Οι παρεξηγήσεις είναι πάντα κομμάτι της ζωής. Το ζήτημα είναι να λύνονται, επειδή μετά από λίγο καιρό τα ψέματα αρχίζουν να θεωρούνται γενική αλήθεια. Κι επειδή δε μας αρέσουν τα ψέματα –ακόμα κι αν τα αναπαράγουμε τυχαία– ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους περί σχέσεων που ακούγονται για τα ζώδια. Δικαίωση εδώ και τώρα!

 

Κριός

Λένε πως είναι θερμοκέφαλος, πως τρώγεται με τα ρούχα του συνέχεια για καβγά με το ταίρι του. Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει είναι να του φέρεσαι με σεβασμό και θα κάνει το ίδιο. Οι Κριοί δεν έχουν χρόνο να ασχολούνται με αγενή άτομα.

 

Ταύρος

Τους λένε τεμπέληδες, υλιστές και μοναχοφαγάδες. Θέλουν μόνο να παίρνουν και να μη δίνουν τίποτα συναισθηματικά. Αυτό που ισχύει είναι ότι, ναι, εκτιμούν τα πιο εκλεπτυσμένα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή, αλλά πνίγονται στη δουλειά (πνευματική ή μη) για να τα αποκτήσουν για να μπορέσουν μετά να στα προσφέρουν για να μη σου λείψει τίποτα.

 

Δίδυμος

Είναι πονηροί και πάντα σχεδιάζουν κάτι πίσω από την πλάτη σου, λένε οι κακές οι γλώσσες. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι οι Δίδυμοι είναι οι πιο προσαρμοστικοί άνθρωποι κι αυτό τους δίνει την τρομακτική ικανότητα να φαίνονται πως πάντα ξέρουν τι κάνουν— ασχέτως αν ισχύει.

 

Καρκίνος

Επειδή αυτό το ζώδιο είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό και δεν ντρέπεται να το εκφράσει, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως είναι αδύναμος χαρακτήρας, ανίκανος να προστατεύσει τον εαυτό του. Αντιθέτως, οι Καρκίνοι είναι από τους πιο δυνατούς ανθρώπους συναισθηματικά και μπορούν να αντέξουν τα πάντα, αυτό όμως δε σου δίνει το δικαίωμα να τους πληγώνεις.

 

Λέων

Ψωνάρες. Ξιπασμένοι. Πομπώδεις. Όλα αυτά μπορεί να τα ακούσεις για τους Λέοντες. Η πικρή αλήθεια είναι πως, από όλα τα ζώδια, ίσως έχουν τις μεγαλύτερες ανασφάλειες και δεν μπορούν εύκολα ν’ αναγνωρίσουν τα καλά κομμάτια του εαυτού τους, όμως δε θέλουν να το δει αυτό ο άνθρωπός τους με αποτέλεσμα να του βγάζουν έναν χαρακτήρα που δείχνει ότι δε χρειάζεται τίποτα, ενώ χρειάζεται τα πάντα. Δε θα το παραδεχτεί ποτέ.

 

Παρθένος

Φήμες λένε ότι είναι δεν μπορούν να κάνουν σχέση παρά μόνο με τον εαυτό τους. Αυτές οι φήμες δεν είναι αληθινές— απλώς χρειάζονται αρκετό χρόνο μέχρι να εμπιστευτούν τους άλλους ανθρώπους. Όταν όμως το κάνουν, έχεις κερδίσει ένα ταίρι που θα έκανε τα πάντα για σένα.

 

Ζυγός

Συχνά θα ακούσεις να χαρακτηρίζουν τους Ζυγούς ως ψεύτες. Κι αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει επειδή κανείς δε θέλει να καταλάβει πως οι Ζυγοί έχουν τεράστια ανάγκη να ικανοποιούν στα πάντα το ταίρι τους και δε γίνεται να το καταφέρεις αυτό χωρίς να δημιουργηθούν μερικά προβλήματα.

 

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι άνθρωποι φτιαγμένοι από κακία, μίσος και καταπιεσμένα αισθήματα που βγαίνουν σαφώς και στο ταίρι τους ως κόμπλεξ. Μεγάλο λάθος. Είναι φτιαγμένοι από καλό γούστο κι αισθήματα που εκφράζουν μανιωδώς. Αν δώσεις όντως σημασία σ’ αυτά που σου λέει ένας Σκορπιός, θα καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο περίπλοκος άνθρωπος.

 

Τοξότης

Γεμάτος ενέργεια, οριακά χαζοχαρούμενος μερικές φορές και πάντα με όρεξη να συμμετέχει οπουδήποτε, δεν μπορεί να δεσμευτεί. Σκέφτηκες ποτέ ότι, ακόμα και οι πιο χαρούμενοι φαινομενικά άνθρωποι, μπορεί να έχουν το χαμόγελό τους για άμυνα όταν η μοναξιά τους πνίγει και δεν ξέρουν πώς στο καλό να τη νικήσουν;

 

Αιγόκερως

Βαρετοί, εργασιομανείς, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει διασκέδαση και φλερτ. Πίστεψέ μας, ξέρουν πολύ καλά να διασκεδάζουν—όσο καλά ξέρουν και να επιλέγουν τα άτομα με τα οποία θα φλερτάρουν. Και μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, το ξέρουμε πως τους λες βαρετούς επειδή ζηλεύεις την πέρασή τους.

 

Υδροχόος

Είναι ψυχροί, ανέκφραστοι και λιγάκι εξωγήινοι. Αυτό τους καθιστά ανίκανους για φυσιολογικές σχέσεις. Κι όμως, στην πραγματικότητα οι Υδροχόοι ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις– για την ακρίβεια, πιστεύεται πως είναι από τα πιο αλτρουιστικά ζώδια.

 

Ιχθύς 

Τους λένε τρελούς. Τους λένε ονειροπαρμένους. Αυτό που ισχύει είναι ότι τα ψαράκια χρειάζονται μια καλή ισορροπία φαντασίας και πραγματικότητας στη σχέση τους, καθώς μόνο έτσι μπορούν να εξηγήσουν και να κατανοήσουν τον κόσμο. Κι αυτό δεν τους κάνει τρελούς, αλλά μοναδικούς.