paul2082

Πολλά λέγονται για τα Καρκινάκια. Δεν είναι όλα αλήθεια. Ευαίσθητα πλάσματα, ναι. Όχι, όμως, κι αδύναμα. Κοινωνικά κι επικοινωνιακά, όχι όμως κι απαραίτητα ανειλικρινή. Γενικά, είναι απ’ τις περιπτώσεις που φλερτάρουν έντονα με τις αντιφάσεις και μπερδεύουν κόσμο. Ίσως και γι’ αυτό να γοητεύουν τόσο, μέσα απ’ το μυστήριό τους. Τι, πραγματικά, ισχύει όμως;

Ακολουθούν οι 10 πιο συχνοί λόγοι που το καβουράκι μας παρεξηγείται (συχνά αδίκως, μα όχι πάντα):

1. Είναι λίγο γκρινιάρης παραπάνω

Ε, και ποιος δεν είναι; Παράπονα κάνει, και μάλιστα αν το δεις απ’ τη θετική του πλευρά ξέρεις πως ό,τι τον πειράζει θα στο πει και δε θα το κρατήσει για τον εαυτό του και μόνο. Τον έχεις παρεξηγήσει, μιας και το μόνο που θέλει το Καρκινάκι είναι να ‘ναι ξεκάθαρο, απλά δε βρίσκει πάντα τον καλύτερο τρόπο για να εκφράζεται.

2. Είναι υπερβολικά συναισθηματικός

Ναι, σε σημείο που κάποτε σε πνίγει. Φοβάσαι να ‘σαι ο εαυτός σου και να του φερθείς κάποια στιγμή πιο ωμά, γιατί είτε θα βάλει τα κλάματα είτε δε θα σου ξαναμιλήσει ποτέ, επειδή τον πλήγωσες. Οκ, παιδιά, ηρεμήστε! Δεν είναι το ταπεινό χαμομηλάκι που θα δραματοποιήσει το παραμικρό. Φαίνεται συναισθηματικός, αλλά όταν χρειαστεί είναι απ’ τους πιο αυστηρούς και σκληρούς ανθρώπους που θα συναντήσεις. Αντέχει πολλά.

3. Η περιποίηση και η δοτικότητά του σου θυμίζει τη μάνα σου!

Και τι κάνεις όταν η μαμά σε παίρνει δέκα τηλέφωνα; Όταν σε κυνηγά να φορέσεις ζακετάκι; Όταν σου στέλνει κάθε βδομάδα ταπεράκια; Της θέτεις όρια, γιατί πλέον μπορείς να τα κάνεις και μόνος σου. Υπερβολές! Θα σε περιποιηθούν μόνο αν φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο οικειότητας που σε νιώθουν δικό τους άνθρωπο.

4. Αγαπά το σπίτι περισσότερο από ‘σένα

Πού τον ψάχνεις πού τον βρίσκεις στο σπίτι. Θέλεις και να ξεσκάσεις λίγο, βρε παιδί μου, να βγεις έξω, να πιείτε ένα ποτό, να αλλάξει παραστάσεις το μάτι σου. Ο αληθινός Καρκίνος φίλος θα σε ακολουθήσει σε όλα. Εντάξει, προτιμά το σπίτι για τη δική του ξεκούραση κι ευχαρίστηση, αλλά στην καλή παρέα λέει πάντα «ναι»!

5. Θα σου πει το ίδιο πράγμα εκατό φορές

Βέβαια, θα σου το πει με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, αλλά δεν το κάνει επίτηδες. Είναι που θέλει να γίνει όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται, είναι που το ‘χει και λίγο παραπάνω με την εκφραστικότητα. Δε θέλει και πολύ. Αν ξεκινήσει να μιλάει για κάτι που θεωρεί σημαντικό, δε θα σε αφήσει σε ησυχία. Θα μιλάει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί γι’ αυτό. Υπομονή να ‘χεις και κοίτα να του δώσεις μια καλή συμβουλή στο τέλος!

6. Είναι υπερβολικά επίμονος

Αν του κολλήσει κάτι στο μυαλό δεν του το βγάζεις με τίποτα. Είναι να μην του μπει η ιδέα για κάτι. Θα φέρει τον κόσμο τούμπα μέχρι να ανακαλύψει κατά πόσο οι συνειρμοί κι οι υποψίες του στέκουν. Δεν το ξεγελάς το Καρκινάκι. Κι ούτε το αποπροσανατολίζεις. Στο τέλος πάντα θα γίνει ό,τι θέλει αυτό! Θα μάθει την αλήθεια και θα δεις που το ένστικτό του δεν είχε πέσει έξω.

7. Έχει εμμονή με την καθαριότητα

Σε τέτοιο βαθμό που μια σταξιά στο πάτωμα θα τον οδηγήσει σε υστερία. Θα σου έχει παντοφλίτσες έξω απ’ την πόρτα ώστε να τις φορέσεις πριν μπεις, θα πλύνει αμέσως τα πιάτα με το που τελειώσετε το φαγητό για να μη μείνουν, θα σιδερώσει και το πιο μικρό ρουχαλάκι που θα βρει. Τέτοια υπερένταση ποιος άλλος θα μπορούσε να ‘χε; Δεν κάθεται σε ησυχία, αν δεν είναι όλα στην εντέλεια. Πρέπει όλα πάντα να ‘ναι καθαρά και περιποιημένα.

8. Βλέπει κι ακούει μόνο αυτά που θέλει

Και πώς αλλιώς να το κάνουμε, αφού το Καρκινάκι μας τα παίρνει όλα κατάκαρδα. Αν λογάριαζε τοις μετρητοίς ό,τι του έλεγαν, το καημένο, θα είχε αποτρελαθεί. Όμως είναι ένα απ’ τα στοιχεία του που τρελαίνει τους άλλους και συχνά προκαλεί παρεξηγήσεις. Θα ακούσεις δικούς του ανθρώπους συχνά να παραπονιούνται «του το ‘πα και δεν ακούει». Για να προφυλάξει τον εαυτό του, φιλτράρει την κάθε κριτική ή τάχα συμβουλή, που δε συμφωνεί με τα «θέλω» του.

9. Λέει σε όλα «ναι»

Δεν είναι άβουλος αλλά ισορροπιστής. Είτε απεχθάνεται το μέρος που επέλεξες να φάτε το βράδυ, είτε τον πλήγωσες με κάτι που είπες, είτε έχει μια διαφορετική άποψη από εσένα, ο Καρκίνος ζορίζεται να φέρει αντίρρηση. Καθαρά γιατί δεν μπορεί τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρούσεις. Θα πρέπει να τον φτάσει κανείς στα όριά του, ώστε να μην υπολογίσει τίποτα και να εκφραστεί, και τότε ποιος είδε τον Χάρο και δεν τον φοβήθηκε. Αυτό το κακό έχει το να τα κρατάει όλα μέσα του.

10. Τώρα αυτό δεν είναι φλερτ;

Είναι φουλ κοινωνικός, είναι συχνά η ψυχή της παρέας, αγαπά την κουβέντα ενώ απολαμβάνει πάντα τις νέες γνωριμίες, αφού κάθε άνθρωπος είναι γι’ αυτόν μια  περιπέτεια που θέλει να τη ζήσει. Αυτό δεν τον κάνει άπιστο, ούτε ψεύτικο χαρακτήρα. Όχι, δε φλερτάρει με ό,τι κινείται επειδή είναι ευγενικός. Φταίει, στα αλήθεια, η συμπεριφορά του ή μήπως η ανασφάλειά σου;

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!