Το ότι με κάποιους ανθρώπους ταιριάζεις περισσότερο σε σχέση με άλλους, είναι σίγουρο. Είναι πολλοί οι λόγοι που οι άνθρωποι δένουν ή δε δένουν μεταξύ τους -και οι αστρολογικοί παράγοντες, επίσης. Πολύ συχνά ακούγονται ερωτήσεις του τύπου «ταιριάζουν οι Λέοντες με τους Αιγόκερους;» ή «οι Κριοί με τους Ταύρους;». Αν το πάμε χονδρικά, πέραν του ότι κάθε ζωδιακός χαρακτήρας είναι ξεχωριστός, κάποια ζώδια μεταξύ τους ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα, ενώ κάποια άλλα δυστυχώς δεν ταιριάζουν ούτε με σφαίρες. Πάμε να δούμε κάποιους δύσκολους συνδυασμούς που καταφέρνουν να είναι μαζί μονάχα σε επίπεδο εξαιρέσεων για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα;

 

Κριός με Ταύρο

Εδώ έχουμε τον Κριό, τον πλέον ανυπόμονο χαρακτήρα του ζωδιακού, κι από την άλλη μεριά τον Ταύρο, που αν δεν υπάρχει βάση, σχέδιο και προϋποθέσεις, δε σηκώνεται να πάει πουθενά.

 

Κριός με Σκορπιό

Δεν υπάρχει περίπτωση, όχι μόνο να συνεννοηθούνε, αλλά και να επικρατήσει στο τέλος μεταξύ τους ειρήνη. Κανονικά, αθώος είναι ο Κριός, αλλά φωνάζει και στο τέλος μάλλον χάνει το δίκιο του.

 

Ταύρος με Δίδυμο

Εδώ έχουμε τον Ταύρο που θέλει τη ζωή του σταθερή και τακτοποιημένη από τη μία, και τον Δίδυμο που όλο αυτό το βιώνει σαν ρουτίνα που όχι μόνο δεν αντέχει στιγμή αλλά μοιάζει με καταδίκη.

 

Ταύρος με Τοξότη

Η φράση «Στάσου μια στιγμή να συνεννοηθούμε», μάλλον από Ταύρο προέρχεται και την είπε σε Τοξότη, ο οποίος όχι μόνο δεν πιάνεται, αλλά βρίσκει τον Ταύρο ακραίο χαρακτήρα και πολύ βαρετό.

 

Δίδυμος με Αιγόκερω

Πώς να κολλήσουν αυτοί οι δύο, όταν ο Δίδυμος είναι «όσα φάμε κι όσα πιούμε» και ο Αιγόκερως του «στρώσου τώρα για να φας αργότερα»; Και μόνο στην ιδέα κουράζονται και κοινή γραμμή δε βρίσκουν.

 

Δίδυμος με Καρκίνο

Μην τρελαθούμε τώρα. Καρκίνος σημαίνει παιδί για σπίτι, ενώ ο Δίδυμος έχει για σπίτι του όλη τη γη. Μια χαρά περνάει και φωλιές μπορεί μια χαρά να χτίσει κι αλλού. Εξάλλου, τα κλασικά τον κουράζουν.

 

Καρκίνος με Υδροχόο

Πόσο να αντέξει τις τάσεις ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Υδροχόου, ένα τρυφερό Καρκινάκι, που θέλει μια σίγουρη και γεμάτη αισθήματα φωλιά; Από την άλλη, ο Υδροχόος κουράζεται να λέει και να ακούει το «σ αγαπώ».

 

Καρκίνος με Κριό

Ένας Καρκίνος που βάζει πάνω από όλα την οικογένειά του και διαμορφώνει το πλάνο του με βάση τους δικούς του. Θέλει όμως να έχει το πάνω χέρι και κανέναν πάνω απ’ το κεφάλι του, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Κριό.

 

Λέων με Υδροχόο

Ενώ θα έλεγε κανείς ότι αυτοί οι δύο θα μπορούσαν κάλλιστα να αλληλοσυμπληρώνονται, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δέχεται εύκολα να τον αμφισβητούν. Δυο βασιλιάδες στο ίδιο μέρος τελικά δύσκολα κολλάνε.

 

Λέων με Παρθένο

Ε, δε θα κάνει ο ένας κουμάντο στον άλλο σε καμία περίπτωση. Πρώτα απ’ όλα γιατί ένας Λέοντας ξέρει πολύ καλά τι να κάνει και πότε να πράξει τα ανάλογα κι ένας Παρθένος θέλει τα πράγματα να τα βάζει στη δική του σειρά.

 

Παρθένος με Δίδυμο

Εδώ πάει η φράση, «λάδι-λάδι και τηγανίτα τίποτα». Διότι καλό το μπλαμπλά αλλά έχουμε και δουλειές, θα πει ένας Παρθένος, όσο κι αν κάποια πράγματα έχουν πλάκα. Παρθένος και Δίδυμος μαζί μένουν μόνο στη θεωρία.

 

Παρθένος με Ιχθύ

Το «Κατέβα λίγο από το συννεφάκι σου κι έλα στην πραγματικότητα» είναι σίγουρα μία φράση ενός προσγειωμένου Παρθένου προς έναν Ιχθύ. Απ’ την άλλη, για ένα Ψαράκι φαντάζουν όλα άνυδρα όταν έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα.

 

 

Ζυγός με Ταύρο

Αν και από κάποιους θεωρείται ένα αρκετά καλό δίπολο που αλληλοσυμπληρώνεται, αυτό πιθανόν να ισχύει κυρίως όταν είναι από μακριά κι αγαπημένοι. Από τη μια, έχουμε την προσωποποίηση της ευγένειας και της ιπποσύνης κι απ’ την άλλη το «πίσω και σας έφαγα».

 

Ζυγός με Σκορπιό

Καταπιέζεται που καταπιέζεται από μόνος του ένας Ζυγός για να κάνει τα χατίρια των άλλων, αν έχει συνεχώς επάνω στο κεφάλι του κι έναν τόσο χειριστικό χαρακτήρα, όπως ο Σκορπιός, μάλλον την έχει άσχημα.

 

Σκορπιός με Δίδυμο

Ο ένας απίστευτα σταθερός κι ο άλλο όπου γης και πατρίς, δύσκολα θα βρουν σύμπνοια οι σχέσεις τους. Ο Σκορπιός θεωρεί πολύ επιφανειακό τον Δίδυμο και ο Δίδυμος κατά βάθος επικίνδυνο τον Σκορπιό.

 

Σκορπιός με Υδροχόο

Ναι, τους λες σαν χαρακτήρες σταθερούς κι άρα με μια πρώτη σκέψη θα ταίριαζαν, είναι όμως ταυτόχρονα τόσο ισχυρογνώμονες, που μεταξύ τους θα βρίσκονταν σε μια μόνιμη κόντρα.

 

Τοξότης με Καρκίνο

Μια χαρά φίλοι μπορούν να είναι, μόνο και μόνο γιατί ο Τοξότης βρίσκει κάποιον να βάζει πλάτες στις υποχρεώσεις του. Αλλά να τους κλείσεις μαζί στους τέσσερεις τοίχους ενός σπιτιού αποκλείεται.

 

Τοξότης με Ζυγό

Δεν έχει υπομονή ένας τόσο άμεσος χαρακτήρας σαν τον Τοξότη να περιμένει να μαντέψει τι εννοεί ένας αναποφάσιστος Ζυγός. Ακολουθούν εντελώς διαφορετικές τακτικές και βαριούνται ο ένας τον άλλο.

 

Αιγόκερως με Υδροχόο

Ένας Αιγόκερως που σέβεται τον εαυτό του, δε θα μπει καν στη διαδικασία να ακούσει τις αμπελοφιλοσοφίες ενός Υδροχόου, που υπάρχουν μονάχα σε θεωρητικό επίπεδο και σπάνια γίνονται πράξη.

 

Αιγόκερως με Κριό

Ο Αιγόκερως μπορεί να αναγνωρίζει του Κριού τη γενναιότητα να τα βάζει με τα δύσκολα, όμως μάλλον αντιδρά με την κακή έξωθεν φήμη που ακολουθεί τον φωνακλά Κριό, γιατί η αποδοχή είναι το Α και το Ω για τον Αιγόκερω.

 

Υδροχόος με Καρκίνο

Δεν ξέρω αν ένας Υδροχόος που συχνά πυκνά δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης, αν θα ταυτιζόταν με το πρότυπο των γονιών του που του πέφτει κάπως κλασικό γιατί ο Καρκίνος αυτό του βγάζει.

 

Υδροχόος με Παρθένο

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζει ο Υδροχόος με έναν Παρθένο, που το πιο σημαντικό στη ζωή του είναι η δουλειά και το φιλοσοφείν το βρίσκει περιττό, όταν δεν έχει λύσει άλλα βασικά θέματα στη ζωή του.

 

Ιχθύες με Κριό

Μάλλον ένας Κριός δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το Ψαράκι του ζωδιακού, κάνει τα πάντα «τέχνη» στη ζωή του κι αυτό από στάση. Εξάλλου τον ρομαντισμό και την υπομονή ο Κριός τα λογαριάζει σαν ελαττώματα.

 

Ιχθύες με Αιγόκερω

Κάποια πράγματα για ένα Ψαράκι, πρέπει να έρχονται από μόνα τους όσο χαοτικό κι αν ακούγεται. Είναι μάλιστα υπέρμαχος του αν ευχηθείς κάτι θα γίνει. Πόσο να αντέξει κάτι τέτοιο ένας καλά οργανωμένος Αιγόκερως;

 

Συντάκτης: Μελίνα Φώφη

Πηγή