Στις 14 Μαΐου 2024, η Δήμητρα θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία που θα διαρκέσει έως τις 26 Αυγούστου του 2024 και θα ταξιδέψει προς τα πίσω από την 21η μοίρα έως την 7η μοίρα του ζωδίου του Αιγόκερου. Η αναδρομή της θα αναδείξει ζητήματα aυτοπεποίθησης και σύνδεσης με τους άλλους.Έτσι, κάποια πράγματα μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια για να μας ωθήσουν να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στην πορεία μας προς όφελος της συνολικής σταθερότητας, ασφάλειας, ικανοποίησης κι αρμονίας με τον εαυτό μας και με τους οικείους μας. 

Επιπλέον, μπορεί να αναδείξει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις συνήθειες μας, το πεπτικό, την ποιότητα της τροφής, αλλά και την ποσότητα της. Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με ανάδρομη Δήμητρα μπορεί να ανακινηθούν και ζητήματα που ίσως αφορούν κάτι βαθύτερο.

 

1. Καρκίνος:

Ως κυβερνήτης του Καρκίνου, η Σελήνη συνδέεται άμεσα με τη Δήμητρα. Ως εκ τούτου, οι Καρκίνοι θα νιώσουν έντονα την ανάδρομη αυτή πορεία. Ίσως νιώσουν συναισθηματικά φορτισμένοι, με τάσεις ανασφάλειας ή νοσταλγίας. Είναι σημαντικό να φροντίζουν τον εαυτό τους και να διατηρούν υγιείς σχέσεις με την οικογένεια και τους αγαπημένους τους.

Συναισθήματα: Ίσως νιώθετε πιο ευαίσθητοι και φορτισμένοι. Μπορεί να σας έλκουν οι αναμνήσεις από το παρελθόν, ή να νιώθετε νοσταλγία για παλιές σχέσεις.

Οικογένεια: Είναι σημαντικό να φροντίσετε τις σχέσεις σας με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας. Ίσως χρειαστεί να δώσετε περισσότερη προσοχή σε συναισθηματικά ζητήματα ή να λύσετε παλιές διαφορές.

Φροντίδα του εαυτού: Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας και να κρατήσετε απόσταση από μη υγιείς ερωτικές σχέσεις που σας στρεσάρουν Μην αμελείτε την αυτοφροντίδα, καθώς η ψυχική σας υγεία είναι σημαντική, το ίδιο και περισσότερο από τον έρωτα.

Συμβουλές:

Αφιερώστε χρόνο για ενδοσκόπηση.
Εκφράστε τα συναισθήματά σας με υγιή τρόπο.
Επικοινωνήστε με τους αγαπημένους σας και ζητήστε υποστήριξη εάν τη χρειάζεστε.
Μην αμελείτε την αυτοφροντίδα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Θυμηθείτε: Η ανάδρομη πορεία της Δήμητρας είναι μια ευκαιρία για να έρθετε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά σας και να κάνετε αλλαγές που θα σας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.

 

2. Ταύρος:

Η Δήμητρα διέπει και τον Ταύρο, άρα και οι Ταύροι θα επηρεαστούν. Ίσως νιώσουν την ανάγκη για αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, να επανεξετάσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, ή να έρθουν σε επαφή με παλιά συναισθήματα. Είναι σημαντικό να ακούσουν το ένστικτό τους και να κάνουν αλλαγές που θα τους φέρουν γαλήνη και ευεξία.

Συναισθήματα: Ίσως νιώθετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας ή την αξία σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε τα δυνατά σας σημεία και να μην αφήνετε αρνητικές σκέψεις να σας επηρεάσουν.

Οικογένεια: Ίσως νιώθετε δυσαρέσκεια ή αισθάνεστε ότι δε σας εκτιμούν. Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε αν προέρχεται αυτό σας το συναίσθημα από ανασφάλεια και να συζητήσετε ανοιχτά ό,τι σας προβληματίζει.

Φροντίδα εαυτού: Ίσως νιώθετε την ανάγκη να κάνετε αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες. Μπορεί να θέλετε να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή ή να πειραματιστείτε με νέες συνταγές.

Συμβουλές:

Εξερευνήστε νέες συνταγές και υγιεινές επιλογές τροφίμων.
Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και αυτοπεποίθηση.
Αξιολογήστε τους επαγγελματικούς σας στόχους και κάντε αλλαγές εάν χρειαστεί.
Θυμηθείτε: Η ανάδρομη πορεία της Δήμητρας είναι μια ευκαιρία για να φροντίσετε τον εαυτό σας, να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

 

3. Παρθένος:

Η Δήμητρα συνδέεται και με την 6η αστρολογική οικία, που άπτεται της εργασίας και της υγείας. Οι Παρθένοι ίσως νιώσουν πίεση στο εργασιακό περιβάλλον, ή ανησυχίες για την υγεία τους. Είναι σημαντικό να διατηρούν ισορροπία στη ζωή τους και να μην αμελούν τον εαυτό τους.

Συναισθήματα: Ίσως νιώθετε μια διάθεση έντονης κριτικής προς τον εαυτό σας και τους άλλους. Είναι σημαντικό να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να μην αφήνετε την αρνητική σκέψη να σας επηρεάσει.

Οικογένεια: Ίσως νιώθετε πίεση στο οικογενειακό σας περιβάλλον, ή αισθάνεστε ότι έχετε πολλές ευθύνες και δεν αντέχετε άλλο. Είναι σημαντικό να θέσετε όρια και να μην αφήνετε την άποψη των άλλων να κατακλύσει την προσωπική σας ζωή.

Φροντίδα εαυτού: Ίσως νιώθετε ανησυχίες για την υγεία σας ή να έχετε συμπτώματα που προκύπτουν από ψυχοσωματικά. Είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο, για να κάνετε έναν έλεγχο και του εσωτερικού σας κόσμου, εκτός από το σώμα σας. Χρειάζεται και η ψυχή φροντίδα.

Συμβουλές:

Θέστε όρια στην εργασία κι αφιέρωσε χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση.
Φροντίστε την υγεία σας με υγιεινή διατροφή, άσκηση κι επαρκή ύπνο.
Ασκήστε κριτική σκέψη με υγιή τρόπο και θυμηθείτε τα θετικά σας στοιχεία.

 

4. Ιχθείς:

Η Δήμητρα αγγίζει και την 12η αστρολογική οικία, που σχετίζεται με τα όνειρα και το υποσυνείδητο. Οι Ιχθύες ίσως νιώσουν πιο ρομαντικοί, με τάσεις για ονειροπόληση. Είναι σημαντικό να ακούσουν τα μηνύματα που τους στέλνει το υποσυνείδητό τους και να κάνουν αλλαγές που θα τους οδηγήσουν να κάνουν συνδέσεις που θα βασίζονται, όμως, και στον ρεαλισμό.

Συναισθήματα: Ίσως έχετε πιο έντονη διαίσθηση και βγαίνετε αληθινοί με πράγματα που ίσως και να σκεφτόσασταν καιρό και να προσπαθούσατε να πείσετε τον εαυτό σας ότι κάνετε λάθος. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στα μηνύματα που σας στέλνει το υποσυνείδητό σας.

Οικογένεια: Ίσως νιώθετε πιο συνδεδεμένοι με φίλους, περισσότερο από δικούς σας ανθρώπους στην προσπάθειά σας να κάνετε αληθινές σχέσεις.

Φροντίδα εαυτού: Ίσως νιώθετε έμπνευση για να ασχοληθείτε με δημιουργικές δραστηριότητες ή να εκφράσετε τον εαυτό σας με νέους τρόπους. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το πάθος σας και να αφήσετε τη φαντασία σας να οργιάσει.

Συμβουλές:

Ασχοληθείτε με διαλογισμό ή άλλες πνευματικές πρακτικές.
Εξερευνήσετε δημιουργικές διεξόδους, όπως η τέχνη, η γραφή ή η μουσική.
Θυμηθείτε: Η ανάδρομη πορεία της Δήμητρας είναι μια περίοδος για να συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας κόσμο και να ανακαλύψετε τα κρυμμένα σας ταλέντα. Αξιοποιήστε τη για να αναπτύξετε τη διαίσθησή σας, να βρείτε πνευματική γαλήνη και να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας.