Αγίου Βαλεντίνου κι ενώ προσπαθούμε να συνέλθουμε απ’ τις σοκολάτες, τ΄ αρκουδάκια και τους όρκους της αιώνιας αγάπης και πίστης, έρχονται οι επόμενες μέρες να μας δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο. Προετοιμαστείτε για ένα γερό «κρας τεστ» στις σχέσεις, καθώς το πλανητικό ερωτικό ζευγάρι, Άρης κι Αφροδίτη, θα παλέψουν μεταξύ τους και με τα νεύρα μας. Το αποτέλεσμα της «ένωσης» μιας προοδευτικής κι όχι βαθιά συναισθηματικής όψης πλανητών θα φέρουν σύγκρουση, που τις περισσότερες φορές έρχεται μοιραία. Μια τελική μάχη που θα κρίνει την πορεία πολλών σχέσεων. Σ’ αυτό θα βάλει τη σφραγίδα του κι ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο κι η «θολή» εικόνα πολλών σχέσεων θα ξεκινήσει σιγά-σιγά να «καθαρίζει».

 

Κριός

Κριέ μου απ΄ τη μια αναζητάς περισσότερο την ελευθερία σου. Θέλεις να επικοινωνήσεις με το φιλικό σου κύκλο. Να συναντήσεις ανθρώπους που έχεις να δεις καιρό. Ενώ, παράλληλα, επιθυμείς έντονα και τη συναισθηματική σου ασφάλεια και σταθερότητα. Μ’ αυτή την εσωτερική σου αντίθεση προσπαθείς να παλέψεις, όμως, τρελαίνεις το ταίρι σου, που δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς θέλεις κι αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε σύγκρουση. Απ΄ την άλλη υπάρχει πιθανότητα κάποια πρόσωπα απ΄ το φιλικό σου περιβάλλον, να σου βάλουν λόγια για τη σχέση σου κι αυτό να ΄ναι μόνο μια αφορμή, για να ξεσπάσουν έντονοι καβγάδες. Προσπάθησε να περιορίσεις τις έντονες απαιτήσεις σου. Εσύ που ‘σαι ελεύθερος θα ‘χεις περισσότερες ευκαιρίες ν’ ασχοληθείς με την κάλυψη των προσωπικών σου αναγκών κι επιθυμιών και με τους φίλους σου. Μπορείς να περάσεις πιο ανώδυνα τις δύσκολες αυτές μέρες.

Pillowfight: Λέων, γιατί μόνο αυτός μπορεί στην παρούσα φάση να σε ηρεμήσει.

Goodnight: Ζυγός, γιατί δεν πρόκειται ν΄ αντέξει τις απαιτήσεις σου.

 

Ταύρος

Ταύρε μου με τον Άρη να συνεχίζει την πορεία του στο δικό σου ζώδιο, η κυκλοθυμία σου είναι έντονη. Απ’ τη μια διεκδικείς την ασφάλεια και τη σταθερότητα, απ΄ την άλλη κυριαρχεί μέσα σου η αστάθεια κι η παρορμητικότητα. Αν δεν προσέξεις αυτή σου την τάση, θα δημιουργήσεις μεγάλο πρόβλημα αφενός στη σχέση σου, αφετέρου στην κοινωνική σου εικόνα. Επιπλέον να ξέρεις ότι εάν η σχέση ή ο γάμος σου αντιμετωπίζει, ήδη, προβλήματα, αυτά θα έρθουν στην επιφάνεια, δημιουργώντας έντονους καβγάδες, που μπορεί να οδηγήσουν σε χωρισμό. Αν καταφέρεις να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να δείξεις υπομονή, θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα τις δύσκολες αυτές μέρες. Εσύ που ΄σαι αδέσμευτος, ενδεχομένως να μπεις στη διαδικασία να διεκδικήσεις έντονα κάποιο πρόσωπο απ΄ το κοινωνικό σου περίγυρο, όμως κράτα μικρό καλάθι. Επειδή ο θησαυρός μπορεί στο τέλος ν΄ αποδειχθεί άνθρακας.

Pillowfight: Ο Αιγόκερως είναι ο μόνος που μπορεί να κατευνάσει τις παντός είδους εκρήξεις σου.

Goodnight: Υδροχόος, γιατί δεν αντέχεις τόση ελευθερία στη σχέση.

 

Δίδυμος

Αγαπημένε Δίδυμε τις μέρες αυτές θα τρελάνεις ακόμη κι εμένα. Ενώ θέλεις τόσο πολύ να ΄σαι με τη σχέση σου, ταυτόχρονα κυνηγάς και την ελευθερία σου, με την έννοια της απομόνωσής σου. Κι όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μουρμούρας και γκρίνιας, που όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορείς για πολύ ν΄ αντέξεις. Έντονοι καβγάδες είναι στο πρόγραμμα που αν δε δώσεις την απαιτούμενη προσοχή σου, σε βλέπω να χωρίζεις. Απ΄ την άλλη υπάρχει πιθανότητα ν΄ ανακαλύψεις ξαφνικά κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του συντρόφου σου. Εσύ που ΄σαι ελεύθερος έχεις πιθανότητες για επικοινωνίες κι επαφές με πρόσωπα που σ΄ ενδιαφέρουν συναισθηματικά. Ενδέχεται να εμφανιστεί κι ένας κρυφός παρελθοντικός έρωτας και να ρισκάρεις την επανασύνδεση. Τ’ αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται από το τέλος του μήνα και μετά.

Pillowfight: Υδροχόος, γιατί και να τσακωθείτε, είναι βέβαιο ότι μετά θα κλαίτε κι οι δύο απ΄ τα γέλια.

Goodnight: Αιγόκερως, είναι πολύ σοβαρός κι απαιτητικός για τα δικά σου γούστα.

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου τις δύσκολες αυτές μέρες συναγωνίζεσαι με το φίλο σου τον Ταύρο, για το ποιος απ΄ τους δυο θα βγει νικητής στην κυλκοθυμία. Εκεί που ‘σαι μέσα στην καλή χαρά με το ταίρι σου, την επόμενη στιγμή σε πιάνουν τα νεύρα κι οι ανασφάλειες, ειδικά μάλιστα εάν έχετε να επιλύσετε και, τυχόν, κοινές οικονομικές εκκρεμότητες, που θα σας οδηγήσουν σε σύγκρουση. Απ΄ την άλλη η ζήλια κι η κτητικότητα που μπορεί να εκδηλωθεί μεταξύ σας, θα δημιουργήσουν εντάσεις κι έντονη διαμάχη για το ποιος απ΄ τους δυο τελικά θα επικρατήσει. Εσύ που ‘σαι ελεύθερος ενδέχεται να επιδιώξεις μια επανασύνδεση, η οποία για κάποιους λόγους πρέπει να παραμείνει κρυφή. Υπάρχει, όμως, κι η πιθανότητα να διεκδικήσεις ένα πρόσωπο, για το οποίο κρύβεις μέσα σου ένα ανομολόγητο πόθο. Το αν θα καταφέρεις το επιθυμητό για σένα αποτέλεσμα δεν μπορώ να στο εγγυηθώ, καθώς τα προβλήματα που θ΄ αντιμετωπίσεις με το άλλο πρόσωπο, θα ΄ναι μάλλον δισεπίλυτα.

Pillowfight: Σκορπιός, γιατί μόνο αυτός μπορεί να σου δώσει τη συναισθηματική ασφάλεια που αναζητάς.

Goodnight: Τοξότης, γιατί η έντονη τάση ανεξαρτησίας του θα σε τρελάνει.

 

Λέων

Λιοντάρι μου όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζεις σοβαρά θέματα και συγκρούσεις στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου. Προβλήματα ξεπηδούν από παντού. Το ίδιο μοτίβο θα ζήσεις κι αυτές τις μέρες, απλώς οι συγκρούσεις θα ΄ναι ακόμη μεγαλύτερες. Απ΄ τη μια ενώ τα προβλήματα στη σχέση σου διογκώνονται, εσύ ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την καριέρα σου και την κοινωνική σου εικόνα, παραβλέποντας το σύντροφό σου. Πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή, γιατί η κρίση που περνάς μπορεί να ΄ναι κι ανεπανόρθωτη.  Εσύ που ΄σαι ακόμη ελεύθερος ενώ έχεις πιθανότητες να δεσμευτείς, αυτό θα γίνει εφόσον περιορίσεις τα νεύρα σου, την ισχυρογνωμοσύνη και την κυκλοθυμία σου, που δημιουργούν εντάσεις.

Pillowfight: Κριός, γιατί ακόμη κι αν συγκρούεστε, ο ένας δίνει δύναμη στον άλλον.

Goodnight: Σκορπιός. Εσύ δεν αντέχεις το δικό σου αυταρχισμό και ισχυρογνωμοσύνη, πώς θ΄ αντέξεις το Σκορπιό;

 

Παρθένος

Παρθένε μου δυστυχώς ή ευτυχώς (αυτό θα το κρίνεις εσύ) την εβδομάδα αυτή δεν έχεις χρόνο για έρωτες, αγάπες, λουλούδια και φυσικά τσακωμούς και συγκρούσεις. Επειδή η καθημερινότητά σου αλλά και η εργασία σου, απαιτούν από εσένα να αφιερώσεις όλο σου το χρόνο και την ενέργεια. Απ΄ τη μια λοιπόν αυτό είναι καλό. Επειδή θα καταφέρεις, όπως πάντα, να διεκπεραιώσεις πολλές απ’ τις εκκρεμότητές σου, ώστε το επόμενο διάστημα και ειδικά προς το τέλος του μήνα, που η Αφροδίτη θα κάνει την είσοδό της στο ζώδιο των Ιχθύων, ν’ ασχοληθείς αποκλειστικά με τη σχέση σου ή το γάμο σου. Το ίδιο ισχύει και για σένα που ΄σαι ελεύθερος. Λίγη υπομονή και μετά θα ΄χεις ευκαιρίες να γίνεις «διπλός». Ασχολήσου την εβδομάδα αυτή με τον εαυτό σου, την υγεία σου και τις υποχρεώσεις σου, ώστε από τις 25/2 και μετά να καταπλήξεις το σύντροφό σου. Κι εσύ ο ελεύθερος Παρθένος τους επίδοξους θαυμαστές σου.

Pillowfight: Δίδυμος, γιατί του αρέσει περισσότερο να κουβεντιάζει μαζί σου για τα πάντα, απ΄ το να μαλώνει.

Goodnight: Ζυγός. Εσύ θέλεις κάποιον ν΄ ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που ορίζεις στην καθημερινότητά σας. Ο Ζυγός θα φύγει τρέχοντας.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ μου το διάστημα αυτό ασχολείσαι με το ταίρι σου και γενικότερα με τα συναισθηματικά σου. Ακόμη, όμως, κι αν νιώθεις ικανοποιημένος με την παρούσα κατάσταση που βιώνεις στη σχέση σου, ο εκνευρισμός που θα ΄χεις κι η τάση σου για μυστικά και ψέματα και γενικότερα για ίντριγκα, θα εντείνουν το ήπιο κλίμα που δείχνει να υπάρχει ανάμεσά σας. Πρόσεξε πολύ την επιθυμία σου είτε για παράλληλα «παιχνίδια» είτε ακόμη και για σύναψη παράνομης σχέσης, που, ενδέχεται ν΄ αποκαλυφθεί. Η όψη Αφροδίτης-Άρη παραμονεύει και μπορεί ξαφνικά να σε οδηγήσει ακόμη και σε χωρισμό. Εσύ που ΄σαι ελεύθερος έχεις την προοπτική να περάσεις όμορφα είτε κάνοντας πράγματα που σ’ ευχαριστούν είτε ακόμη και κάποιες νέες γνωριμίες, που μπορεί όμως να μην έχουν διάρκεια.

Pillowfight: Λέων, γιατί κι οι δύο προτιμάτε να αφιερώνετε χρόνο στην καλοπέρασή σας, παρά να τσακώνεστε.

Goodnight: Αιγόκερως, επειδή απλώς δε θα σε καταλάβει ποτέ.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου θα σε στενοχωρήσω αλλά το διάστημα αυτό θα ΄ναι για σένα δύσκολο. Όχι ότι τις προηγούμενες μέρες έτρεχες ανέμελος στα λιβάδια, αλλά μια ακόμη δυσκολία θα την έχεις, καθώς πιέζεσαι σ’ όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής σου, είτε αυτό λέγεται σχέση και γάμος είτε πατρική οικογένεια, είτε και δουλειά. Εμπόδια, γκρίνια, καβγάδες, παιχνίδια εξουσίας ακόμη και χωρισμοί είναι στο πρόγραμμα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να κάνεις λίγο ακόμη υπομονή, γιατί απ΄ τις 25/2, που η Αφροδίτη θα κάνει την είσοδό της στους Ιχθείς, σου υπόσχομαι ότι τα προβλήματά σου θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά να επιλύονται κι έτσι θα ηρεμήσεις. Εσύ που ΄σαι ελεύθερος, γιατί είσαι ακόμη ελεύθερος;; Έχεις ευκαιρίες να γνωρίσεις ανθρώπους είτε μέσα απ΄ τη δουλειά σου αλλά και γενικότερα τον κοινωνικό σου κύκλο και καλό θα ΄ταν να προτιμήσεις το καινούργιο. Δεν ευνοείσαι να επιστρέψεις στο ερωτικό σου παρελθόν.

Pillowfight: Καρκίνος, επειδή είναι ο μόνος που μπορεί ν΄ αντέξει τον έντονο συναισθηματισμό σου.

Goodnight: Λέων, γιατί δεν μπορείτε να βρείτε ισορροπία στη σχέση σας.

 

Τοξότης

Τοξότη μου εσύ το διάστημα αυτό θ΄ ασχοληθείς περισσότερο με την εργασία σου και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου, που ΄ναι ιδιαίτερα αυξημένες κι ίσως δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να διαθέσεις στο ταίρι σου, που με το δίκιο του, σου κάνει παράπονα. Προσπάθησε να το καταλάβεις και μην είσαι απότομος στην επικοινωνία σου και στον τρόπο με τον οποίο προσπαθείς να εξηγήσεις την αιτία της αποστασιοποίησής σου το διάστημα αυτό. Ο τρόπος που εκφράζεσαι στο σύντροφό σου, μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, να τσακωθείτε. Εσύ που ΄σαι ελεύθερος μπορεί και να μην είσαι για πολύ. Και επικοινωνίες μπορείς να ΄χεις και μηνύματα αλλά και γνωριμίες μέσω των κοντινών σου ανθρώπων.

Pillowfight: Κριός, επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να σεβαστεί τις ανάγκες σου. Ίσως επειδή κατά βάση έχετε τις ίδιες ανάγκες.

Goodnight: Καρκίνος. Αυτός αναζητά φροντίδα, αγκαλίτσες κι ασφάλεια. Εσύ πάλι θέλεις να ζεις μια περιπέτεια. Άντε βγάλε άκρη.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερέ μου γνωρίζω πολύ καλά την οικονομική πίεση, που δέχεσαι αυτό το διάστημα και την έντονη ανασφάλεια που αυτή σου δημιουργεί. Απ΄ τη μια η θέση του Άρη κάνει πιο έντονο τον πόθο σου για ισχυρή δέσμευση, απ΄ την άλλη όμως η θέση της Αφροδίτης απ’ τον Υδροχόο, δε σου αφήνει και πολλά περιθώρια να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου. Πρόσεξε πολύ τα νεύρα και το άγχος σου, που μπορεί να δημιουργήσουν εντάσεις με το σύντροφό σου. Από τις 25/2, που η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο των Ιχθύων, και σου ταιριάζει πολύ, σίγουρα θα αισθανθείς καλύτερα κι αυτό θα φανεί και στη σχέση σου. Εσύ που ‘σαι ελεύθερος έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάποιες γνωριμίες. Ενδέχεται να έχεις κι επαφή με άτομο του ερωτικού σου παρελθόντος, που πιθανότατα δε θα βγει σε καλό. Και για σένα τα καλύτερα θα έρθουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Pillowfight: Ιχθύς, επειδή είναι ο μόνος που ξέρει τι θέλεις και στο προσφέρει.

Goodnight: Ζυγός, επειδή απλώς δε γίνεται να ταιριάξετε.

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου η έντονη τάση σου για ανεξαρτησία κοντράρεται με την ανάγκη σου για συντροφικότητα. Πόσο αντιφατικό ακούγεται αυτό; Κάπως έτσι νιώθεις μέσα σου και το ταίρι σου δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς χρειάζεσαι και πώς μπορεί να σε ικανοποιήσει. Ενδεχομένως ν΄ ανακύπτουν συνεχώς και διάφορα ζητήματα που αφορούν στην οικογένειά σου και ν΄ αναγκάζεσαι να αφιερώσεις χρόνο για την επίλυσή τους, γεγονός που σε πιέζει επίσης έντονα. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και να συζητήσεις με το σύντροφό σου για τα βάρη που αντιμετωπίζεις, ακόμη και σε ψυχολογικό επίπεδο. Επειδή εάν ενεργήσεις με γνώμονα το ατομικό σου όφελος, τότε πολύ εύκολα θα ξεσπάσουν έντονοι καβγάδες, που μπορούν να οδηγήσουν και στο χωρισμό. Εσύ που ‘σαι ελεύθερος έχεις ακόμη την ευκαιρία είτε για νέες γνωριμίες είτε και για επανασύνδεση, που πρέπει μάλλον ν΄ απορρίψεις, καθώς η ασυνεννοησία θα κυριαρχεί και το αποτέλεσμα δε θα ΄ναι ικανοποιητικό.

Pillowfight: Δίδυμος, επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί την έντονη τάση ανεξαρτησίας σου.

Goodnight: Ταύρος, γιατί κανένας απ΄ τους δυο δεν υποχωρεί. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη μαζί του.

 

Ιχθύς

Ψαράκι μου το διάστημα αυτό δε θα ΄ναι για σένα και τόσο ερωτικό. Έχεις βουτήξει για τα καλά μέσα σου και παλεύεις με τους κρυμμένους δαίμονες, που αφορούν στις «αμαρτίες» του παρελθόντος. Ποιος σε πλήγωσε, πως σε πλήγωσε, ποιος σε πρόδωσε, ποιον πρόδωσες, που έκανες λάθος και τι θα μπορούσες να ‘χες κάνει διαφορετικά. Όλ’ αυτά σ’ απασχολούν κι εάν είσαι δεσμευμένος το ταίρι σου, μάλλον αισθάνεται απομονωμένο, επειδή σε βλέπει συναισθηματικά αποστασιοποιημένο. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη ζωή σου ένας παράνομος και κρυφός σου έρωτας, που, όμως, δε θα παραμείνει για πολύ κρυφός. Κι αυτό καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σημαίνει. Αν, όμως, είσαι ελεύθερος, θ΄ αποφύγεις τουλάχιστον το δράμα της αποκάλυψης και του χωρισμού, όμως αν προχωρήσεις, ίσως θα πρέπει να προετοιμαστείς για άλλο δράμα. Υπομονή καθώς σε λίγες μέρες η Αφροδίτη θα είναι πάνω σου και σίγουρα αυτό είναι ένα καλό νέο.

Pillowfight: Αιγόκερως, επειδή αυτός σε υποστηρίζει και στέκεται δίπλα σου ακόμα και στα πιο τρελά «ποσειδώνια» όνειρά σου.

Goodnight: Κριός. Εσύ αποζητάς την ηρεμία και την ασφάλεια, ενώ ο Κριός θα σού προσφέρει φασαρία κι ανασφάλεια.

 

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη