Η απόφαση του χωρισμού δεν είναι εύκολη για κανέναν. Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα αν μία σχέση είναι μακροχρόνια και έχεις κάνει όνειρα για το κοινό κοινό σας μέλλον! Υπάρχουν άνθρωποι που θα χωρίσουν εύκολα, απότομα, ακαριαία, υπάρχουν όμως και εκείνοι που ναι μεν σκέφτονται τον χωρισμό, όμως φοβούνται, δειλιάζουν, κάνουν δεύτερες σκέψεις και δεν τους είναι εύκολη υπόθεση να βάλουν «τέλος» σε μία σχέση με έναν άνθρωπο που τους ενώνουν πολλά. Ποια είναι τα 4 Ζώδια που δυσκολεύονται να χωρίσουν και ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που τους κρατούν πίσω;

 

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι από τους ανθρώπους που δεν μπορεί εύκολα να χωρίσει, ακόμα και όταν παρατηρεί ότι με τον σύντροφό του έχει ασυμβατότητα ή υπάρχουν στη σχέση στοιχεία που δεν τον ικανοποιούν. Είναι αναβλητικός, δειλιάζει, κάνει πίσω, ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον για να αποφασίσει αυτό που θα θελε ο ίδιος, δηλαδή τον χωρισμό. Αποφεύγει να έρθει στη δύσκολη θέση να πει αυτός το «τέλος». Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που μπορεί να κάνουν τον Ζυγό να δυσκολεύεται να χωρίσει; Δε θέλει να αδικήσει κάποιον που κάποτε του φέρθηκε «σπαθί». Αυτή είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες, είτε γιατί δε θέλει να τον κακοχαρακτηρίσουν, είτε δε θέλει να έχει ο ίδιος την ευθύνη. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση και αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει μόνος, αν θα μπορέσει στη συνέχεια να βρει έναν άνθρωπο να έχει πλάι του. Είναι γεγονός ότι ο Ζυγός απεχθάνεται τη μοναξιά και αυτό τον κρατά πραγματικά πίσω, μιας και δε  χωρίζει εύκολα!

 

Ταύρος

Ο Ταύρος, παιδί της Αφροδίτης (όπως ο Ζυγός), είναι το ζώδιο της συντροφικότητας, του γάμου, της συμπόρευσης και επιθυμεί να έχει στο πλευρό του μία σταθερή και ουσιαστική σχέση. Τι γίνεται όμως όταν συνειδητοποιεί ότι η σχέση με το πρόσωπο που έχει στο πλευρό του δεν έχει τις βάσεις για μία καλή πορεία; Δε χωρίζει, αλλά πεισμώνει να φέρει τα πράγματα στο σημείο που θέλει! Πιέζει τις καταστάσεις να γίνουν έτσι όπως πρέπει να είναι, τρώει τα μούτρα του, απογοητεύεται, ροκανίζει τον χρόνο, όμως αδυνατεί, δυσκολεύεται και αργεί πολύ να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του. Η αστείρευτη υπομονή του τον κάνει να χάνει χρόνο, ενώ είναι γνωστό ότι ο Ταύρος για να πάρει μία απόφαση θέλει πολλή σκέψη και χρόνο! Ο βασικός λόγος που αργεί να χωρίσει από μία δυσλειτουργική σχέση είναι ότι δε θέλει να χαλάσει τη ζαχαρένια του, τη συνήθεια και τη ρουτίνα του, όπως επίσης πιστεύει ότι κάθε σχέση έχει τους μπελάδες και τις δυσκολίες της και δεν πρέπει να τα παρατάμε εύκολα και γρήγορα!

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι από τα ζώδια που ναι μεν μπορεί να λέει τέλος σε μία σχέση ή να το λέει εύκολα, όμως δεν το εννοεί στην πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι δε χωρίζει εύκολα, αλλά υπομένει, περιμένει, δίνει ευκαιρίες και το πολεμά πολύ μέσα του για να μη χωρίσει! Ο Καρκίνος όταν είναι με έναν άνθρωπο καιρό, δένεται συναισθηματικά, αφιερώνει την ψυχή του, αισθάνεται τον άλλον οικογένεια. Ναι μεν μπορεί να θυμώνει όταν βλέπει συμπεριφορά που δεν του αρέσει από την άλλη πλευρά, όμως δεν μπορεί να δεχθεί ότι μία σχέση οδεύει ή έχει φτάσει στο τέλος της. Η δυσκολία του Καρκίνου είναι να αποδεχθεί ότι ο άνθρωπος με τον οποίο έχει χτίσει ένα οικοδόμημα αναμνήσεων και έχουν ζήσει πολλά μαζί δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που γνώρισε. Οι μνήμες και το παρελθόν αποτελούν τροχοπέδη στην απόφαση του Καρκίνου να χωρίσει οριστικά, αφού ο ίδιος πρεσβεύει ότι η πραγματική αγάπη όλα τα μπορεί.

 

Αιγόκερως

Δεν το περίμενες ότι ο Αιγόκερως θα είναι από τα ζώδια που δύσκολα χωρίζουν, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Αιγόκερως όταν είναι σε μία μακροχρόνια σχέση έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης και της υποχρέωσης. Είναι μία σχέση δοκιμασμένη, που έχει παρουσιάσει στην οικογένεια και στον κοινωνικό του κύκλο. Αν η σχέση αυτή αρχίζει να βγάζει προβλήματα, στην αρχή θα πείσει τον εαυτό του ότι κάθε σχέση, όσο δυνατή και να είναι, αντιμετωπίζει θέματα, που καλούμαστε να διαχειριστούμε και να λύσουμε. Με λίγα λόγια, θα εκλογικεύσει την κατάσταση. Όταν αναγνωρίσει ότι κάποια προβλήματα είναι άλυτα και ότι πλέον δεν είναι ευτυχισμένος σε αυτή τη σχέση, θα «παγώσει» τελείως συναισθηματικά και θα βρει τον τρόπο να αποχωρήσει.

 

Πηγή