πρώτη; Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο κι αν είναι το εμπόδιο, το μυαλό σου γεννά λύσεις και τρόπους για να κάνεις πάντα αυτό που ζητά η ψυχούλα σου.

6. Για την ευαισθησία σου

Γνωστοί οι Ταύροι για την ξεροκεφαλιά και τις εκρήξεις θυμού τους. Η λιγότερο φημισμένη σου πλευρά, όμως, είναι η ικανότητά σου να θυσιάζεσαι γι’ αυτούς που αγαπάς. Αυτή η ευαισθησία, που μπορεί και να σε κάνει ευάλωτο κάποιες φορές, φανερώνεται αμυντικά σαν μόνιμα νεύρα, φωνές κι εκρήξεις. Καλύτερα να προτάσσεις τα κέρατά σου, να πέφτουν πάνω οι άλλοι, παρά να δείξεις πόσο πολύ σε στενοχώρησαν∙ ξέρεις και να προστατεύεσαι από τους επιτήδειους.

7. Για τις γνώσεις σου

Όχι να το παινευτείς, αλλά σε λες και κινητή εγκυκλοπαίδεια. Διαβάζεις βιβλία, προσπαθείς διαρκώς να διευρύνεις το πνεύμα σου και θέλεις να μαθαίνεις ολοένα και περισσότερα απ’ όσα ήδη ξέρεις. Ανεξάρτητα απ’ το ακαδημαϊκό σου επίπεδο, είσαι καλλιεργημένος και μπορείς σίγουρα να σταθείς σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου για θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος, από κοινωνικό-οικονομικά και πολιτική, μέχρι πεδία που αφορούν τέχνη και πολιτισμό.

8. Για το ταμπεραμέντο σου

Είσαι έντονη προσωπικότητα, από αυτές που όταν μπουν σε κάποιο χώρο, τον ορίζουν και τον κάνουν δικό τους. Λες τη γνώμη σου με γνησιότητα και δε μασάς τα λόγια σου, δε θα επιλέξεις ποτέ να κρυφτείς πίσω από κάποιον τρίτο ή να μείνεις στη σκιά. Θα σε προσέξουν όλοι κι αυτό δε θα το προσπαθήσεις καν. Είναι στη φύση σου.

9. Για να τις επιδόσεις σου στο φλερτ

Μάστερ του είδους, ξέρεις πότε, πώς και γιατί να φλερτάρεις, και το κάνεις καλά. Τίποτα χυδαίο ή κλισέ δε θα βρει κάποιος στο φλερτ σου, αντιθέτως, ακόμη και σε πιθανή απόρριψη θα εκτιμηθεί ο τρόπος σου -αν και δεν έχεις συνηθίσει να σε απορρίπτουν, γιατί δε χρειάστηκε να το ζήσεις πολλές φορές.

10. Για τις στιλιστικές σου επιλογές

Μπορεί να μην ακολουθείς πάντα πιστά τη μόδα και να ψάχνεις τις νέες τάσεις, φημίζεσαι όμως για το γούστο σου. Είσαι εκείνος ο φίλος που θα πάρουν μαζί τους όταν θέλουν να πάνε για ψώνια και χρειάζονται μια δεύτερη γνώμη κι ο ίδιος που, όταν βρεθείς σε κοσμικές εκδηλώσεις, θα ακούσεις θετικά σχόλια για το στιλ του. Έχεις επίγνωση των δυνατών σημείων πάνω σου κι έχεις βάλει στόχο να τα τονίσεις και να τα αναδείξεις!