Σκέψεις. Μας συντροφεύουν, μας οργανώνουν, μας περικυκλώνουν. Κάποτε μας ανακουφίζουν κι άλλοτε μας πνίγουν μες στις υπεραναλύσεις τους και τα αβάσιμα σενάριά τους. Όλοι σκεφτόμαστε, μα δε μοιραζόμαστε όλοι όλες μας τις σκέψεις. Υπάρχουν κάποια θέματα που πονάνε περισσότερο από όλα, κάποια που μας τρομάζουν κι άλλα που θεωρούμε πως μας εκθέτουν.

Τι κρατάει μόνο για τον εαυτό του το κάθε ζώδιο;

 

Κριός

«Μήπως δεν είμαι αρκετά καλός;» Μπορεί ο Κριός να σου βγάζει τέτοια αυτοπεποίθηση και δυναμισμό –που πιθανόν να μην έχεις ξαναδεί σε άλλο ζώδιο–, μα στην πραγματικότητα έχει τρομερές ανασφάλειες. Στις σκέψεις του αμφιβάλει διαρκώς για τον εαυτό του και για τις ικανότητές του. Απλώς έχει μάθει να το κρύβει καλά, ώστε να μην το αντιλαμβάνεσαι παρά μόνο αν τον ζεις καθημερινά!

 

Ταύρος

«Ποιο απ’ τα δύο είναι το σωστό;» Ο Ταύρος κυριαρχείται διαρκώς στη ζωή του από διλήμματα. Μια μαύρο-μια άσπρο, έτσι για να ‘χει ποικιλία και να μη βαριέται. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση ή αν ο άλλος δρόμος είχε γι’ αυτόν καλύτερες προοπτικές. Δε φημίζεται εξάλλου για τη σταθερότητα του χαρακτήρα του, οπότε δεν μπορεί παρά να ‘χει δεύτερες σκέψεις για ό,τι κι αν κάνει.

 

Δίδυμος

«Υπάρχει καλύτερος εραστής από μένα;» Ο Δίδυμος κυριαρχείται διαρκώς από μια ανασφάλεια για τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Μιας και πιστεύει ότι το κρεβάτι είναι απ’ τα δυνατά του σημεία, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το να ικανοποιεί απόλυτα τον σύντροφό του. Γι’ αυτό στις πιο απόκρυφες σκέψεις του έχει το άγχος, μήπως κάτι δεν κάνει όπως πρέπει και πώς θα καταφέρει να γίνει ο καλύτερος -αν δεν είναι ήδη.

 

Καρκίνος

«Άραγε υπάρχει αληθινή αγάπη;» Ο ιδιαίτερα συναισθηματικός Καρκίνος, ο τρυφερός και ρομαντικός, ψάχνει στη ζωή του τον απόλυτο έρωτα, εκείνον που θα τον απογειώσει. Μιας κι οι εμπειρίες του πιθανόν να τον έχουν ψιλοαπογοητεύσει, κάποτε αμφιβάλλει κι αναρωτιέται αν η αληθινή αγάπη υπάρχει μόνο στα παραμύθια ή απλά ακόμα δεν έχει έρθει στη δική του ζωή. Φυσικά αυτά μόνο στις σκέψεις του -ούτε κατά διάνοια να μοιραστεί μαζί σου!

 

Λέων

«Σίγουρα όλα αυτά που ζούμε έχουν κάποιο νόημα;» Ο Λέων δεν μπορεί δίχως βαθυστόχαστες σκέψεις. Κάποιος θα έλεγε πως έχει υπαρξιακά, μα ο ίδιος έχει μάθει να φιλοσοφεί καταστάσεις, να προσπαθεί να δει πίσω απ’ την επιφάνεια, να ερμηνεύσει και να αναζητήσει το νόημα της ζωής. Θα τον δεις να διαβάζει, να ταξιδεύει, να κάθεται ώρες μόνος του χαμένος στις σκέψεις του, να υπεραναλύει. Όλα αυτά γιατί ψάχνει επιτέλους μια απάντηση στα «γιατί» που τον προβληματίζουν.

 

Παρθένος

«Πρέπει να βάλω επιτέλους πρόγραμμα.» Ο Παρθένος είναι τόσο οργανωτικός που θέλει να ‘ναι πάντα ένα βήμα μπροστά κι ιδανικά να τα ‘χει προσχεδιάσει όλα με ακρίβεια. Θέλει να ξέρει τι πρέπει να κάνει και πότε. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χαλαρά, πρέπει να πιέσει τον εαυτό του με αυστηρά χρονοδιαγράμματα ώστε να αποδώσει. Στις σκέψεις του πάντα κυριαρχεί η ιδέα πως χρειάζεται περισσότερη οργάνωση απ’ αυτή που ήδη έχει, ώστε να μην του ξεφεύγει ούτε λεπτομέρεια.

 

Ζυγός

«Αν δείξω το πραγματικό μου πρόσωπο, θα μ’ αγαπούν το ίδιο;» Δεν είναι ότι το Ζυγάκι μας είναι διπρόσωπος ή ανειλικρινής, απλά προτιμά, καμιά φορά, να κρατά κρυμμένο ένα κομμάτι του εαυτού του, ώστε να ‘ναι αρεστός στην πλειοψηφία. Δεν μπορεί τις διαμάχες, οπότε κρατά για τον εαυτό του μόνο τις πραγματικές του απόψεις που θα μπορούσαν να φέρουν δυσαρέσκεια. Μόνιμη σκέψη κι ανησυχία του το ενδεχόμενο να απορριφθεί και να μην είναι τόσο αποδεκτός, αν τύχει κι αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο.

 

Σκορπιός

«Τι είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί;» Δεν είναι ρητορική η απορία του αυτή. Είναι πραγματική. Αυτό σκέφτεται σε κάθε περίπτωση, χωρίς ποτέ να το εκφράζει δυνατά. Να τον πούμε γρουσούζη; Όχι δα. Είναι σκοτεινό το μυαλό του, πάει στο χειρότερο, χωρίς να το θέλει, χωρίς πολλές φορές και να το ελέγχει. Είναι διορατικός, δεν τον εκπλήσσει τίποτα και γι’ αυτό είναι και πάντα προετοιμασμένος ακόμα και για το πιο αρνητικό σενάριο. Αν τώρα γίνει το καλό, καλώς να μας έρθει. Αλλά δεν το νομίζει.

 

Τοξότης

«Και τώρα, πώς τα ξεμπερδεύω;» Ο Τοξότης έχει έναν τρόπο να μπλέκει και να παρεξηγεί τα πράγματα λίγο παραπάνω. Θες η αθωότητα του μικρού παιδιού που κουβαλά; Θες που για ό,τι κι αν κάνει δε σκέφτεται τις συνέπειες; Το σίγουρο είναι πως νιώθει ενοχικά, παίρνει το βάρος πάνω του, αλλά δεν το εκδηλώνει, προσπαθεί απλώς να τα κουκουλώσει και να κάνει πως δεν έγινε και κάτι. Όμως, κατά βάθος, ξέρει πού έχει φταίξει -πώς να το διορθώσει δεν ξέρει!

 

Αιγόκερως

«Θα με καταλάβει άραγε κανείς;» Είναι ο κρυφός του καημός. Ναι μεν θέλει να εκφράζει τα εσώψυχά του, αλλά απ’ την άλλη δε βρίσκει και την κατάλληλη ανταπόκριση στις ιδέες και στους προβληματισμούς του. Μα φυσικά και βρίσκονται άνθρωποι γύρω του που τον λατρεύουν, αλλά φαίνεται θέλει να του το υπενθυμίζεις συνέχεια και να του δείχνεις με κάθε τρόπο πως νοιάζεσαι.

 

Υδροχόος

«Ας γίνει μια ανατροπή!» Θέλει την περιπέτεια, το διαφορετικό και το σπάνιο. Δώσε του κάτι πρωτότυπο και θα δεις τη χαρά στο πρόσωπό του απευθείας να εκδηλώνεται. Δεν του αρέσει η στασιμότητα κι από μέσα του παρακαλάει πάντα για το καινούριο, το ξεχωριστό, για εκείνο το κλικ που θα γίνει και θα ‘ρθουν απ’ τη μία στιγμή στην άλλη όλα τούμπα. Το καλύτερό του! Ψήνεται για αλλαγές· πόσο τις επιδιώκει, όμως;

 

Ιχθύς

«Τι σκεφτόμουν πριν με διακόψουν;» Ο Ιχθύς κλασικά στον δικό του κόσμο. Αν τον διακόψεις, πάει, χάθηκε κι άντε πάλι απ’ την αρχή. Θα σου πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο, αλλά κατά βάθος παραδέξου πως είναι και χαριτωμένο. Είναι καλό που ξεχνάει εύκολα και προσπερνά τις καταστάσεις σύντομα. Άδικα προσπαθεί, όμως, να βάλει τις σκέψεις του σε τάξη, η φαντασία του ξεφεύγει πάντα κι απλώς χρειάζεται να αποδεχτεί, πως δεν πρόκειται να προσγειωθεί σε καμία τετριμμένη πραγματικότητα.