Διαθέτοντας μεγάλη περιέργεια και ενέργεια, οι Τοξότες είναι από τους μεγαλύτερους ταξιδιώτες του ζωδιακού κύκλου. Το ανοικτό πνεύμα και η φιλοσοφική τους θεώρηση τους παρακινούν να περιπλανηθούν σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας το νόημα της ζωής. Οι Τοξότες είναι εξωστρεφείς, αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις και τους αρέσουν οι αλλαγές. Έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν τις σκέψεις τους σε συγκεκριμένες ενέργειες και θα κάνουν οτιδήποτε για να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

Στοιχείο: Φωτιά

Ποιότητα: Μεταβλητό ζώδιο

Χρώμα: Μπλε, Λευκό

Ημέρα: Πέμπτη

Κυβερνήτης: Δίας

Μεγαλύτερη συμβατότητα: Δίδυμος, Κριός

Τυχεροί αριθμοί: 1, 5, 11, 12, 23

Ημερομηνίες γέννησης: 23 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου

Πλεονεκτήματα του Τοξότη: Ανεξάρτητος, ενθουσιώδης, ευθύς, ανιδιοτελής, αισιόδοξος, γενναιόδωρος, ιδεαλιστής, μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.

Αδυναμίες του Τοξότη: Λόγω ενθουσιασμού δίνει περισσότερες υποσχέσεις από αυτές που μπορεί να υλοποιήσει, εξαιρετικά ανυπόμονος, δε διαπραγματεύεται.

Του αρέσει: Ελευθερία, ταξίδια, φιλοσοφία.

Δεν του αρέσει: Δήθεν άτομα, περιορισμός, αβάσιμες θεωρίες, λεπτομέρειες.

 

Ο χαρακτήρας του Τοξότη

Όπως και τα άλλα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων), ο Τοξότης πρέπει να είναι συνεχώς σε επαφή με τον κόσμο για να βιώσει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες. Οι Τοξότες έχουν ως κυβερνήτη τον Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ζωδιακού κύκλου. Η επίπτωση είναι ότι ο ενθουσιασμός τους δεν έχει όρια και επομένως οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Τοξότη έχουν μεγάλη αίσθηση χιούμορ και έντονη περιέργεια.

Ο Τοξότης λαχταρά την περιπέτεια και τον ενθουσιασμό και υποδέχεται κάθε είδους αλλαγή με ανοιχτές αγκάλες. Είναι το ζώδιο της φιλοσοφίας και της εξερεύνησης. Θα φτάσει στο τέλος του δρόμου και θα εξερευνήσει κάθε γωνιά διεξοδικά, στην αιώνια αναζήτησή του για σοφία. Η ελευθερία είναι πολύ σημαντική για έναν Τοξότη. Παίρνει πάντα τις αποφάσεις του ανάλογα με την ελευθερία που του προσφέρουν οι επιλογές που έχει. Ορισμένες φορές θα αρνηθούν μία καλή ευκαιρία επειδή απαιτεί μεγάλη δέσμευση, αλλά αφού θα είναι δική τους επιλογή, τελικά θα τους βγει σε καλό.

Κατά συνέπεια, η ελευθερία είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός τους, διότι μόνο όταν είναι ελεύθεροι μπορούν να ταξιδεύουν και να εξερευνούν διαφορετικούς πολιτισμούς και φιλοσοφίες. Λόγω της ειλικρίνειάς του, ο Τοξότης είναι συχνά ανυπόμονος ή συμπεριφέρεται άσχημα όταν χρειάζεται να πει ή να κάνει κάτι, οπότε είναι σημαντικό να μάθει να συγκρατείται και να εκφράζεται με ανεκτό και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

 

Ο Τοξότης και η φιλία

Οι Τοξότες είναι άριστοι ως φίλοι, λόγω της αισιόδοξης και θετικής τους φύσης. Η ευγενική τους καρδιά θα κάνει τα πάντα για να είναι ο φίλος τους ευτυχισμένος. Η ευγένειά τους είναι ανιδιοτελής, γι’ αυτό δεν περιμένουν αντάλλαγμα για ο, τι προσφέρουν. Δεν ανακατεύονται στα σχέδια των άλλων και δεν είναι κτητικοί ή ζηλιάρηδες. Οι Τοξότες είναι ιδανικοί συνομιλητές, με αίσθηση του χιούμορ, αν και μερικές φορές, είναι κάπως ωμοί. Πάντα όμως λένε αυτό που πιστεύουν και δεν κρύβουν τίποτα. Δεν τους αρέσουν οι διφορούμενες κουβέντες, γιατί τους πάει πίσω το να προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν. Τους αρέσει η ευθύτητα και την απαιτούν. Οι Τοξότες λένε πάντα την αλήθεια, ακόμη κι αν είναι δυσάρεστη, όμως αυτό κάνει τους άλλους να τους εμπιστεύονται απόλυτα. Δεν κρύβουν τίποτα και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Οι μόνοι που ίσως δεν τους συμπαθούν, είναι όσοι ζουν με αυστηρό πρόγραμμα κι οργάνωση στη ζωή τους, γιατί οι Τοξότες αργοπορούν και χάνουν τα ραντεβού τους, αλλά αυτό γίνεται γιατί σκέφτονται τόσο μπροστά, που ξεχνάνε το παρόν.

 

Ο Τοξότης και η Εργασία

Η επαγγελματική ζωή του είναι υψίστης σημασίας για τον ίδιο, κυνηγά την επιτυχία, πιστεύει πως όλα θα έλθουν όπως επιθυμεί και ότι έχει άστρο. Του αρέσει να έχει τη δική του άποψη των πραγμάτων και, ως εκ τούτου θέλει να βλέπει, να γνωρίζει και να εξερευνεί τα πάντα. Τα μεγάλα όνειρα, το ευέλικτο μυαλό και η καλοσύνη του θα μπορούσαν να τον κάνουν πέσει θύμα χειραγώγησης. Ωστόσο, δε συμβαίνει αυτό. Ο Τοξότης πιστεύει στην καλοσύνη των ανθρώπων και τελικά αυτό του φέρνει περισσότερα από ότι του κοστίζει. Ο άντρας Τοξότης μπορεί μερικές φορές να είναι εξαιρετικά απρόσεκτος, δε σέβεται πάντα τα χρονοδιαγράμματα, τους κανόνες, την την εθιμοτυπία και μερικές φορές έχει την τάση να πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα σκιώδη σημεία του άντρα Τοξότη, ο οποίος παραμένει ένας ευχάριστος άνθρωπος που χαίρει της εκτίμησης όλων.

Οι Τοξότες είναι γεννημένοι διασκεδαστές και καλοί συνομιλητές. Δε στερεύουν από ιδέες, λόγω της περιπετειώδους ζωής τους και των συναρπαστικών εμπειριών τους. Είναι καταπληκτικοί αφηγητές, κωμικοί, συγγραφείς, φιλόσοφοι, μουσικοί και ηθοποιοί. Βασικά, ο Τοξότης είναι κατάλληλος για οτιδήποτε δεν περιλαμβάνει δέσμευση. Θέλει να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο, συνεπώς μια καριέρα που θα του δώσει αυτή την ευκαιρία, είναι η κατάλληλη για τον Τοξότη. Δεν τον ενδιαφέρουν οι ασήμαντες λεπτομέρειες και η πεζή καθημερινή ρουτίνα. Τον κάνουν να βαριέται αφάνταστα κι έχει την τάση να χρονοτριβεί και να αφήνει τους άλλους να ασχοληθούν με τις λεπτομέρειες. Έχει πολύ καλές επιδόσεις σε επιχειρηματικά ζητήματα, αλλά δίνει τον καλύτερο εαυτό του όταν έχει να αντιμετωπίσει μια κρίσιμη κατάσταση.

Αν έχεις κάποιον συνεργάτη Τοξότη, στο χώρο εργασίας σου, θα τον καταλάβεις απλά και μόνο από το ανήσυχο πνεύμα του. Του αρέσει να βρίσκεται πάντα σε κίνηση και όχι να μένει σε ένα μόνο σημείο. Έχει έμφυτο το πνεύμα της φιλοσοφίας και είναι εκ φύσεως εξερευνητής. Στο εργασιακό περιβάλλον είναι ανοιχτόμυαλος, με ηγετικές και στρατηγικές ικανότητες. Είναι άτομο με ανεπτυγμένη ευφυΐα, ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, αλλά αποφεύγει όσο μπορεί τις λεπτομέρειες. Σιγουρευτείτε ότι η επαγγελματική ζωή του συνάδελφου Τοξότη έχει μία μεγάλη ποικιλία εργασιών, αρκετή επικοινωνία με τους γύρω και πολλά ταξίδια.

 

Η Ιδιοσυγκρασία ενός Τοξότη

Οι Τοξότες δεν είναι συναισθηματικοί και κυκλοθυμικοί άνθρωποι, στην πραγματικότητα μπορούν να μείνουν εντελώς αποστασιοποιημένοι συναισθηματικά, αλλά γίνονται ευερέθιστοι όταν βαριούνται. Είναι αισιόδοξοι και βλέπουν τα πάντα από τη θετική τους πλευρά, αφού πιστεύουν πως, ο,τι και να συμβεί, πάντα κάτι καλό τους περιμένει στη γωνία και ο ήλιος θα λάμψει ξανά.

 

Ο Τοξότης κατά βάθος

Ο Τοξότης είναι ένα άτομο που προσαρμόζεται εύκολα, χωρίς συναισθηματικά προβλήματα να τον εμποδίζουν. Θέλει να εξερευνήσει και να γνωρίσει τον κόσμο και δεν εγκλωβίζεται σε συναισθηματικές δεσμεύσεις. Οι άλλοι μπορεί να πληγώνονται, αφού το εκλαμβάνουν ως αδιαφορία, αλλά οι Τοξότες δε νοιάζονται. Δε βρίσκονται γι’ αυτό εδώ, έχουν έρθει για να ανακαλύψουν τη σοφία, να διδαχτούν μέσα από τις εξερευνήσεις τους. Συχνά, έχουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση κάποιων εργασιών. Θέλουν άμεσα αποτελέσματα και θα προχωρήσουν παρακάτω, αν δουν ότι αυτό που ξεκίνησαν απαιτεί πολύ χρόνο. Αυτό δε συμβαίνει λόγω τεμπελιάς, αλλά επειδή μισούν την βαρεμάρα. Η ανία είναι κάτι που τρέμουν και αντί να την αντιμετωπίσουν, προτιμούν να αναζητήσουν κάτι πιο ενδιαφέρον. Ο Τοξότης δεν είναι συναισθηματικός, αλλά μπορεί να πληγωθεί εύκολα από μια απρόσεχτη κι εγωιστική συμπεριφορά. Θα μελαγχολήσει, αλλά θα το ξεχάσει σύντομα, λόγω της θετικής του φύσης. Δεν αφήνεται στον πόνο, γιατί το θεωρεί χάσιμο ενέργειας.

 

Πώς να κατακτήσεις έναν Τοξότη

Για να κατακτήσεις έναν άντρα ή μια γυναίκα Τοξότη πρέπει να δείξεις την ευχάριστη πτυχή του εαυτού σου και να μην τον τρομάξεις με δεσμεύσεις. Συζητήστε μαζί τους, κάντε τους ερωτήσεις σχετικά με τον εαυτό τους, μοιραστείτε μαζί τους ιστορίες, κάντε τους να γελάσουν, αλλά μη ρωτάτε για τις προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους. Κρατήστε μια συναισθηματική απόσταση κι εύκολα θα έρθουν αυτοί σε σας. Προτείνετε ένα ραντεβού στην ύπαιθρο, κάτι πρωτόγονο κι εκκεντρικό, μια βαρκάδα ίσως ή ένα πικνίκ στο βουνό. Λατρεύουν αυτές τις δραστηριότητες. Είναι οι πιο εύκολοι άνθρωποι για ραντεβού, αλλά μη νομίζετε ότι δε θα δώσουν σημασία στην επιλογή που θα κάνετε. Να θυμάστε ότι έχουν τον μεγαλύτερο φόβο για δέσμευση από όλα τα ζώδια. Απολαύστε τις στιγμές που περνάτε μαζί, αλλά μην επενδύσετε συναισθηματικά και να είστε προετοιμασμένοι να προχωρήσετε παρακάτω ή να τον μοιραστείτε με άλλους, γιατί κι αυτοί έτσι λειτουργούν. Όλα για τη διασκέδαση.

 

Πηγή