Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfighter Δέσποινα Ζαρπίδου στο πρώτο της άρθρο. Διάβασέ το εδώ!

dfhy

Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το τρίτο από τα ζώδια του χειμώνα. Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τους Ιχθείς είναι περίπου από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 20 Μαρτίου. Το γένος των Ιχθύων είναι θηλυκό, η ποιότητά τους είναι μεταβλητή και το στοιχείο τους είναι το νερό. Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας «σύγχρονη αστρολογία» και ο Δίας «παραδοσιακή αστρολογία». Στους Ιχθείς η Αφροδίτη βρίσκεται σε έξαρση, ο Ερμής σε αδυναμία και σε πτώση. Οι έννοιες που συνδέονται με τους Ιχθείς είναι η συμπόνια, η παθητικότητα, η σύγχυση, οι ψευδαισθήσεις και η φαντασία. Είναι το πιο ευαίσθητο από τα ζώδια του νερού με τονισμένο το συναίσθημα της αγάπης και της θυσίας. Είναι ονειροπόλοι, πολύπλευροι, δίκαιοι, φιλεύσπλαχνοι, φιλειρηνικοί, αλλά και άστατοι, ανασφαλείς, ανυπόμονοι και επίμονοι, ενώ συχνά αλλάζουν διαθέσεις. Είναι πανέξυπνοι, πολυμαθείς και συχνά φιλοσοφούν τα πράγματα. Ο πνευματισμός, η οξύτατη διαίσθηση και αντίληψή τους οδηγούν στα σωστά μονοπάτια, η μνήμη τους είναι εξαιρετικά ισχυρή. Ο βαθύς στοχασμός τους, τούς ωθεί να ασχολούνται συχνά με τη θεωρία και το συλλογισμό. Είναι προικισμένοι με οξύτατη παρατηρητικότητα και κατέχουν το ασυνήθιστο δώρο να γνωρίζουν πράγματα τα οποία κανένας δεν τους δίδαξε.

 

Οι Ιχθείς έχουν μία φυγόπονη κι αρνητική φύση και γι’ αυτό πολύ συχνά αναζητούν εύκολες λύσεις, η ιδιοσυγκρασία είναι γενικά ασθενική. Καθώς μεγαλώνουν έχουν την τάση να παχαίνουν κι αυτό προκαλεί βλάβες στην υγεία τους. Οι Ιχθείς ανταποκρίνονται πολύ εύκολα στις όποιες υποδείξεις, είτε για το καλό, είτε για το κακό και το ίδιο άμεσα θα ανταποκριθούν και στην επιρροή του θεραπευτή τους. Οι Ιχθείς κυβερνούν τα κάτω άκρα, κυρίως τα πέλματα, τα δάχτυλα, τους συνδέσμους, τους μύες, το λεμφικό σύστημα και το βασίλειο της ανθρώπινης ψυχής. Τα περισσότερα οργανικά τους προβλήματα προέρχονται από συναισθηματική θλίψη, όπου συχνά τους οδηγεί σε δυσάρεστες διαγνώσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί μερικές φορές ίσως φτάσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

 

 

Ιχθύς και ζώδια

 

Ιχθύς με Κριό

Με μία πρώτη ματιά Κριός με Ιχθύς δεν ταιριάζουν καθόλου, όμως αν υπάρξει πραγματική αγάπη μπορούν να εκπληρώσουν τις ανάγκες του συντρόφου τους. Ο Ιχθύς αντιμετωπίζει πάντα τις ερωτικές του σχέσεις με συναισθηματισμό, ρομαντισμό και ηρεμία. Ο Κριός είναι ισχυρό ζώδιο, έρμαιο όμως των παρορμήσεών του, τις οποίες και ακολουθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ταχύτητα του Κριού δεν ταιριάζει στην αργή φύση του Ιχθύ. Έχει τεράστια θέληση κι αυτοπεποίθηση κι αυτό θα είναι ένας από τους λόγους που δε θα μπορέσουν «ίσως ποτέ» να κατανοήσουν την ανασφάλεια του Ιχθύ. Ωστόσο αυτός θα είναι ένας λόγος για να έρθετε πολύ κοντά, διότι ο Κριός θα θελήσει να σας δώσει όλη την προστασία και την ασφάλεια που έχετε ανάγκη.

 

Ιχθύς με Ταύρο

Όταν ένας Ιχθύς συναντά έναν Ταύρο το πιο πιθανό είναι να αναπτυχθεί μεταξύ τους μία ρομαντική ερωτική σχέση που θα έχει όλα τα εφόδια να διατηρηθεί στο χρόνο. Ο Ταύρος θα προσφέρει στον Ιχθύ όλη του την υπερπροστατευτικότητα και θα του χαρίσει μια σχέση γεμάτη ασφάλεια και σταθερότητα. Ο Ιχθύς θα αγκαλιάσει τον Ταύρο με στοργή και τρυφερότητα και θα τον κάνει να αισθανθεί πληρότητα. Είναι και οι δύο καλλιεργημένοι κι αναζητούν αρμονία και σταθερότητα σε μία σχέση. Όμως οι συναισθηματικές εναλλαγές του Ιχθύ και το πείσμα του Ταύρου μπορούν να δημιουργήσουν συγκρούσεις, ο Ταύρος όπως πάντα θα είναι ανυποχώρητος και αυτό μπορεί να πληγώσει τον ευαίσθητο Ιχθύ.

 

Ιχθύς με Δίδυμο

Το πάθος που συνδέει έναν Ιχθύ με ένα Δίδυμο είναι πολύ έντονο. Το ίδιο έντονα όμως είναι και τα προβλήματά τους. Ο Ιχθύς μπορεί να πληγωθεί πάρα πολύ εύκολα από τον απερίσκεπτο κι άτακτο Δίδυμο. Όταν υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους, τότε δημιουργείται ένα ζευγάρι με μεγάλη συναισθηματική ταύτιση. Ο Δίδυμος είναι εγκεφαλικός, γλυκομίλητος κι εύστροφος και θα κάνει τον Ιχθύ να δει τη ζωή από μία πιο λογική οπτική γωνία. Το κοινό τους είναι ότι προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε περίσταση, διαθέτουν ευελιξία και νέες ιδέες. Αν καταφέρουν να ισορροπήσουν θετικά τις μεταξύ τους διαφορές τότε τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ανάμεσά τους. Η ερωτική έλξη αναμεταξύ τους είναι έντονη, αλλά παραμένει αβέβαιο το πού θα τους οδηγήσει.

 

Ιχθύς με Καρκίνο

Η ερωτική έλξη ανάμεσα σε έναν Καρκίνο κι έναν Ιχθύ είναι έντονη και η προοπτική για μία όμορφη σχέση είναι μεγάλη καθώς είναι και οι δύο ζώδιο του νερού και ταιριάζουν απόλυτα. Διαθέτουν και οι δύο έντονη διαίσθηση, έτσι με μια ματιά μπορούν να καταλάβουν τι σκέφτεται και τι θέλει ο σύντροφός τους. Είναι και οι δύο συναισθηματικοί και προστατευτικοί, λατρεύουν την οικογενειακή ζωή και σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν οικογένεια και παιδιά. Είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων και πολύ δύσκολα θα έχουν εντάσεις και προστριβές, διότι και οι δύο είναι τρυφεροί, στοργικοί και ρομαντικοί. Ερωτικά θα υπάρξει μια άκρως αισθησιακή αλλά και φλογερή ένωση και οι προοπτικές για μακροχρόνια σχέση μεγάλες.

 

Ιχθύς με Λέοντα

Ο Ιχθύς με Λέοντα είναι σίγουρα ένας δύσκολος συνδυασμός. Ο Ιχθύς είναι ντροπαλός, συνεσταλμένος και ονειροπόλος. Ο Λέοντας είναι κοινωνικός, δυναμικός και ζει με το πάθος και ένταση τις ερωτικές του σχέσεις. Ωστόσο υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους καθώς ο Λέοντας θα γοητευτεί από την ήρεμη και ρομαντική φύση του Ιχθύ και ο Ιχθύς θα νιώσει ασφάλεια και σιγουριά δίπλα στο πλευρό του Λέοντα. Η πρώτη τους συνάντηση διακατέχεται από ερωτισμό και μυστήριο και σύντομα εξελίσσεται σε μία σχέση γεμάτη ρομαντισμό καθώς ο Ιχθύς νιώθει ότι συνάντησε τον έρωτα της ζωής του. Αν κι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί μία σχέση μεταξύ τους είναι δύσκολο να καταφέρουν να την διατηρήσουν στο χρόνο. Η τάση του Λέοντα για προβολή και θαυμασμό θα δημιουργεί ανασφάλεια στον Ιχθύ.

 

Ιχθύς με Παρθένο

Συχνά επικρατεί η γνώμη ότι τα αντίθετα έλκονται. Στην περίπτωση όμως αυτών των αντίθετων ζωδίων του ζωδιακού αυτή η άποψη μπορεί να διαψευσθεί. Ωστόσο τα πράγματα μεταξύ τους θα κυλήσουν με απόλυτη ηρεμία και συνεννόηση, εάν ο Παρθένος καταφέρει να δει την όμορφη και γλυκιά πλευρά της ζωής και του έρωτα. Το σημαντικότερο όμως είναι η φροντίδα που θέλουν να δίνουν στους συντρόφους τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση τους με έναν Ιχθύ. Ωστόσο η κτητική διάθεση του Παρθένου μπορεί να πληγώσει κάποιες στιγμές τον τρυφερό και ευαίσθητο Ιχθύ, που με τα συναισθηματικά του ξεσπάσματα και την γκρίνια του, θα δημιουργεί ένταση στη μεταξύ τους σχέση. Αν παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές, υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάρει ο ένας από τον άλλο.

 

Ιχθύς με Ζυγό

Αν και η σχέση του Ζυγού με τον Ιχθύ μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, μερικές φορές πετυχαίνει και γίνεται πολύ καλή. Οι Ζυγοί είναι πολύ ρομαντικοί και κοινωνικοί, ξέρουν να δίνουν αγάπη και τούς αρέσει ο σύντροφός τους να είναι ευτυχισμένος κοντά τους. Όταν βρίσκονται μαζί περνούν υπέροχα και νιώθουν την έλξη τους να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ο Ζυγός με τον Ιχθύ νιώθει μεγάλη ασφάλεια και διάθεση να προχωρήσει σε μακροχρόνια σχέση. Ο Ιχθύς θα είναι υπερήφανος για τον κομψό και στιλάτο ταίρι του. Η σχέση τους έχει μεγάλες πιθανότητες να διαρκέσει καθώς και οι δύο αγαπούν την οικογένεια και τα παιδιά. Εάν αφοσιωθούν ο ένας στον άλλο, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Τα προβλήματα μεταξύ τους είναι σπάνια, όμως ο Ζυγός μπορεί πάρα πολλές φορές να επηρεάζει πολύ τον Ιχθύ.

 

Ιχθύς με Σκορπιό

Από την πρώτη στιγμή της συνάντησής τους αυτά τα δύο ζώδια νιώθουν να είναι πλασμένα για το άλλο. Με τον καιρό συνδέονται πολύ βαθιά, ερωτεύονται και περνούν υπέροχες στιγμές μαζί. Ο Ιχθύς είναι από τα ζώδια που έχουν πολύ ρομαντισμό και αισθήματα τρυφερότητας και έτσι γοητεύεται πολύ έντονα από το φλερτ που μπορεί να του κάνει ο Σκορπιός. Ωστόσο η ένωσή τους κατά ένα μεγάλο μέρος θα βασίζεται και στην εμπιστοσύνη, που θα διακρίνει τους δύο τους. Οι Σκορπιοί δεν αντέχουν το ψέμα και καλό είναι ο Ιχθύς να μην μπει στη λογική να κρατήσει μυστικά, διότι θα υπάρξουν προστριβές, εντάσεις, πάθη και ζήλιες. Οι Σκορπιοί είναι εκδικητικά άτομα, αλλά αν ο Ιχθύς τους φερθεί τίμια και σωστά θα εισπράξει αγάπη και παντοτινή πίστη.

 

Ιχθύς με Τοξότη

Η σχέση μεταξύ Ιχθύ και Τοξότη δεν είναι ιδιαίτερα συμβατή. Ο Ιχθύς έχει πολύ ρομαντισμό και αντιμετωπίζει με ηρεμία τους άλλους. Ο Τοξότης με τη μεγάλη του ελευθερία και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα μπορεί να δημιουργήσει πολλές ανασφάλειες και ερωτηματικά στον Ιχθύ. Για να μπορέσει αυτή η σχέση να προχωρήσει θα πρέπει ο Τοξότης να γίνει λίγο πιο εσωστρεφής και τότε είναι σίγουρο πως θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ιχθύ. Ο Ιχθύς αγαπά την αισιόδοξη φύση του Τοξότη. Ο Τοξότης από την πλευρά του θα πει στον Ιχθύ αυτό ακριβώς που θέλει να ακούσει. Έτσι στην αρχή όλα θα φαίνονται ιδανικά. Ωστόσο ο Τοξότης προβλέπεται να κρατήσει πολλά μυστικά αλλά και παράνομες σχέσεις κρυφές από τον Ιχθύ. Ο Ιχθύς δε θα ανεχθεί αυτή τη στάση του Τοξότη και θα νιώσει προδομένος κι αυτό θα σημαίνει και το τέλος της σχέσης. Η αλήθεια είναι πως ο Τοξότης πολλές φορές ξεχνά την έντονη διαίσθηση του Ιχθύ.

 

Ιχθύς με Αιγόκερω

Ο Ιχθύς είναι ένα ζώδιο που λειτουργεί με το συναίσθημα, είναι αρκετά ρομαντικός και συνήθως δεν κινείται με τη λογική, αλλά τις περισσότερες φορές ακούει τη φωνή της διαίσθησης. Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο που λειτουργεί με τη λογική, είναι φιλόδοξος, δεν κάνει ποτέ απερίσκεπτες κινήσεις και τον ενδιαφέρει πολύ η κοινωνική καταξίωση. Η συνάντησή τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο μοιραία γνωριμία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Για να μπορέσει αυτή η σχέση να κρατηθεί θα πρέπει και τα δύο ζώδια να κάνουν υποχωρήσεις, έτσι με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς η σχέση τους μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση ζωής και να γίνει ένα ζευγάρι που στη σχέση τους θα επικρατεί η ειλικρίνεια και η αφοσίωση.

 

Ιχθύς με Υδροχόο

Αυτά τα δύο ζώδια είναι ιδεαλιστές τόσο σαν ζευγάρι όσο και ως προσωπικότητες, έτσι όταν υπάρχει ερωτική έλξη μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη δημιουργία και συμπόνια. Ο Υδροχόος αν αισθανθεί πραγματικά την αγάπη μπορεί να είναι σταθερός και να κάνει οικογένεια και παιδιά, γι’ αυτό εκτιμά ιδιαιτέρως τον συναισθηματισμό και την εύθραυστη φύση του Ιχθύ. Ο Ιχθύς σέβεται την εξωστρεφή φύση του Υδροχόου και νιώθει ασφάλεια κοντά του, αυτό που ενώνει αυτό το ζευγάρι είναι η αιώνια φιλία. Μαζί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα αρκεί ο Υδροχόος να σεβαστεί τη δημιουργικότητα του Ιχθύ και ο Ιχθύς να περιορίσει το πείσμα και την ανασφάλεια. Σαν ερωτικοί σύντροφοι θα περάσουν αξέχαστες στιγμές.

 

Ιχθύς με Ιχθύ

Όταν υπάρξει ερωτική έλξη ανάμεσα σε δύο Ιχθύες δημιουργείται μία ευαίσθητη και δημιουργική σχέση, διότι μοιράζονται μια ειλικρινή επικοινωνία, έναν πλούσιο συναισθηματικό δεσμό αλλά και μια βαθιά πνευματική σύνδεση. Μοιράζονται την επιθυμία για ομορφιά, για ηρεμία, για ρομαντισμό, ενώ και οι δύο δεσμεύονται να διατηρήσουν αυτή τη σχέση, διότι πρόκειται για δύο ευαίσθητα άτομα με διαισθητικό χαρακτήρα και ικανότητα να μαντεύουν τις σκέψεις του συντρόφου τους. Από την αρχή της γνωριμίας τους νιώθουν να είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Τα συναισθήματά τους είναι βαθιά κι υπερισχύουν της λογικής, κάτι που μπορεί να τους κάνει αυτοκαταστροφικούς σε περίπτωση διαφωνίας, γι’ αυτό η σχέση αυτή χρειάζεται προσοχή, ωστόσο ως συνδυασμός έχει προοπτικές για σχέση ζωής.

 

 

Πηγή