Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συνδέονται με το αστρολογικό σύμβολο και φάση του ήλιου, αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, το φεγγάρι ή αλλιώς, το σεληνιακό σημάδι σας, μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δε συνδέονται με το ηλιακό τους σύμβολο και ο κύριος λόγος μπορεί να είναι ότι το σεληνιακό σημάδι τους έχει μεγαλύτερη επιρροή στην προσωπικότητά τους.

Η θέση του φεγγαριού κατά τη στιγμή της γέννησής σας είναι η φάση της σελήνης που σας επηρεάζει ζωδιακά. Το σημάδι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες καθώς το φεγγάρι θεωρείται προστάτιδα των γυναικών και έχει γυναικείες ιδιότητες.

 

Φάση σελήνης στο γράφημα της γέννησής μας

Το φεγγάρι βρίσκεται σε έναν νέο αστερισμό κάθε δύο μέρες. Αν έχετε δημιουργήσει ένα γράφημα γεννήσεων, μπορείτε να βρείτε το σεληνιακό σημάδι σας αναζητώντας το σύμβολο της σεληνιακής ημισελήνου για να βρείτε τη φάση της σελήνης σας και τη θέση του οίκου σας.

 

Σημασία της Φάσης της Σελήνης

Η θέση του φεγγαριού όταν γεννηθήκατε μπορεί να ρίξει φως στον εσωτερικό σας εαυτό. Το σημάδι, ο οίκος και η φάση του φεγγαριού μπορούν να σας πουν πολλά για τα συναισθηματικά ένστικτα και τις συνήθειές σας. Το φεγγάρι μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε τη συναισθηματική σας ανάπτυξη ή να εκφράσετε την ασυνείδητη πλευρά της προσωπικότητάς σας. Μπορεί να εξηγήσει γιατί κάνετε αυτό που κάνετε.

 

Σημασία της Σελήνης στην Αστρολογία

Ενώ ο ήλιος μπορεί να θεωρηθεί ο πυρήνας του εαυτού μέσω του οποίου βρίσκετε τη θέση σας στον κόσμο, το φεγγάρι είναι σαν την εσωτερική φωνή που μόνο οι στενοί σύντροφοι μπορούν να βιώσουν. Είναι το ιδιωτικό σας σημάδι που αποκαλύπτεται πίσω από κλειστές πόρτες. Είναι επίσης για εσάς που δεν έχετε φυλακιστεί στα πρέπει κι ενεργείτε με ένστικτο, αυτό που βγαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή και σας καθοδηγεί. Όλη αυτή η ενστικτώδης αντίδρασή σας οφείλεται στο φεγγάρι και την επιρροή του στο ζώδιό σας.

Στην αστρολογία, το φεγγάρι συμβολίζει όλα όσα ενεργεί ο ενστικτώδης εαυτός κι εξαιτίας αυτού, κάποιοι μπορεί να μην αισθάνονται άνετα με την πλήρη έκφρασή του. Σε περιόδους μεγάλου άγχους, αυτές οι ιδιότητες θα μπορούσαν να επικρατήσουν και να κάνουν το άτομο να νιώθει παράξενα εκτός ελέγχου. Μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε μανιώδεις καταστάσεις, παρόμοιες με αυτές μιας κρίσης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίοι όλοι οι μύθοι που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το φεγγάρι και τις εκφάνσεις του.

Στην καθημερινότητά σας, το φεγγάρι είναι αυτό που χρησιμοποιείτε να αποκαταστήσετε την αίσθηση της συναισθηματικής σας ασφάλειας. Για μερικούς, αυτό σημαίνει να καταξιώνεσαι κοινωνικά, αλλά για άλλους, αυτό θα σήμαινε την υποχώρηση σε μια μοναχική γωνία του νου. Μιλάει επίσης τόμους για το πώς χειρίζεστε την καθαρά προσωπική ζωή σας.

Μια βασική σύνδεση με την αστρολογία είναι αυτή μεταξύ του ήλιου και της σελήνης. Αν κάποιος έχει μια συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ της θέλησης να δράσει και των συναισθημάτων του, συχνά οφείλεται στις αντικρουόμενες δυνάμεις ήλιου-φεγγαριού. Όταν όμως, καταλαβαίνετε την ουσία του φεγγαριού και την επιρροή του σ ‘εσάς, δεν είστε πλέον στο σκοτάδι. Το σημάδι ή αλλιώς η φάση του φεγγαριού σας είναι πολύτιμη πληροφορία για την κατανόηση της εσωτερικής ζωής των μελών της οικογένειας, των φίλων και των πιθανών ερωτικών συντρόφων.