Ο καθένας μας είναι σαφώς μοναδικός, με τα υπέροχα, φωτεινά, κομμάτια του και τα γοητευτικά ελαττώματά του, ο Κριός όμως είναι απ’ τα πλάσματα που δεν μπορούν να σου περάσουν απαρατήρητα. Δυναμικός και μαχητικός, διεκδικεί και τολμά, ακόμα κι όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Ζηλεύουμε την ευθύτητα, τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό του και δε θα λέγαμε «όχι», αν παίρναμε λίγη απ’ την αισιοδοξία του.

Κι επειδή οι λόγοι να θέλει κανείς να του μοιάσει είναι πολλοί, ακολουθούν οι 10 πιο χαρακτηριστικοί:

 

1. Για τον δυναμισμό τους

Τους θαυμάζουμε για την αυτοπεποίθησή τους, για την ενέργειά τους, για την ευθύτητα του λόγου τους και την πυγμή τους! Δε δειλιάζουν, δεν τα παρατάνε, δεν κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλό τους. Τα Κριαράκια μάς γοητεύουν με τον αέρα εξουσίας που αποπνέουν και μας δίνουν μαθήματα για όλα όσα δεν τολμήσαμε να πούμε ποτέ.

 

2. Για τον αυθορμητισμό τους

«Τι; Αυτό δεν έπρεπε να το πω;» θα σκεφτεί ένας Κριός -όχι από μόνος του, αλλά αφού τον σκουντήξεις πρώτα τη στιγμή που έκανε την γκάφα. Θα πει αυτό που σκέφτεται, ακόμα κι αν πρόκειται να σε πληγώσει. Όχι επειδή είναι κακοπροαίρετος, μα γιατί δε φιλτράρει τις σκέψεις του πριν τις μετατρέψει σε λέξεις. Αυτό είναι άλλοτε καλό κι άλλοτε κακό -όπως το πάρει κανείς.

 

3. Γιατί τους αρέσει να πειραματίζονται

Ο Κριός δε θα πει «όχι» σε νέες εμπειρίες και δε θα απορρίψει μια πρόταση μόνο και μόνο επειδή είναι επιφυλακτικός απέναντί της. Θα δοκιμάσει νέα πράγματα, θα αποδεχθεί προσκλήσεις και προκλήσεις, αφού χαρακτηρίζεται από ελεύθερο πνεύμα και δεν έχει ταμπού – σε κανέναν τομέα της ζωής του, πόσο μάλλον στο σεξ, όπου είναι ανοιχτός σε ιδέες, αρκεί να τολμήσεις να μοιραστείς μαζί του ό,τι έχεις στο μυαλό σου.

 

4. Γιατί είναι έμπιστοι

Ξέρεις πως αν μοιραστείς μαζί τους ένα μυστικό σου, δε θα το μάθει κανένας άλλο, πάρα μόνο το πρόσωπο με το οποίο το μοιράστηκες. Δε θα συζητήσουν τα προσωπικά σου με τρίτους και δε θα σε σχολιάσουν μόλις γυρίσεις την πλάτη σου. Αν το μυστικό σου το ξέρεις εσύ κι ένας Κριός, τότε να είσαι βέβαιος πως το ξέρετε μόνο δύο, μιας κι εκτιμά την εμπιστοσύνη που του δείχνουν και δεν είναι διατεθειμένος να την προδώσει.

 

5. Για τον ενθουσιασμό τους

Άπαξ και συναναστραφείς έστω και για λίγο έναν Κριό, θα καταλάβεις πως είναι σαν μικρό παιδί. Χαίρεται με μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα και δε διστάζει να εκδηλώσει τη χαρά του με τον πιο ξέφρενο τρόπο στους γύρω του. Ώρες-ώρες θα αναρωτιέσαι πώς γίνεται και κυκλοφορεί πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, μα σύντομα θα διαπιστώσεις πως η αισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει είναι αξιοθαύμαστη!

 

6. Για την αυτοπεποίθησή τους!

Ένας Κριός αγαπά τον εαυτό του, βαθιά κι ουσιαστικά και κάποτε ίσως λίγο εγωιστικά, μα ξέρει να θέτει όρια, να απαιτεί σεβασμό και να μη συμβιβάζεται, αν δεν πετύχει αυτό που επιθυμεί ή έστω αν δεν το προσπαθήσει. Δε φοβάται να διεκδικήσει, δε φοβάται να απορριφθεί, δε φοβάται γενικά. Προφανώς, λοιπόν, και ζηλεύουμε την τόση σιγουριά του.

 

7. Για την αναισθησία τους

Κι όχι, δεν είναι κάποιου είδους ειρωνεία. Είναι όντως χάρισμα και μάλιστα αξιοζήλευτο. Ένας Κριός δεν είναι ότι δε δίνει δεκάρα για κανέναν και για τίποτα, απλά ξέρει πότε να κάνει βουτιά στον ωχαδερφισμό του, για να μην πνιγεί μέσα σε παράπονα, προσδοκίες κι απαιτήσεις άλλων. Δε θέλει πολύ δράμα στη ζωή του, έτσι έχει κάνει το «κλάιν μάιν» αυτοάμυνα, κρατώντας μακριά ό,τι δεν αξίζει πραγματικά την προσοχή του.

 

8. Για τη δοτικότητά τους

Ένας Κριός έχει αποθέματα μέσα του, δίνει και δε στερεύει. Θα σταθεί δίπλα σου, θα ψάξει να σου βρει λύση, θα σου συμπαρασταθεί και θα προσπαθήσει να σε κάνει να νιώσεις και πάλι καλά. Θα δώσει σημασία σε αυτό που σου συμβαίνει και δε θα το αγνοήσει. Ξέρει να λέει το κατάλληλο πράγμα την κατάλληλη στιγμή, χωρίς να το πολυσκεφτεί. Η προσφορά για το Κριαράκι είναι υψίστης σημασίας, θέλει να σε προσέχει και να σε φροντίζει με το παραπάνω.

 

9. Για την πνευματικότητά τους

Του Κριού του αρέσει να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Έχει πάντα κάτι σχετικό με την αυτοβελτίωσή του να σου πει. Θέλει να μοιράζεται τις εντυπώσεις του και να επικοινωνεί τις σκέψεις του για ό,τι καινούριο διαβάζει. Θα σε εμπνεύσει με τον τρόπο που μιλάει για όλα όσα τον ενδιαφέρουν και θα σου μεταδώσει τον ενθουσιασμό του για τις τέχνες και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

10. Για την αμεσότητά τους

Έναν Κριό τον προσεγγίζεις εύκολα και σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις άνετα μαζί του απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή. Είναι φιλικός, πρόσχαρος και συνήθως αποπνέει αίσθημα θετικότητας και παράλληλα απίστευτης ηρεμίας. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να θαυμάσεις τη χαλαρότητα και την αισιοδοξία του και δίπλα του σίγουρα θα επηρεαστείς θετικά, βλέποντας τα πράγματα από μια διαφορετική και πιο ευχάριστη οπτική.