Είσαστε με την παρέα, μιλάτε, γελάτε, πίνετε τα ποτάκια σας κι αποφασίζετε να παίξετε ένα παιχνίδι να περάσει η ώρα σας ακόμα πιο ευχάριστα. Απορρίπτετε τα πολύ γνωστά, όπως taboo, trivial pursuit και παντομίμα, μιας και τα έχετε παίξει χιλιάδες φορές κι όσο να ‘ναι, τα έχετε βαρεθεί λίγο καθώς και τα επιτραπέζια, που δεν τα έχετε εύκαιρα. Ποιες άλλες επιλογές έχετε που θα σας κάνουν να περάσετε καλά, να μάθετε ίσως κάποιες πικάντικες λεπτομέρειες ο ένας για τον άλλο, γιατί όχι, να φλερτάρετε λίγο και φυσικά ν’ απευθύνονται κυρίως σ’ ενήλικες;

 

1. «Θάρρος ή αλήθεια»

Το κλασικό παιχνίδι που αποκαλύπτει πολλά μυστικά ανάμεσα στις παρέες. Είτε επιλέξεις «θάρρος» είτε «αλήθεια», σπανίως είναι αθώο, ειδικά ανάμεσα σε φίλους που έχουν σκοπό να αποκαλύψουν πρόσωπα και καταστάσεις. Και φυσικά οι ποινές για όποιον αποφύγει να απαντήσει ή να κάνει εκείνο που θα του έχει ανατεθεί είναι χίλιες φορές χειρότερες. Αλήθεια, εσύ έχεις το θάρρος να παίξεις;

 

2. «Κέρματα»

Ένα ποτήρι άδειο, μερικά κέρματα και φυσικά μπόλικα σφηνάκια. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπορέσεις να ρίξεις το κέρμα μέσα στο άδειο ποτήρι από κάποια απόσταση. Εάν το καταφέρεις, ο αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να πιει ένα από τα σφηνάκια του. Εναλλακτικά, εσύ θα έχεις την τιμή να αδειάσεις ένα από τα δικά σου. Από τα αγαπημένα drinking games, αφού σου δίνει μια ωραιότατη δικαιολογία να πιεις λίγο παραπάνω. Και φυσικά, όσο περισσότερο πίνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται.

 

3. «Η ανάκριση»

Ένα ακόμα drinking game που μας δίδαξε ο Τύριον από το Game Of Thrones. Ο παίκτης κάνει μια δήλωση σχετικά με τη ζωή του συμπαίκτη του, όπως ας πούμε «έχεις δύο αδέρφια». Εάν η δήλωση αυτή είναι αληθινή, τότε ο δεύτερος οφείλει να πιει μια γουλιά από το ποτό του. Σε περίπτωση που είναι λάθος, τότε εκείνος που έκανε τη δήλωση πίνει. Από ένα σημείο και μετά, κανείς δε δίνει σημασία στις ασήμαντες λεπτομέρειες της ζωής του άλλου κι οι ερωτήσεις γίνονται όλο και πιο πονηρές. Δε μιλάς καθόλου όσο σε «ανακρίνουν», αλλά πίστεψέ με, τα λέει όλα η σιωπή σου και φυσικά οι γουλιές σου.

 

4. Poker, το εναλλακτικό

Γνωστό και πολύ αγαπημένο παιχνίδι. Μια κλασική παρτίδα πόκερ με τη διαφορά πως αντί για μάρκες, το ποντάρισμα γίνεται με τα ρούχα που φοράτε και σιγά σιγά αφαιρούνται. Για τους σεμνότυφους της παρέας, μπορείτε να τους πείτε πως τα εσώρουχα εξαιρούνται από την αφαίρεση, μιας κι όταν φοράνε μαγιό τα ίδια σημεία κρύβονται. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που δε γνωρίζετε τους κανόνες του πόκερ ή δεν έχετε πρόχειρη τράπουλα, μπορεί ν’ αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι. Σκέψου π.χ. να παίζετε Μονόπολι κι αντί για ενοίκιο κάθε φορά που πέφτεις σε κάποιο δρόμο που κάποιος έχει αγοράσει, του δίνεις ένα από τα ρούχα σου.

 

5. «Μπουκάλα»

Ναι, μπορεί αν σου θυμίζει τα παιδικά κι εφηβικά πάρτι, δεν παύει όμως να είναι αγαπημένο παιχνίδι. Για όσους, ελάχιστοι φαντάζομαι πρέπει να είναι, που δε γνωρίζουν πώς παίζεται, είναι πολύ απλό. Κάθεστε όλοι σε κύκλο και στη μέση τοποθετείτε ένα άδειο μπουκάλι. Ο πρώτος που ξεκινάει, γυρίζει το μπουκάλι και θα πρέπει στο άτομο που βρίσκεται στην πλευρά που είναι το καπάκι να του δώσει ένα φιλί. Παραλλαγές του παιχνιδιού λένε πως μπορεί να είναι φιλί στο μάγουλο, χειραψία ή ακόμα και χαστούκι. Εσείς θα ορίσετε τους κανόνες σας και φυσικά τα όσα γίνουν θα τα συζητάτε για καιρό.

 

6. «Εγώ ποτέ δεν»

Μια παρέα, μπόλικο αλκοόλ και δηλώσεις του στιλ «εγώ ποτέ δε θα χόρευα τσιφτετέλι» ή ακόμα πιο πικάντικα «εγώ ποτέ δε θα έκανα τρίο». Όποιος από την παρέα το έχει κάνει οφείλει να πιει μια γουλιά από το ποτό του. Για να βγαίνουν σιγά σιγά τα μυστικά μας στη φορά.

 

7. «Αναπτήρας»

Ξεκινάει ο πρώτος παίκτης και λέει στα κρυφά μια ερώτηση σε κάποιον από την παρέα, σχετικά με τους υπόλοιπους. Οι ερωτήσεις μπορεί να είναι του στιλ «ποιος από την παρέα θεωρείς πως έχει απατήσει το σύντροφό του» ή «ποιος από εδώ μέσα πιστεύεις πως έχει λιγότερες ερωτικές εμπειρίες». Ο δεύτερος πρέπει να δώσει τον αναπτήρα στο άτομο που θεωρεί πως ανταποκρίνεται στην ερώτηση και με τη σειρά του τού κάνει μια νέα ερώτηση. Εάν έχετε το θάρρος, στο τέλος αποκαλύπτετε τις ερωτήσεις σας.

 

Bonus για το σβήσιμο: «Κάνε μου λιγάκι ντου»

Θυμίζει λίγο παντομίμα, αλλά παίζεται με τραγούδια. Χωρίζεστε σε δύο ομάδες. Σε ένα μέλος της μιας ομάδας δίνεται από την άλλη ομάδα ένα τραγούδι και θα πρέπει να το «τραγουδήσει» στους δικούς του, χωρίς λόγια, τραγουδώντας δηλαδή τη μελωδία μόνο με «ντου». Ιδανικό παιχνίδι για όσους δεν έχουν καμία επαφή με τον ρυθμό, τη μελωδία και τις νότες.

 

Εφόσον με την παρέα σου περνάς καλά κι έχετε φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας παιχνίδια, να προσαρμόσετε ήδη γνωστά ή να αλλάξετε τα φώτα στα κλασικά και βαρετά που έχετε παίξει χιλιάδες φορές. Το σίγουρο είναι πως θα περάσουν άπειρες ώρες διασκέδασης και γέλιου.

 

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου