Στην εκπνοή του χρόνου, σε μια χρονιά που το σώμα υπήρξε στις συζητήσεις μας περισσότερο από ποτέ και για πολλούς λόγους κι ίσως όχι πάντα ευχάριστους, εμείς, στο pillowfights, δίνουμε φωνή στα σώματά μας και τις ιστορίες τους μέσα από μια καμπάνια που σκοπό έχει να γιορτάσουμε. Τα γεμάτα σημάδια, όμορφα, παρδαλά και πολύχρωμα κορμιά που είναι οι πυξίδες και οι χάρτες μας για κάθε βήμα που κάνουμε στον περίεργο αυτό κόσμο. Ένα δεκαήμερο γεμάτο εικόνες, λέξεις, προσωπικές ιστορίες, άρθρα και μαρτυρίες για το body shaming, με σκοπό τελικά, το πιο απλό και σπουδαίο. Να μας αποδεχτούμε για να μπορέσουμε να αποδεχτούμε κι όλους τους άλλους. 

 

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Αστρολογία , τα 12 Ζώδια αποτελούν το σύνολο του ανθρώπινου σώματος, εκπροσωπώντας το κάθε ένα, ένα σημείο του σώματος. Από την κορυφή (Κριός) ως τα νύχια (Ιχθύς), όπως λέμε, πάμε να δούμε τι μέρος του σώματος εκπροσωπεί το Ζώδιο κι ο Ωροσκόπος σου και μάθε πως μπορείς να προστατέψεις το ευαίσθητο σημείο σου!

 

Κριός

Το μέρος του σώματος που εκπροσωπεί το ζώδιο του Κριού, είναι το κεφάλι.

Συχνά παρατηρούμε λοιπόν ότι το ζώδιό σου όταν στρεσάρεται έχει πονοκεφάλους, ημικρανίες ενώ έχει και μια ευπάθεια σε μικροπροβλήματα που αφορούν για παράδειγμα ιγμορίτιδα. Παράλληλα όμως, το κεφάλι και τα μέρη που ανήκουν σ’ αυτό, είναι ταυτόχρονα και το δυνατό σου σημείο. Τα μαλλιά, τα μάτια, η μύτη ή και τα χείλη σου, είναι σίγουρα ένα ή όλα από αυτά τα πιο εντυπωσιακά και γοητευτικά σημεία πάνω σου!

Tip υγείας: Προσπάθησε να κρατάς την ψυχραιμία και την ηρεμία σου και διοχέτευσε την ενέργειά σου σε πράγματα που σ’ ευχαριστούν και δεν ενισχύουν την ευαισθησία σου στο κεφάλι!

Tip απόλαυσης: Μασάζ κεφαλιού ή προσώπου!

 

 

Ταύρος

Το ζώδιο του Ταύρου εκπροσωπεί το λαιμό και τον αυχένα.

Υπάρχει μια ευαισθησία στο λαιμό, ιδίως από ιώσεις και κρυώματα, που έχουν άμεσο αντίκτυπο σ’ αυτό το σημείο. Αμυγδαλές, λάρυγγας, φάρυγγας, βήχας, ερεθισμένος λαιμός, αλλά και στοματίτιδες ή ουλίτιδες, είναι τα συνήθη συμπτώματα από ένα κρύωμα, για τον Ταύρο. Παράλληλα ψυχοσωματικές αντιδράσεις αλλά και οι συνέπειες της καθιστικής ζωής, μπορεί να προκαλέσουν πόνους ή και μικρά προβλήματα με το αυχενικό σου.
Ωστόσο, ο λαιμός, από το σημείο του σαγονιού και κάτω, είναι από τα πιο γοητευτικά σου σημεία κι επίσης μία από τις κύριες ερωτογενείς σου ζώνες.

Tip υγείας: Προστάτεψε με καραμέλες ή στοματικά διαλύματα τον λαιμό σου, ιδίως εποχές ιώσεων κι απόφυγε το κάπνισμα.

Tip απόλαυσης: Μασάζ, χάδια ή και φιλιά στο σημείο του λαιμού!

 

 

Δίδυμοι

Τα μέρη του σώματος που εκπροσωπεί το ζώδιο των Διδύμων είναι οι ώμοι, τα χέρια, οι πνεύμονες, το δέρμα αλλά και το νευρικό σύστημα.

Επιρρεπείς ιδιαίτερα σε δερματικές παθήσεις ιδίως από αλλεργίες, αναπνευστικά προβληματάκια, ιδίως αν οφείλονται σε κρύωμα ή ίωση, τενοντίτιδες και νευρολογικά, ελαφρά ή μη, προβλήματα. Πολλοί Δίδυμοι συνηθίζουν να έχουν την κακή συνήθεια να «τρώνε» τα νύχια τους λόγω αεικινησίας και νευρικότητας. Εκμεταλλεύσου ωστόσο, την εμφάνιση των χεριών και των ώμων σου αφού είναι ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία πάνω σου.

Tip υγείας: Φρόντισε να λαμβάνεις τις απαραίτητες βιταμίνες που εξασφαλίζουν την υγεία των τενόντων, του νευρικού σου συστήματος αλλά και της δύναμης των νυχιών σου, όπως και καταπραϋντικά ή ηρεμιστικά βότανα για το βράδυ.

Tip απόλαυσης: Μασάζ ή και θεραπείες φυσιοθεραπείας για χέρια κι ωμοπλάτες.

 

 

Καρκίνος

Το ζώδιο του Καρκίνου εκπροσωπεί το στήθος αλλά και την περιοχή του στομάχου.

Υπερευαισθησία στο στήθος παρουσιάζουν κυρίως οι γυναίκες εκπρόσωποι, λόγω ορμονικών διαταραχών, γυναικολογικών θεμάτων ή και κυστικών προβλημάτων. Το στομάχι ταλαιπωρεί αρκετούς Καρκίνους από ενοχλήσεις όπως καούρες και στη χειρότερη των περιπτώσεων με έλκος. Τα προβλήματα αυτά είναι συνήθως αποτελέσματα ψυχοσωματικών διαταραχών.

Tip υγείας: Προσοχή στη διατροφή, προσπάθησε να συγκροτείς τα γεύματά σου και να τρως θρεπτικά για να μην έχεις αδυναμίες.

Tip απόλαυσης: Ασκήσεις αναπνοής που σε χαλαρώνουν.

 

 

Λέων

Το ζώδιο του Λέοντα εκπροσωπεί την καρδιά κυρίως αλλά και τις κεντρικές αρτηρίες τους μύες κι όλη την πλάτη.

Το κυκλοφορικό, κράμπες, αλλά και κάποια προβλήματα καρδιάς μικρά, όπως ταχυκαρδία ή σε μεγαλύτερη ηλικία αρρυθμίες, ίσως σε απασχολήσουν ως Λιοντάρι , κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Ψυχοσωματικές αντιδράσεις ενισχύουν τις καρδιακές ενοχλήσεις όπως και προκαλούν πόνους στην περιοχή της πλάτης. Το παρουσιαστικό σου, λόγω του ισχυρού μυϊκού σου συστήματος αλλά και το «στήσιμο» της πλάτης σου, το καθιστά ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Tip υγείας: Μην ξεπερνάς τις σωματικές και κυρίως τις ψυχικές αντοχές σου. Να λαμβάνεις βιταμίνες που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και γυμνάσου τακτικά αλλά ελαφρά. Να ελέγχεις την αρτηριακή σου πίεση.

Tip απόλαυσης: Μασάζ πλάτης και διαλογισμός ηρεμίας.

 

 

 

 

Παρθένος

Το ζώδιο της Παρθένου εκπροσωπεί ολοκληρωτικά το πεπτικό σύστημα. Προβλήματα με το έντερο, αιμορροΐδες, δυσκοιλιότητα ή κολικοί, ίσως σε ταλαιπωρήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Επιπλέον είσαι ιδιαίτερα επιρρεπής σε γαστρεντερίτιδες. Το άγχος της καθημερινότητας, μπορεί να σου προκαλέσει ψυχοσωματικές διαταραχές στο γαστρεντερικό σύστημα. Έχεις έναν ιδιαίτερα καλό μεταβολισμό.

Tip υγείας: Απόφυγε το περιττό άγχος και να λαμβάνεις όσο μπορείς φυτικές ίνες.

Tip απόλαυσης: Περιοχή λεκάνης ως ερωτογενής ζώνη.

 

 

Ζυγός

Το ζώδιο του Ζυγού εκπροσωπεί τη μέση, την οσφυϊκή περιοχή, τα νεφρά και τα ισχία. Πόνοι στη μέση, στο ουροποιητικό σύστημα αλλά και στα ισχία σου, ίσως σε ταλαιπωρήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Ίσως επίσης δεν έχεις καλή ισορροπία κατά τη διάρκεια του περπατήματος, σε περιόδους άγχους και ψυχικής αναστάτωσης. Η στάση κι ο εκ γενετής σχηματισμός της περιοχής της μέσης σου, είναι ένα από τα πιο γοητευτικά σου σημεία.

Tip υγείας: Απόφυγε την καθιστική ζωή, πίνε πολλά υγρά και μην επιβαρύνεις τη μέση σου.

Tip απόλαυσης: Περιοχή μέσης ως ερωτογενής ζώνη και μασάζ χαλαρωτικό στο ίδιο σημείο.

 

 

Σκορπιός

Το ζώδιο του Σκορπιού εκπροσωπεί τα εξωτερικά και τα εσωτερικά γεννητικά όργανα.

Γυναικολογικά-ανδρολογικά προβλήματα ή ταλαιπωρίες με την ουρήθρα, ίσως σε ταλαιπωρήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής. Ωστόσο, η σεξουαλικότητά σου και θέματα δύσκολου ή πρόωρου οργασμού, μάλλον δε θα σ’ απασχολήσουν ποτέ. Ερωτική δραστηριότητα παρατηρείται στους Σκορπιούς ακόμα και σε μεγάλη ηλικία.

Tip υγείας: Πάρε τις προφυλάξεις σου. Κάνε τακτικά γυναικολογικές κι ανδρολογικές εξετάσεις κι έλεγξε συχνά την κατάσταση του προστάτη σου ή των μαστών σου.

Tip απόλαυσης: Οποιασδήποτε μορφής ερωτικό παιχνίδι.

 

 

Τοξότης

Το ζώδιο του Τοξότη εκπροσωπεί τους γλουτούς, τους γοφούς και τους μηρούς.

Έχεις τάση και ευαισθησία για τραυματισμούς ή μυϊκούς πόνους ή και συχνές κράμπες στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος, κυρίως λόγω υπερδραστηριότητας. Η περιοχή της λεκάνης μέχρι και το κάτω μέρος των μηρών, είναι ίσως το πιο κολακευτικό σημείο πάνω σου.

Tip υγείας: Μην υπερεκτιμάς τον εαυτό σου στις αθλητικές δραστηριότητες αλλά φρόντισε επίσης ν’ αποφύγεις σε όποια ηλικία κι αν είσαι, την καθιστική ζωή.

Tip απόλαυσης: Θεραπευτικό μασάζ στους μηρούς και οι γλουτοί ως ερωτογενής ζώνη.

 

 

Αιγόκερως

Το ζώδιο του Αιγόκερου εκπροσωπεί τα οστά γενικότερα αλλά τα γόνατα, τα δόντια και τις αρθρώσεις ειδικότερα.

Ίσως στη ζωή σου παρουσιάσεις πόνους ή και προβλήματα στα γόνατα, γρήγορη φθορά και πόνους στα κόκαλα, αρθρίτιδες, οστεοαρθρίτιδες, κακή υγεία των δοντιών και ρευματισμοί. Παρ’ όλ’ αυτά, σε χαρακτηρίζει μακροζωία κι αντοχή στις ταλαιπωρίες της υγείας σου.

Tip υγείας: Καθημερινή άσκηση χωρίς να ταλαιπωρείς το σώμα σου και λήψη μαγνησίου-ασβεστίου για την καλή υγεία των οστών και των δοντιών σου. Μην παραμελείς τις επισκέψεις σου στον οδοντίατρο.

Tip απόλαυσης: Θεραπευτικό ή αθλητικό μασάζ από ειδικό φυσικοθεραπευτή.

 

 

Υδροχόος

Το ζώδιο του Υδροχόου εκπροσωπεί τη γάμπα, το καλάμι και τον αστράγαλο.

Ίσως στη ζωή σου σε ταλαιπωρήσουν κράμπες, κιρσοί, πόνοι αλλά και φλεβίτιδα σ’ αυτά τα σημεία. Είσαι κάπως επιρρεπής σε μουδιάσματα, στραμπουλίγματα ή σε ακραίες περιπτώσεις κατάγματα. Προβλήματα με το κυκλοφορικό ίσως προκαλέσουν θρόμβους στα πόδια, σε προχωρημένη ηλικία. Εμφανισιακά έχεις θελκτικές γάμπες και καλοσχηματισμένους αστραγάλους.

Tip υγείας: Απόφυγε καθιστική ζωή αλλά κυρίως την ορθοστασία. Η κίνηση και η άσκηση είναι σύμμαχοί σου, αν δεν επιβαρύνουν τα πόδια σου.

Tip απόλαυσης: Μασάζ θεραπευτικά ή χαλαρωτικά σε γάμπες κι αστραγάλους μετά από μια δραστήρια μέρα.

 

 

Ιχθύες

Το ζώδιο των Ιχθύων εκπροσωπεί τα πόδια και κυρίως τα πέλματα.

Πιθανόν κατά τη διάρκεια της ζωής σου σε ταλαιπωρήσουν πρησμένα πόδια που πονούν, πλατυποδία, μύκητες στα νύχια των ποδιών, κάλοι αλλά και προβλήματα ισορροπίας. Έχεις μάλλον καλοσχηματισμένα πόδια-πέλματα που σ’ αρέσει να τα αναδεικνύεις. Τα πρησμένα πόδια που οφείλονται σε προβλήματα του κυκλοφορικού και η αίσθηση κόπωσης είναι συνηθισμένα προβλήματα των Ιχθύων. Αλλά και νευρικές ενοχλήσεις, όπως η κατάθλιψη, μπορούν να χτυπήσουν αυτό το ζώδιο του Νερού, που υποφέρει από έντονες αλλαγές διάθεσης και τείνει να σωματοποιεί κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει στη ζωή.

Tip υγείας: Απόφυγε καθιστική ζωή αλλά κυρίως φρόντισε να φοράς ανατομικά παπούτσια που δεν ταλαιπωρούν τα πέλματά σου.

Tip απόλαυσης: Ποδόλουτρο με άλατα και ρεφλεξολογία.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!