rahul-bhosale-541180-unsplash

To ίδιο σημαντική με τα 4 στοιχεία που κατηγοριοποιούνται τα ζώδια (Φωτιά, Γη, Αέρας και Νερό), είναι η διαίρεσή τους σε ποιότητες, σε 3 ομάδες, που καθεμία από αυτές συμπεριλαμβάνει 4 ζώδια. Η ποιότητα του κάθε ζωδίου μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του και κυρίως για τον τρόπο που αντιδρά στις καταστάσεις που αντιμετωπίζει μέσα στην πορεία της ζωής του. Όπως και με τα στοιχεία, έτσι και με τις ποιότητες, υπάρχουν όλες σε έναν αστρολογικό χάρτη, με κάποιες να υπερτερούν έναντι κάποιων άλλων.

 

Παρορμητικά ζώδια (Κριός- Ζυγός- Καρκίνος- Αιγόκερως)

Κάθε ένα από τα ζώδια που ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό σηματοδοτεί και την έναρξη μιας εποχής (οι οποίες εναλλάσσονται, ανάλογα με το αν βρισκόμαστε στο Βόρειο ή στον Νότιο ημισφαίριο της γης). Γι’ αυτό το λόγο, τα ζώδια αυτά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που τα διέπουν και με το τι εκφράζουν, συμβολίζουν τα νέα ξεκινήματα.

Σε περίπτωση που η παρορμητική ποιότητα ανιχνεύεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα άτομο, τότε η διάθεσή του για μία νέα αρχή τείνει να γίνεται υπερβολική, καθιστώντας δύσκολη την ολοκλήρωση αυτού που ξεκινάει, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, το άτομο υστερεί στην ανάληψη πρωτοβουλίας, καθιστώντας απαραίτητη την κινητοποίησή του από άλλους.

Γενικά πάντως, ο παρορμητικός τύπος έχει την ανάγκη να θέτει στόχους και είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το χωροχρόνο όντας ικανός να αντιλαμβάνεται πλήρως το «εδώ και τώρα».

 

 

Σταθερά ζώδια (Ταύρος- Σκορπιός- Λέων- Υδροχόος)

Ενώ τα παρορμητικά ζώδια συμβολίζουν την έναρξη των εποχών, τα σταθερά αφορούν τις περιόδους που ακολουθούν αυτών, όπου η νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει και δε φαίνονται σημάδια αλλαγής στον ορίζοντα. Εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να εδραιωθεί αυτό που άρχισε και να διατηρηθεί μέχρι να φτάσει το τέλος του ώστε να προετοιμαστεί το καινούριο από τα μεταβλητά ζώδια.

Αν η σταθερή ποιότητα ανιχνεύεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα αστρολογικό χάρτη, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο που φημίζεται για το πείσμα και τις αμετακίνητες απόψεις του, σε σημείο που πολλές φορές φτάνει στην αδράνεια. Η έλλειψη της σταθερής ενέργειας από την άλλη, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, με τον τύπο αυτό να χαρακτηρίζεται από έλλειψη αντοχής κι ανικανότητας να επιμείνει στις θέσεις του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα σταθερά ζώδια είναι αξιόπιστα και αποφασιστικά με τεράστια αποθέματα δύναμης, τα οποία μένει μόνο να καταφέρουν να κινητοποιηθούν για να τα εκδηλώσουν.

 

 

Μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι- Τοξότης- Παρθένος- Ιχθύς)

Τα ζώδια που ανήκουν στο μεταβλητό σταυρό βρίσκονται στο τέλος των εποχών, όπου προετοιμάζεται το έδαφος για τη νέα εποχή που θα ακολουθήσει. Αυτή η μεταβαλλόμενη χρονική περίοδος δίνει στο μεταβλητό τύπο το χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας γι’ αυτό που ακολουθεί, αλλά και της προσαρμοστικότητας στην επερχόμενη αλλαγή. Γι’ αυτό το λόγο τα άτομα που έχουν πλανήτες σε μεταβλητά ζώδια διακρίνονται για την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες, αλλά και για την τάση τους να αποφεύγουν την μονιμότητα των καταστάσεων απλά αλλάζοντας πορεία.

Το θέμα με την ύπαρξη πολλών πλανητών σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού είναι ότι τα άτομα αυτά λόγω της συνεχούς κίνησης κι αέναης αλλαγής συχνά καταβάλλονται από άγχος και γίνονται υπερβολικά ασταθή, αφού αλλάζουν συνεχώς θέση επηρεαζόμενοι από τους άλλους, ενώ η έλλειψη της μεταβλητής ποιότητας σε έναν αστρολογικό χάρτη, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες προσαρμογής σε νέες συνθήκες, με αποτέλεσμα το άτομο να απορρίπτει κάθε επερχόμενη αλλαγή.

Σε γενικό επίπεδο πάντως, οι μεταβλητοί τύποι είναι εξαιρετικοί στην συνύπαρξή τους με τους άλλους και ικανοί να δέχονται κάθε νέα πραγματικότητα, απλά με το να προσαρμόζονται σε αυτή.

 

 

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Πόσο κρατάει άραγε ένας παρορμητικός έρωτας;

Αυτό κι άλλα πολλά μας απαντούν 10 άντρες του pillowfights.gr!