Βασικά χαρακτηριστικά του Ταύρου είναι ότι αισθάνεται πάντα την ανάγκη να περιβάλλεται από αγάπη κι όμορφη ατμόσφαιρα, να έχει υλικές, πνευματικές κι αισθησιακές απολαύσεις. Οι Ταύροι, όντας σταθεροί και συντηρητικοί, είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα ζώδια, έτοιμοι να αντέξουν και να επιμείνουν στους στόχους τους μέχρι να να τους επιτύχουν. Πρακτικοί και πατώντας με τα πόδια στη γη, είναι το ζώδιο που συγκομίζει τους καρπούς της εργασίας και των κόπων του γενικότερα.

 

Στοιχείο: Γήινο ζώδιο

Ποιότητα: Σταθερό ζώδιο

Χρώμα: Πράσινο, Μπορντό

Σημαντική ημέρα: Παρασκευή, Δευτέρα

Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Μεγαλύτερη συμβατότητα: Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερως, Παρθένος

Τυχεροί αριθμοί: 2, 7, 10, 12, 25

Ημερομηνίες γέννησης: 21 Απριλίου– 20 Μαΐου

 

Πλεονεκτήματα του Ταύρου: Πιστός, υπεύθυνος, αξιόπιστος, υπομονετικός, αφοσιωμένος, γενναιόδωρος

Αδυναμίες του Ταύρου: Κτητικός, ασυμβίβαστος, πεισματάρης

Του αρέσουν: Ρομαντική ατμόσφαιρα, μαγειρική, κηπουρική, ρούχα υψηλής ποιότητας.

Δεν του αρέσουν: Ξαφνικές αλλαγές, επιπλοκές, ανασφάλεια οποιουδήποτε είδους.

 

Ο χαρακτήρας του Ταύρου

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο της Γης, όπως ο Παρθένος και ο Αιγόκερως, και κατά συνέπεια ως χαρακτήρας έχει την ικανότητα να βλέπει τα πράγματα μέσα από μια γειωμένη, πρακτική και ρεαλιστική προοπτική. Θεωρεί πάντα εύκολο ότι θα επιτύχει αυτά που αναλαμβάνει και λόγω του πείσματος του να επιμείνει στα ίδια έργα για χρόνια ή μέχρι να ολοκληρωθούν, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ως παγίδα στη ζωή του. Αυτό που κάποιος θα μπορούσε εύκολα να το ερμηνεύσει ως πεισματάρικη νοοτροπία, στην πραγματικότητα οφείλεται στη δέσμευσή του και την ικανότητά του να ολοκληρώσει τα καθήκοντά του με όποιο κόστος. Αυτό κάνει τους Ταύρους εξαιρετικούς υπάλληλους, σπουδαίους μακροχρόνιους φίλους και συνεργάτες, που είναι πάντα εκεί για τους ανθρώπους που εκτιμούν. Ως γήινο ζώδιο, είναι υπερπροστατευτικοί, συντηρητικοί ή υλιστές κατά περιόδους. Ωστόσο, το γεγονός ότι είναι υλιστές, δεν τους εμποδίζει να είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια.

Ο Ταύρος ξεχωρίζει για το πείσμα του κι αυτό τον κάνει ιδιαίτερα ανεξάρτητο. Θέλει τα πράγματα να γίνονται με το δικό του τρόπο. Με την επιμονή που διαθέτει, ο Ταύρος καταφέρνει να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του μια χαρά και μάλιστα χωρίς βοήθεια. Περνάει καλά και μόνος του, αφού έτσι έχει τον έλεγχο της καθημερινότητάς του και λειτουργεί με τον τρόπο που θέλει.

 

Ο Ταύρος κατά βάθος

Στον Ταύρο δεν αρέσουν οι αλλαγές. Όταν αισθάνεται ότι κάτι πάει να αλλάξει στη ζωή του, γίνεται νευρικός κι ανήσυχος. Οτιδήποτε άγνωστο του προκαλεί φόβο. Έχει ανάγκη από οργάνωση στη ζωή του, γιατί αλλιώς αγχώνεται. Όταν βρεθεί μπροστά σε νέες εμπειρίες και καταστάσεις, θα κάνει ό, τι μπορεί για να τις αποτρέψει, για να αποφύγει το αίσθημα της ανασφάλειας. Δεν εκφράζει ανοιχτά τα συναισθήματά του και κρατάει τον εσωτερικό του κόσμο για τον εαυτό του. Δεν επιτρέπει στους άλλους να αντιληφθούν την ευαισθησία του κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληγώνεται, γιατί τα παίρνει όλα προσωπικά. Αποφεύγει να μιλάει για τα συναισθήματά του και το περιβάλλον του δε γνωρίζει πότε τι πραγματικά αισθάνεται.

 

Ο Ταύρος και η φιλία

Ο Ταύρος έχει πολύ λίγους στενούς φίλους, αν και περιβάλλεται από ένα μεγάλο κύκλο γνωστών. Τους λιγοστούς ανθρώπους που έχει κοντά του, τους προσέχει και τους προστατεύει. Τους αντιμετωπίζει σαν οικογένεια και είναι απόλυτα πιστός και φερέγγυος. Απολαμβάνει, επίσης, το ρόλο του οικοδεσπότη. Θα περιποιηθεί τους φίλους του με κάθε πολυτέλεια κι αν αποφασίσει να διοργανώσει μια εκδήλωση, θα φροντίσει να μη λείψει τίποτα. Μπροστά σε ξένους, είναι μάλλον ντροπαλός και δε θα ανοιχτεί εύκολα.

 

Πώς θα κατακτήσεις έναν Ταύρο

Όποιος θέλει να κατακτήσει έναν άντρα ή μια γυναίκα Ταύρο, θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο. Μη βιαστείτε να κάνετε σχέση με έναν Ταύρο. Είναι πολύ υπομονετικός και περιμένει το ίδιο κι από εσάς. Κάντε τον να γελάσει, αν περνάει καλά μαζί σας, θα επιζητά συνεχώς τη συντροφιά σας. Ο δρόμος για την καρδιά ενός Ταύρου περνάει πάντα κι από το στομάχι. Μαγειρέψτε του ή βγάλτε τον έξω σε ένα ωραίο εστιατόριο και συζητήστε μαζί του πράγματα που τον ενδιαφέρουν, καθώς του αρέσει να μιλάει για οικονομικά, δουλειές και πρακτικά θέματα.

 

Η ερωτογενής ζώνη ενός Ταύρου

Ο λαιμός κι ο σβέρκος είναι τα πιο κύρια σημεία για έναν Ταύρο. Τρίψτε του ελαφριά το σβέρκο, φιλήστε τον απαλά, ακόμα κι ένα απλό χάδι θα τον κάνει να λιώσει σαν βούτυρο. Κάντε του μασάζ στο σβέρκο, αυτό είναι κάτι που θα τον ευχαριστήσει θα τον χαλαρώσει ακόμη περισσότερο, πυροδοτώντας ταυτόχρονα τη σπίθα του πάθους.