Μια ζωή χωρίς εργασία δε θα ήταν απλώς δύσκολα βιώσιμη αλλά και καθόλου δημιουργική. Το επάγγελμά μας είναι κομμάτι της ύπαρξής μας, γι’ αυτό και πρέπει να ‘ναι κάτι που να μας ταιριάζει, να μας εκφράζει, να μη μας στριμώχνει, αλλά αντιθέτως να μας απελευθερώνει και να μας εμπνέει. Η επιλογή καριέρας σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν εστιάσουμε, όμως, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, τις κλίσεις και τα ταλέντα μας έχουμε τις πιθανότητες υπέρ μας για μια σταδιοδρομία που θα κάνει τη ζωή μας πιο απολαυστική. Τι λένε τα άστρα για όλα αυτά;

 

Κριός

Ο Κριός είναι δυναμικός, αποφασιστικός κι ανταγωνιστικός, αυτά του τα χαρακτηριστικά του τού δίνουν μια έξτρα ώθηση για επαγγέλματα κύρους κι ηγετικές θέσεις. Θα τους δεις άνετα να ανεβαίνουν στην ιεραρχία σε διοικητικούς ρόλους, να παίρνουν αποφάσεις και να δίνουν εντολές. Επειδή και με την πειθαρχεία το ‘χουν, διαπρέπουν στο στρατό αλλά και τον πρωταθλητισμό. Η ελεύθερη φύση τους μπορεί άνετα να εκφραστεί και στο χώρο των τεχνών, η ηθοποιία τους ταιριάζει γάντι. Γενικά οτιδήποτε δεν τους στριμώχνει.

 

Ταύρος
Ο Ταύρος είναι μεθοδικός, επίμονος κι αφοσιωμένος. Μπορεί να δουλέψει σκληρά κι οργανωτικά και να τα βγάλει πέρα σε όποια θέση κι αν βρεθεί. Η συνέπεια κι η αξιοπιστία του τον κάνουν ιδανικό σε ό,τι έχει να κάνει με αριθμούς, λογιστικά και γενικότερα θετικές επιστήμες, καθώς κι η δημοσιογραφία είναι μια καλή ιδέα για εκείνον αφού ταιριάζει στην ευσυνειδησία του. Επειδή, όμως, ταυτόχρονα και παρά την πειθαρχεία του έχει και μια ευαισθησία αλλά και φαντασία μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός σεφ, σχεδιαστής ή σκηνοθέτης.

 

Δίδυμος

Ο επικοινωνιακός Δίδυμος σίγουρα δεν μπορεί να κλειστεί σε ένα γραφείο κι ένα τυπικό οκτάωρο. Όχι γιατί δεν τα καταφέρνει με τις ευθύνες, αλλά γιατί τον πνίγουν η ρουτίνα κι η απομόνωση. Είναι ιδανικός στις δημόσιες σχέσεις, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ, αλλά και γενικότερα σε όσα επαγγέλματα χρειάζονται επαφή με κόσμο. Η φιλικότητά του τού δίνει ένα εξαιρετικό χάρισμα στη μεταδοτικότητα κι αυτό αυτομάτως τον κάνει έναν πολύ καλό καθηγητή. Τα ταξίδια κι ο τουρισμός είναι επίσης τομείς που του ταιριάζουν.

 

Καρκίνος

Με τις ευαισθησίες και τη δοτικότητα που διακατέχει τον Καρκίνο του ταιριάζουν καριέρες με κύριο σκοπό τη φροντίδα των άλλων. Μπορεί με μεγάλη επιτυχία να ασχοληθεί με τον τομέα της υγείας∙ νοσηλευτική, ιατρική ή ακόμα και μαιευτική, που συνδυάζει και το στοιχείο της οικογένειας. Οι Καρκίνοι επίσης διαπρέπουν όπου ασχολούνται με παιδιά, γίνονται εξαιρετικοί δάσκαλοι επίσης, αφού η ανάγκη η δική τους να φροντίζουν και να καθοδηγούν τους άλλους έρχεται και δένει με το σχηματισμό νέων χαρακτήρων και τη μετάδοση γνώσεων -κάτι που ενισχύει και τη δική τους αυτοπεποίθηση.

 

Λέων

Το Λιοντάρι θέλει να διαπρέπει. Γι’ αυτό δώσ’ του φώτα, σκηνή κι άπλετη χρυσόσκονη να παίζει τους ρόλους του. Εκτός από καριέρα στο θέατρο και την υποκριτική, θα ήταν επίσης πολύ καλός σε ρόλους στρατηγικούς που απαιτούν άμεσες και γρήγορες αποφάσεις – από διπλωματικές θέσεις μέχρι και θέσεις management. Έχει πειθώ, πείσμα και φαντασία. Αν, λοιπόν, δεν πετύχει σε κάτι απ’ τα παραπάνω μπορεί ν’ ανοίξει ένα κομμωτήριο ή ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Κι εκεί θα νιώθει σαν στο σπίτι του.

 

Παρθένος

Εργασιομανείς οι Παρθένοι μας. Έχουν αστείρευτη ενέργεια, ειδικά όταν η δουλειά τους αποδίδει. Δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά δε λειτουργούν καλά σε ομάδα. Ποιο, όμως, είναι το ιδανικό επάγγελμα; Οτιδήποτε τους βάζει σε μια θέση υπευθυνότητας, αλλά περιορίζει την επαφή τους με άλλους και τους αφήνει ελεύθερους να αξιοποιήσουν την παρατηρητικότητά τους. Μπορεί να γίνει εξαιρετικός συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου, μιας και η ίντριγκα είναι στο αίμα του, ή ζωγράφος, ακόμα και προγραμματιστής, ερευνητής ή οικονομολόγος.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός, έχοντας την τάση να υπολογίζει τα πάντα με ακρίβεια, να ισοσταθμίζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, καθώς και να ακούει με προσοχή τη γνώμη των άλλων, θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός ψυχαναλυτής. Επαγγέλματα που ανήκουν στον κλάδο marketing και management ή στον οικονομικό τομέα θα του ταίριαζαν απόλυτα, μιας και δεν κάνει ποτέ βεβιασμένες κινήσεις. Σίγουρα, στο επάγγελμά του κύριο στοιχείο δε θα πρέπει να είναι η λήψη αποφάσεων –όχι κατ’ ανάγκη σε ρόλο ηγετικό– ώστε να καταφέρει να διαπρέψει, μιας και τα διλήμματά του θα τον κρατούσαν πίσω.

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός έλκεται απ’ οτιδήποτε μυστήριο απαιτεί το χρόνο και την έρευνά του. Θα μπορούσε να είναι ένας φοβερός ερευνητής είτε παράνομων ζευγαριών είτε και κυττάρων. Αγαπά να σκαλίζει και να βρίσκει, γι’ αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που θα τον δεις να εστιάζει στη λεπτομέρεια. Λεπτομέρεια απαιτούν όμως και τέχνες όπως η φωτογραφία, η γλυπτική ή επιστήμες όπως η μετάφραση. Στα σίγουρα θα καταπιάνεται με κάτι που τους υπόλοιπους θα τους δυσκολεύει.

 

Τοξότης

Γεννημένος επιστήμονας! Από μικρό τον έβλεπες να αναρωτιέται πώς και γιατί, να σε ζαλίζει με τις ατέλειωτες απορίες κι αμφιβολίες του, να σου ζητάει να δει ντοκιμαντέρ, να διψάει για μάθηση. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να δώσει μια απάντηση στα ερωτηματικά του και να ασχοληθεί με την έρευνα. Κανένας άλλος δεν προβληματίζεται περισσότερο απ’ τον Τοξότη, γι’ αυτό η επιστήμη κι η έρευνα είναι η ιδανική καριέρα γι’ αυτόν!

 

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ιδανικός για μια καριέρα εκπαιδευτικού, δασκάλου ή και νηπιαγωγού, αφού είναι εξαιρετικός με τα παιδιά κι έχει πολλή υπομονή. Έχει οργανωτικό χαρακτήρα αλλά και μια αίσθηση φυσικής μητρότητας/πατρότητας αντίστοιχα, που δημιουργεί στα παιδιά μια αίσθηση ασφάλειας. Κι αυτός, βέβαια, νιώθει οικεία στο περιβάλλον αυτό, είναι το στοιχείο του κι αυτό τον κάνει δημιουργικό κι ορεξάτο.

 

Υδροχόος

Ο καλλιτέχνης του Ζωδιακού, ζει κι υπάρχει για τη ζωγραφική, το θέατρο, τις παραστατικές τέχνες κι όλα τα συναφή. Ιδανική καριέρα για αυτόν είναι μια δουλειά που δεν είναι δουλειά, που έχει ελευθέρια κινήσεων, ευέλικτα ωράρια, συνεχείς αλλαγές. Θα μπορούσε να ‘ναι φωτογράφος του κόσμου ή ένας πολύ καλός travel blogger, μα κι αυτό δε θα τον κρατούσε για πολύ. Μπορεί να προτιμήσει να αλλάξει δέκα δουλειές απ’ το να συμβιβαστεί, μα αυτό που του ταιριάζει περισσότερο είναι να κάνει κάτι δικό του.

 

Ιχθύς

Το Ψαράκι μας, το κοινωνικό και το όμορφο, είναι γεννημένο για PR. Ε, βέβαια, ποιος άλλος θα ήταν καταλληλότερος να ξεσηκώσει τα πλήθη, να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πουλήσει τέλεια τον εαυτό του; Είναι μάγος σ’ αυτά, το λέει η ψυχούλα του και το διασκεδάζει κιόλας. Άλλωστε, ένας γνήσιος Ιχθύς δε θα μπορούσε να βρίσκεται σε έναν εργασιακό χώρο χωρίς το στοιχείο του γκλάμουρ. Θα βαριόταν οικτρά.