Ο ωροσκόπος είναι το ζώδιο που ανατέλλει την ώρα της γέννησής σου και χαρακτηρίζει την πρώτη σου ανάσα, την επαφή σου με το γήινο πεδίο. Η σημασία του είναι μεγάλη, καθώς αντιστοιχεί στον πρώτο οίκο, που συμβολίζει την εικόνα, την προσωπικότητά σου, αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή. Ο Ήλιος στον γενέθλιο χάρτη είναι βέβαια το ζώδιό σου και περιμένεις να δηλώνει βασικά χαρακτηριστικά κι ιδιότητές σου. Πολλές φορές, όμως, συνειδητοποιείς ότι είσαι πιο κοντά στο ζώδιο του ωροσκόπου σου, και στην περίπτωση που ζώδιο κι ωροσκόπος βρίσκονται σε δυσμενή όψη μεταξύ τους, αρχίζει το προσωπικό αλαλούμ.

Ποια είναι, όμως, τα βασικά χαρακτηριστικά που μας προσδίδει ο ωροσκόπος μας ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται; 

 

Ωροσκόπος Κριός
Λέξη κλειδί: Αυτοπεποίθηση!
Με τον ωροσκόπο στον Κριό η ζωή είναι ένας μαραθώνιος και σημασία έχει αν θα τερματίσεις πρώτος. Δραστήριος, δυναμικός, εφαρμόζεις χωρίς να δειλιάζεις και το πιο τρελό σου σχέδιο, κι έτσι νιώθεις πάντα ακμαίος και ζωντανός. Αποφεύγεις τη ρουτίνα, τις επαναλήψεις, και τις δακρύβρεχτες ιστορίες. Παρά την αισιόδοξη φύση σου, συναντάς την αντίσταση των γύρω σου, καθώς κανείς και με τίποτα δεν μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό σου.

 

Ωροσκόπος Ταύρος
Λέξη κλειδί: Υλοποίηση!
Με τον ωροσκόπο στον Ταύρο η ζωή είναι ένα παιχνίδι των αισθήσεων και σημασία έχει να την γευτείς, ικανοποιώντας τις επιθυμίες σου. Γήινος, αγαπησιάρης, δηλαδή ριζωμένος στο εδώ και τώρα, περπατάς με σταθερά βήματα, σίγουρος ότι όλα τα ξέρεις εσύ καλύτερα από τους άλλους, εμπιστεύεσαι μόνο τον εαυτό σου. Παρά την επιφυλακτικότητά σου, πέφτεις θύμα των περιστάσεων, και χάνεις την αίσθηση του μέτρου -κυρίως όταν υποδύεσαι τον κηδεμόνα-προστάτη.

 

Ωροσκόπος Δίδυμος
Λέξη κλειδί: Κινητικότητα!
Με τον ωροσκόπο στους Διδύμους η ζωή είναι ένα συνεχές πήγαιν’ έλα, και σημασία έχει να μιλήσεις σε όλες τις γλώσσες, μαθαίνοντας, γνωρίζοντας τα πάντα. Περίεργος, φιλομαθής, εξωστρεφής, καταπιάνεσαι με ό,τι σου τύχει και θέλεις να γίνεις παντογνώστης. Παρά το κοφτερό μυαλό σου, χάνεις εύκολα το ενδιαφέρον σου κι αφήνεις σχέδια στη μέση, με αποτέλεσμα να μην είσαι ικανοποιημένος-ευχαριστημένος.

 

Ωροσκόπος Καρκίνος
Λέξη κλειδί: Διαίσθηση!
Με τον ωροσκόπο στον Καρκίνο η ζωή είναι οικογενειακή υπόθεση και σημασία έχει να μείνετε ενωμένοι-δεμένοι, και κανένας να μην μπει ανάμεσά σας. Παραδοσιακός, τρυφερός, αναπολείς το παρελθόν, επιθυμώντας να γυρίσεις πίσω. Παρά τη συναισθηματική σου φύση, δεν ενδίδεις εύκολα σε αισθηματικές προτάσεις δέσμευσης, οπότε καταλήγεις να είσαι η αγαπημένη συντροφιά των γονιών σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

 

Ωροσκόπος Λέων
Λέξη κλειδί: Αγάπη!
Με τον ωροσκόπο στον Λέοντα η ζωή είναι θεατρική παράσταση, και σημασία έχει να είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής που θα κλέψει το χειροκρότημα. Λαμπερός, γενναιόδωρος, δηλαδή γνήσιος αριστοκράτης, αγαπάς να περιφέρεσαι και να ανήκεις στην κοινωνική ελίτ. Παρά τη μεγαλοψυχία σου, αντιμετωπίζεις σκληρά όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τα λόγια ή τα έργα σου και δημιουργείς εχθρούς.

 

 

Ωροσκόπος Παρθένος
Λέξη κλειδί: Προσφορά!
Με τον ωροσκόπο στην Παρθένο η ζωή είναι απλά η καθημερινότητά σου και σημασία έχει τα πράγματα να γίνονται όπως πρέπει, χωρίς να παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα. Τυπικός, οργανωτικός, δίνεις μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια γιατί αγαπάς την τελειότητα και για να αποτρέψεις πιθανές αποτυχίες. Παρά τη συμβατική σου φύση, εύκολα κρίνεις –κι επικρίνεις– οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου με αποτέλεσμα να φορτώνεις το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις, και να κλείνεσαι στον εαυτό σου.

 

Ωροσκόπος Ζυγός
Λέξη κλειδί: Ισορροπία!
Με τον ωροσκόπο στον Ζυγό η ζωή είναι σχέση συμβίωσης και σημασία έχει να αποδεχτείς την άλλη πλευρά, ακόμα κι όταν κάνει λάθος. Διπλωματικός, ευγενικός με άριστους τρόπους, αποφεύγεις τις εντάσεις κι υποχωρείς για να μην είσαι μόνος. Παρά την υποταγή σου στη συντροφικότητα, πέφτεις συχνά θύμα της γοητείας του αντίθετου (ή και του ίδιου) φύλου και παρανομείς για να μην πεις «όχι».

 

Ωροσκόπος Σκορπιός
Λέξη κλειδί: Αναγέννηση!
Με τον ωροσκόπο στον Σκορπιό η ζωή είναι ένα μυστήριο και σημασία έχει να μπορέσεις να το λύσεις, χωρίς να φοβηθείς τις συνέπειες. Μυστικοπαθής, ευαίσθητος και συναισθηματικός, αρνείσαι την αδυναμίες σου και φαίνεσαι παγερός κι αδιάφορος. Παρά την αμυντική σου στάση, δίνεσαι ολοκληρωτικά στο παιχνίδι του έρωτα με αποτέλεσμα να χάνεις τα όριά σου, προκαλώντας την καταστροφή σου.

 

 

Ωροσκόπος Τοξότης
Λέξη κλειδί: Ανεξαρτησία!
Με τον ωροσκόπο στον Τοξότη η ζωή είναι ταξίδι χωρίς προορισμό και σημασία έχει να βγεις προς τα έξω και να δοκιμάσεις τα πάντα. Περιπετειώδης, εξωστρεφής κι αισιόδοξος, αλλάζεις συνέχεια προσανατολισμό για να αποκτήσεις την εμπειρία και να μεταδώσεις τη γνώση. Παρά την πνευματική σου δυνατότητα να εξελιχθείς, μπερδεύεσαι με λάθος επιλογές και σταματάς κάπου στη μέση, επιστρέφοντας στο σημείο που έχεις ξεκινήσει.

 

Ωροσκόπος Αιγόκερως
Λέξη κλειδί: Αναγνώριση!
Με τον ωροσκόπο στον Αιγόκερω η ζωή είναι βιτρίνα και σημασία έχει να φαίνεσαι, να σε θαυμάζουν και να έχεις κερδίσει τον σεβασμό των άλλων. Συντηρητικός, αξιοπρεπής και φιλόδοξος, σκύβεις το κεφάλι γιατί έχεις σχέδιο, αναζητώντας την κορυφή. Παρά την απαισιόδοξη φύση σου, δε σταματάς τις προσπάθειες και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις την καταξίωση.

 

Ωροσκόπος Υδροχόος
Λέξη κλειδί: Αμφισβήτηση!
Με τον ωροσκόπο στον Υδροχόο η ζωή είναι μια πάλη για την ελευθερία και σημασία έχει να καταργήσεις τους κανόνες και το σύνηθες, επιβάλλοντας μια νέα τάξη πραγμάτων. Ανατρεπτικός, ιδεαλιστής, εφευρετικός, εμπιστεύεσαι την ανθρώπινη φύση και πολεμάς το χρήμα και την ύλη. Παρά το επαναστατικό προφίλ σου καταλήγεις τύραννος, δηλαδή απόλυτος, καθώς δεν δένεσαι συναισθηματικά με το περιβάλλον σου κι είσαι περισσότερο θεωρία κι όχι πράξη.

 

Ωροσκόπος Ιχθύς
Λέξη κλειδί: Φαντασία!
Με τον ωροσκόπο στους Ιχθύς η ζωή είναι ένα όνειρο απατηλό, σημασία έχεις να δώσεις τα πάντα στους άλλους και να είσαι εσύ το καλό παιδί-θύμα. Καλοπροαίρετος, πονόψυχος αλλά και καλλιτέχνης, εκφράζεις τον εσωτερικό σου κόσμο, συγκινώντας τα πλήθη. Παρά τη δοτική σου φύση, δε διστάζεις να κανακέψεις τον εαυτό σου και αν τα πράγματα ζορίσουν,  αφήνεις τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!