Όταν ερωτευόμαστε, είμαστε συνεπαρμένοι από τις χάρες του προσώπου που έκλεψε την καρδιά μας κι όλα πάνω του μας φαίνονται τέλεια -τον πρώτο καιρό τουλάχιστον. Μετά, σιγά-σιγά προσγειωνόμαστε κι αρχίζουμε να το βλέπουμε κάπως πιο αντικειμενικά. Κι εκεί πια παίζεται το αν θα το αγαπήσουμε γι’ αυτό που πραγματικά είναι, με τα χαρίσματα αλλά και τα ελαττώματά του, ή αν θα το απορρίψουμε.

Για μερικούς όμως, αυτή η περίοδος της εξιδανίκευσης μοιάζει να μην τελειώνει. Επιμένουν να έχουν μπροστά τους το ιδανικό ταίρι που φαντάστηκαν κι αρνούνται να δεχθούν οτιδήποτε τους χαλάει αυτήν την εικόνα. Μέχρι βέβαια να προσγειωθούν ανώμαλα κι απότομα ή να καταλήξουν να επιρρίψουν ευθύνες στον άλλον, λες και φταίει εκείνος που δεν ήταν το πλάσμα που αγγίζει την τελειότητα των φαντασιώσεών τους.

 

Κριός

Ο παρορμητικός Κριός συνήθως βιάζεται να κρίνει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει ν’ αλλάξει γνώμη -και μάλιστα πολύ γρήγορα- αν διαπιστώσει ότι οι αρχικές του εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές σχέσεις του ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, του αρχικού έντονου ενθουσιασμού που σβήνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ελπίδες για μακροημέρευση μ’ αυτό το ασυμβίβαστο ζώδιο είναι λίγες, εκτός βέβαια κι αν το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει είναι διατεθειμένο ν’ αλλάξει και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του. Επιπλέον ο Κριός, αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τα θέλω του, κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να την αλλάξει.

 

Ταύρος

Ο Ταύρος μπορεί να είναι ερωτιάρης κι αισθηματίας, αλλά ταυτόχρονα ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Και σαν γήινο και προσγειωμένο ζώδιο που είναι, δεν αφήνεται εύκολα να παρασυρθεί από αυταπάτες. Έτσι κι αλλιώς, δίνει στον εαυτό του ένα εύλογο χρονικό περιθώριο να σκεφτεί και ν’ αποφασίσει αν το συγκεκριμένο πρόσωπο καλύπτει τις πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές του. Οπότε έχει την άνεση του χρόνου να το απομυθοποιήσει -μετά ασφαλώς από το καταλάγιασμα του πρώτου ενθουσιασμού- και να ξέρει αν πράγματι είναι το άτομο που θα του προσφέρει την πολυπόθητη ερωτική ευτυχία. Και τουλάχιστον έτσι δεν καταλήγει να κατηγορεί τον άλλον ότι τον παραπλάνησε.

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο εξερευνητής των ανθρώπινων χαρακτήρων. Ζει για να γνωρίζει τους άλλους όσο πιο βαθιά γίνεται, είτε πρόκειται για απλές γνωριμίες είτε για έρωτες. Με ακόρεστη περιέργεια κι ανοιχτό -συνήθως- μυαλό, είναι έτοιμος για τα πάντα χωρίς να προτρέχει και να δημιουργεί αυταπάτες. Ακόμα κι αν, τυφλωμένος από τον ενθουσιασμό, έχει μπει στο τριπάκι της εξιδανίκευσης γρήγορα το ξεπερνά, αν βέβαια ο αναλυτικός νους του ανατρέψει την αρχική του άποψη. Άλλωστε, είναι εγκεφαλικό τυπάκι και δεν αφήνει το συναίσθημα να τον αποπροσανατολίσει. Έτσι μπορεί ανερυθρίαστα ν’ απορρίπτει το άτομο που μέχρι πριν λίγο εκθείαζε.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος έχει σκοπό ζωής να βρει τον ασύγκριτο έρωτα που μπροστά του θα ωχριούν οι μεγαλύτερες αγάπες της ιστορίας, της λογοτεχνίας και των φαντασιώσεων όλης της ανθρωπότητας. Κατόπιν τούτου, είναι από τους επικρατέστερους υποψήφιους για να πέσει στη λούμπα της εξιδανίκευσης, θεωρώντας ότι το εκάστοτε αντικείμενο του έρωτά του είναι εκείνο που μαζί του θα βιώσει την απόλυτη τελειότητα. Βλέπει στο αγαπημένο του πρόσωπο έναν σωρό χαρίσματα κι όμως σχεδόν θυμώνει μαζί του όταν κάποια στιγμή προσγειώνεται σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Πράγμα άδικο φυσικά για το εν λόγω πρόσωπο, αλλά ποιος είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη;

 

Λέων

Οι ερωτικές προτιμήσεις του Λέοντα είναι συνήθως πολύ συγκεκριμένες και μεγάλο μέρος τους περιλαμβάνει διάφορα εξωτερικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές του υποψηφίου που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του. Έτσι, μπορεί να κρίνει σχεδόν εξαρχής αν κάποιο άτομο καλύπτει τις απαιτήσεις του, εφόσον αυτό που βλέπει είναι αυτό που παίρνει. Φυσικά και ο Λέων δεν παύει να είναι ένας… κοινός θνητός, ικανός να πέσει στα τυφλά στην παγίδα της εξιδανίκευσης , όπως όλοι μας. Ευτυχώς όμως για εκείνον, δεν θα μείνει για πολύ εγκλωβισμένος στις φαντασιώσεις του. Θα ξυπνήσει, θα τινάξει περήφανα την αληθινή ή μεταφορική χαίτη του και θα πάει για άλλα.

 

Παρθένος

Ο Παρθένος δεν εγκαταλείπει το αναλυτικό του πνεύμα ακόμη κι όταν ζει τον μεγαλύτερο έρωτα. Ξέρει καλά πώς θέλει τον σύντροφό του και μπορεί να διακρίνει εύκολα αν κάποιο πρόσωπο καλύπτει τις ερωτικές του προδιαγραφές. Ωστόσο μερικές φορές συμπεριφέρεται με κάπως αντιφατικό τρόπο. Ενώ έχει μπει με πλήρη συνείδηση σε μια κατάσταση, αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις του άλλου, εξακολουθεί να διατηρεί την τελειομανία του. Έτσι, πολλές σχέσεις του καταλήγουν να διαβρωθούν από την αμείλικτη κριτική του σχετικά με το τι κάνει ή δεν κάνει -ενώ θα έπρεπε- ο ταλαίπωρος σύντροφός του. Μόνο ένας Παρθένος τελικά θα μπορούσε να εκλογικεύσει ακόμη και την εξιδανίκευση.

 

 

Ζυγός

Ο Ζυγός έχει ήδη εξιδανικεύσει τον έρωτα γενικά, οπότε προβάλλει σχεδόν αυτόματα όλες του τις φαντασιώσεις πάνω στο πρόσωπο που κάθε φορά τραβά το ερωτικό του ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, όταν ο αρχικός ενθουσιασμός καταλαγιάζει, αρχίζει να βλέπει την πραγματικότητα απογυμνωμένη από τα φίλτρα της ωραιοποίησης. Όμως αυτό δεν τον αποκαρδιώνει. Απλώς εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να έχει βρει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του και την πολυπόθητη αδελφή ψυχή του, με την ελπίδα ότι όσα τον δυσαρεστούν ή τον απογοητεύουν με κάποιο τρόπο θα στρώσουν. Και το ωραίο είναι ότι πολλές φορές πραγματικά η σχέση βελτιώνεται, χάρη στις υπομονετικές προσπάθειές του.

 

Σκορπιός

Παρόλο που ο Σκορπιός είναι από τα ζώδια που δε ζει χωρίς το ερωτικό πάθος, πατάει γερά στο έδαφος, όσο τρελά κι αν ερωτευθεί. Ξέρει εξαρχής με τι άτομο έχει να κάνει ή το ανακαλύπτει έγκαιρα. Σαφώς και είναι το είδος του ανθρώπου που θέλει να φέρει τον άλλο στα νερά του, για να μην πούμε να τον αλλάξει παντελώς και να τον κάνει όπως θα του άρεσε περισσότερο. Από αυτήν την άποψη μπορεί να γίνει αρκετά καταπιεστικός, αλλά η γοητεία του σε συνδυασμό με την επιμονή του μπορεί να έχουν τα επιθυμητά για εκείνον αποτελέσματα.

 

Τοξότης

Ο Τοξότης έχει μια τάση να εξιδανικεύει τη ζωή γενικά, οπότε αυτό περιλαμβάνει και τις σχέσεις του. Θέλει πάντα να βλέπει τη θετική πλευρά των ανθρώπων κι αν συντείνει σ’ αυτό κι ο έρωτας, τον ανεβάζει σ’ ένα ροζ συννεφάκι. Γι’ αυτό άλλωστε οι σχέσεις του ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό, κάτι που συχνά λειτουργεί παραπλανητικά για τον σύντροφό του, δημιουργώντας του ενδεχομένως υπερβολικές προσδοκίες. Όταν όμως ο Τοξότης επιβεβαιώσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλει, απλώς φοράει το καπελάκι του κι αποχωρεί ή απομακρύνεται συναισθηματικά τόσο ώστε ν’ αναγκάσει τον άλλο να δώσει το τέλος.

 

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως πατά γερά στη γη κι ως επί το πλείστων είναι από τα ζώδια που ξέρει απολύτως τι θέλει από τη ζωή γενικά κι από μια αισθηματική σχέση ειδικά. Έτσι δεν παρασύρεται εύκολα από ένα ερωτικό πάθος, σε βαθμό που να χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Εφόσον δεχθεί τα ελαττώματα ή τα μειονεκτήματα του άλλου θα το κάνει έχοντας πλήρη συνείδηση και θεωρώντας τον εαυτό του ικανό να συνυπάρξει μαζί τους, ζυγίζοντας πάντα τα συναισθηματικά και πρακτικά οφέλη που μπορεί να έχει από τη συγκεκριμένη σχέση. Και θα χωρίσει μόνο αν ανατραπεί αυτή η ισορροπία μεταξύ θετικών κι αρνητικών στοιχείων.

 

Υδροχόος

Καθώς ο Υδροχόος έχει την τάση να βλέπει περισσότερο τα πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα των ανθρώπων, δεν αποκλείεται να πέσει πιο εύκολα στην παγίδα της ουτοπίας. Άλλωστε, οι περισσότεροι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου ζουν για να κυνηγούν ουτοπίες, πόσω μάλλον στον έρωτα. Ίσως, έχοντας κατά βάθος την επίγνωση αυτού του γεγονότος, αυτός να είναι κι ο λόγος που κρατούν αποστάσεις ασφαλείας συναισθηματικά, ακόμη κι από τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα. Ακόμα όμως κι αν απογοητευτεί από μια σχέση, ο Υδροχόος δε θα κολλήσει στο παρελθόν, αλλά θα προχωρήσει απτόητος στην αναζήτηση του επόμενου έρωτα που, ποιος ξέρει, ίσως να είναι ο ιδανικός.

 

Ιχθύς

Αν δεν εξιδανικεύσει τον έρωτά του ο Ιχθύς, τότε ποιος θα το κάνει; Το ζώδιο αυτό ζει τον περισσότερο καιρό στον δικό του φανταστικό κόσμο κι επισκέπτεται την πραγματικότητα σαν να είναι μια δυσάρεστη υποχρέωση. Κι αν η αγάπη τείνει από φυσικού της να ωραιοποιεί το πρόσωπο που μας συνεπήρε, εφόσον ο ερωτευμένος είναι Ιχθύς, εκεί πια η μυθοποίηση δεν έχει όρια, ούτε ως προς την έκταση, ούτε ως προς τη διάρκειά της. Όσο κι αν τον διαψεύδουν τα γεγονότα, ο Ιχθύς είναι ικανός να κλείσει μάτια κι αυτιά, προκειμένου να μην αναγκαστεί να κατεβάσει από το βάθρο του το αγαπημένο του πρόσωπο.

 

Πηγή

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!