Εμείς πιστεύουμε ότι οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα και όχι μόνο του Αγίου Βαλεντίνου. Γιατί όλοι έχουν προτερήματα και όλοι έχουν ένα εκατομμύριο λόγους για να αγαπηθούν. Ναι! Όλοι! Και οι Αιγόκεροι! Ήρθε λοιπόν η ώρα να μπει ένα τέλος σ’ αυτό το μύθο του εργασιομανούς, αδίστακτου καριερίστα του ζωδιακού και να εξηγήσουμε γιατί η καψούρα με έναν Αιγόκερω είναι από εκείνες που δεν περνάνε έτσι εύκολα. 

 

 

1. Εγώ τα βλέπω σοβαρά τα πράγματα

Ο Αιγόκερως έχει την τάση να παίρνει κάποια πράγματα πολύ στα σοβαρά: τα αισθήματά του, την έννοια της σχέσης, το χρόνο που μπορεί να σου προσφέρει. Επίσης παίρνει και κάποια άλλα πράγματα πολύ στα σοβαρά: αυτά που λες ότι αισθάνεσαι για εκείνον, την επιθυμία σου να κάνεις σχέση μαζί του και το χρόνο που μπορείς να του διαθέσεις. Με απλά λόγια, μαζί του τα πράγματα παίρνουν την πραγματική τους σημασία, διάσταση και βαθμό δυσκολίας. Και καλά θα κάνεις να μη φανείς κατώτερος των περιστάσεων (που εσύ δημιούργησες ή επιδίωξες. Γκουχ, γκουχ).

 

 

2. No Bullshit!

«Η ζωή δεν είναι εύκολη. Όσα κρατάνε στο χρόνο θέλουν προσπάθεια και κόπο. Η εμπειρία φέρνει την τελειότητα. Μέσα από τα λάθη θα γίνουμε καλύτεροι». Η στάση ενός Αιγόκερου θα περικλείεται μέσα σε μερικές (αν όχι όλες) από αυτές τις φράσεις. Μετάφραση 1: δε θα σε παρατήσει με την πρώτη δυσκολία. Μετάφραση 2: ούτε με τη δεύτερη. Μετάφραση 3: δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι θα ζήσετε τον έρωτα του παραμυθιού (ή δε θα σου το πει ανοιχτά τουλάχιστον), Μετάφραση 4: δε θα υποσχεθεί ποτέ κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. Τα φύκια και οι μεταξωτές κορδέλες μας τελείωσαν. Αντέχεις μια αληθινή σχέση, έτσι για αλλαγή;

 

3. Στάσου πλάι μου

Όταν τα πράγματα στραβώνουν, όταν ο κόσμος γίνεται εχθρικός, όταν οι καταστάσεις σε πλακώνουν και τα προβλήματα σου κόβουν την ανάσα, μην περιμένεις αυτόματα μια τρυφερή αγκαλιά ή λόγια παρηγοριάς. Δε θα σου πει «όλα θα πάνε καλά» ή «έλα, όλα θα φτιάξουν». Όμως θα σταθεί δίπλα σου, θα σε σπρώξει να δώσεις λύσεις και να πάρεις σκληρές αποφάσεις, θα σε φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τα λάθη σου. Όχι για να σε κριτικάρει, αλλά για να μην τα ξανακάνεις. Ο Αιγόκερως που σε αγαπάει θα σε παιδέψει και θα γίνεις καλύτερος μέσα από αυτό. Στέκεται πλάι σου έμπρακτα και ώριμα, όχι με κούφια γλυκόλογα.

 

4. Μη μου τους κύκλους τάραττε!

Ένας Αιγόκερως λειτουργεί στη ζωή του με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και θέτει προτεραιότητες. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που διαθέτει στη σχέση σας μπορεί να ελαττώνεται κάποιες φορές αν έχει αυξημένες υποχρεώσεις ή έχει θέσει ως προτεραιότητα να κλείσει εκκρεμότητες σε άλλες πτυχές της ζωής του. Μην γκρινιάζεις και μην προσπαθείς να του αλλάξεις με το ζόρι το πρόγραμμά του. Είναι δική σου η ανασφάλεια ότι ο λιγότερος χρόνος μαζί του θα δημιουργήσει απόσταση ανάμεσά σας. Εκείνος όταν είναι μαζί σου είναι 101% μαζί σου, είτε είναι για μία ώρα, είτε για μία εβδομάδα συνεχόμενα. Γκέ-γκε;

 

5. Απολαύστε υπεύθυνα

Σε αντίθεση με τους αστικούς μύθους, ο Αιγόκερως είναι ένα γνήσιο (ίσως το γνησιότερο) ζώδιο της Γης. Θέλει να απολαμβάνει τις αισθήσεις του στον έρωτα, διαθέτει έναν σχεδόν πρωτόγονο ερωτισμό που κρατά μακριά από τα φώτα του κόσμου και αποζητά τις ηδονές πολύ πιο συχνά και με πολύ μεγαλύτερη ένταση από αυτή που σου επιτρέπει να δεις. Σε καλεί να το ζήσετε μαζί και μπορεί να γίνει και πολύ διεκδικητικός μέχρι να σε πείσει.

 

6. Ξυπνάς το ζώο μέσα μου (1)

Το κρεβάτι είναι εξουσία. Και ο Αιγόκερως αγαπάει την εξουσία. Και να την εφαρμόζει και να την ανατρέπει. Άσε το μυαλό σου ελεύθερο να δώσει όσες ερμηνείες μπορεί επ’ αυτού.

 

7. Ξυπνάς το ζώο μέσα μου (2)

Η ερωτική διάσταση της σχέσης είναι και η πιο σημαντική για έναν Αιγόκερω. Και εργάζεται με επιμονή, υπομονή και μέθοδο για να την εκτοξεύσει. Με βιταμίνες να εφοδιαστείς και άφθονα υγρά για να μην αφυδατωθείς.

 

8. Ξυπνάς το ζώο μέσα μου (3)

Δεν τα πάει καθόλου καλά ο Αιγόκερως με την απόρριψη και με τις απαγορεύσεις. Και μπορεί να γίνει πολύ άγριος, επιθετικός και πεισματάρης (σαν το Κρι-κρι της Κρήτης ένα πράγμα) αν νιώσει ότι αντιστέκεσαι στα όσα επιθυμεί πολύ. Ναι, αυτή είναι και η στρατηγική για να μη βαρεθείτε ποτέ ο ένας τον άλλο. Τόσο εύκολο. Τόσο απλό.

 

9. Άσε να σου αφεθώ

Μια σχέση με έναν Αιγόκερω είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και αν σε εμπιστευτεί πραγματικά είναι που θα βγάλει στην επιφάνεια το πιο τρυφερό, αισθησιακό και παράλογα ερωτεύσιμο εαυτό του. Να αποδεικνύεις ότι είσαι εκεί του αρκεί για να αφεθεί και να βάλει σκοπό της ζωής του να σε κάνει ευτυχισμένο.

 

10. Κάποιοι μεγαλώνουν κι άλλοι απλώς ωριμάζουν

Ένας Αιγόκερως δε θα δείξει όλα του τα χαρτιά από την αρχή μιας σχέσης. Ούτε καν μερικούς μήνες μετά. Σαν τα κρασιά που ωριμάζουν με την πάροδο του χρόνου, έτσι κι εκείνος φυλάει τις αληθινές εκπλήξεις, τα δυνατότερα συναισθήματα, τις πιο έντονες συγκινήσεις και ηδονές για το άτομο που θα επιλέξει να μείνει, να αντέχει και να μη μεταλλάσσεται με τη πάροδο του χρόνου. Σύντροφος ζωής είναι, όχι περιπέτεια.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!