Ευελιξία σκέψης κι αντίδρασης, λογική, δημιουργικότητα κι αντίληψη, αυτά είναι τα κύρια «συστατικά» της ευφυΐας και δεν τα έχουν όλοι- τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό. Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν αφαιρετική και κριτική σκέψη, μπορούν να χρησιμοποιούν τις εμπειρίες τους -θετικές κι αρνητικές- για να μαθαίνουν νέα πράγματα και να εξελίσσονται, είναι διορατικοί στην επίλυση των προβλημάτων, προσαρμόζονται εύκολα σε νέες καταστάσεις, έχουν ευέλικτη σκέψη και χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους ώστε να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά ανήκουν στους ευφυείς, όχι ότι οι υπόλοιποι είναι «χαζοί». Αυτοί ξεχωρίζουν κι είναι εξαιρετικά δημιουργικοί, παραγωγικοί κι έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται σφαιρικά κάποιες καταστάσεις.

Εσείς εκπροσωπείτε ένα από αυτά τα ζώδια ή μήπως έχετε Ωροσκόπο; Επειδή στο κομμάτι της ευφυίας παίζει ρόλο και σε ποιο ζώδιο έχουμε τον Ερμή στο ωροσκόπιό σας, αν βρείτε ότι ο Ερμής σας είναι σε ένα από αυτά τα τρία ζώδια τότε έχετε ένα χαρισματικό εγκέφαλο!

 

Υδροχόος

Από τα πιο έξυπνα ζώδια είναι οι Υδροχόοι, οι οποίοι μπορούν με ευκολία να φιλτράρουν σχεδόν τα πάντα μέσω της λογικής. Αποστασιοποιούνται από μια κατάσταση, αλλάζουν την οπτική τους, αντιμετωπίζουν τα γεγονότα ψυχρά, χωρίς να επηρεάζονται από συναισθηματισμούς και βρίσκουν τις λύσεις. Είναι ισορροπημένοι, εφευρετικοί και έχουν την ικανότητα να ανακαλύπτουν συνεχώς νέες και δροσερές ιδέες, αφού ζουν για να καινοτομούν και να εκπλήσσουν τους γύρω τους. Μπορούν εύκολα να διακρίνουν αυτό που θα κάνει τη διαφορά και δεν αντέχουν την πεπατημένη. Ανοίγουν νέους δρόμους, αποδέχονται και προβάλλουν πρωτοποριακές ιδέες και έννοιες και δε μένουν κολλημένοι σε παρωχημένες καταστάσεις που εξυπηρετούν μόνο το συναίσθημά τους. Στις δυσκολίες που θα τους παρουσιαστούν δε θα καθίσουν να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, αλλά θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις κι εναλλακτικές ιδέες που θα τους δώσουν νέα πνοή. Μπορούν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές, αφού δεν έχουν συναισθηματικά κολλήματα, κάτι που δεν είναι εύκολο για άλλους εκπροσώπους του ζωδιακού.

 

 

 

Παρθένος

Το μυαλό των Παρθένων κόβει σαν ξυράφι, ανεξαρτήτως αν επιδεικνύουν την ευφυΐα τους ή όχι. Καταρχάς οι Παρθένοι ενδιαφέρονται για πάρα πολλά θέματα και συλλέγουν γνώσεις. Αναλύουν τα πάντα, ακόμη και αυτά που για άλλους είναι δεδομένα και έτσι έχουν σφαιρική άποψη για πολλά ζητήματα. Είναι απίστευτα οργανωτικοί, παρατηρητικοί, επινοητικοί και τα καταφέρνουν με ό,τι και αν καταπιαστούν. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που οι άλλοι δεν μπορούν να λύσουν, οι Παρθένοι μπορεί να δώσουν μια απάντηση που θα βοηθήσει. Έχουν έναν δικό τους τρόπο σκέψης και τους αρέσει να προσπαθούν εκεί που οι άλλοι παραδίδουν τα όπλα. Λατρεύουν να διορθώνουν τα σπασμένα, να σκέφτονται και να δημιουργούν. Το μυαλό τους είναι σαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, καταχωρούν όλα τα δεδομένα, τα επεξεργάζονται, τα αναλύουν και βγάζουν το αποτέλεσμα. Παρ’ όλο που δεν τους αρέσει να καυχιούνται και να επιδεικνύουν αυτή την πλευρά του χαρακτήρα τους, οι Παρθένοι μπορούν να δώσουν τη λύση από το πώς θα διορθώσουμε τα υδραυλικά ενός σπιτιού μέχρι ποιο είναι το νόημα της ζωής.

 

Σκορπιός

Η αντίληψη των Σκορπιών είναι το μεγάλο ατού τους και χάρη σε αυτή κατατάσσονται στα ζώδια με τη μεγαλύτερη ευφυΐα. Αν υποθέσουμε ότι 12 άνθρωποι, που ο καθένας από αυτούς εκπροσωπεί ένα ζώδιο, βρίσκονται μέσα σε ένα δωμάτιο και ξαφνικά γίνει διακοπή ρεύματος και δε βλέπει κανείς τίποτα, ο Σκορπιός θα είναι αυτός που θα έχει καταγράψει τις περισσότερες πληροφορίες στο μυαλό του για τον χώρο και θα ξέρει πώς και πού να πάει για να καταφέρει να βγει αλώβητος. Την ώρα που οι άλλοι δουλεύουν, διασκεδάζουν, τρώνε, μιλάνε, γελάνε, οι Σκορπιοί καταγράφουν. Μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Μπορούν να μιλούν σ’ εσάς, να κοιτούν πίσω σας και να ακούν τι λένε οι διπλανοί και όλα αυτά να τα επεξεργάζονται και να είναι σε ετοιμότητα. Είναι δύσκολο να τους ξεγελάσεις λόγω της αντιληπτικής υπεροχής τους και της ικανότητάς τους να χρησιμοποιούν τα ερεθίσματα που έχουν λάβει μέσω των αισθήσεών τους. Αυτή η διαδικασία είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ευφυΐας τους και τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους άλλους.

 

Πηγή