Ο ζωδιακός κύκλος είναι χωρισμένος σε 12 μέρη, τα 12 ζώδια. Από αυτά τα 6 πρώτα, από τον Κριό μέχρι την Παρθένο, έχουν να κάνουν περισσότερο με την ανάπτυξη του ίδιου του ατόμου, ενώ τα 6 δεύτερα είναι τα λεγόμενα κοινωνικά ζώδια, αφού έχουν να κάνουν περισσότερο με τις σχέσεις που δημιουργεί το άτομο. Φυσικά μιλάμε πάντα για κάτι συμβολικό. Η αστρολογία είναι άλλωστε μια συμβολική γλώσσα, που αν μάθεις να τη μιλάς σου αποκαλύπτει τα μυστικά της ίδιας της ζωής. Όπως έχει γράψει η Linda Goodman στο μπεστ σέλερ της «Love Signs» κάθε ζώδιο είναι ένα ζώδιο αγάπης, αφού το κάθε ζώδιο έχει τον δικό του τρόπο να εκδηλώνει την αγάπη ή να τη δέχεται. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 12 στάδια της ανάπτυξης του ατόμου, της ανάπτυξης των σχέσεων και της αγάπης, όπως τα εκφράζουν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού. καθώς και ποιο είναι το ιδανικό τους ταίρι.

 

Κριός
«Το βρέφος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ είμαι» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι αθωότητα και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι εμπιστοσύνη. Ο έρωτάς του θα μπορούσε να είναι βγαλμένος μέσα από τις φλόγες της μάχης. Κεραυνοβόλος έρωτας με την πρώτη ματιά, δυνατός με το σφρίγος της νιότης και το χτυποκάρδι που κόβει την ανάσα. Για χάρη του, ο Κριός μπορεί να αψηφήσει κινδύνους, εμπόδια και πρέπει, για να πάρει στην αγκαλιά του το αντικείμενο του πόθου του. Ο φλογερός Κριός βρίσκει το ταίρι του, για να παντρευτεί ή να μοιραστεί τη ζωή του με το Ζώδιο του Ζυγού, που αν και διαμετρικά αντίθετο, αν βρει τη χρυσή ισορροπία στη φλόγα του Κριού θα κρατήσει για πολλά χρόνια μια συντροφική σχέση ζωής.

 

Ταύρος
«Το μωρό» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ έχω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι υπομονή και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι συγχώρεση. Για τα πεισματάρικα γήινα Ταυράκια ο έρωτας περνάει μέσα από την ολοκληρωτική απόλαυση. Θέλουν να ζουν το πάθος μέσα από τις αισθήσεις τους, ιδιαίτερα τη γεύση και την αφή, απολαμβάνοντας την πραγματικότητά τους μαζί σας. Το άλλο τους μισό είναι ο παθιασμένος Σκορπιός. Μαζί του θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους, να συγκατοικήσουν ή να παντρευτούν. Τη φωτιά του πάθους όμως, τη ζούνε μυστικά και παράφορα με έναν Τοξότη.

 

Δίδυμος
«Το παιδί» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ σκέφτομαι» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι επίγνωση και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι συναίσθημα. Αεικίνητος, ανέμελος και πνευματώδης, ο Δίδυμος δε ζει χωρίς το φλερτ. Για να τον κερδίσετε, πρέπει να κεντρίσετε το μυαλό του με έξυπνο χιούμορ και το παιχνίδι της σαγήνης. Το ερωτικό σκίρτημα στην καρδιά του, ξυπνάει ο αέρινος Ζυγός! Το άλλο του μισό για μια σχέση ζωής, συντροφικότητας και γάμου είναι ο αισιόδοξος Τοξότης. Το πάθος του ανάβει για μια μυστική φλογερή σχέση, ένας Αιγόκερως.

 

Καρκίνος
«Ο προέφηβος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ αισθάνομαι» κι έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι αφοσίωση και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι ελευθερία. Τα ευαίσθητα παιδιά της Σελήνης χρειάζονται μια αγκαλιά που να γεννιέται η ζωή και ο έρωτας, να είναι το λιμάνι τους, για να ηρεμήσουν τις έντονες ανασφάλειές τους. Οι Καρκίνοι ζούνε το σκίρτημα του έρωτα με τους εκπροσώπους του Σκορπιού. Το άλλο τους μισό είναι ο σοβαρός και καταξιωμένος Αιγόκερως. Μαζί του θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους, να συγκατοικήσουν ή να παντρευτούν.

 

Λέων
«Ο έφηβος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ θέλω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι έκσταση και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι ταπεινότητα. Τα λαμπερά Λιοντάρια χρειάζονται όσο τίποτα άλλο να δουν στο βλέμμα σας τη λατρεία και το θαυμασμό σας, να νιώσουν δυνατοί και να σας προστατεύσουν, να είναι το κέντρο όχι μόνο της καρδιάς αλλά κι όλου του κόσμου σας! Ο λαμπερός Λέων βρίσκει το ταίρι του, για να παντρευτεί ή να μοιραστεί τη ζωή του με τον ανεξάρτητο Υδροχόο, που αν κι διαμετρικά αντίθετος, αν βρει τη χρυσή ισορροπία στη φλόγα του Λέοντα θα κρατήσει για πολλά χρόνια μια συντροφική σχέση ζωής.

 

Παρθένος
«Ο ενήλικος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ αναλύω» κι έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι αγνότητα και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι πληρότητα. Αφοσιωμένοι στο καθήκον και την προσφορά, οι Παρθένοι είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί και δύσκολοι, για να τους κατακτήσετε. Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και ο έρωτας γι’ αυτούς περνάει από το μυαλό τους. Οι Παρθένοι ζούνε το σκίρτημα του έρωτα με τον σοβαρό Αιγόκερω! Το άλλο τους μισό είναι ο ρομαντικός Ιχθύς. Μαζί του θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους, να συγκατοικήσουν ή να παντρευτούν.

 

 

 

Ζυγός
«Ο γάμος (η σχέση)», το μότο τους είναι το «εγώ ισορροπώ» και έχουν έρθει να διδάξουν τον κόσμο ότι η αγάπη είναι ομορφιά και να διδαχθούν ότι η αγάπη είναι αρμονία. Το ζώδιο της συντροφικότητας χρειάζεται τον έρωτα, για να μοιράζεται τη ζωή του σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ. Ναι, οι γοητευτικοί Ζυγοί περισσότερο από τον καθένα, νιώθουν την ανάγκη της αρμονίας, της ομορφιάς και της ευγένειας. Το ερωτικό σκίρτημα στην καρδιά ξυπνάει ο ανεξάρτητος και πνευματώδης Υδροχόος. Το άλλο τους μισό για μια σχέση ζωής, συντροφικότητας και γάμου είναι ο φλογερός Κριός.

 

Σκορπιός
«Η ερωτική επαφή», το μότο τους είναι το «εγώ επιθυμώ» και έχουν έρθει να διδάξουν τον κόσμο ότι η αγάπη είναι πάθος και να διδαχθούν ότι η αγάπη είναι απόλυτη παράδοση. Οι Σκορπιοί είναι οι πιο παθιασμένοι εραστές του ζωδιακού! Μοιάζουν να γεννήθηκαν γι’ αυτό το πάθος που κατακλύζει το είναι τους. Αν είστε αποφασισμένοι να περάσετε από 1040 κύματα, αν τα επικίνδυνα παιχνίδια δε σας φοβίζουν, τυλίξτε τους με το βλέμμα σας κι αφήστε τους να αναρωτιούνται γι’ αυτό που κρύβετε. Ο μυστηριώδης Σκορπιός βρίσκει το ταίρι του, για να παντρευτεί ή να μοιραστεί τη ζωή του με το Ζώδιο του Ταύρου.

 

Τοξότης
«Η γνώση», το μότο τους είναι το «εγώ βλέπω» και έχουν έρθει να διδάξουν τον κόσμο ότι η αγάπη είναι ειλικρίνεια και να διδαχθούν ότι η αγάπη είναι πίστη. Ανεξάρτητοι και φλογεροί οι Τοξότες με τα βέλη τους να στοχεύουν ψηλά αναζητούν έναν συνοδοιπόρο στα ταξίδια τους στον πλανήτη γη ή στη βαθιά γνώση και θέλουν να μοιραστούν ένα μεγάλο όνειρο με το ταίρι τους. Οι Τοξότες ζούνε το σκίρτημα του έρωτα με τους φλογερούς Κριούς! Το άλλο τους μισό είναι ο ανέμελος Δίδυμος.

 

Αιγόκερως
«Η εμπειρία», το μότο του είναι το «εγώ αξιοποιώ» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι σοφία και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι ανιδιοτέλεια. Ένας Αιγόκερως αποζητά την αποδοχή στον έρωτα και θα κάνει την πρώτη κίνηση μόνο, αν νιώθει ασφαλής και σίγουρος για το αντικείμενο του πόθου του. Οι Αιγόκεροι ζούνε το σκίρτημα του έρωτα με τους εκπροσώπους του Ταύρου! Το άλλο τους μισό είναι ο συναισθηματικός Καρκίνος. Μαζί του θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους, να συγκατοικήσουν ή να παντρευτούν.

 

Υδροχόος
«Ο ιδεαλισμός», το μότο του είναι το «εγώ γνωρίζω» κι έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι ανεκτικότητα και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι η απόλυτη ένωση των ψυχών. Αγαπάει όποιον θα αγγίξει το περίπλοκο μυαλό του, όποιον αναζητά και μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες. Λατρεύει την ελευθερία του και δε θα πιαστεί εύκολα σε δεσμά. Ο ανεξάρτητος Υδροχόος βρίσκει το ταίρι του, για να παντρευτεί ή να μοιραστεί τη ζωή του με το Ζώδιο του Λέοντα, που αν και διαμετρικά αντίθετο, αν βρουν τη χρυσή ισορροπία θα ζήσουν για πολλά χρόνια μια συντροφική σχέση ζωής.

 

Ιχθύς
«Η παράδοση», το μότο του είναι το «εγώ πιστεύω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι συμπόνια και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι πολλά περισσότερα, είναι τα πάντα και ζει για πάντα. Ευαίσθητοι, ονειροπόλοι, αθεράπευτα ρομαντικοί όλοι οι Ιχθείς. Αν θέλετε τη καρδιά τους θα πρέπει να αγγίξετε τη φαντασία τους και την ψυχή τους. Μια μουσική, στίχοι αγάπης, ένα λουλούδι φτιάχνουν το πιο σαγηνευτικό σκηνικό, για να φτάσετε στην καρδιά τους. Οι Ιχθύες ζούνε το σκίρτημα του έρωτα με τους τρυφερούς Καρκίνους.

 

Πηγή

Πηγή