Γνωριστήκατε. Ανταλλάξατε στοιχεία. Είπε ότι θα στείλει. Και περιμένεις, μόνο που η επικοινωνία δεν έρχεται. Ποία η θέση σου; Να κάνεις εσύ την αρχή; Δεν υπάρχει άτομο που να μην έχει αντιμετωπίσει αυτά τα ερωτήματα. Και συνήθως αισθάνεσαι πως ό,τι και να κάνεις, να περιμένεις ή να πάρεις την πρωτοβουλία, θα είναι λάθος. Οπότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω ποια είναι η πιθανότερη συμπεριφορά του προσώπου που σε ενδιαφέρει ως προς την επικοινωνία.

 

Κριός

Ο Κριός εκφράζει με άνεση τα αισθήματά του κι όταν δείχνει ενθουσιασμό, το εννοεί. Το δύσκολο μαζί του είναι ότι δε διαρκεί πολύ, ιδίως αν συνοδεύεται από επαρκείς ποσότητες κρασιού. Αλλά και πάλι δε βάζουμε χέρι στη φωτιά κι εσύ, που ήσουνα εκεί, ξέρεις καλύτερα. Το θέμα όμως είναι αλλού: Ο Κριός είναι άτομο που οδηγεί και θέλει να έχει εκείνος τις πρωτοβουλίες. Αν έχει πει ότι θα σε πάρει, θέλει να συνεχίσει το παιχνίδι με τους δικούς του όρους κι όχι να σε βρίσκει μπροστά του. Δυσκόλεψέ το λίγο και δε θα χάσεις. Λίγο όμως, έτσι;

 

Ταύρος

Ο Ταύρος, αν δεν πάθει κάτι το απίθανο μαζί σου, είναι πιθανό να αργήσει κάπως να δώσει σημεία ζωής. Πρώτον το σκέφτεται με την ησυχία του, όπως κάνει συνήθως με όλα τα πράγματα. Δεύτερον, δε θέλει να δώσει την εντύπωση του καψούρη. Ωστόσο δε θα του κακοπέσει αν πάρεις εσύ την πρωτοβουλία, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, εννοείται. Απλώς παίξε το άνετα, καθόλου πιεστικά και συνόδευσε το τηλεφώνημά σου με μια πρόσκληση για γεύμα σε ένα ωραίο εστιατόριο.

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος θα χαρεί να εγκαινιάσει το καινούργιο νούμερο που πρόσθεσε στις «επαφές» του κινητού του, τηλεφωνώντας σου. Επίσης έχει την περιέργεια να αυξήσει με περαιτέρω συναντήσεις τις γνώσεις του για το άτομό σου. Απλώς μη βασιστείς και πολύ, αν σου πει μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα που θα σε πάρει, τύπου «αύριο κατά τις εφτά». Μπορεί να είναι και η εφτά του επόμενου μήνα. Αν ανυπομονείς, τσίγκλησέ τον με κάποιο έξυπνο μήνυμα. Πιθανόν θα το εκτιμήσει, γιατί του αρέσουν αυτού του είδους οι ανταλλαγές.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος, εφόσον φτάσει σε επίπεδο ανταλλαγής τηλεφώνων, κατά πάσα πιθανότητα ενδιαφέρεται αρκετά για το άτομό σου. Αλλά επειδή στα τσαλίμια είναι άσος, ίσως και να σε αφήσει να περιμένεις, για να μη δείξει ότι τρελαίνεται κιόλας για το άτομό σου. Μπορείς να του δώσεις μια καλή δόση αβεβαιότητας, που θα ενισχύσει το ενδιαφέρον του. Μπορείς όμως και να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσεις. Ούτε κι αυτό θα τον χαλάσει. Για να μην πούμε ότι κατά βάθος το περίμενε πώς και πώς.

 

Λέων

Ο Λέων κατά πάσα πιθανότητα θα σου τηλεφωνήσει, αν σου το είπε. Πρόσεξε όμως, όταν θα γίνει εκείνο το τηλεφώνημα, να είσαι «απίκο» αλλά και να δείχνεις τρομερό ενδιαφέρον κι εννοείται να μη ρίξεις κανένα «μωρέ, ξαναπάρε με σε λίγο, γιατί δεν μπορώ να μιλήσω τώρα». Να ξέρεις ότι, αν δεν έχει την ανάλογη αντιμετώπιση, δηλαδή μια καλή ανταπόκριση από τη μεριά σου αλλά χωρίς να δείξεις κι ότι χοροπηδάς από χαρά, δεν πρόκειται να επιμείνει. Είναι κι αλλού πορτοκαλιές. Από την άλλη, το να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα μπορεί να του ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον.

 

 

Παρθένος

Ο Παρθένος ίσως θα αργήσει να σε πάρει τηλέφωνο, γιατί θα είναι απασχολημένος. Θα έχει κάνει μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά σου και θα τα καταμετράει, ώστε να αποφασίσει αν τελικά αξίζει τον κόπο να σε γνωρίσει καλύτερα. Γι’ αυτό, αν βιαστείς να τον πάρεις εσύ και δεν είναι έτοιμος, πιθανόν θα σου απαντήσει με κάποια ασάφεια. Εντάξει, μην το παίρνεις προσωπικά. Απλώς είναι το στιλ του τέτοιο. Κάτι που για κάποιο άλλο ζώδιο θα θεωρούνταν ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης, για εκείνον είναι μια διαδρομή σε άγνωστα μονοπάτια.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός, για λόγους κοινωνικής ευγένειας, θα τηλεφωνήσει αργά ή γρήγορα. Το θέμα είναι αν θα το κάνει από ενδιαφέρον ή επειδή το υποσχέθηκε. Γιατί στο μεταξύ, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να περάσει από τις κλασικές του φάσεις αμφιταλάντευσης, λες και πρόκειται να πάρει μια απόφαση ζωής. Αν δεν έχει πέσει από τον έρωτά του για σένα, ίσως να κάθεται με το τηλέφωνο στο χέρι, αλλάζοντας κι αλλάζοντας γνώμη. Σε αυτή τη φάση λοιπόν μπορείς να δώσεις εσύ ένα σπρωξιματάκι στην κατάσταση, παίρνοντας την πρωτοβουλία.

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός συνήθως είναι αποφασισμένος όταν θέλει κάποιον και δε θα σου το παίξει καμπόσος, αν θέλει να σε διεκδικήσει (εντάξει, μπορεί και να το κάνει, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό). Είναι καλύτερα να αφήσεις σε εκείνον την πρωτοβουλία της πρώτης επαφής, γιατί απολαμβάνει το παιχνίδι. Όταν σε καλέσει, να μη δείξεις ότι σε έχει στο τσεπάκι του. Όσο κι αν σε έχει γοητεύσει, μην υποκύψεις να τον πάρεις εσύ, εφόσον συμφωνήσατε το αντίθετο. Μην τον αναζητήσεις, θα σε βρει εκείνος. Αν δεν έχεις νέα του, σημαίνει απλώς ότι μετάνιωσε.

 

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο με το οποίο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, οπότε κράτα μικρό καλάθι ό,τι και να σου πει. Μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο την επόμενη ή μετά από ένα μήνα, γιατί στο μεταξύ θα έχει πεταχτεί μέχρι τις στέπες της Μογγολίας. Όπως καταλαβαίνεις, είναι και μεγάλο ρίσκο να του τηλεφωνήσεις εσύ και να σου έρθει λογαριασμός στα ύψη, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι μιλάς με Ονδούρα. Έτσι κι αλλιώς δεν του αρέσουν τα «στενά μαρκαρίσματα», παρά μόνο στις σπάνιες περιπτώσεις που τα κάνει ο ίδιος.

 

Αιγόκερως

Το καλό με τον Αιγόκερω είναι ότι τις περισσότερες φορές, αν εκδηλώσει ένα έστω και συγκρατημένο ενδιαφέρον, το εννοεί. Το κακό είναι ότι, αν επιδιώξεις να ζορίσεις τα πράγματα, και να του αποσπάσεις συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιος θα τηλεφωνήσει, εκείνος ή εσύ, και πότε, του τη σπας όσο δεν παίρνει άλλο. Άκου εκεί, ακόμα δεν προλάβατε να πείτε δυο κουβέντες! Όποτε γουστάρει θα πάρει κι εφόσον του κάνει κέφι, ορίστε μας. Ο Αιγόκερως θέλει να έχει εκείνος το πάνω χέρι στο πώς θα προχωρήσει η κατάσταση.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο, αλλά μην το δένεις και κόμπο. Πιθανόν να μη δώσει σημεία ζωής, παρά να εμφανιστεί μετά από τόσο καιρό που σχεδόν να τον έχεις ξεγράψει. Μην το παίρνεις επί πόνου, πιθανόν ήταν απασχολημένος με άλλα πράγματα. Αλλά από την άλλη, αν έχεις κάποιες ελπίδες και κάποιο ενδιαφέρον φυσικά, να συνεχίσεις μαζί του, θα πρέπει να μην υποκύψεις στα εξής: Πρώτον, να τον καλέσεις εσύ, τάχα μου γιατί ανησυχείς αν είναι καλά και δεύτερον, αν σε πάρει εκείνος, να αρχίσεις τις σπόντες.

 

Ιχθείς

Ο Ιχθύς θέλει πολλαπλές κι επανειλημμένες ενδείξεις του ενδιαφέροντός σου. Οπότε, αν δεις σιωπή από τη μεριά του, δε χάνεις με το να πάρεις εσύ την πρωτοβουλία. Απλώς μην του τη βγεις πολύ, γιατί κολλάει. Ούτε να κάνεις ηλίθιες συζητήσεις, όπως «ζέστη σήμερα, ε;». Βρες μια αφορμή για να του τηλεφωνήσεις, που να δείξει ότι τον νοιάζεσαι, του τύπου ότι σκέφτηκες μια λύση σε κάποιο θέμα που τον απασχολούσε. Αλλά μην είσαι εσύ εκείνος που θα τηλεφωνεί συνέχεια. Ο Ιχθύς από τη μια θέλει να τον φλερτάρουν, αλλά από την άλλη δεν του αρέσει.

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!