Αστρολογικά μιλώντας, οι ανάδρομοι σηματοδοτούν μια περίοδο ενδοσκόπησης που σχετίζεται με τη φύση του πλανήτη που είναι ανάδρομος. Ο Δίας είναι συνδεδεμένος με την αφθονία, την καλή τύχη και την αναζήτηση της αλήθειας, της γνώσης και της πνευματικής φώτισης. Ο Δίας βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο ενεργητικό, ανυπόμονο και πολύ ερωτικό ζώδιο του Ταύρου. Έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι παραπάνω από ερωτικό για ορισμένα ζώδια. Θα είναι καυτό και θα απογειώσει την ερωτική τους ζωή.

 

ΚΡΙΟΣ
Αντιδράς στους άλλους και κάνεις επανάσταση περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Ωστόσο, αυτή η ανάδρομη κίνηση του Δία, είναι εδώ για να σε διδάξει ότι το να κάνεις ένα βήμα πίσω και να πάρεις χρόνο για να σκεφτείς πριν δράσεις. Η διάθεση για σ3ξ θα είναι έντονη, ωστόσο είναι ένα διάστημα που θα σε προβληματίσει κάθε είδους δέσμευση που υπάρχει στη ζωή σου. Θα σκεφτείς σοβαρά αν στο παρελθόν έκανες τις κατάλληλες επιλογές κι αν είσαι σε αυτή τη φάση ευχαριστημένος από την εξέλιξη που υπάρχει γύρω σου.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Το διάστημα που ο Δίας θα κινείται ανάδρομα στο δικό σου ζώδιο, μπορεί να υπάρξουν εκνευρισμοί και διλήμματα, στην ουσία όμως σου δίνεται η ευκαιρία της ανανέωσης. Είναι μία περίοδος που μπορείς να επωφεληθείς από δεύτερες ευκαιρίες- μην ξεκινήσεις όμως τίποτα από το μηδέν. Αυτός ο ανάδρομος θα σε κάνει να κλειστείς στον εαυτό σου κι όταν αργότερα ο Δίας περάσει στους Ιχθείς, θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση του ποιος είσαι και με ποιους θέλεις να είσαι.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Προσπαθείς να εξερευνήσεις το παρελθόν και τα ερωτηματικά που σου έχουν προκαλέσει κάποια άτομα αλλά βρίσκεσαι στην ομίχλη καθώς ο Δίας είναι ανάδρομος στο θολό κι ασαφή δωδέκατο ηλιακό οίκο σου, έτσι λοιπόν θα θελήσεις να απομονωθείς και να σκεφτείς σοβαρά τα συναισθήματά σου. Είναι μια ευκαιρία να επαναξιολογήσεις με ποιους περνάς χρόνο και, κατά συνέπεια, από ποιους διαμορφώνεσαι. Θα είσαι ανάμεσα στα ζώδια που θα δουν τις ερωτικές τους σχέσεις να ανθίζουν.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Βρίσκεις τους παλιούς φίλους σου ή ομάδες καθώς ο Δίας θα είναι ανάδρομος στον ενδέκατο ηλιακό οίκο σου, της φιλίας, των ομάδων και της τεχνολογίας. Αντίθετα, ίσως δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις με το ταίρι σου που θα οδηγήσουν ως και τον χωρισμό. Κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Δία, είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείς αν η σχέση που έχεις σου ταιριάζει ή είναι καιρός να προχωρήσεις.

 

ΛΕΩΝ
Αυτό το διάστημα είσαι ούτως ή άλλως ακαταμάχητος. Η γοητεία σου δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, έτσι το υπόλοιπο του φθινοπώρου προβλέπεται πολύ ερωτικό. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Δία στον Ταύρο, θα βγουν στην επιφάνεια προτάσεις και σχέδια που είχες στο παρελθόν και δεν τα είχες θέσει μέχρι τώρα σε εφαρμογή.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σκέφτεσαι αν τα σχέδιά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα καθώς ο Δίας θα είναι ανάδρομος στον επεκτατικό και γεμάτο όραμα ένατο ηλιακό οίκο σου και σε ανανεώνει, φέρνει στο προσκήνιο σκέψεις, ιδέες, γνώσεις που προϋπήρχαν στο παρελθόν. Ο Δίας είναι ανάδρομος στον όγδοο οίκο του σεξ προαναγγέλλοντας ότι ήρθε η ώρα να εξερευνήσεις τα όριά σου. Το επόμενο διάστημα θα απολαύσεις στιγμές πάθους με το άλλο σου μισό.

 

ΖΥΓΟΣ
Τώρα είναι η ώρα για να επανεξετάσεις την αλήθεια σου ως προς τις εμμονές που σε κατατρέχουν και την σχέση σου με το σ3ξ, αφού ο ανάδρομος Δίας σου θυμίζει ένστικτα, επιθυμίες, απωθημένα και ερωτικές στιγμές από το παρελθόν. Αυτός ο ανάδρομος δίνει έμφαση στη σύνδεση του μυαλού με το σώμα και σε προτρέπει να εξαγνιστείς- αυτό ισχύει και για τις σχέσεις. Αφιέρωσε την ενέργειά σου στο ταίρι σου και δε θα το μετανιώσεις.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Δίας θα κινείται ανάδρομα από 4/9-31/12 στο ζώδιο του Ταύρου, δηλαδή στον έβδομο οίκο του ωροσκοπίου σου κι έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα σχέσεων, συνεργασιών και γάμου. Μη βιάζεσαι λοιπόν, αν σκέφτεσαι να κάνεις τη σχέση σου επίσημη, ίσως αργότερα το μετανιώσεις. Η ανάδρομη κίνηση του Δία επηρεάζει τις προσωπικές σου σχέσεις. Αναρωτιέσαι αν παίρνεις από τον άλλο όσα εσύ του δίνεις. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε καλύτερα μαζί και θα δείτε τη σχέση σας να βελτιώνεται.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Δίας είναι ο κυβερνήτης σου κι αυτή η διέλευση σε ενθαρρύνει να κάνεις ενδοσκόπηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσες να έχεις κάποιες ατυχίες στην καθημερινότητά σου και τα ερωτικά σου και να χρειαστεί να αλλάξεις το πρόγραμμά σου αλλά και τα θέλω σου, που δε θα βρίσκουν ανταπόκριση. Μπορείς όμως να τακτοποιήσεις όλα όσα είναι σε εκκρεμότητα από παλιά.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αναθεωρήσεις στην ερωτική σου ζωή δημιουργεί ο ανάδρομος Δίας στον ερωτικό πέμπτο ηλιακό οίκο σου. Η ερωτική σου ζωή θα είναι λίγο πιο εσωτερική και παίρνεις κάποια μαθήματα. Αν είσαι σε μία σχέση, τότε τα ερωτηματικά στην επικοινωνία μεταξύ σας δεν θα λείψουν, όμως το σημαντικότερο είναι ότι θα θελήσεις τελικά να κατανοήσεις τι είναι αυτό που αναζητάς από το άτομο που έχεις στο πλάι σου και θα σκεφτείς σοβαρά αν τελικά η σχέση σας σε καλύπτει συναισθηματικά.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο ανάδρομος Δίας στον τέταρτο ηλιακό οίκο σου, του σπιτιού και της οικογένειας, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μικρό μπέρδεμα στο σπίτι σου και με τα άτομα που συγκατοικείς. Με την αναδρομή του Δία διανύεις μία περίοδο κατά την οποία θα σκεφτείς σοβαρά τι αλλαγές θέλεις να κάνεις, προκειμένου να αποκτήσεις περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή σου. Ίσως μετανιώσεις για πράξεις και επιλογές του παρελθόντος ή ακόμα και να παραδειγματιστείς από αποφάσεις και κινήσεις που έκανες παλιά.

 

ΙΧΘΕΙΣ
Από 4/9-31/12, τα λόγια σου και ο τρόπος που θα εκφράζεσαι δεν θα βρίσκουν την πλήρη ανταπόκριση από τους γύρω σου και δεν θα βρίσκεις τον κατάλληλο τρόπο για να εκφράσεις εύκολα όλα όσα έχεις στο μυαλό και στην καρδιά. Καλό είναι πάντως αυτό το διάστημα, να προσέξεις τις σημαντικές συζητήσεις, για να μη βρεθείς εξ απροόπτου! Η θετική επιρροή που δέχεσαι από την ανάδρομη πορεία του Δία, είναι ότι αυτή τη χρονική περίοδο θα εμπνευστείς από το παρελθόν και θα ανακαλύψεις ξανά τρόπους έκφρασης.

 

Πηγή