anastasia1168

Όλοι έχουμε κάποια χαρακτηριστικά που δεν είναι ανεκτά απ’ τους άλλους. Ελαττώματα θα τα λέγαμε που κάποιοι με το που τα αντιληφθούν το βάζουν στα πόδια. Εγωπάθεια, αδιαφορία, επίκριση, μιζέρια, αρνητισμό, κτητικότητα, ζήλια κι άλλα τόσα. Εσύ τι δεν αντέχεις με τίποτα σε κάθε ζώδιο;

 

Κριός: Γιατί πάντα εκείνος ξέρει καλύτερα. Δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ ότι κάποιος άλλος μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα από εκείνον. Για ένα εγώ ζει το κριαράκι μας.

 

Ταύρος: Για τα διαρκή τεστ του. Τι φοράς, τι τρως, πώς τρως, πώς περπατάς και στην τελική γιατί να περπατάς;; Τι τις θες τις βόλτες και τα έξω; Μια χαρά δεν περνάμε και στο σπίτι με ταινία; Είμαστε τώρα για έξοδα, κάτσε στ’ αυγά σου σε παρακαλώ, σπάταλο πλάσμα!

 

Δίδυμοι: Γιατί ωραίο το φευγάτο, αλλά πόσο να το αντέξεις; Όταν τα πιάτα θα μαζεύονται στο νεροχύτη κι όταν θα κλείνετε εισιτήρια για το άγνωστο (αν στο μεταξύ δε χάσετε το αεροπλάνο) θα σου λείψει να πατήσεις λίγο γη. Παρομοίως, όταν τον πιάσουν τα γνωστά κυκλοθυμικά του. Πώς είπαμε ότι σε λένε;;

 

Καρκίνος: Γιατί καλό το μέσα και το χουχούλιασμα αλλά, βρε παιδί μου, τόση μιζέρια δεν την μπορούμε και συνέχεια!

 

Λέων: Όλοι θέλουμε να είμαστε το κέντρο της προσοχής, αλλά το λιονταράκι ένα παραπάνω. Όλοι θέλει να τρέχουν για εκείνον κι ο σύντροφος; Αχ τον ξεχνάει πού και πού. Υπάρχει κι αυτός ε;

 

Παρθένος: Για την υπερανάλυση. Για την τάξη. Για την τόση μεθοδικότητα που στερείται αυθορμητισμού, έντασης και πάθους. Γιατί θα θες να τσακωθείς σαν άνθρωπος κι ο άλλος θα σου βγάλει σχεδιάγραμμα στρατηγικού χειρισμού της κατάστασης. No, no, boring.

 

Ζυγός: Για τη σιγουριά που φλερτάρει ώρες ώρες με την έπαρση ότι είναι ο μόνος που εκτιμά/καταλαβαίνει/δημιουργεί οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη, τη φιλοσοφία, το ανεξήγητο και την καλαισθησία. Άραξε, φίλε, ναι τα κατέχεις, αλλά κανένας δεν αντέχει ν’ ακούει κάποιον διαρκώς να διδάσκει.

 

Σκορπιός: Για την υπερβολική ζήλια του. Όλοι σε κοιτάζουν, όλους τους προσέχεις. Δεν πρέπει να προκαλείς γιατί ανήκεις σε εκείνον. Μαύρο φίδι που έφαγε όποιον σε κοιτάξει. Δεν αντέχεται τόση καταπίεση!

 

Τοξότης: Γιατί το πολύ πέρα βρέχει κουράζει. Όλοι αναζητούμε μια διαφυγή, αλλά το να είσαι συνέχεια απών απ’ όλες τις σοβαρές υποχρεώσεις και να το ρίχνεις στο χαχαμπούχα δε σε σώζει!!

 

Αιγόκερως: Για τους «τύπους» και τον αυστηρό προγραμματισμό σε όλα, ακόμη και στα συναισθήματα. Κάποια πράγματα, όμως, θέλεις να γίνονται από καρδιάς, όχι απλώς για να γίνουν.

 

Υδροχόος: Γιατί δεν μπορούμε συνέχεια να ψάχνουμε ένα λόγο να επαναστατήσουμε και ν’ αλλάξουμε το σύστημα. Κάποιες φορές αρκεί να πας με τη ροή.

 

Ιχθύες: Γιατί όλα στη ζωή δεν είναι ρόδινα κι αυτό το ρομαντικό πέπλο με το οποίο ντύνουν τα πάντα, δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό. Τα σύννεφα δεν είναι πάντα ροζ, κάποιες φορές είναι και μαύρα.

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!