Η άνοιξη είναι η εποχή που οι θερμοκρασίες αρχίζουν ν’ ανεβαίνουν και οι ημέρες μεγαλώνουν, το πλανητικό σκηνικό αλλάζει και τα ζώδια περνούν σε νέα φάση. Ο Πλούτωνας που μετακινείται στον Υδροχόο και για το επόμενο περίπου δίμηνο, μας δίνει μια πρώτη αίσθηση των αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο τα επόμενα είκοσι χρόνια. Θα επηρεάσει άμεσα τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) που καλούνται να αναθεωρήσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους που αφορά την προσωπική, επαγγελματική κι οικογενειακή ζωή. Ο ήλιος, από την άλλη, στο ζώδιο της έξαρσής του μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε δυναμικά σε πρωτοβουλίες που αφορούν την προσωπική μας ζωή. Καλό είναι να μείνουμε μακριά από εγωκεντρικές συμπεριφορές κι υποκειμενισμό που θα δημιουργήσουν προβλήματα.

 

Κριός: Βελτίωση των σχέσεων

Οι Κριoί είστε πάντα απασχολημένοι με τη δουλειά και δεν έχετε χρόνο και διάθεση να επικοινωνήσετε με κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων ή των υφισταμένων σας. Βρίσκετε πάντα τρόπους για να επιταχύνετε τη ζωή σας, επειδή πιστεύετε ότι είναι ένας τρόπος να βγάλετε πολλά χρήματα. Αλλά η ζωή σας δεν αποτελείται μόνο από χρήματα- απόδειξη ότι την άνοιξη αυτή αντιμετωπίζετε συνεχώς νέα προβλήματα, το άγχος συνεχίζεται, οι σχέσεις με τους φίλους και τους αγαπημένους σας γίνονται όλο και πιο ψυχρές. Αυτή τη φορά πρέπει να συνδεθείτε με τους ανθρώπους σ’ ένα βαθύτερο και πιο οικείο επίπεδο. Έτσι, επικεντρωθείτε στο να αναπτύξετε την ικανότητά σας να εμπιστεύεστε τους άλλους, δουλεύοντας για να θεραπεύσετε εκείνα τα κομμάτια του εαυτού σας που εξακολουθούν να πονάνε από προηγούμενες σχέσεις.

 

Ταύρος: Να είστε δραστήριοι

Οι Ταύροι, αν δεν εκτονώνετε την ενέργειά σας, σάς δηλητηριάζει. Την άνοιξη αυτή θα σας απασχολήσει αρκετά η υγεία σας, η οποία δε θα βρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση. Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προάγει το μεταβολισμό, τα υγιή οστά. Δημιουργήστε ένα έξυπνο πρόγραμμα άσκησης που θα σας βοηθήσει να είστε πιο δραστήριοι καθημερινά, να εξασφαλίσετε περισσότερη πνευματική φρεσκάδα, περισσότερη ευελιξία. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σας από τις 16 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου, καλώντας σας να αγκαλιάσετε την αγάπη και την αρμονία σε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Το άνοιγμα της καρδιάς σας κι η ενασχόληση με το σώμα και τον εαυτο σας, είναι ο τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την πλανητική όψη.

 

Δίδυμοι: Ξεκινήστε ένα νέο εγχείρημα

Η παραμονή του Κρόνου στον Υδροχόο έχει κάνει τη ζωή σας να μοιάζει με σκληρή δουλειά. Αυτό τελειώνει στις 7 Μαρτίου, όταν ο Κρόνος περνάει στους Ιχθείς. Και στις 23 Μαρτίου, ο Πλούτωνας σχηματίζει τρίγωνο με τον Υδροχόο, καλώντας σας να ξαναχτίσετε ό,τι μπορεί να έχει χαλάσει- μόνο με περισσότερους πόρους και υποστήριξη από ό,τι είχατε πριν. Ερευνώντας το μήνυμα της άνοιξης, οι Δίδυμοι θα πρέπει να δοκιμάσετε να ξεκινήσετε ένα μικρό project για να μάθετε να δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Τους ανοιξιάτικους μήνες που ακολουθούν, θα παρατηρήσετε πως θα είστε πολύ καλοί στην επικοινωνία, αλλά δε θα δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια κι αυτό θα κάνει τους ανθρώπους κοντά σας να νιώθουν παραμέληση. Η νέα εμπειρία κι η απασχόληση σε κάτι νέο που θα ξεκινήσετε από το μηδέν και θα είναι υπό την ευθύνη σας, θα σας βοηθήσει σημαντικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθετε να προσέχετε λίγο παραπάνω τι συμβαίνει πέρα από τη μύτη σας και θα αντιληφθείτε πως κι οι άνθρωποι γύρω σας έχουν την ίδια ανάγκη να νιώσουν σημαντικοί.

 

Καρκίνος: Κρατήστε ενέργεια

Ο Πλούτωνας σας επηρεάζει από τότε που μπήκε στο απέναντι ζώδιο, τον Αιγόκερω, το 2008, προμηνύοντας τη διαδικασία της γέννησης, του θανάτου και της μεταμόρφωσης. Όταν εγκαταλείψει τον Αιγόκερω για λίγους μήνες, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, θα νιώσετε πιο ελεύθεροι από ό,τι έχετε νιώσει εδώ και χρόνια. Φεύγει οριστικά από τον Αιγόκερω το 2024. Ο Άρης, ο πλανήτης της ορμής, της καριέρας και της σεξουαλικότητας, κινείται στο ζώδιό σας στις 25 Μαρτίου, ενισχύοντας τα επίπεδα ενέργειάς σας. Η παραμονή του Άρη στον Καρκίνο διαρκεί μέχρι τις 20 Μαΐου, αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα διαρκέσουν περισσότερο αν κρατήσετε τη συναισθηματική σας ενέργεια για τους αγαπημένους σας κι αποστασιοποιηθείτε από την αρνητικότητα στη δουλειά, η οποία μπορεί να διακόπτει τη ροή σας. Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και της αυτοπεποίθησης, κινείται στο ζώδιό σας από τις 7 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Να είστε γενναίοι και να κυνηγήσετε αυτό που θέλετε με την αυτοπεποίθηση της θεϊκής-θηλυκής αύρας της Αφροδίτης στο πλευρό σας.

 

Λέων: Αποδεχτείτε το χάος

Από τότε που μπήκε στον Υδροχόο το 2020, ο Κρόνος αντιτίθεται στο ζώδιό σας, αμφισβητώντας το status quo της ζωής σας και τη γενικότερη αίσθηση του εαυτού σας. Δεν είστε και στην καλύτερή σας φάση, με δυο λόγια. Ωστόσο, από εδώ και πέρα που μετατοπίζεται στους Ιχθείς στις 7 Μαρτίου, οπότε μπορείτε τώρα ν’ αναστενάξετε με ανακούφιση. Επικεντρωθείτε σε θέματα ζωής και αγάπης με μια νέα προοπτική, αφού από τα τέλη Μαρτίου και μετά θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μόνιμες αλλαγές. Ο Πλούτωνας θα βρεθεί σε αντίθεση με το ζώδιό σας από τις 23 Μαρτίου. Πρόκειται για τον μετασχηματισμό και την αλλαγή που θα φέρουν ένα μικρό χάος, θα είναι όμως για λίγο, οπότε δεχτείτε όλα όσα φέρνει ο Πλούτωνας με χάρη. Ο Άρης σας φέρνει ενέργεια, ορμή και έρωτα από τις 20 Απριλίου έως τις 10 Ιουλίου, δίνοντάς σας την απαραίτητη ώθηση ζωτικότητας.

 

 

 

Παρθένος: Αλλάξτε συνήθειες

Στις 7 Μαρτίου, ο Κρόνος μετατοπίζεται στο απέναντι ζώδιο των Ιχθύων για τον επόμενο περίπου χρόνο, γεγονός που θα σας επηρεάσει σημαντικά. Ο Κρόνος συνδέεται με το κάρμα και καθώς μετακινείται στους Ιχθείς, προαναγγέλλει μια τεράστια ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε το κάρμα σας και να δημιουργήσετε έναν νέο τρόπο λειτουργίας στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Συγκεκριμένα: Ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω σας τον φόβο. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν με σκληρή δουλειά, αλλά η Παρθένος δε φοβάται τη σκληρή δουλειά, αρκεί να είναι για καλό λόγο. Και το ξεκαθάρισμα του κάρμα του παρελθόντος σας δίνει ελευθερία από βαθιά ριζωμένες συνήθειες που μπορεί να σας κρατούν πίσω, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τον Ιούλιο, ο θαρραλέος πολεμιστής πλανήτης Άρης γλιστρά στο ζώδιό σας, ενθαρρύνοντάς σας να κάνετε γενναίες και τολμηρές κινήσεις. Αγκαλιάστε την πραγματική αγάπη, τόσο στη δουλειά όσο και στον έρωτα.

 

Ζυγός: Αποτινάξτε την ευθύνη

Ο Κρόνος στον Υδροχόο (το άλλο ζώδιο του αέρα) συνεργάζεται μαζί σας από το 2020. Ήταν σκληρή δουλειά από πλευράς σας και τα αποτελέσματα θα έπρεπε να αποκαλυφθούν μέχρι τώρα, πράγμα που δεν έγινε γιατί ήταν πολυετής η παραμονή του Δία στον Κριό, όψη αντίθετη με το ζώδιό σας. Είναι πιθανό να είχαν εμφανιστεί κάποιοι άνθρωποι-σωτήρες και γεγονότα που σας άφησαν να χαλαρώσετε, αλλά το δίλημμα ανάμεσα στο να μείνετε να σας νταντεύσουν ή να προοδεύσετε μετά κόπων ήταν πολύ πραγματικό. Ο Δίας μετακινείται στον Ταύρο, το άλλο ζώδιο που κυβερνάται από τον κυρίαρχο πλανήτη σας, την Αφροδίτη, στις 16 Μαΐου. Αυτό θα είναι θαυμάσιο για εσάς, καθώς η πρόοδος θα έρθει πιο εύκολα. Εσείς, όπως και τα άλλα ζώδια του αέρα, θα νιώσετε τον αντίκτυπο του Πλούτωνα στον Υδροχόο από τις 23 Μαρτίου μέχρι τον Ιούνιο, όταν ο Πλούτωνας θα μετακινηθεί πίσω στον Αιγόκερω και θα δώσει στα ζώδια του αέρα την ευκαιρία να πάρουν μια ανάσα. Αυτές οι πλανητικές μετατοπίσεις θα φέρουν αλλαγές σε κάθε τομέα της ζωής που μπορεί να έχει γίνει κουραστικός ή μονότονος, οπότε ανοίξτε την καρδιά σας.

 

Σκορπιός: Σηκωθείτε από τον καναπέ

Τον χειμώνα, ο Σκορπιός, όπως όλοι οι άλλοι, έχει τη συνήθεια να πηγαίνει αργά για ύπνο και να ξυπνάει αργά. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συχνά πέφτει σε κατάσταση λήθαργου, ξαπλώνει σε ένα μέρος και βλέπει ταινίες, παίζει παιχνίδια, διαβάζει. Το ζώδιό σας λοιπόν όλο αυτό το διάστημα ακολούθησε αυτή την τακτική. Σύντομα όμως, ο Δίας θα βρίσκεται σε αντίθεση με το ζώδιό σας από τις 16 Μαΐου 2023 έως τις 25 Μαΐου 2024. Αυτή η κοσμική ευθυγράμμιση σας ωθεί να αλλάξετε στάση, να συμφιλιωθείτε με το παρελθόν, να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε αποτυχημένες ενώσεις και να αφήσετε τις μνησικακίες. Αυτή είναι μια περίοδος που θα σας προσφέρει πραγματική και διαρκή αγάπη. Ο Δίας έχει επίσης να κάνει με την πνευματικότητα, οπότε ό,τι δε συμβαδίζει με το σύμπαν μπορεί να εκδιωχθεί. Αυτό δεν είναι κακό: εκπαιδεύεστε να αποδέχεστε ό,τι δεν μπορείτε να αλλάξετε και να αντιμετωπίζετε με γενναιότητα ό,τι μπορείτε.

 

Τοξότης: Περισσότερες επιθυμίες, περισσότερες φιλοδοξίες

Ο κυρίαρχος πλανήτης σας, ο Δίας, μετακινείται μεταξύ Ιχθύων (στοχαστική ατμόσφαιρα) και Κριού (δυναμισμός go-go-go) από τον Οκτώβριο του 2022. Αν και πρέπει να υπήρξαν πολλές αλλαγές και σπουδαία επιτεύγματα κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, αυτή η ενέργεια σταμάτα-ξεκίνα- πρόκειται να αλλάξει, καθώς ο Δίας μετακινείται στο γειωμένο γήινο ζώδιο του Ταύρου, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2024. Παρόλο που θα υπάρξουν ανάδρομες φάσεις, δε θα υπάρξει αλλαγή ζωδίου, και καθώς ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, αυτό αποτελεί καλό οιωνό για μια αγάπη μεγάλης διάρκειας, αν δεν είστε ήδη σε σχέση, κι αναπνέει φρέσκο έρωτα σε υπάρχουσες γνωριμίες που μπορεί να έχουν μείνει στο φιλικό και θέλετε να γίνουν κάτι παραπάνω.

 

Αιγόκερως: Να είστε ευγενικοί με όλους

Όλοι μας βρισκόμαστε υπό την επιρροή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω- που ξεριζώνει όλους όσους κάθονταν σε θρόνους από τον Νοέμβριο του 2008 και εισάγει νέους παίκτες στο παιχνίδι. Ο Πλούτωνας κατεδαφίζει σχέσεις που δε λειτουργούν και σας ενθαρρύνει να τις ξαναχτίσετε σε πιο στέρεες βάσεις. Ανάλογα με το πώς βλέπετε τις ανατροπές, τις δεσμεύσεις, την ευθύνη -και τη στάση σας απέναντι στην εξουσία γενικότερα- αυτό μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ευχάριστο ή ιδιαίτερα καθηλωτικό για εσάς. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν ο Πλούτωνας μετακινηθεί στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου, δίνοντάς σας μια ανάσα από αυτό που έχει γίνει πλέον φυσιολογικό και εισάγοντας περισσότερη χαρά και αγάπη. Από τις 23 Μαρτίου έως τις 11 Ιουνίου, θα πάρετε μια μικρή γεύση από το πώς θα νιώθετε αυτή την ελευθερία, και στη συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2024, ο Πλούτωνας εγκαταλείπει το ζώδιό σας γι’ αυτή τη ζωή.

 

Υδροχόος – σκεφτείτε θετικά

Ο Κρόνος, ο πλανήτης που κυβερνά τους περιορισμούς και τα σκληρά γεγονότα, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το ζώδιό σας μετά από δυόμισι χρόνια. Αν αντιμετωπίσατε τις ευθύνες σας και εργαστήκατε σκληρά, οι ανταμοιβές φτερουγίζουν προς το μέρος σας. Αυτό είναι καλό. Πολλοί από εσάς που γνωρίζετε για την κίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο φοβηθήκατε -ο Πλούτωνας έχει τόσο καταστροφική και ανασταλτική φήμη- αλλά θα πρέπει να επιλέξετε την πίστη και την αγάπη αντί του φόβου. Μπορείτε με ασφάλεια να εκλάβετε αυτή τη χρονιά ως ένα διάλειμμα από τα εμπόδια που έχετε αντιμετωπίσει. Είχαν τη θέση τους και το λόγο τους, και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε, θα δείτε πόσο πολύ σας βοήθησαν να φτάσετε. Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στον Υδροχόο μόνο για τρεις μήνες φέτος (23 Μαρτίου έως 11 Ιουνίου), οπότε θα πάρετε μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν ο Πλούτωνας εισέλθει ξανά στον Υδροχόο το 2024. Πρόκειται περισσότερο για μετασχηματισμό και αλλαγή προς το καλύτερο, οπότε αγκαλιάστε ό,τι θα έρθει.

 

Ιχθείς: Ζήτω η εξωστρέφεια

Ο Κρόνος μετακινείται στο ζώδιό σας τον Μάρτιο, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2025. Αυτή είναι μια περίοδος βαθιάς δέσμευσης στην αγάπη, τη ζωή και την πίστη στους ανθρώπους, που εδώ που τα λέμε την είχατε χάσει τον τελευταίο καιρό που τα πράγματα δεν πήγαιναν ακριβώς όπως τα θέλατε στις σχέσεις σας και πληγωθήκατε πολύ. Σας ζητείται να καταφύγετε σε ένα ανώτερο όραμα και να εστιάσετε την ενέργειά σας στους σωστούς τομείς της ζωής και στους σωστούς ανθρώπους. Ο Κρόνος είναι ένας κυβερνήτης δίκαιος και οι Ιχθείς υπό την επίβλεψή του είναι ευγενικοί, αποδέκτες κι εξαιρετικά διαισθητικοί, οπότε ο συνδυασμός των δύο μπορεί να ισορροπήσει εξαιρετικά. Δουλέψτε με αυτή την πλανητική ευθυγράμμιση διεκδικώντας τα όριά σας με ήπιο και διεκδικητικό τρόπο. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε από τώρα μέχρι την έξοδο του Κρόνου από τους Ιχθείς θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου.

 

Πηγή