Μας έφαγαν οι δίαιτες στην αναζήτηση συντρόφου, λες κι άμα φας δυο μπέργκερ σχέση δεν κάνεις. Δεδομένο αυτό, πάμε παρακάτω. Υπάρχει αυτός ο χρυσός κρυφός κανόνας που συνδέει την αρχή μιας σχέσης με τη σωστή και λιτή διατροφή. Βέβαια αυτό το στάδιο σε μερικές σχέσεις διαρκεί λίγες μέρες. Κι αυτό λόγω μιας και μόνο πραγματικότητας. Της αγάπης του νεοσύστατου ζευγαριού για το φαγητό.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μερικά ζευγάρια δεν «τη βρίσκουν» με το να βγαίνουν σε γκλαμουράτα κλαμπ για να πίνουν ένα σωρό ποτά και να ανεβάζουν για όση ώρα είναι εκεί κυριολεκτικά κάθε πέντε λεπτά στόρι στο Instagram, για να δείξουν στους διαδικτυακούς φίλους τους πόσο καλά περνάνε. Σε μερικά ζευγάρια και τα δύο μέλη είναι καλοφαγάδες, κι αυτό είναι ό, τι καλύτερο για το ζευγάρι αφού δε χρειάζεται κανείς να νιώθει άσχημα που του αρέσει το φαγητό ούτε να κρύβει πως δεν κάνει και την πιο υγιεινή διατροφή.

Είτε πίτσα, είτε μαγειρευτό είτε ιταλικό και κινέζικο,  όταν ένας άνθρωπος είναι κοιλιόδουλος αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Δεν πα’ να έχει σχέση με τον πιο αθλητικό τύπο του γαλαξία, το φαγητό και τα γλυκά δεν μπορεί να τα στερηθεί. Ίσα-ίσα που θα κάθεται με τη συντροφική του ψυχή και θα ξεψαχνίζουν delivery app, ενώ πλέον θα ξέρουν απ’έξω τον τιμοκατάλογο των εστιατορίων της γειτονιάς. Μπορεί βέβαια να μη συμφωνούν στις απόψεις τους περί συγκεκριμένων φαγητών όμως το σίγουρο είναι ότι κάθε βράδυ θα συμφωνήσουν τουλάχιστον στο είδος. Το ένα βράδυ κρέπα και το επόμενο σουβλάκια. Έτσι για να υπάρχει και ένα σασπενς. «Τι ψήνεσαι να φάμε σήμερα;», είναι μια από τις πιθανές φράσεις που θα ειπωθεί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όταν ετοιμάζεται για μια αξέχαστη βραδιά φαγητού και νέτφλιξ.

Οι ντελιβεράδες είναι φίλοι αδερφικοί, λένε τα νέα τους και αναμένουν τον πολυπόθητο χτύπο του κουδουνιού με ανυπομονησία! Το ωραίο με το να τρως βέβαια με το ταίρι σου, πέρα από τη ρομαντική του πλευρά κρύβει και μια «τυχερή πλευρά». Σκέψου ότι ενώ εσύ παραγγέλνεις ένα φαγητό, έχεις για καβάτζα το φαγητό του συντρόφου σου. Σίγουρα κάτι θα ξεκλέψεις. Εκτός από τις τηγανιτές πατάτες!! Αυτό είναι κανόνας. Οι καλοφαγάδες δε μοιράζονται τις τηγανιτές πατάτες. Όταν είναι να κάνεις τη γουρουνιά , να την κάνεις ολοκληρωμένα.

Είναι ένας άγραφος κανόνας βέβαια πως από τότε που τα δύο λιχούδικα πιτσουνάκια σμίγουν τις ορέξεις τους, η ζυγαριά θα αρχίσει να ανεβαίνει νούμερα. Κι εσύ, ενώ κρατιέσαι μην πάθεις κρίση, θυμάσαι όλες αυτές τις στιγμές που η συντροφιά του δικού σου ανθρώπου και της λαχταριστής κρέπας σου άλλαξαν τη διάθεση. Όταν ο ντελιβεράς που θα φέρει την πίτσα γίνεται η πιο ευχάριστη επίσκεψη της μέρας κι όταν οι σοκολάτες αγάπης μεταξύ σας ανταλλάζονται σαν βροχή. ξέρεις Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι οι παντρεμένοι αφήνονται ανελέητα στο φαί. Δε φταίει μόνο η σιγουριά του μόνιμου συντρόφου αλλά η ταυτόχρονη αδυναμία των δύο να πουν «όχι δε θα φάμε απόψε». Κι όχι απλά τρώνε, το παρακάνουν και χωρίς τύψεις. Του δίνουν και καταλαβαίνει, που λένε. Αναμφίβολα λοιπόν είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ανακαλύπτεις πως το ταίρι σου πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό και στα γλυκά όπως κι συ. Χωρίς ντροπές, χωρίς να φοβάσαι για το πώς θα το πάρει, μόνο εσείς και το υπέροχο φαγητό που παραγγείλατε και η όρεξή σας να το καταβροχθίσετε. Γιατί ποια είναι η αξία του να τρως εσύ πιτόγυρα και το έτερόν σου ήμισυ σαλάτα; Δεν πάνε μαζί αυτά παιδιά, αν θέλετε βάλτε λίγη ντοματούλα στο σάντουιτς. Να μιλάμε σωστά. Καλή όρεξη!

Συντάκτης: Νικολίνα Ανδριάνα Χριστοφόρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου