Article of the day: Η Θάλεια Διαμαντούλη μάς μιλάει για την ΜπάρμπαραΔες εδώ!

pakiakiosubc

Βαθιά χωμένοι μες στα σκεπάσματά μας τα ήσυχα βράδια, αυτά που απλώς υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι θα κοιμηθούμε σαν μικρά κι αθώα παιδάκια, το υποσυνείδητό μας παίρνει φωτιά. Νύχτες που επιθυμούμε να υποκύψουμε στο ερωτικό κάλεσμα του κρεβατιού μας και να ταξιδέψουμε παραδομένοι στην αγκαλιά του Μορφέα, μια ενδότερη πτυχή μας κάνει πάρτι και καλεί πολλές από τις καλά κρυμμένες ερωτικές σκέψεις μας. Φιγουράρουν καυτά όνειρα κι εμείς καλούμαστε να τα ερμηνεύσουμε. Κάποια μας φέρνουν στην επιφάνεια μια kinky διάθεση, άλλα μας παραξενεύουν κι άλλα μας βάζουν σε σκέψεις. Είτε θεωρείται ταμπού είτε όχι, τα πιο πικάντικα όνειρα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο κι αποτελεί το 8% όσων βλέπουμε. Ποια είναι όμως τα πιθανά ερωτικά όνειρα και πώς εξηγούνται;

 

Σ’ έχω ερωτευτεί

Aν ο πρωταγωνιστής των πιο αμαρτωλών ονείρων σου είναι ένα άτομο για το οποίο έχεις ήδη συναισθήματα, τότε πολύ πιθανόν ο λόγος που διεκδικεί μια θέση σ’ αυτά και που μοιράζεσαι μαζί του καυτές στιγμές στον ύπνο σου, είναι διότι σου ασκεί μια πνευματική έλξη.

 

«Αν πας μ’ άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι»

Είτε τα κοντέρ της ανασφάλειάς σου χτυπάνε κόκκινο είτε νιώθεις παραμελημένος. Εάν ονειρευτείς λοιπόν πως ο σύντροφός σου σε απατά, τότε το υποσυνείδητό σου σού υπενθυμίζει την έλλειψη προσοχής από το ταίρι σου ή την αγωνία σου για το αν ακόμη έλκεται από σένα.

 

Δεν είναι αυτό που νομίζεις

Σε αντίθεση με το προηγούμενο όνειρο, αυτήν τη φορά ο άπιστος Θωμάς είσαι εσύ. Αν ονειρευτείς λοιπόν πως απατάς τον σύντροφό σου, η σεξουαλική έντασή σου βρίσκεται στο απόγειό της και σου μαρτυρά πως μάλλον έχεις συμβιβαστεί σε μια λάθος κατάσταση.

 

Στην υγειά των πρώην σχέσεων

Η πρώην σχέση σου αυτήν τη φορά επανέρχεται στο προσκήνιο του υποσυνείδητού σου κι όχι της ζωής σου όπως συμβαίνει συνήθως. Αν ονειρευτείς πονηρές καταστάσεις και περιπέτειες με άτομο που ανήκει στο παρελθόν σου, τότε αυτό δηλώνει πως ανακυκλώνεις συνήθειες μιας άδοξης σχέσης.

 

«Φίλος φίλη φίλησε»

Είστε φιλαράκια και δε χωράει αμφιβολία. Τι συμβαίνει όμως αν ξαφνικά βρεθεί ως ερωτικός παρτενέρ στα όνειρά σου; Μην ανησυχείς καθόλου. Ένα τέτοιο όνειρο απλώς αποκαλύπτει τον θαυμασμό που τρέφεις για το κολλητάρι σου και τίποτα παραπάνω -τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.

 

 

Από κάπου σε ξέρω εσένα

Πολλές φορές στον ύπνο σου ερωτοτροπείς με κάποιο άγνωστο άτομο και ξυπνώντας αναρωτιέσαι αν το έχεις πετύχει κάπου. Η περίεργη αίσθηση που σου αφήνει αυτό το όνειρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ουσιαστικά σε παρακινεί να φανερώσεις κάποια μυστική σου δεξιότητα ή ταλέντο.

 

Μήπως πήρα λάθος δρόμο;

Αν δεις στον ύπνο σου ότι απολαμβάνεις τον έρωτα με άτομο φύλου που δε συνάδει των προτιμήσεών σου, τότε αυτό δε συνεπάγεται απαραίτητα πως άλλαξες ή πρέπει ν’ αναθεωρήσεις την προτίμησή σου. Συνήθως δηλώνει την ανασφάλειά σου σχετικά με την έκφραση της σεξουαλικότητάς σου και με τις σχέσεις σου με το φύλο που σ’ ενδιαφέρει.

 

Επιθυμώ την ανέλιξη

Όνειρα έτσι λίγο πιο πονηρά και πικάντικα με τον εργοδότη σου έχουν διπλή ερμηνεία. Είτε το άτομο αυτό σ’ ελκύει και στην πραγματικότητα, είτε επιθυμείς να γίνεις κι εσύ χαλίφης στη θέση του χαλίφη κι αρχίζεις να καλοβλέπεις μια ηγετική θέση.

 

«Αυτό το κάτι που θέλω»

Αν ονειρευτείς μια καυτή συνεύρεση με κάποιο άτομο που δε σ’ ελκύει στην πραγματικότητα, τότε φαίνεται πως σε γοητεύει κάποιο χαρακτηριστικό του, είτε του χαρακτήρα του είτε της εμφάνισής του κι έτσι υποσυνείδητα θα επιθυμούσες να το έχεις εσύ ή ο σύντροφός σου.

 

«Τι κάνω μόν@ μου μες το σαλόνι μου»

Τα όνειρα που περιλαμβάνουν εικόνες αυτοϊκανοποίησης, αντιπροσωπεύουν επιθυμίες, ανάγκες κι εντάσεις στον φλέγοντα τομέα. Ακόμη, μπορεί να φανερώνουν μια καταπίεση ή ενοχή για τις ανομολόγητες σκέψεις κι επιθυμίες που αφορούν τον ερωτικό τομέα.

Όλα αυτά τα προαναφερθέντα όνειρα είναι πιθανό να πρωταγωνιστήσουν ή να έχουν πρωταγωνιστήσει κάποια στιγμή στη σκηνή του υποσυνείδητού μας. Οι παρτενέρ μας σ’ αυτά εναλλάσσονται ανάλογα με τις σκέψεις και τις αγωνίες  μας. Το υποσυνείδητό μας μάς στέλνει μηνύματα τα οποία καλό θα ήταν ν’ αναλογιστούμε και ν’ απενοχοποιήσουμε. Κανένα από τα όνειρα ερωτικής φύσης δεν έχει μόνο μία ταυτότητα κι ερμηνεία και συνεπώς δε φανερώνουν όλα απαραιτήτως ερωτική έλξη. Κάποια στρέφονται προς το μέρος μας κι η ερμηνεία τους μας καλεί να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις δεξιότητες και τα πρότυπά μας.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άννα Καούνη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Πακιακιό