Όσοι αξίζουν, μένουν κι εσείς μετράτε παρουσίες. Ανασυντάσσετε δυνάμεις και μέσα στη ρευστότητα των ημερών, είναι πλέον ξεκάθαρο ποιοι βρίσκονται στη ζωή σας και ποιοι όχι.

 

Κριός
Ίσως να αντιμετωπίσετε καταστάσεις καθόλου ευχάριστες σε σχέση μς τους στόχους σας και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Αυτές οι καταστάσεις δεν καθόλου απίθανο να σας κάνουν να χάσετε το θάρρος σας ή να απογοητευτείτε για πολλά πράγματα τα οποία πιστεύετε ότι εσείς κάνατε σωστά, αλλά οι άλλοι δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε. Μην απογοητεύεστε, όσοι θέλουν να μείνουν, προσπαθούν. Οι άλλοι βρίσκουν δικαιολογίες.

 

Κριός
Ίσως να αντιμετωπίσετε καταστάσεις καθόλου ευχάριστες σε σχέση με τους στόχους σας και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ πιθανό να σας κάνουν να χάσετε το θάρρος σας ή να απογοητευτείτε για πολλά πράγματα τα οποία πιστεύετε ότι εσείς κάνατε σωστά, αλλά οι άλλοι δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε. Μη στενοχωριέστε, όπως θέλει να μείνει προσπαθεί κι όποιος δε θέλει, βρίσκει δικαιολογίες.

Ταύρος
Αυτή είναι μια ημέρα, όπου πολύ πιθανό να αισθάνεστε πάρα πολύ απογοητευμένοι από τον εαυτό σας ή τους άλλους. Θα αναγκαστείτε να δείτε την αντίθεση μεταξύ των ιδανικών σας, το τι έχετε κάνει για να τα πραγματοποιήσετε και το πού έχετε φτάσει. Ίσως νιώθετε ότι φέρεστε λίγο σκληρά στον εαυτό σας εξαιτίας των εξωτερικών παραγόντων. Στηριχθείτε στους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας και δώστε στον εαυτό σας χρόνο να ανασυντάξει τις δυνάμεις του.

Δίδυμοι
Οι σχέσεις σας με τους άλλους στη δουλειά σας θα υποστούν κάποιες σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο. Αποφύγετε όμως να τους αναμιγνύετε με τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις μεταφέροντάς τους τα προβλήματά σας. Στον συναισθηματικό τομέα, ενθουσιάζεστε εύκολα και ονειρεύεστε καταστάσεις που δεν ξέρετεαν θα συμβούν. Όλα είναι πιθανά φυσικά, αλλά καλό είναι να κρατήσετε τις επιφυλάξεις σας και να είστε προσγειωμένοι.

Καρκίνος
Οι σχέσεις με τους άλλους θα γίνουν πιο αυθεντικές τουλάχιστον σε θέματα επικοινωνίας και θα αναζητάτε να ακούσετε, να ενημερωθείτε αλλά και να μεταβιβάσετε καινούργια πράγματα και απόψεις. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βρείτε κάποιους καινούργιους φίλους που θα καλύπτουν περισσότερο τις ανάγκες σας. Οι ίδιες αναζητήσεις θα γίνουν έντονες και στις πολύ προσωπικές σας σχέσεις. Ψάχνετε κάτι διαφορετικό για να σας ανανεώσει και πολύ καλά κάνετε.

Λέων
Πολύ πιθανό να περάσετε μια σημαντική ημέρα συναισθηματικής έντασης ακόμα και ισορροπίας σήμερα. Θέματα πολύ προσωπικών σχέσεων θα αποτελέσουν το επίκεντρο των προσωρινών διενέξεών σας. Τα πάντα θα εξαρτηθούν σήμερα από το πόσο θα σας βοηθήσουν οι εμπειρίες σας ώστε να αποφύγετε τα ίδια λάθη. Εκτιμώντας σωστά την κατάσταση θα δείτε πως μια υποχωρητικότητα από μέρους σας, έστω και προσωρινή, ίσως να είναι η καλύτερη λύση.

Παρθένος
Νιώθετε την ανάγκη να ανανεώσετε και να ξεκαθαρίσετε τα αισθήματά σας και να σταματήσετε να κρύβετε οτιδήποτε ο ένας απ’τον άλλον. Αν νιώθετε πως το άλλο πρόσωπο δεν μπορεί να προσεγγιστεί απ’αυτά τα θέματα ή πως δεν έχετε το κουράγιο να του τα φέρετε στην επιφάνεια, θα γίνετε αυταρχικοί, ανυπόμονοι, απαιτητικοί και θυμωμένοι με τον σύντροφό σας. Θα κατηγορείτε εκείνον για τα διάφορα προβλήματα στη ζωή σας και δε θα παραδέχεστε ότι μάλλον έχετε κι εσείς σχέση με τα προβλήματά σας.

Ζυγός
Αυτή είναι η στιγμή να ξεφύγετε από τις καθημερινές σας συνήθειες και να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Αν αποφασίσετε να κάνετε κάποια δραστική αλλαγή στην ζωή σας, όπως να αλλάξετε δουλειά, ή να διαλύσετε μια σχέση, σιγουρευτείτε πρώτα ότι το έχετε σκεφτεί καλά, μια και μπορεί να παίρνετε αποφάσεις αυθόρμητα σήμερα και συνεπώς να το μετανιώσετε αργότερα. Από την άλλη μεριά, μην επιτρέψετε σε μετριοπαθείς και καταπιεστικές καταστάσεις να παραμείνουν στην ζωή σας.

Σκορπιός
Τα αισθήματά σας σήμερα είναι πολύ δυνατά και βαθιά. Παράξενα, ασυνήθιστα και παθιασμένα συναισθήματα σας καταβάλλουν. Αυτά είναι συχνά παράλογα και έξω απ’το χαρακτήρα σας, έτσι είναι πιθανόν να τα ποδοπατήσετε. Φαίνονται παιδιάστικα, υπερβολικά συναισθηματικά, ανόητα και δυσανάλογα. Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά δεν πρέπει να τα ποδοπατήσετε.

Τοξότης
Σήμερα είστε περισσότερο συμπονετικοί και κατανοητικοί με τους άλλους. Είστε πρόθυμοι να τους παραχωρήσετε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και δεν είστε τόσο πιεστικοί όσο συνήθως. Ακόμα κι αν είστε συνήθως κατανοητοί και ανεκτικοί απέναντι στους άλλους, είστε σε θέση να φτάσετε σε καλύτερη επικοινωνία μαζί τους και να αντιστέκεστε και να αμύνεστε λιγότερο, όταν οι άλλοι διαφωνούν μαζί σας ή όταν αντιδρούν με τρόπους, που δε σας βρίσκουν σύμφωνους.

Αιγόκερως
Πιθανόν να αισθανθείτε πολύ απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι και να χάσετε την πίστη σας και να τα πετάξετε όλα απ’ το παράθυρο. Αυτή σίγουρα είναι η στιγμή για να επανεξετάσετε τις αξίες, τους στόχους και τις κατευθύνσεις σας στη ζωή, αλλά προσπαθήστε να καταλήξετε σε λογικά συμπεράσματα, παρά να ενεργείτε απλά και μόνο με οδηγό την απογοήτευσή σας. Όσοι αξίζουν, θα παραμείνουν δίπλα σ’ αυτήν την περίοδο αλλαγών κι εσείς θα ξέρετε πια σε ποιους να στηριχθείτε.

Υδροχόος
Να είστε πολύ προσεκτικοί, όταν πρόκειται να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Οι άλλοι συχνά δεν ακολουθούν πιστά τις προθέσεις τους και είναι δύσκολο να δώσετε σε σχέδια και ιδέες πρακτική και χειροπιαστή μορφή. Δώστε προσοχή στους ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας και ακούστε τα προβλήματά τους. Οισχέσεις που έχετε γίνονται στενότερες κι αποκτάτε κάποιοες σταθερές στη ζωή σας.

Ιχθείς
Αυτή είναι μια θετική ημέρα για σας, όπου η καρδιά και το μυαλό σας είναι ανοιχτά σε λύσεις με φαντασία για παλιά προβλήματα. Είστε πλέον δυνατοί κι έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε συναισθηματικά δύσκολη κατάσταση του παρελθόντος και μπορείτε να βγείτε αλώβητοι από ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα. Τα φαντάσματα του παρελθόντος πιθανότατα δε θα σας ξαναενοχλήσουν, αν αποφασίσετε να τα βγάλετε από τη ζωή σας οριστικά.

 
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τάκη Καραγιαννόπουλο (FSRC GREECE) για τη συνεργασία του και την προσφορά του.