Μπορεί να πήγαιναν όλα καλά ή τα πρώτα σύννεφα να είχαν εμφανιστεί εδώ και πολύ καιρό. Κάποια στιγμή, μπαίνει τελεία και παύλα, έρχεται ο χωρισμός και μαζί και τα δάκρυα, η πίκρα, η απογοήτευση. Κάθε χωρισμός αποτελεί και ένα σημαντικό μάθημα ζωής, το οποίο οφείλουμε να μελετήσουμε για να μη μείνουμε μετεξεταστέοι. Ποιο είναι το σημαντικότερο δίδαγμα που άφησε σε κάθε ζώδιο ένας δύσκολος χωρισμός; Πάμε να δούμε; 

 

Κριός

Ο Κριός, μετά από έναν δύσκολο χωρισμό έμαθε να μη βιάζεται να βγάζει συμπεράσματα και να μην προτρέχει των γεγονότων. Κατάφερε, έτσι, να ενισχύσει την υπομονή του και να μην αφήνει την ένταση της στιγμής να τον οδηγεί σε λάθος επιλογές που αργότερα θα μετανιώσει. Η απότομη συμπεριφορά μπορεί μία φορά να συγχωρεθεί, όμως όταν γίνεται συνέχεια είναι πρόβλημα.

 

Ταύρος

Ο Ταύρος μετά τον χωρισμό συνειδητοποιεί ότι έχασε άπλετο χρόνο, δίνοντας ευκαιρίες σε καταστάσεις που δεν πήγαιναν πουθενά και ζητώντας τα αυτονόητα. Το σημαντικότερο μάθημα, λοιπόν, είναι να μην πεισμώνει και να μην επιμένει σε ανθρώπους και συνθήκες που από την αρχή η ιστορία δείχνει ότι δεν «τραβάει»!

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος μέσα από τους χωρισμούς του έχει μάθει ότι πρέπει να κρατάει το στόμα του κλειστό, να μην τάζει λαγούς με πετραχήλια, να μη βιάζεται πάνω στον ενθουσιασμό του και να μην δίνει τον λόγο του, γιατί με αυτό τον τρόπο εκτίθεται! Επιπλέον, κάθε σχέση, όσο καλή και να είναι, στην πορεία πέφτει σε ρουτίνα και αυτό είναι απαραίτητο να το αποδεχθεί ο Δίδυμος πριν φάει πολλές φορές ακόμα το κεφάλι του!

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος συνειδητοποιεί πολύ μετά τον χωρισμό ότι το πιο σπουδαίο μάθημα που πήρε είναι ότι δεν πρέπει να χαλά την ψυχολογία του και να συνεχίζει να θρηνεί για κάτι που έχει τελειώσει. Οι αναμνήσεις μπορεί να δένουν ένα ζευγάρι, δεν είναι όμως από μόνες τους αρκετές για να έχει μέλλον μια σχέση!

 

Λέων

Ο Λέοντας συνήθως φεύγει πρώτος από μία σχέση, όχι επειδή πραγματικά το θέλει, αλλά επειδή θέλει πάση θυσία να αποφύγει το αντίθετο, να δώσει, δηλαδή, τέλος στη σχέση ο σύντροφός του! Μετρώντας τα μαθήματα των χωρισμών, μαθαίνει ότι πρέπει να ρίχνει τον εγωισμό του για έναν έρωτα, ενώ δεν πρέπει να περιμένει πάντα ανταπόδοση σε όλα τα καλά που προσφέρει στη σχέση του!

 

Παρθένος

Ο Παρθένος μετά από έναν δυνατό χωρισμό πήρε το μάθημα ότι δεν πρέπει να παραμελεί τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα του συντρόφου του! Αναγνώρισε ότι η υπεραναλυτική του σκέψη τον οδήγησε πολλές φορές σε γκρίνια και κτητικότητα, κάτι που πρέπει να περιορίσει αν θέλει να μην καταλήξει και πάλι σε χωρισμό!

 

Ζυγός

Ο Ζυγός με μεγάλη δυσκολία έμαθε μετά τον χωρισμό ότι η μοναξιά είναι πολύ χειρότερη όταν τη βιώνεις σε μία σχέση από ότι όταν είσαι ελεύθερος και μόνος δίχως σύντροφο! Η ανεξάντλητη υπομονή και η υποχωρητικότητά του από το φόβο μήπως και δεν τα καταφέρει χωρίς ταίρι είναι από τα μεγάλα λάθη του!

 

Σκορπιός

Η αισθηματική ζωή του Σκορπιού είναι ένα μάθημα με πολλά κεφάλαια, όμως αυτά εμπλουτίζουν την ψυχή του! Το πιο σημαντικό μάθημα που του δόθηκε, είναι να αποδέχεται το τέλος και να γυρίζει σελίδα, χωρίς να περιμένει να πάρει «ρεβάνς» ή αλλιώς εκδίκηση. Επίσης, συνειδητοποίησε πως η ζήλεια, ο θυμός, η πικρία, είναι συναισθήματα που δεν κάνουν καλό στην ανθρώπινη ψυχή.

 

Τοξότης

Ο Τοξότης μέσα από τους χωρισμούς του έμαθε ότι δεν πρέπει να βλέπει τις καταστάσεις στα χαλαρά, αλλά ότι είναι απαραίτητο να δίνει τη δέουσα προσοχή πριν τα προβλήματα μεγαλώσουν κατά πολύ! Ένα ακόμα μάθημα που πήρε είναι ότι έστω και αν τον τραβάνε άτομα αρκετά διαφορετικά από τον ίδιο, δε σημαίνει ότι μαζί τους μπορεί να ευτυχίσει σε μία μακροχρόνια σχέση.

 

Αιγόκερως

Το τι θα πει ο κόσμος πολλές φορές απασχόλησε τον Αιγόκερω και είπε «δε χωρίζω». Αυτό το μάθημα στη συνέχεια το πλήρωσε πολύ ακριβά, γιατί κάποιες στιγμές πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τη λογική, τα πρέπει, τα ταμπού, τις προκαταλήψεις και όσα λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας και να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που κατεξοχήν φοβάται τη δέσμευση, τον γάμο, τη σταθερότητα στα αισθηματικά. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους χωρισμού, ότι «πνίγεται», και είναι και ένα από τα πιο σκληρά μαθήματα που πήρε μετά τον χωρισμό! Κατάλαβε ότι είναι απαραίτητο να μάθει να μοιράζεται, να συμβιβάζεται, να υποχωρεί.

 

Ιχθύς

Το μάθημα που πήρε από έναν δύσκολο χωρισμό ο Ιχθύς είναι ότι δεν πρέπει να φοράει τα ροζ γυαλιά του και να βλέπει τις καταστάσεις όπως τον βολεύουν, τον εξυπηρετούν ή πολύ απλά δεν του χαλούν το όμορφο όνειρο. Ο Ιχθύς αναγνωρίζει μετά από έναν ζόρικο χωρισμό ότι πρέπει να συμμαζέψει πάση θυσία τη φαντασία του και την τάση του για εξιδανίκευση.

 

Πηγή