Γιατί μερικά ζώδια μάς ταιριάζουν περισσότερο από άλλα; Τι είναι αυτό που κάνει τον Κριό καλό για έναν Δίδυμο, τον Ταύρο να «κολλάει» με την Παρθένο και τον Υδροχόο να τα βρίσκει με Τοξότη;

Το πρώτο βασικό ταίριασμα είναι ανάμεσα στα ζώδια που έχουν το ίδιο στοιχείο: τη φωτιά, τον αέρα, το νερό ή τη γη. Έτσι, υπάρχουν οι τέσσερις τριάδες ζωδίων που τα πηγαίνουν μια χαρά: Κριός-Λέων-Τοξότης, Δίδυμος-Ζυγός-Υδροχόος, Καρκίνος-Σκορπιός-Ιχθύς και Ταύρος-Παρθένος-Αιγόκερως. Όσοι ανήκουν στην ίδια ομάδα έχουν παρόμοια ψυχοσύνθεση, παραπλήσιο τρόπο να αντιλαμβάνονται τα πράγματα, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να αντιδρούν στις καταστάσεις. Είναι τα ζώδια που σχηματίζουν μεταξύ τους τρίγωνα, δηλαδή ευνοϊκή γωνία 120 μοιρών στον ζωδιακό κύκλο.

Το επόμενο ταίριασμα γίνεται ανάμεσα στα ζώδια που ανήκουν στις ομάδες φωτιάς-αέρα και νερού-γης. Τα ζώδια που έχουν απέναντι θέσεις στον ζωδιακό, δηλαδή βρίσκονται απέναντι μεταξύ τους, σχηματίζουν «δύσκολους» συνδυασμούς. Εκείνα όμως που απέχουν μεταξύ τους 60 μοίρες, δηλαδή σχηματίζουν εξάγωνο, αποτελούν καλά ζευγάρια. Κι αυτό γιατί έχουν στοιχεία που αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο αέρας δίνει έμπνευση στη φωτιά, ενώ εκείνη χαρίζει ζωντάνια και ζεστασιά στον διανοούμενο χαρακτήρα του. Το νερό εμπλουτίζει με τη δροσιά του συναισθήματος τη συγκρατημένη γη, κι εκείνη από την άλλη βάζει λίγη λογική στα πράγματα. Έτσι, καθένα από τα ζώδια που απέχουν 60 μοίρες από το δικό σου, σου ταιριάζει, γιατί σε συμπληρώνει φέρνοντας στη ζωή σου μεγαλύτερη αρμονία.

 

Κριός

Ο δικός σου χαρακτήρας της φωτιάς βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια του αέρα: τους Διδύμους και τον Υδροχόο.

Οι Δίδυμοι είναι αεικίνητοι σαν εσένα, θέλουν διαρκώς καινούριες εμπειρίες, γνωριμίες, ανοίγματα στον κόσμο. Με έναν Δίδυμο αποκλείεται να βαρεθείς (το μεγάλο σου ζήτημα με τις περισσότερες γνωριμίες). Πάντα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο πέρα, με νέες οπτικές και προοπτικές. Η νεανικότητά του σε γοητεύει, γιατί κι εσύ δε θέλεις να μεγαλώσεις και είσαι διατεθειμένος να συγχωρήσεις ακόμα την ασυνέπειά του, τουλάχιστον τις πιο πολλές φορές.

Ο Υδροχόος σού μοιάζει στο ότι ενδιαφέρεται για τους άλλους -ίσως όχι με τον ίδιο τρόπο με σένα. Έχετε κι οι δυο ανοιχτή στάση προς τον κόσμο και καλές προθέσεις. Παρ’ όλο που το ενδιαφέρον του Υδροχόου είναι περισσότερο εγκεφαλικό, ο συνδυασμός με το δικό σου συναίσθημα δημιουργεί μια καλή ισορροπία. Από την άλλη, μπορείτε να μοιραστείτε την τρέλα, μέσα από την πεποίθηση ότι τα πάντα είναι δυνατά για όποιον θέλει να οραματιστεί.

 

Ταύρος

Ο δικός σου χαρακτήρας της γης βρίσκει αρμονία με δυο ζώδια του νερού: τον Καρκίνο και τους Ιχθείς.

Ο Καρκίνος αγαπά όσο κι εσύ τη ζωή στο σπίτι και τις χαρές της συμβίωσης. Απλώς θέλει λιγότερο χρόνο να πάρει αποφάσεις ως προς τα προσωπικά του, εκεί που εσύ το ψειρίζεις. Δίνεται στη σχέση, λιώνοντας τους πάγους και μπορείτε να απολαύσετε ο ένας τον άλλο με κοινό παρονομαστή την τρυφερότητα που χαρακτηρίζει και τους δυο σας.

Ο Ιχθύς μπορεί να μπολιάσει το δικό σου γήινο συναίσθημα με την έμπνευση και τη φαντασία του υδάτινου αισθηματισμού του. Σου δίνει μαθήματα αθωότητας απέναντι στην τάση σου για δυσπιστία, απέναντι στο πείσμα σου. Μερικές φορές τον βρίσκεις ανεύθυνο, αλλά δε βλάπτει να χαλαρώσεις και να αφεθείς να «κολλήσεις» κι εσύ λίγη από την τρέλα του.

 

Δίδυμος

Ο δικός σου χαρακτήρας του αέρα βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια της φωτιάς: τον Κριό και τον Λέοντα.

Ο Κριός, με την άμεση ανταπόκρισή του σε κάθε τρελή ιδέα, σου δίνει την ικανοποίηση να βλέπεις πώς ένα μικρό φύσημα έμπνευσης από μέρους σου μπορεί να του δώσει ώθηση. Και προσθέτει την δική του πινελιά για να σπάσετε μαζί τα όρια και να εξερευνήσετε τις απεριόριστες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ζωή. Ένα είναι το βέβαιο: αποκλείεται να βαρεθείς πρώτος.

Ο Λέων είναι ένα πολύ καλό ταίρι για σένα που δε θέλεις να περνάς πουθενά απαρατήρητος. Αγαπά την επίδειξη και θέλει να τραβά τον θαυμασμό, όσο κι εσύ, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, δεν ανταγωνίζεστε άμεσα ο ένας τον άλλο, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Αφήνεις σ’ εκείνον την προβολή κι εσύ κρατάς τις επιδείξεις πνεύματος. Παράλληλα, η θερμή του φύση δίνει μια νότα ζωντάνιας στην υπερβολική σου εγκεφαλικότητα.

 

Καρκίνος

Ο δικός σου χαρακτήρας του νερού βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια της γης: τον Ταύρο και την Παρθένο.

Ο Ταύρος μπορεί να σου προσφέρει τρυφερότητα μέσα από μια βάση συναισθηματικής σταθερότητας, δηλαδή ένας συνδυασμός «δύο σε ένα» που πολύ εκτιμάς. Άλλωστε έχετε τις ίδιες αξίες ως προς τη δημιουργία ενός ζεστού σπιτικού που θέλετε να σας θρέφει ψυχολογικά και να σας ενισχύει για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας -αυτό είναι μια καλή αρχή για τη μεταξύ σας (μακροχρόνια) σχέση.

Παρ’ όλο που ο Παρθένος είναι σχετικά ψυχρός στις εκδηλώσεις του, μπορεί να σου προσφέρει τις εγγυήσεις της συναισθηματικής ασφάλειας που θα ήθελες σε μια σχέση. Είναι αρκετά υποστηρικτικός και υπομονετικός στα ψυχολογικά σου σκαμπανεβάσματα, ενώ ξέρει με τη λογική του να σε επαναφέρει στον ίσιο δρόμο. Ο συνδυασμός των ζωδίων σας, παρά τη διαφορετικότητά σας, μπορεί να είναι εποικοδομητικός και για τους δυο.

 

Λέων

Ο δικός σου χαρακτήρας της φωτιάς βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια του αέρα: τους Διδύμους και τον Ζυγό.

Ο Δίδυμος έχει μια προσωπική γοητεία και αυτό τον κάνει το είδος του ατόμου που θα κολακευόσουν να σε βλέπουν μαζί του. Μπορεί να σου κρατά διαρκώς ζωντανό το ενδιαφέρον, διώχνοντας τη ρουτίνα και παρασύροντάς σε σε καινούριες εμπειρίες. Επίσης ξέρει πώς να σε (ξανα)φέρνει στα νερά του, με τις τετραπέρατες γαλιφιές, ακόμα κι όταν σε έχει εκνευρίσει.

Με τον Ζυγό έχετε παρόμοιες απόψεις για την αξία της καλής ζωής και μπορεί καθένας σας να προσφέρει στον άλλο το επίπεδο καλοπέρασης που εκτιμάτε και οι δυο. Ο Ζυγός σε περιβάλλει με το ενδιαφέρον και τις περιποιήσεις που θέλεις από το ταίρι σου, εκτιμά τις αντίστοιχες δικές σου και ξέρει πώς να σου δίνει την αίσθηση ότι εσύ κάνεις κουμάντο στη σχέση.

 

 

 

 

Παρθένος

Ο δικός σου χαρακτήρας της γης βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια του νερού: τον Καρκίνο και τον Σκορπιό.

Ο Καρκίνος σε συγκινεί με τον τρόπο που εκφράζεται συναισθηματικά και καταφέρνει να κάμψει τα κρατήματά σου. Μπορείς να μάθεις πολλά από αυτό το τόσο ευαίσθητο ζώδιο, αμβλύνοντας την εγκεφαλικότητα που τόσο συχνά σε διακρίνει. Παρά τις συναισθηματικές του μεταπτώσεις σού προσφέρει μια σχέση που κατά βάση είναι σταθερή, πράγμα καλό για ένα άτομο όπως εσύ, που θέλει να ξέρει πού στέκεται.

Ο Σκορπιός σε φέρνει σε επαφή με έναν συναισθηματικό κόσμο εντελώς διαφορετικό από τον δικό σου. Αν ένα ζώδιο μπορεί να θεραπεύσει την υπέρμετρη τάση σου για εκλογίκευση είναι αυτό. Εκεί που εσύ αναλύεις για να δεις το άσπρο και το μαύρο των πραγμάτων, εκείνος σου δείχνει αμέτρητες αποχρώσεις του γκρι και σε ωθεί να αφεθείς.

 

Ζυγός

Ο δικός σου χαρακτήρας του αέρα βρίσκει αρμονία με δυο ζώδια της φωτιάς: τον Λέοντα και τον Τοξότη.

Ο Λέων είναι «καλοπερασάκιας» σαν εσένα, αν και υστερεί στην αισθητική (λες εσύ). Παρ’ όλα αυτά, ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή και δε θεωρητικοποιεί τόσο τα πράγματα. Στη δική σου ευγένεια και τρυφερότητα, εκείνος προσθέτει στη σχέση τη συναισθηματική ζεστασιά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κατάσταση όμορφη και για τους δύο. Ξέρετε να κάνετε ο ένας τον άλλο να νιώθει καλά.

Ο Τοξότης αγαπά τους ανθρώπους όπως κι εσύ. Αγαπά όμως και την ελευθερία. Πάνω σ’ αυτό, λοιπόν, σου δίνει μαθήματα για το πώς μπορείς να είσαι σε μια σχέση, χωρίς να χάνεις την αυτονομία σου. Σε μαθαίνει επίσης ότι συχνά η ειλικρίνεια είναι προτιμότερη από τη διπλωματία που εσύ χρησιμοποιείς σε υπερβολικό βαθμό.

 

Σκορπιός

Ο δικός σου χαρακτήρας του νερού βρίσκει αρμονία με δυο ζώδια της γης: την Παρθένο και τον Αιγόκερω.

Ο Παρθένος σε κάνει να παραμερίσεις την έμφυτη δυσπιστία σου απέναντι στους άλλους. Ξέρεις ότι θα είναι εκεί και, στον βαθμό που δεσμεύτηκε μαζί σου, δε θα σε αφήσει ποτέ. Αν ακούσεις τη γνώμη του, μπορεί να σου δώσει συμβουλές και μια καθαρή οπτική των πραγμάτων, πιο ψύχραιμη από τη δική σου. Επίσης, αν θες να ανταλλάξετε απόψεις, έχεις βρει εξίσου πολλά επιχειρήματα.

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο κατάλληλο για σχέση διάρκειας, εφόσον το αποφασίσει. Μπορεί λοιπόν να σου δώσει συναισθηματική ηρεμία και σταθερότητα, στον βαθμό που δεν επηρεάζεται από τις σκέψεις σου. Μπορεί να μη σε γεμίζει στα κομπλιμέντα και τα όμορφα λόγια, αλλά δείχνει έμπρακτα την αγάπη του. Και ακόμα πιο έμπρακτα όταν είστε μόνο οι δυο σας, οπότε και μπορείτε να μοιραστείτε αξέχαστες εμπειρίες.

 

Τοξότης

Ο δικός σου χαρακτήρας της φωτιάς βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια του αέρα: τον Ζυγό και τον Υδροχόο.

Ο Ζυγός έχει μια ευγένεια ψυχής που εκτείνεται πέρα από τους τυπικούς κανόνες της καλής συμπεριφοράς. Σε αντίθεση με σένα που πολλές φορές εκφράζεσαι ή ενεργείς χωρίς να αναλογίζεσαι πόσο μπορεί να πληγώνεις τους άλλους, εκείνος σου δείχνει πώς μπορείς να «πλασάρεις» το ίδιο πράγμα με τρόπο. Κατά τα άλλα, οι δυο σας έχετε δυνατότητα να περνάτε καλά μαζί, καθώς αγαπάτε εξίσου την όμορφη ζωή.

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο των μεγάλων οραμάτων και ταιριάζει με τους δικούς σου ανοιχτούς ορίζοντες. Εκείνος βάζει το πνεύμα, εσύ τον δυναμισμό και μαζί μπορείτε να ταξιδέψετε τον κόσμο, μπαινοβγαίνοντας από την ουτοπία στην πραγματικότητα. Από την άλλη, ο έμφυτος αλτρουισμός του δίνει άλλο βάθος και ουσία στη δική σου ανοιχτή και καλοπροαίρετη διάθεση απέναντι στους ανθρώπους. Μαζί κάνετε το ζευγάρι που όλοι αγαπούν.

 

Αιγόκερως 

Ο δικός σου χαρακτήρας της γης βρίσκει αρμονία με δυο ζώδια του νερού: τον Σκορπιό και τους Ιχθείς.

Ο Σκορπιός μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τον κάπως «μονοκόμματο» τρόπο που βιώνεις τις σχέσεις σου. Είναι ένας σύντροφος που χαίρεται με απλές δηλώσεις έρωτα αλλά θέλει να μην τον θεωρείς δεδομένο, αλλά διαρκώς να τον φλερτάρεις. Επιπλέον, οι δυο σας μπορείτε να περάσετε αξέχαστες στιγμές, μια και από διάθεση για τρέλες βρίσκεστε στις υψηλότερες θέσεις του ζωδιακού.

Ο Ιχθύς εκδηλώνεται συναισθηματικά με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από τον δικό σου, κυρίως στο ότι δε φοβάται να δείξει την αδυναμία τουστο πρόσωπο που αγαπά. Από την άλλη, είναι έτοιμος να σου συμπαρασταθεί σε κάθε περίσταση, χωρίς να κολλάει, αν δεν έχει να δώσει μια πρακτική λύση, όπως συμβαίνει με σένα, παρά προσφέροντάς σου «απλώς» αγάπη, συμπόνια και τρυφερότητα.

 

Υδροχόος 

Ο δικός σου χαρακτήρας του αέρα βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια της φωτιάς: τον Κριό και τον Τοξότη.

Ο Κριός σού δείχνει τον δρόμο της πράξης, όταν εσύ είσαι χαμένος στα θεωρητικά κατασκευάσματα του μυαλού σου. Σου δείχνει επίσης ότι η ζωή είναι μια ευχάριστη περιπέτεια, μέσα στην οποία αξίζει να πέφτεις με τα μούτρα, αντί να την παρακολουθείς από τον εξώστη φιλοσοφώντας. Και σε μαθαίνει στη σχέση να μη φοβάσαι την οικειότητα, το άνοιγμα της καρδιάς, ακόμα και το να πληγωθείς.

Ο Τοξότης κι εσύ ξέρετε να σέβεστε την ελευθερία ο ένας του άλλου και να ζείτε μέσα από την έμπνευση μιας ιδεολογίας. Εκείνος βλέπει τη ζωή σαν κάτι που βιώνεται περισσότερο μέσα από τον φυσικό κόσμο, τη σωματική δράση, τις αισθήσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για σένα που ζεις συχνά μάλλον μέσα από το μυαλό σου παρά μέσα από το σώμα σου.

 

Ιχθύς

Ο δικός σου χαρακτήρας του νερού βρίσκει την αρμονία με δυο ζώδια της γης: τον Ταύρο και τον Αιγόκερω.

Ο Ταύρος σού δίνει συναισθηματική ασφάλεια. Νιώθεις πως είναι ολόκληρος μια τεράστια αγκαλιά που μέσα της μπορείς να ηρεμήσεις και να ξεχάσεις όλα τα πραγματικά και τα φανταστικά σου προβλήματα. Επιπλέον έχει ένα ταλέντο να χαίρεται τη ζωή που ξυπνά και τη δική σου πλευρά για αισιοδοξία. Μπορείς να περνάς πολύ καλά μαζί του, φτάνει να μη συμπίπτουν οι φάσεις που σας πιάνει και τους δυο η γκρίνια.

Ο Αιγόκερως έχει ένα λογικό πνεύμα που μπορεί να σου φαίνεται πολύ «στεγνό» μερικές φορές, αλλά από την άλλη σου δίνει μια ισορροπία στην καθημερινότητα καθώς σε στηρίζει στα πρακτικά ζητήματα, εκεί όπου εσύ συχνά υστερείς. Μπορεί να φαίνεστε πολύ διαφορετικοί, αλλά καθένας σας δίνει στον άλλο εκείνο ακριβώς που του λείπει: εσύ φέρνεις τη φαντασία και το συναίσθημα, εκείνος τη σταθερότητα και τη συνέπεια.

 

Πηγή