Έχουμε την τάση να θεωρούμε τον Μάιο ως τονωτικό και πολλά υποσχόμενο. Κι ενώ σε γενικές γραμμές αυτό είναι αλήθεια, είναι το πώς φτάνουμε σε αυτό το μέρος της ευτυχίας είναι το κλειδί, καθώς καμιά φορά, για να πετύχουμε μερικά από αυτά τα υπέροχα νέα ξεκινήματα, θα πρέπει να τερματίσουμε ορισμένα πράγματα στη ζωή μας που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Για τρία ζώδια, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος μιας σχέσης.

 

Δίδυμοι

Έφτασε η ώρα. Εσείς το γνωρίζετε και ο σύντροφός σας το ξέρει, κι αυτό σημαίνει ότι οι δυο σας έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσατε για να διορθώσετε τα πράγματα. Ωστόσο, αυτό το αίσθημα του «σωστού» δε συνέβη ποτέ πραγματικά. Τον Μάιο του 2024, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ξεφύγετε ο ένας από τον άλλον, καθώς το να μείνετε μαζί δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Έχετε πολλές χρήσιμες διελεύσεις για να σας συνοδεύσουν στο ταξίδι σας, Δίδυμοι. Καταλάβετε λοιπόν αυτό: το σύμπαν συνεργάζεται κι εσείς και ο σύντροφός σας δε θα υποφέρετε. Αυτός ο χωρισμός είναι κάτι που ξέρατε ότι θα συμβεί αργά ή γρήγορα, και τώρα που ο Μάιος είναι εδώ, και οι δύο νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε αυτό που είναι σωστό. Σε αυτήν την περίπτωση, το σωστό είναι να το τερματίσετε —μια για πάντα.

Ο πόνος έχει ήδη έρθει και παρέλθει. Τώρα μένεις με την πραγματικότητα αυτού που έχεις, που είναι μια κατάσταση με δύο άτομα να νιώθουν την ταυτόχρονη ανάγκη να είναι ελεύθεροι. Οπότε, είναι εντάξει, Δίδυμε, και παρόλο που δεν είναι η πιο ευτυχισμένη περίπτωση να χωρίζεις πριν το καλοκαίρι, αυτό το τέλος προκαλεί και μια μεταμόρφωση. Θα αποχαιρετήσετε ο ένας τον άλλον και θα ευχηθείτε ο ένας στον άλλον τα καλύτερα. Κι αυτά, θα έρθουν.

 

Ζυγός

Μπορεί να αισθάνεστε ότι ο Μάιος του 2024 είναι ένας ανεμοστρόβιλος συναισθημάτων, αλλά γνωρίζετε επίσης ότι «έτσι είναι η ζωή». Ακόμα κι αν τα συναισθήματά σας τρέχουν, όντας Ζυγός, τελικά θα ηρεμήσετε και θα διαπιστώσετε ότι όλα είναι πιθανά κι εφικτά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπάρχει ένα κομμάτι δράματος μέσα σας, χάρη σε εσάς και τον σύντροφό σας που αποφασίσατε, αμοιβαία, να τερματίσετε τη σχέση.

Το να το καταπολεμήσετε μπορεί να συμβεί μόνο όταν ηρεμήσετε κι εστιάσετε στο γιατί δεν πάει καλά αυτή η σχέση. Δε θέλετε να κάνετε λανθασμένες ή περιττές κινήσεις, αλλά θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει πάρα πολύ έντονη κοσμική ενέργεια που σας τραβάει προς το χωρισμό και θα δείτε ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Και μέχρι να το παρατήσετε εσείς και ο σύντροφός σας, θα είστε και οι δύο έτοιμοι να χωρίσετε.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, θα βρείτε κουράγιο σε μέρη κι ανθρώπους που ποτέ δε φανταζόσασταν, κι ενώ αυτή δεν είναι η πιο ευχάριστη πράξη, ο χωρισμός είναι κάτι που θα οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα. Το ξέρεις και το ξέρει και ο σύντροφός σου που θα γίνει σύντομα πρώην. Ακολουθείς την καρδιά σου, Ζυγέ, και η καρδιά σου λέει ότι είναι χάσιμο χρόνου να μείνεις με κάποιον που δε σε κάνει ευτυχισμένο. Ξέρεις τι πρέπει να γίνει, κι έτσι, το κάνεις.

 

Υδροχόος

Δεν είστε συνήθως το άτομο που κάνει πολλά ή που προσπαθεί πολύ για να συμβεί ή να μη συμβεί κάτι. Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι έχετε την τάση να θέλετε να «δείτε τι θα τύχει», που είναι ο τρόπος σας να μη βαραίνετε το κεφάλι σας με περιττό drama και στρες. Έχετε παρατηρήσει ότι η ρομαντική σας σχέση δεν είναι πλέον διασκεδαστική. Έχει γίνει πολύ δύσκολο για εσάς, αλλά δεν έχετε κάνει καμία κίνηση για να το τερματίσετε. Ό,τι είναι τώρα, σκέφτεστε κι απλώς περιμένετε να φέρει το σύμπαν τον χωρισμό.

Κι έτσι, ο Μάιος όντως φέρνει όλες τις κοσμικές δυνάμεις που χτυπούν το κρανίο σου και να σου λένε να ξυπνήσεις. Αξίζεις την ευτυχία, αλλά είσαι δυστυχισμένος στην παρούσα κατάστασή σου, οπότε κάνε κάτι γι’ αυτό. Αν κι αυτή δεν είναι η συνηθισμένη σου στάση απέναντι στα πράγματα, ξέρεις ότι πότε πότε, πρέπει να είσαι αυτός που θα μπει για να σώσει τη ζωή σου, και τον Μάιο του ’24, θα βρεις το κουράγιο να το κάνεις.