qwer

Κάθε άνθρωπος όταν χωρίσει θα χειριστεί την κατάσταση με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος εξαρτάται τόσο από τις συνθήκες του χωρισμού του όσο κι από τον χαρακτήρα του. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα κι οι αντιδράσεις των ζωδίων, όταν τελειώσει μια σχέση τους και πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

 

Κριός

Ο Κριός θεωρεί τον εαυτό του ένα απόλυτα σωστό και πετυχημένο άτομο, οπότε γι’ αυτόν ένας χωρισμός δε βιώνεται ως προσωπική αποτυχία. Το βλέπει μάλλον ως αδίκημα ή προσβολή εκ μέρους της άλλης πλευράς. Κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να ζεις καλά, αλλά ένας Κριός πιστεύει ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι το να δείχνεις ότι είσαι καλά. Μπορεί μάλιστα να εξακολουθήσει να έχει κάποια επαφή με το πρώην ταίρι και να μιλάνε για διάφορα ασήμαντα θέματα. Άλλωστε, ένας Κριός δεν μπορεί να κάνει λάθος, οπότε αν τελειώσει μια σχέση, το λάθος είναι σίγουρα του πρώην κι όχι δικό του!

 

Ταύρος

Ένας Ταύρος, μετά τον χωρισμό, χρειάζεται άμεσα να φροντίσει τον εαυτό του προκειμένου να περιέλθει και πάλι σε μια ήρεμη και χαλαρή κατάσταση, αφού ως γνωστόν οι αλλαγές κι οι εξάρσεις δεν είναι και το καλύτερό του. Ένας φρεσκοχωρισμένος Ταύρος είναι πιθανόν να τυλιχτεί στην κουβερτούλα του, να φάει τα γλυκά ή τα παγωτά του, να φορέσει μάσκα στα μάτια προκειμένου να απομονωθεί από τα εξωτερικά ερεθίσματα ή να παρακολουθήσει έναν μαραθώνιο επεισοδίων μιας τηλεοπτικής σειράς. Γι’ αυτό το ζώδιο, η μόνη γιατρειά για την πληγωμένη του καρδιά είναι το πεντικιούρ, το μασάζ ή μια θεραπεία από φύκια. Αυτή θα είναι κι η πρώτη αντίδρασή του μετά από έναν χωρισμό, γιατί πιστεύει ότι ο εαυτός του πραγματικά αξίζει όλα αυτά τα κανακέματα για να συνέλθει!

 

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι δε νιώθουν ποτέ μόνο ένα συναίσθημα. Όταν χωρίσουν, ως ζώδιο της δυαδικότητας, έχουν την απίστευτη ικανότητα να αισθάνονται συντετριμμένοι και ταυτόχρονα να νιώθουν ότι το έχουν ξεπεράσει. Το ίδιο βράδυ, θα βγουν έξω και θα κάνουν παρέα με όσους αγνώστους συναντήσουν ή πιθανόν να καταλήξουν σε μια τουαλέτα να κλαίνε το χαμένο ταίρι τους. Ένας Δίδυμος δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος πώς θα αντιμετωπίσει έναν χωρισμό, άρα θα καταλήξει να νιώθει τα πάντα, να γελάει και να κλαίει μαζί. Μέχρι να επέμβει το σωτήριο μυαλό του για να δώσει τις λύσεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει παρακάτω!

 

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι ευαίσθητοι άνθρωποι κι όταν μια σχέση τους τελειώσει, θα ξοδέψουν λιγότερο χρόνο για να σκεφτούν την επόμενη μέρα και πολύ περισσότερο για ν’ αναπολήσουν και να σταθούν στα γεγονότα του παρελθόντος. Αυτό το ζώδιο δυσκολεύεται να αφήσει πίσω του οτιδήποτε, οπότε, μετά από έναν χωρισμό, πιθανότατα θα ξοδέψει τον χρόνο του με το να ξαναβλέπει παλιά μηνύματα και φωτογραφίες και να αναβιώνει μέσω των αναμνήσεων τόσο ευχάριστες, όσο κι επώδυνες στιγμές της σχέσης του. Αυτός είναι ο τρόπος του Καρκίνου, προκειμένου να κατανοήσει σιγά-σιγά το πότε ακριβώς τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν λάθος.

 

Λέων

Εάν χωρίσεις έναν Λέοντα, θα σε κάνει να το πληρώσεις! Αρχικά, θα αλλάξει το status του αμέσως για να δείξει σε όλους ότι είναι πλέον ελεύθερος. Επιπλέον, ενδέχεται ν’ αποπειραθεί να πείσει με έντεχνο τρόπο όλους τους κοινούς φίλους και γνωστούς να πάρουν το μέρος του. Μη νομίζεις, πάντως, ότι θα σε «μπλοκάρει» στα social media, δείχνοντας έτσι μικροπρέπεια. Δεν ταιριάζει στο image του. Αντιθέτως, το πιο πιθανό είναι να εξακολουθήσει να σε ακολουθεί, ώστε να μπορεί ν’ αποδοκιμάζει αυτά που ποστάρεις, όποτε θέλει, με το γνωστό μπλαζέ ύφος του! Το σίγουρο με αυτό το ζώδιο είναι ότι το «εγώ» του δεν μπορεί να αντέξει το φτύσιμο, οπότε μην παραξενεύεσαι από την όποια εκδικητική του τάση.

 

 

Παρθένος

Οι Παρθένοι μπορεί να είναι πρακτικοί και προσγειωμένοι άνθρωποι, αλλά παίρνουν τις σχέσεις πολύ στα σοβαρά κι ένας χωρισμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποπροσανατολιστικός γι’ αυτό το ζώδιο. Το μεγαλύτερο ταλέντο τους είναι το να φτιάχνουν προγράμματα κι οργανογράμματα, οπότε όταν μια σχέση τους τελειώσει, εξακολουθούν να τηρούν το πρόγραμμα που είχαν και πριν! Κάθε Τρίτη θα βλέπουν ταινίες, κάθε Παρασκευή θα μαγειρεύουν και θα καλούν κόσμο και κάθε Σάββατο θα βάζουν πλυντήριο –όπως τότε που εκτός από τα δικά τους ρούχα, έπλεναν και τα ρούχα του συντρόφου τους και μάλιστα το απολάμβαναν! Ο Παρθένος είναι το μόνο άτομο που μπορεί να νοσταλγεί περισσότερο τη ρουτίνα που είχε με το ταίρι του, παρά το ίδιο το ταίρι του!

 

Ζυγός

Οι Ζυγοί ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την κοινωνική τους φήμη. Όταν χωρίζουν με κάποιον, είναι πιθανό να στενοχωριούνται λιγότερο για το ναυάγιο της ίδιας της σχέσης και περισσότερο για το αν θα το μάθουν οι άλλοι. Ενώ θα μπορούσαν να διακηρύσσουν με υπερηφάνεια τη νέα τους single κατάσταση, αντιθέτως τείνουν να πέφτουν χαμηλά. Ένας Ζυγός, μετά τον χωρισμό, θα ψάξει τον καλύτερο τρόπο για να μεταδώσει τα νέα στους άλλους, φροντίζοντας να μην του ρίξει κανείς το φταίξιμο ή ακόμα χειρότερα, να τον λυπηθεί.

 

Σκορπιός

Όταν «στραβώσει» η σχέση με έναν Σκορπιό, δεν υπάρχει τρόπος ούτε πιθανότητα επανόρθωσης. Αυτό το ζώδιο εξακολουθεί να νιώθει δυσαρέσκεια ή και μνησικακία, ακόμα και μετά τον χωρισμό. Δε θέλει να συγχωρήσει, δε θέλει να ξεχάσει. Θέλει εκδίκηση! Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αρκούνται στο να ρίχνουν περιφρονητικές ή φαρμακερές ματιές σ’ έναν πρώην, αν τύχει να τον συναντήσουν κάπου. Οι Σκορπιοί θα είναι ικανοποιημένοι μόνο αφού διαδώσουν μια ενοχλητική φήμη για πρώην τους ή αφού πετύχουν οποιοδήποτε είδος θριαμβευτικής εκδίκησης. Θέλουν να δουν το θύμα τους μετανιωμένο!

 

Τοξότης

Οι Τοξότες ξέρουν πώς να προχωράνε μπροστά και να φτάνουν μακριά με τις δικές τους δυνάμεις, οπότε ένας χωρισμός γι’ αυτούς δεν αποτελεί και τόσο σπουδαία υπόθεση. Για να τα λέμε και όλα, το να είσαι μόνος σου δεν είναι και τόσο διαφορετικό από το να είσαι σε σχέση μαζί τους, αφού είναι συνήθως φευγάτοι! Έχουν την τάση να κάνουν ό,τι θέλουν με οτιδήποτε κι οποιονδήποτε, είτε είναι σε σχέση είτε όχι. Ένας Τοξότης, κατά κανόνα, τείνει να μένει φίλος με τους πρώην του. Ξέρεις γιατί; Επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι πικρή!

 

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι, στην πραγματικότητα, δεν είναι άτομα των σχέσεων. Είναι αφοσιωμένοι στις σπουδές και στην καριέρα τους, οπότε η κοινωνική ζωή τους τείνει να περιστρέφεται κυρίως γύρω από τους επαγγελματικούς του στόχους. Όταν το πρόγραμμα ενός Αιγόκερου είναι γεμάτο με συναντήσεις, σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις, είναι δύσκολο να βρει χρόνο για ραντεβού και αισθηματικές ιστορίες. Ως εκ τούτου, το τέλος μια σχέσης είναι πολύ πιθανό να εκληφθεί εκ μέρους του ως ένα ανακουφιστικό τέλος πολλών κι άσκοπων υποχρεώσεων. Δεν είναι εκείνος που θα επιδιώξει τον χωρισμό, αλλά αν «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και τελικά, χωρίσεις με αυτό το ζώδιο, το πιθανότερο είναι να σ’ ευχαριστήσει κιόλας!

 

Υδροχόος

Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις το τι θα κάνει ένας Υδροχόος μετά τον χωρισμό, αφού το απρόβλεπτο είναι κάτι που του ταιριάζει. Αφού χωρίσει, θα θελήσει να ανατρέψει τις προσδοκίες όλων, αποδεικνύοντας ότι είναι εντελώς καλά και στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό να πάρει κάποιες αυθόρμητες ή παρορμητικές αποφάσεις. Αντί να παρακολουθεί λυπητερές ταινίες ή σειρές και να «κλαίει τη μοίρα του», θα προτιμήσει να θεραπεύσει τις πληγές του, για παράδειγμα, κάνοντας ένα ξαφνικό ταξίδι για ένα μήνα, χωρίς να το πει σε κανέναν!

 

Ιχθύς

Οι Ιχθύες είναι ρομαντικά πλάσματα που μέσα σε λίγο χρόνο μπορούν να ερωτευτούν και μάλιστα βαθιά. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για έναν Ιχθύ, κάθε φορά που ερωτεύεται, να «φτιάχνει εικόνες» με τη φαντασία του, στις οποίες βαδίζει αγκαλιά με το ταίρι του στον μακρύ δρόμο μέχρι την αιωνιότητα! Ένας χωρισμός, αναπόφευκτα, έρχεται να διαταράξει αυτήν την εξιδανικευμένη ματιά των Ιχθύων για το μέλλον. Και τότε, μπορεί πράγματι να κλονιστούν όσον αφορά στην προοπτική ενός παραμυθένιου τέλους της σχέσης τους. Όμως, αυτό θα κρατήσει λίγο, αφού ένας Ιχθύς είναι πολύ ιδεαλιστής για να μείνει σε συναισθηματική καταστολή για πολύ.

 

Πηγή