Τι είναι αυτό που μπλοκάρει τις σχέσεις σου και χρειάζεται να το διορθώσεις; Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα «λάθη» μας και συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τα κάνουμε πράξη και να μάθουμε από αυτά! Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που με βάση το ζώδιό σου καλό θα ήταν να τα κόψεις, προκειμένου να μπορείς να διατηρείς όμορφες και υγιείς σχέσεις!

 

Κριός 

Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να ακολουθήσουν τους δικούς σου γρήγορους ρυθμούς και αυτό πρέπει να το αποδεχθείς και να δείξεις πνεύμα συμβιβασμού και κατανόησης, τιθασεύοντας την ανυπομονησία και τη νευρικότητα. Επιπλέον, στις σχέσεις σου είναι απαραίτητο να μάθεις λειτουργείς περισσότερο με το «εμείς» παρά με το «εγώ»!

 

Ταύρος

Δεν πρέπει κάποια πράγματα να τα θεωρείς ως δεδομένα! Στις σχέσεις σου μπορεί να αργείς να εμπιστευτείς, όταν όμως έρθει εκείνη η ώρα, θεωρείς ότι «έδεσες τον γάιδαρό σου» και όλα συνεχίζουν να έχουν την καθιερωμένη τους ροή που συνήθως είναι στους δικούς σου νωχελικούς ρυθμούς. Οι σχέσεις –όποια μορφή κι αν έχουν– θέλουν καθημερινή συντήρηση!

 

Δίδυμος

Θα χρειαστεί να μάθεις να μιλάς λιγότερο και να ακούς περισσότερο. Τι σου λέω τώρα, αγαπητέ μου Δίδυμε. Κι όμως, για καλό σου το αναφέρω. Φημίζεσαι για το επικοινωνιακό σου ταλέντο, όμως επικοινωνία δεν είναι μόνο να μιλάς και να εκφράζεσαι, αλλά να μπορείς και μέσω της ενεργητικής ακρόασης να κατανοήσεις, να αποσαφηνίσεις. Εσύ πολλές φορές δε δίνεις τα περιθώριο στον άλλον να σου μιλήσει και να τον ακούσεις, ίσως γιατί θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα, ίσως γιατί είσαι ανυπόμονος και θες να απαντήσεις. Οι σχέσεις όμως έχουν και πομπό και δέκτη και δε γίνεται συνέχεια εσύ να είσαι ο πομπός!

 

Καρκίνος

Μην τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά. Ναι, ακριβώς αυτή είναι η συμβουλή μου για σένα αγαπητέ Καρκίνε, που γνωρίζεις πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και θέλεις τα άτομα που σε πλαισιώνουν να νιώθουν σαν οικογένεια στο πλευρό σου! Αρκετές στιγμές θίγεσαι, πικραίνεσαι, απογοητεύεσαι, από απλά και μικρά πράγματα και λειτουργείς παρορμητικά, γκρινιάζοντας ή βγάζοντας παράπονα στη φόρα. Προσπάθησε να μη μεγαλοποιείς τα συναισθήματά σου και άσε περισσότερο χώρο στους ανθρώπους γύρω σου για να μπορούν να αναπνεύσουν!

 

Λέων

Δεν περιστρέφονται όλα γύρω από εσένα και δε γίνεται να είσαι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Ναι Λιοντάρι μου, σε σένα μιλάω που είναι στη φύση σου να επιθυμείς διακαώς να είσαι ο πρωταγωνιστής στις σχέσεις σου! Δε γίνεται να έχεις πάντα την «αποκλειστικότητα» ή όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω σου. Επιπλέον, το γεγονός ότι λειτουργείς γενναιόδωρα δε σημαίνει πάντα ότι θα δέχεσαι και την ανάλογη ανταπόδοση!

 

Παρθένος

Μη γίνεσαι τόσο επικριτικός Παρθένε μου. Το ξέρω πως σκοπός σου είναι να βελτιώσεις τα άτομα που αγαπάς, να τους δείξεις τον σωστό δρόμο, να τα βοηθήσεις, να τα εξυπηρετήσεις και είσαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι στις αληθινές σχέσεις δεν πρέπει να χαϊδεύουμε αφτιά. Η σκληρή κριτική όμως πολλές φορές δε γίνεται αποδεκτή, πικραίνει και προκαλεί και αντιδράσεις!

 

 

Ζυγός

Πρέπει να μάθεις να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και να μη διστάζεις να λες τη γνώμη σου. Αρκετές στιγμές Ζυγέ μου, βάζεις κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα, είτε γιατί δε θέλεις να δυσαρεστήσεις κανέναν, είτε γιατί δε θέλεις να σε κακοχαρακτηρίσουν και να χάσεις ανθρώπους από δίπλα σου! Διατήρησε το θάρρος της γνώμης σου, αποφάσισε κι ανέλαβε τις ευθύνες σου έστω και αν αυτό σε τρομάζει!

 

Σκορπιός

Πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ψεύτες, ούτε και θέλουν το κακό σου. Υπάρχουν άνθρωποι που σου έχουν σταθεί «σπαθί» που σε νοιάζονται, και εσύ από τον φόβο σου ότι θα σου τη «φέρουν» τους κάνεις μόνιμα «γυμνάσια» και τους αμφισβητείς ή προσπαθείς να επιβληθείς για να τους έχεις στο τσεπάκι. Με αυτό τον τρόπο τους χάνεις!

 

Τοξότης

Τοξότη μου, αν είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις στις σχέσεις σου είναι να τα παίρνεις όλα στην πλάκα, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν οι άλλοι να σε πάρουν σοβαρά. Είτε στον έρωτα, είτε στην εργασία, είτε στην οικογένεια, είσαι μόνιμα ο «έφηβος» που θα παίξει, θα κοροϊδέψει, θα «σατιρίσει». Δε λέω, φτιάχνεις το κέφι σε όλους, δεν παύουν όμως να υπάρχουν και σοβαρά συμβάντα που πρέπει να διαχειρίζεσαι με περισσότερη ωριμότητα!

 

Αιγόκερως

Χρειάζεται να πάψεις να είσαι ο αυστηρός κριτής όλων και να αφήσεις περισσότερο τον εαυτό σου ελεύθερο. Οι άνθρωποι γύρω σου συχνά δε βρίσκουν τον τρόπο να σε προσεγγίσουν, να σε μαλακώσουν και αισθάνονται ότι θα τους βάλεις «τιμωρία» αν δεν τηρήσουν όσα εσύ επιθυμεί. Χαλάρωσε και δούλεψε περισσότερο με το συναίσθημά σου για να μάθεις να το εξωτερικεύεις!

 

Υδροχόος 

Είσαι από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις «σφαιρικά» και όχι εντελώς προσωπικά. Το συναίσθημα είναι «παγερό» όχι επειδή δεν υπάρχει, αλλά επειδή έχεις πιο ανοιχτό πνεύμα και δεν αφήνεις τις ευαισθησίες να σε παρασύρουν! Όλα τα παραπάνω σε κάνουν να γίνεσαι ψυχρός και απόμακρος στις σχέσεις σου, ενώ οι «επαναστατικές» σου διαθέσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν από τους άλλους που χάνουν την «μπάλα» μαζί σου!

 

Ιχθύς

Τι είναι αυτό που πρέπει να σταματήσεις Ψαράκι μου; Τις υπεκφυγές. Το να δραπετεύεις από την πραγματικότητα και να ξεφεύγεις από τα δύσκολα. Πολλές φορές ζεις στον δικό σου κόσμο, έχεις μία δική σου οπτική γωνία, η οποία απέχει σημαντικά από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άλλοι το ίδιο θέμα. Δειλιάζεις να πεις τις αλήθειες σου, δε θες να απογοητεύεις, δεν έχεις μάθει να διεκδικείς. Όλα αυτά χρήζουν διόρθωσης.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!