Ο Κρόνος, ο πλανήτης του Κάρμα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, στο ζώδιο της εξιδανίκευσης και της ευαισθησίας. Στον αστρολογικό μας χάρτη, στο αστρολογικό μας DNA, ο οίκος που συναντάμε τους Ιχθείς, είναι ο οίκος που βιώνουμε την συμπόνια, την έντονη διαίσθηση, αλλά κι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους μας. Εκεί, η διέλευση του αυστηρού Κρόνου μας δίνει δύσκολα μαθήματα ορίων, γείωσης και πρακτικότητας.

Η αναδρομή ξεκινάει στις 29 Ιουνίου 2024 στην 19η μοίρα των Ιχθύων και διαρκεί έως τις 16 Νοεμβρίου 2024 στην 12η μοίρα των Ιχθύων, επηρεάζοντας όλο το 2ο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες και Ωροσκόπο στις μοίρες αυτών των ζωδίων. Η αναδρομή των πλανητών είναι μια ευκαιρία που μας δίνει το σοφό σύμπαν, να επαναξιολογήσουμε τα θέματα που προέκυψαν, να διαπιστώσουμε αν είμαστε ευθυγραμμισμένοι με το καρμικό πεπρωμένο μας και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Aς δούμε αναλυτικά πώς θα επηρεαστούν και πώς μπορούν να μετουσιώσουν εποικοδομητικά την αναδρομή αυτή οι εκπρόσωποι των ζωδίων:

 

Κριός:

Η ανάδρομη πορεία του σοφού Κρόνου αγγίζει έναν ευαίσθητο οίκο του ωροσκοπίου σας. Εδώ τα μαθήματα είναι πνευματικά και θεραπευτικά. Μέσα από την απομόνωση και την ενδοσκόπηση θα κατανοήσετε τις βαθύτερες ανάγκες σας, θα δώσετε σημασία στην εσωτερική σας φωνή, την διαίσθηση και τα όνειρά σας. Εδώ ο Κρόνος απαιτεί να φροντίσετε την ψυχική και σωματική σας υγεία, μέσα από ψυχοθεραπεία ή ενασχόληση με πνευματικά θέματα. Η ανάγκη σας για ξεκούραση και ηρεμία, καθώς και για εποικοδομητική διαχείριση του άγχους, θα δράσουν ευεργετικά για σας. Η διέλευση αυτή θέλει εσωτερικότητα και βαθιά κατανόηση των αναγκών σας. Αν συντονιστείτε με την ροή αυτή, χαλαρώσετε και έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας και τις ανάγκες σας, θα λάβετε τα πολύτιμα δώρα του Δάσκαλου- Κρόνου που θα σας προετοιμάσουν για έναν νέο κύκλο ζωής.

 

Ταύρος:

Τα σχέδια σας, τα οράματα σας και οι στόχοι σας θα αναθεωρηθούν αυτή την περίοδο. Είστε στο δρόμο για την επίτευξη τους; Πιστεύετε στον εαυτό σας; Έχετε σχέδια και θέλετε να τα υλοποιήσετε. Είναι μια ευκαιρία με αυτή την αναδρομή να ευθυγραμμιστείτε με τα σχέδια σας και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις. Ο φιλικός σας κύκλος επίσης θα επαναξιολογηθεί. Μέσα από μια αυστηρή αυτοκριτική και ενδοσκόπηση, θα δείτε τον εαυτό σας μέσα στο κοινωνικό σύνολο και θα αξιολογήσετε πόσο ανταποκρίνονται κι αυτοί στις προσδοκίες σας. Κάποιες φιλικές σχέσεις περνούν κρίσεις και χρειάζονται καλή διαχείριση, για να επιλυθούν οι διαφορές και οι παρεξηγήσεις. Ίσως νιώσετε και την ανάγκη να ενταχθείτε σε κύκλους που θα διευρύνουν τους ορίζοντες σας και θα αναπτύξουν την πνευματικότητα σας.

 

Δίδυμοι:

Η επιβράβευση και η προσωπική σας επιτυχία θα είναι τα δώρα της αναδρομής του Κρόνου. Αν εργαστήκατε σκληρά και με πειθαρχία ήρθε η στιγμή να αποδοθούν οι επιτυχίες. Η δημόσια εικόνα σας και η καριέρα σας είναι τα θέματα που θα εξετάσει ο Κρόνος. Είναι η ευκαιρία να κάνετε διορθωτικές κινήσεις και να αναδείξετε την αξία σας. Ίσως έχετε αναλάβει περισσότερες ευθύνες και έχετε κουραστεί. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναθεωρήσετε τα λάθη σας και να επικοινωνήσετε τις επιτυχίες σας. Η επαγγελματική σας πορεία θα είναι ανοδική αν διαχειριστείτε με σύνεση και υπομονή τις αντιξοότητες. Η διέλευση του Κρόνου από το υψηλότερο σημείο του χάρτη σας αξιολογεί σε ευρύτερο επίπεδο την πορεία της ζωής σας και την στάση σας απέναντι στη κοινωνία.

 

Καρκίνος:

Για σας τους αγαπημένους Καρκίνους, η ανάδρομη πορεία του Κρόνου έχει να σας διδάξει την εναρμόνισή σας με την υψηλή συνειδητότητα. Είστε πιστοί στον εαυτό και τις αξίες σας; Τροφοδοτείτε το πνεύμα σας, την προσωπική εξέλιξη και την αυτοφροντίδα σας; Σε πρακτικό επίπεδο ίσως έχετε καθυστερήσεις σε νομικά θέματα, θέματα σπουδών και στη διοργάνωση μακρινών ταξιδιών. Αναθεωρείτε φιλοσοφικά ζητήματα και αναζητάτε απαντήσεις στα βασικά θέματα της ζωής. Επαναξιολογείτε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Ο αυστηρός Κρόνος σας δίνει την ευκαιρία να προοδεύσετε σε πνευματικό επίπεδο και να εξελίξετε την δική σας προσωπική κοσμοθεωρία.

 

Λέων:

Μια περίοδος τακτοποίησης εκκρεμοτήτων ξεκινάει για σας αγαπημένοι Λέοντες. Οι οικονομικές εκκρεμότητες, η ακίνητη περιουσία, δάνεια, κληρονομικά και οφειλές χρειάζονται σωστή διαχείριση και επαναξιολόγηση. Ενδεχομένως να έχετε καθυστερήσεις, εμπόδια και να ανοίγουν παλιές υποθέσεις που αμελήσατε. Βασιστείτε στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας. Σε πρακτικό επίπεδο είναι συνετό να τα βάλετε σε προτεραιότητα. Σε εσωτερικό επίπεδο η αναδρομή του Κρόνου φέρνει στην επιφάνεια τραύματα που χρειάζονται θεραπεία, σας απομονώνει και σας βάζει στη διαδικασία της ενδοσκόπησης. Η πνευματική μετάλλαξη και η αναθεώρηση των αξιών της ζωής καθώς και φιλοσοφικά θέματα θα σας απασχολήσουν για να διαπιστώσετε αν βρίσκεστε στο σωστό μονοπάτι.

 

Παρθένος:

Η αναθεώρηση και επανεξέταση των σημαντικών σχέσεων και συνεργασιών θα είναι ο τομέας που ο Κρόνος θα σας δώσει μαθήματα. Μπορεί να έχετε και επιστροφές ανθρώπων για να δώσετε είτε μια νέα ευκαιρία, είτε για να κλείσετε οριστικά το κεφάλαιο. Οι σχέσεις και οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας είναι σημαντική επένδυση και χρειάζονται αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων. Είστε ευτυχισμένοι; Εποικοινωνείτε τις ανάγκες σας; Οι σχέσεις, σας εξελίσσουν και σας κάνουν καλύτερους; Είστε συνεπείς απέναντι σε όσους αγαπάτε; Δίνετε χρόνο, αγάπη και προτεραιότητα σε όσους αγαπάτε; Ο Κρόνος, η φωνή της συνείδησής σας, σας δίνει το χρόνο να σκεφτείτε και να αλλάξετε όσα δεν σας αρέσουν, ακόμα και να αφήσετε πίσω σας τοξικές σχέσεις. Μια περίοδος για να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες, παρεξηγήσεις και να σκεφτείτε τις ανάγκες σας.

 

Ζυγός:

Η πιεστική καθημερινότητα και οι πολλές υποχρεώσεις, έχουν συνέπειες στην φυσική και ψυχολογική σας κατάσταση. Η απαιτητική ρουτίνα και η υπευθυνότητα σας, θα αναθεωρηθούν. Πόσο σημαντική είναι η υγεία σας; Αμοίβεστε για όσα προσφέρετε; Έχετε προσωπικό χρόνο για σας; Η διέλευση αυτή θα σας δώσει το χρόνο να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε την αξία σας και την προσφορά σας μέσα από την καθημερινότητα. Στην εργασία σας είναι συνετό να θέσετε όρια αν πιέζεστε και να κλείσετε εκκρεμότητες. Να φροντίσετε τον εαυτό σας, μέσα από την διατροφή και την άσκηση, να ξεκουράζεστε και να αφιερώνετε χρόνο σε όσα σας ευχαριστούν. Μια ήρεμη και ισορροπημένη καθημερινότητα θα αυξήσει την αποδοτικότητά σας, την αυτοπεποίθησή σας και την αποτελεσματικότητά σας. Εδώ το μάθημα της αυτοφροντίδας και του σεβασμού στον εαυτό σας θα είναι το πολύτιμο απόσταγμα μιας δύσκολης διέλευσης.

 

Σκορπιός:

Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου για σας ενδέχεται να φέρει επιστροφές προσώπων και σχέσεων που δεν έχουν κλείσει. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις για να μπορέσετε να προχωρήσετε και να ηρεμήσετε. Είναι μια περίοδος που δεν ευνοεί την δημιουργία και την διασκέδαση αλλά είναι πολύ εποικοδομητική, για να αναθεωρήσετε τι σας κάνει ευτυχισμένους και πόσο δημιουργικοί είστε τελικά. Αν κάνετε αυτά που σας ευχαριστούν πραγματικά, αν έχετε αληθινές και ουσιαστικές σχέσεις και αν αφήνεστε στην χαρά. Αν έχετε παιδιά, ίσως έχετε περισσότερες ευθύνες και άγχος, αλλά και συνειδητοποιήσεις για το ρόλο που έχουν στη ζωή σας και εσείς στη δική τους. Μέσα από τον εσωτερισμό και το βάθος του Σκορπιού, η απαιτητική αυτή διέλευση θα φωτίσει το μονοπάτι της δημιουργίας και της εσωτερικής χαράς.

 

Τοξότης:

Η διέλευση του Κρόνου από ένα κομβικό οίκο του χάρτη σας βάζουν σε περίοδο περισυλλογής. Το παρελθόν σας και ανοιχτές σχέσεις και υποθέσεις έρχονται στη μνήμη σας και ζητούν να ξεκαθαρίσουν. Οι οικογενειακές σας σχέσεις, σας απασχολούν και ίσως κάποιο μέλος χρειάζεται την συμπαράστασή σας ή την βοήθεια σας. Επίσης μπορεί να χρειαστεί το σπίτι σας ανακαίνιση ή να τακτοποιήσετε κληρονομικά θέματα. Μια απαιτητική περίοδος για σας που θα βάλετε τη ζωή σας και τον εαυτό σας σε διαδικασία αναθεώρησης. Σημαντικά πρόσωπα και η οικογένειά σας, η νοσταλγία για το παρελθόν και οι αξίες της ζωής σας, επανεξετάζονται και σας στρέφουν να κοιτάξετε εσωτερικά. Αν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας, τις επιλογές σας και αν ακολουθείτε τις εσωτερικές σας ανάγκες. Αν αφουγκράζεστε το εσωτερικό σας παιδί και τις βαθιές εσωτερικές σας ανάγκες. Μια ενδοσκόπηση απαραίτητη για να κάνετε το επόμενο βήμα, έχοντας τακτοποιήσει τον εσωτερικό σας κόσμο, τις θεμελιώδεις σχέσεις και με επίγνωση να προχωρήσετε.

 

Αιγόκερως:

Η αναθεώρηση θα γίνει για εσάς στον τομέα της επικοινωνίας. Μήπως πρέπει να επανεξετάσετε κάποιες διαφωνίες σας ή την σχέση με τα αδέρφια σας; Αποφύγετε συγκρούσεις και κουτσομπολιά και εστιάστε σε όσα θέλετε να επικοινωνήσετε ή σας απασχολούν για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας. Η σκέψη σας και ο λόγος σας να έχουν δομή και αυτοσυγκράτηση. Να είστε θετικοί και αισιόδοξοι στη σκέψη και ευγενικοί σε όσα λέτε για να πετύχετε την βελτίωση των σχέσεων σας. Μαθητές και φοιτητές θα δουν τους κόπους του να αμοίβονται, αν έχουν δουλέψει μεθοδικά το τελευταίο διάστημα. Προσέξτε και φροντίστε τα μεταφορικά σας μέσα και τις συσκευές επικοινωνίας.

 

Υδροχόος:

Η ανάδρομη πορεία του Κρόνου στον 2ο Ηλιακό σας οίκο έρχεται να τακτοποιήσει τις οικονομικές σας εκκρεμότητες. Οφειλές που είναι ανοιχτές πρέπει να διευθετηθούν καθώς και μπορεί να έχετε και κάποια έξοδα. Χρειάζεται σύνεση και στρατηγική και καλή διαχείριση για να καλύψετε δικά σας χρέη ή και να ζητήσετε επιστροφή χρωστούμενων. Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για επενδύσεις ή ανοίγματα. Σε εξελικτικό επίπεδο αναθεωρήσετε το σύστημα των αξιών σας και βάλτε σε προτεραιότητα τις σημαντικές αξίες της ζωής. Είστε ευθυγραμμισμένοι με το καρμικό σας μονοπάτι; Αγαπάτε τον εαυτό σας και εκτιμάτε την αξία σας; Αμοίβεστε δίκαια για την προσφορά σας; Είναι ένα διάστημα που σας δίνετε η ευκαιρία να αναθεωρήσετε όλα αυτά και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

 

Ιχθύες:

Η αναδρομή του Κρόνου θα επανεξετάσει αν οι προτεραιότητες σας εναρμονίζονται με την προσωπική σας εξέλιξη και με το σύστημα των αξιών σας. Έχετε προτεραιότητα τον εαυτό σας, την σωματική και πνευματική υγεία σας και την ευτυχία σας; Σέβεστε τους προσωπικούς σου ρυθμούς; Η πίεση του Κρόνου είναι μεγάλη και μας διδάσκει να διαχειριζόμαστε τις πιέσεις και τις δυσκολίες με υπομονή και σύμφωνα με τις δυνάμεις μας. Οριοθέτηστε τις σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές, αναθεωρήστε όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρόνο και φροντίστε τον εαυτό σας. Είναι ένα διδακτικό διάστημα που θα σας εξελίξει και θα σας απελευθερώσει από περιττά βάρη. Μπορεί να έχετε επιστροφή προσώπων από το παρελθόν για να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας.

 

Πηγή: christosarchos.gr