Παντού υπάρχει η αρχή, αλλά και το τέλος! Έτσι λοιπόν, και οι σχέσεις φτάνουν κάποια στιγμή στο σημείο που ο κύκλος τους ολοκληρώνεται και ο χωρισμός γίνεται μονόδρομος. Κάθε άνθρωπος παίρνει την απόφαση να χωρίσει για εντελώς διαφορετικούς λόγους, αυτή είναι και η αιτία που πολλές φορές καθόμαστε κι αναρωτιόμαστε «Τι έφταιξε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χωρίσαμε!». Αν λοιπόν περνάς κι εσύ αυτή την περίοδο μια φάση που θέλεις απαντήσεις και στο μυαλό σου τριγυρίζει ένα μεγάλο «γιατί» αρκεί να διαβάσεις τους τρεις σημαντικούς λόγους για τους οποίους κάθε ζώδιο παίρνει την απόφαση του χωρισμού.

 

Κριός

1. Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους χωρίζει ένα Κριάρι είναι η ρουτίνα. Όταν λοιπόν, η φλόγα του έρωτα αρχίζει να σβήνει κι ο Κριός πάψει πλέον να είναι ερωτευμένος, γιατί αισθάνεται ότι έδεσε τον γάιδαρό του, τότε είναι που φεύγει μακριά.

2. Η γκρίνια είναι ο αμέσως επόμενος λόγος για τον οποίο ο Κριός θα τρέξει μακριά από μία σχέση. Οι ατάκες του στιλ «Γιατί δε μου τηλεφώνησες; Δε μ’ αγαπάς πια; Τι άλλο θέλεις να κάνω; Γιατί μου το κάνεις αυτό;» δημιουργούν ένα δυσάρεστο κλίμα στη σχέση κι ο Κριός αρχίζει πλέον να ξενερώνει και να κουράζεται.

3. Φοβάται τη δέσμευση, τη σταθερότητα, τον γάμο και την οικογένεια. Ο Κριός θα πάρει την απόφαση να χωρίσει από μια σχέση επειδή προτιμά να είναι ελεύθερος κι έχει αρχίσει να νιώθει ότι τα όρια στενεύουν κι ότι εσύ θέλεις κάτι παραπάνω από έναν απλό δεσμό.

 

Ταύρος

1. Αν σου έχει δώσει αρκετές ευκαιρίες για να διορθώσεις κάποια θεματάκια που τον ενοχλούσαν κι εσύ απλώς αδιαφόρησες, να ξέρεις ότι ο Ταύρος τη στιγμή που δεν το περιμένεις θα σου πει το τελευταίο αντίο!

2. Σε τσάκωσε σε ψέμα; Τον κορόιδεψες, τον απάτησες ή του κράτησες κάποιο μεγάλο μυστικό, το οποίο το ανακάλυψε και βγήκε έξω από τα ρούχα του; Ο Ταύρος όταν χάσει την εμπιστοσύνη του, οδεύει προς τον χωρισμό.

3. Αν τα οικονομικά του δεν πηγαίνουν καλά ή έχει ξεμείνει από δουλειά, τότε τα βλέπει όλα μαύρα κι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να δώσει όσα θα ‘θελε στη σχέση του και έτσι εγκαταλείπει την προσπάθεια. Έτσι λοιπόν, ο Ταύρος θα χωρίσει αν οι βάσεις της ζωής του δεν είναι σταθερές.

 

Δίδυμος

1. Όταν αντιλαμβάνεται ότι μιλάτε άλλη γλώσσα, με λίγα λόγια όταν μεταξύ σας υπάρχει επικοινωνιακό χάσμα το οποίο τον κουράζει, τότε ο χωρισμός γίνεται για τον Δίδυμο η εύκολη λύση.

2. Όταν το κλίμα στη σχέση σας αρχίζει να παίρνει πιο οικογενειακή τροπή. Είσαστε αρκετό καιρό μαζί και επιμένεις να κάνει ανοίγματα για τα οποία ο Δίδυμος δεν είναι έτοιμος; Το έχει πολύ εύκολο να φύγει μακριά.

3. Θέλει να διασκεδάσει, να φλερτάρει, να παίξει, να βλέπει τους φίλους του όποτε θέλει και η σχέση σας τον εγκλωβίζει. Τότε θα πάρει την απόφαση να φύγει.

 

Καρκίνος

1. Ο Καρκίνος εύκολα θα χωρίσει, αν γυρίσει και πάλι κοντά του ο μεγάλος έρωτας από τα παλιά, τον οποίο πάντα περίμενε και ποτέ του δεν ξέχασε.

2. Ο χωρισμός γίνεται μονόδρομος όταν από τη σχέση του δε λαμβάνει επιβεβαίωση και θεωρεί πως προσφέρει μόνο εκείνος την απαραίτητη προσπάθεια του να μη νιώθει δεδομένος ο σύντροφός του.

3. Όταν η οικογένεια ή πολύ δικοί του άνθρωποι τον συμβουλεύουν ότι δεν είσαι το κατάλληλο πρόσωπο γι’ αυτόν ή ότι αξίζει κάτι καλύτερο, κάποια στιγμή σίγουρα θα τον επηρεάσουν και θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

 

Λέων

1. Αν τον προσβάλεις, τον θίξεις, τον ειρωνευτείς και δεν εκτιμήσεις την αξία του, τότε θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της σχέσης σας.

2. Θα αποφασίσει να χωρίσει αν ο σύντροφος που έχει στο πλάι του είναι τσιγκούνης. Ο πληθωρικός Λέοντας είναι της άποψης πως όποιος είναι τσιγκούνης στα χρήματα είναι και στα αισθήματα.

3. Όταν ο Λέοντας δεν περνάει καλά μέσα στη σχέση του κι αρχίζει η ζωή του να γίνεται μίζερη, δύσκολη και κλειστή, τότε έχει ανάγκη για ανανέωση και χωρίζει. Συνήθως αυτό προκύπτει πάνω στους δύο μήνες που έχει φύγει η πρώτη κάψα κι απομυθοποιεί καταστάσεις.

 

Παρθένος

1. Αν ένας Παρθένος δεν είναι έτοιμος να δεθεί συναισθηματικά με το άτομο που έχει σχέση και δεν μπορεί να δώσει όλα αυτά που θεωρεί απαραίτητα για να έχει έναν σωστό δεσμό, τότε ευθέως θα σου πει να απομακρυνθείτε.

2. Περνά μία περίοδο που τα επαγγελματικά του είναι η προτεραιότητά του και εσύ έχεις απαιτήσεις και δεν καταλαβαίνεις τις προσπάθειές του; Συγγνώμη, αλλά θα προτιμήσει τη δουλειά του!

3. Μπορεί να έδωσε ευκαιρίες στη σχέση σας, αλλά να διαπίστωσε ότι έχετε άλλα χούγια, διαφορετικές συνήθειες και ότι η ζωή σας δεν μπορεί να συμβαδίσει θα βάλει τη λογική του μπροστά και θα σταματήσει το συναίσθημα.

 

Ζυγός

1. Ο πρώτος και ο πιο σπουδαίος λόγος για τον οποίο χωρίζει ένας Ζυγός, είναι γιατί έκανε μία νέα γνωριμία κι ας είχε σχέση και θέλει να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Γενικά βαριέται πάρα πολύ εύκολα.

2. Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο θα εξαφανιστεί από τη ζωή σου ένας Ζυγός, είναι επειδή δεν καίγεται και τόσο πολύ για να έχει σχέση ή δεν είναι και φουλ ερωτευμένος, ενώ εσύ είσαι.

3. Αν η στάση σου απέναντί του είναι πολύ σκληρή, του μιλάς απότομα, δεν του δείχνεις τρυφερότητα ή έχεις πολύ δυναμική προσωπικότητα και αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σε κουμαντάρει, τότε προτιμήσει να αποχωρήσει.

 

Σκορπιός

1. Αν η σχέση που διατηρεί πάψει να τον ικανοποιεί σε επίπεδο επαφής, τότε ο Σκορπιός μπαίνει σε διαδικασία ρουτίνας και προτιμά να χωρίσει.

2. Ο Σκορπιός χωρίζει κι από εκδίκηση. Αν λοιπόν εσύ του πετούσες συχνά την ατάκα «χωρίζουμε», αλλά στη συνέχεια δεν έκανες τα λόγια σου πράξη, μην παραξενευτείς αν μία μέρα σου πει τέλος και πράγματι το εννοεί.

3. Αν του έχεις δικαιώματα για να αμφιβάλει για τα αισθήματά σου, τον έχεις κάνει να ζηλέψει ή σε τσιμπήσει ότι λες ψέματα, τότε τον χωρισμό να τον αναμένεις.

 

Τοξότης

1. Ο Τοξότης θα χωρίσει αν ο σύντροφος που έχει στο πλάι του δεν είναι ιδιαίτερα εύστροφος (κατ’ αυτόν)  και δεν του δίνει τα ερεθίσματα που ο ίδιος θέλει προκειμένου να μη βαριέται.

2. Όταν στενεύουν τα όρια σε μια σχέση και αυτός αρχίζει να χάνει τις αγαπημένες του συνήθειες κι ασχολίες, με λίγα λόγια όταν περιορίζεται η ελευθερία του, τότε τον πιάνουν οι τάσεις φυγής και χωρίζει.

3. Ο Τοξότης είναι και αρκετά επιπόλαιος. Μπορεί στην αρχή να ενθουσιάστηκε και να έταξε λαγούς με πετραχήλια, στην πορεία όμως να κατάλαβε ότι τα αισθήματά του ήταν σαν το μπαλόνι, που ξαφνικά ξεφούσκωσε!

 

Αιγόκερως

1. Αν δεν ταιριάζουν οι ζωές σας, τα ενδιαφέροντά σας, οι δουλειές σας και το κοινωνικό σας background, τότε ο Αιγόκερως θα βάλει τη λογική μπροστά και θα πάρει την απόφαση να χωρίσει, γιατί θα βγάλει το πόρισμα ότι η σχέση σας δεν οδηγεί πουθενά.

2. Αν κρεμαστείς από πάνω του και παραμελήσεις τον εαυτό σου, τα όνειρά σου, τις φιλοδοξίες σου και περιμένεις μόνο πότε θα σου τηλεφωνήσει και πότε θα βρεθείτε, τότε ο Αιγόκερως θα κουραστεί, δε θα πάρει στα σοβαρά τη σχέση σας και θα προτιμήσει το χωρισμό.

3. Ο Αιγόκερως δίνει πολύ μεγάλη αξία στην γνώμη των κοντινών του προσώπων. Αν λοιπόν δε σε συμπαθεί η οικογένειά του ή οι φίλοι του σε κοιτάζουν με μισό μάτι, θα έρθει η στιγμή που θα επηρεαστεί και θα απομακρυνθεί.

 

Υδροχόος

1. Μία μέρα εντελώς ξαφνικά, ο Υδροχόος μπορεί να ξυπνήσει και να πάρει την απόφαση να κάνει ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Να φύγει σε άλλη χώρα, να κάνει μια μεγάλη ανατροπή ακόμα και να χωρίσει! Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ με σιγουριά τι μέρα σου ξημερώνει στο πλάι του.

2. Προσπαθείς να του επιβληθείς, να τον βάλεις σε τάξη, να τον νοικοκυρέψεις και γενικότερα να τον βάλεις στα μέτρα και στα σταθμά που εσύ θέλεις; Η επανάστασή του θα είναι ο χωρισμός σας.

3. Αν έχει στο πλάι του ένα άτομο που δεν είναι και τόσο κοινωνικό και δε θέλει τόσο τη δικτύωση και την επαφή με τους ανθρώπους, τότε ο Υδροχόος δε βρίσκει κανένα ενδιαφέρον, βαριέται και χωρίζει.

 

Ιχθύς

1. Ο Ιχθύς θα πάρει την απόφαση του χωρισμού, γιατί έκανε κάποια λαδιά, μία απιστία ή ερωτεύτηκε κάποιο άλλο πρόσωπο. Δε θα το παραδεχτεί ποτέ αλλά η ηθική του θα τον απομακρύνει με μια δικαιολογία.

2. Θα χωρίσει επειδή αισθάνεται ότι καταπιέζεται από μία σχέση ή επειδή το ταίρι του έχει τόσες απαιτήσεις, που αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

3. Ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος αν του κάνεις διαρκώς σκηνές και καβγαδίζεις μαζί του. Το Ψαράκι θέλει ηρεμία κι όταν δέχεται φωνές, υστερίες και ζει μέσα στην ένταση, δεν μπορεί.