Ίσως να έχεις προσέξει κι εσύ ότι κάποια συγκεκριμένα ζώδια είναι οι «συνήθεις ύποπτοι», όταν δημιουργείται μια ενοχλητική ή δυσάρεστη κατάσταση. Ψάχνουμε δηλαδή τον υπαίτιο ή τον υποκινητή μιας κρίσης, υποδεικνύοντας αυτομάτως συγκεκριμένα πρόσωπα και καταλήγοντας στη γνωστή σκέψη «Δεν μπορεί, σίγουρα αυτός την έχει κάνει τη ζημιά». Είναι όμως πράγματι έτσι;

Τα ζώδια που εξετάζουμε πιο κάτω βρίσκονται συχνά στη δύσκολη θέση να πρέπει να απολογούνται για τα λόγια και τα έργα τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αιφνιδιάζονται από τις επιθέσεις που δέχονται, επειδή η συμπεριφορά τους είναι πηγαία και μάλλον αυθόρμητη. Κι ενώ μπορεί να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να «τους ζητάνε τα ρέστα» και να πρέπει να απολογηθούν ή να εξηγήσουν γιατί έκαναν το ένα ή το άλλο. Μάθε λοιπόν κι εσύ ποιοι είναι οι συνήθεις ύποπτοι του ζωδιακού, πριν βιαστείς να τους κρίνεις.

 

Κριός

Οι Κριοί έχουν τη «μαγική» ικανότητα να «ερεθίζουν» τους γύρω τους, χωρίς όμως να είναι πραγματικά κακοί ή ανυπόφοροι. Είναι αρκετά περήφανοι και πεισματάρηδες, ακόμα και αυθόρμητοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν κακές προθέσεις και δε θα τα βάλουν με κανέναν χωρίς λόγο και αιτία. Εντούτοις, η δυναμική συμπεριφορά και η ορμή τους δημιουργεί συχνά αντιπάθειες.

Ο Κριός δεν περιμένει να του χαριστεί τίποτα: καταβάλλει προσπάθεια, απλώνει χέρι, παίρνει. Για εκείνον είναι απλό, σωστό και τίμιο. Για τους υπόλοιπους μπορεί να είναι εξαιρετικά ευθεία προσέγγιση, χωρίς τακτ ή τρόπους. Κακώς: ο Κριός είναι από τα πιο τίμια ζώδια γιατί ποτέ δεν κρύβεται πίσω από ένα ψέμα και ποτέ δεν προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο από ό,τι είναι.

 

 

Λέων

Μπορεί οι Λέοντες να βγάζουν προς τα έξω μια αλαζονική ή «ψωνισμένη» εικόνα, όμως κατά βάθος κρύβουν ένα λούτρινο αρκουδάκι με χρυσή καρδιά. Είναι γενναιόδωροι, αλέγροι, φροντίζουν πολύ τους αγαπημένους τους, θέλουν να τους παρέχουν τα πάντα, αλλά πολλοί δε βλέπουν τίποτα άλλο, από μια ντίβα.

Τα άτομα που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο, είναι πιστά και αφοσιωμένα, ειδικά στις ερωτικές σχέσεις. Την ίδια στιγμή, μπορούν να έχουν πολλές ερωτικές σχέσεις ταυτόχρονα μόνο και μόνο για την αισθησιακή απόλαυση. Απαιτούν αρκετή στοργή και ενθουσιάζονται εύκολα. Αν τους απορρίψουν στον έρωτα, παγώνουν ολοκληρωτικά. Αν αποφασίσουν να δώσουν τέλος σε μια σχέση, δε γυρίζουν ποτέ πίσω. Έχουν ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και κρατούν τον γάμο, την οικογένεια και τα παιδιά κοντά στην καρδιά τους. Θέλουν να είναι βασιλιάδες και για αυτό το λόγο δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.

 

 

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως θεωρείται ένα από τα πλέον ψυχρά ζώδια. Κάποιοι νομίζουν ότι δεν έχει καν καρδιά. Τον χαρακτηρίζουν άκαμπτο και φοβιστικό. Ο Αιγόκερως μπορεί να δείχνει απόμακρος, αλλά δεν είναι. Απλώς εμπνέει δέος, γιατί είναι συμπαγής, ευθύβολος και με αντοχές.

Συνήθως είναι πολύ απασχολημένος με τις δουλειές του, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να τον πλησιάσετε είναι να του ζητήσετε τις πολύτιμες επαγγελματικές συμβουλές του. Αποδείξτε του τα ταλέντα σας και μιλήστε του για το χρηματιστήριο, για τις οικονομικές εφημερίδες: το έχετε! Από τη στιγμή που σας παραδοθεί ψυχή τε και σώματι, είναι σαν να ανεβήκατε στο υψηλότερο βάθρο, σαν να κερδίσατε το πρώτο βραβείο! Κάπως έτσι θα νιώσετε. Οι άσκοπες ερωτικές περιπέτειες τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.

 

Σκορπιός

Αν υπάρχει ένας Σκορπιός στη ζωή σου, ξέρεις πόσο παρεξηγημένος είναι. Όπως ο Δίδυμος έχει τη φήμη του διπρόσωπου και είναι κρίμα κι άδικο να διαιωνίζουμε αυτά τα στερεότυπα, έτσι κι ο Σκορπιός είναι ελαφρώς παρεξηγημένος. Το μόνο που ενδιαφέρει πραγματικά έναν Σκορπιό είναι το να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον άλλον άνθρωπο γι’ αυτό και είναι παρατηρητικός, λιγομίλητος και δείχνει απόμακρος και μυστηριώδης.

Ίσως αυτά τον κάνουν να φαίνεται σκληρός και αγέλαστος, όμως δεν είναι αλήθεια. Και χιούμορ έχει και θέλει να είναι αγαπητός. Αυτό που εσύ βλέπεις για εκλεκτικότητα, ο Σκορπιός το λέει πάθος. Είναι γεγονός ότι θέλει τα πράγματα να περνούν από τα δικά του χέρια, ώστε να ξέρει ότι είναι και σωστά. Με ό,τι και αν καταπιαστεί, δίνει όλο του τον εαυτό. Πάθος στη σχέση, πάθος και στη δουλειά.

 

Ιχθείς

Τα «Ψαράκια» έχουν πολύ υψηλά στάνταρ για τον εαυτό τους και μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους. Ο τρόπος που λειτουργούν ή σκέφτονται είναι παρεξηγήσιμος για πολλούς, καθώς προκειμένου να ηρεμήσουν από το χάος που έχουν στο κεφάλι τους συχνά απομονώνονται, ενώ παράλληλα είναι μυστικοπαθή και φοβούνται την έκθεσή τους στον έξω κόσμο.

Οι Ιχθείς πάντα ψάχνουν για νέες εμπειρίες: Από τη φύση τους είναι περιπετειώδεις και ανυπομονούν για μια επόμενη άγνωστη σελίδα. Το ότι κινούνται συνέχεια όμως, έχει ως αποτέλεσμα το να μην μπορούν να φτιάξουν δεσμούς που να κρατάνε. Δε φοβούνται τα ταξίδια και χρησιμοποιούν αυτές τους τις εμπειρίες για να εξελιχθούν.

 

Πηγή