pillow1595

Μόλις γνωριστήκατε και κάτι μέσα σου έκανε «κλικ». Μ’ αυτό το άτομο θα ήθελες να προχωρήσει η ιστορία. Δε θέλεις όμως να την ξαναπατήσεις όπως άλλες φορές, που ενώ νόμιζες ότι η κατάκτηση προχωρούσε μια χαρά, ξαφνικά το πρόσωπο θυμήθηκε πως είχε μια δουλειά και την έφυγε δηλώνοντας ότι θα σου τηλεφωνήσει. Και δεν τηλεφώνησε ποτέ, άσε που μετά συνειδητοποίησες ότι δεν είχατε καν ανταλλάξει τηλέφωνα. Ανάλογα με το ζώδιό σου, ποιο είναι το βασικό σου σφάλμα που μπορεί να απομακρύνει αρκετά υποψήφια πρόσωπα να μπουν στη ζωή σου;

Κριός

Είσαι ανυπόμονος και δεν κρατιέσαι. Κι αυτό φαίνεται, διότι δεν είσαι και τύπος της αυτοσυγκράτησης. Από το βήμα Α (το «χαίρω πολύ») θέλεις κατευθείαν να πας στο Ω, το οποίο εδρεύει ακριβώς στην κρεβατοκάμαρά σου. Και χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Αν δεν έχετε συμφωνήσει εξαρχής πως θέλετε να περάσετε καλά, σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η βιασύνη. Δώσε χρόνο στη συζήτηση να κυλήσει, στον άλλο να ανοιχτεί, στην οικειότητα να αναπτυχτεί. Περίμενε λιγάκι κι αύριο εδώ θα είστε, δεν πρόκειται να έρθει κι η συντέλεια του κόσμου!

Ταύρος

Σου αρέσει. Μάλλον. Τσεκάρεις και ξανατσεκάρεις την εμφάνιση, τη συμπεριφορά, την ομιλία και τα διαπιστευτήρια. Τελικά σου αρέσει. Το αποφάσισες. Μόνο που μέχρι να πάρεις μπρος, κάποιο άλλο άτομο με πιο σβέλτα αντανακλαστικά μπήκε στη μέση. Ή το πρόσωπο που σε ενδιέφερε (όπως κατέληξες μετά από τόση σκέψη), φεύγει. Η συνάντηση παίρνει μια τροπή που δε σου επιτρέπει περαιτέρω προσέγγιση. Και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο χρόνος σας τελείωσε, λυπάμαι, χάσατε. Αν συμπεριφέρεσαι σαν να πρόκειται να υπογράψεις ισόβιο συμβόλαιο κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον, δε θα φτάνεις και πολύ μακριά.

Δίδυμος

Μπορεί το οικογενειακό timing που σε γέννησε στο ζώδιο των Διδύμων να σε προίκισε με το χάρισμα της ευγλωττίας, αλλά ως γνωστόν το πολύ το «Κύριε ελέησον» το βαριέται κι ο παπάς. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα άτομο που μόλις σε γνώρισε και δεν μπορεί να ξέρει πόσο καλή ψυχή έχεις κατά βάθος. Είπαμε, να επικοινωνήσεις και να εντυπωσιάσεις, αλλά κάτι πρέπει να κάνεις με την ατέλειωτη πολυλογία σου. Αλλά άσε και τον άλλο να σταυρώσει μια κουβέντα. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν σχέση (και) για να έχουν κάποιον να τους ακούει. Όχι να τους πιάνει μονότερμα.

Καρκίνος 

Είσαι γεννημένος για τον έρωτα, το ξέρουμε. Χωρίς αυτόν η ζωή σου θα είχε ένα τεράστιο κενό. Αλλά δεν είναι ανάγκη να δείχνεις πόσο το έχεις ανάγκη. Δεν το δείχνεις; Νομίζεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι διατηρείς μια πόζα ανεξαρτησίας, καθώς έχεις εξαπολύσει τα όπλα της γοητείας σου για να μαγνητίσουν το «πρόσωπο». Αλλά μερικές φορές αυτά που δε λέγονται μιλούν πιο δυνατά. Και ο άλλος αν δεν έχει κεραυνοβοληθεί από έναν ξαφνικό έρωτα, πράγμα που δε συμβαίνει και κάθε μέρα, θα αρχίσει να ψάχνει την πόρτα και μια δικαιολογία για να τη διασχίσει.

Λέων 

Το ’χεις που το ’χεις το κουσούρι της επίδειξης, έτσι και χρειαστεί να βάλεις τα μεγάλα μέσα, ξεπερνάς κάθε όριο. Σύμφωνοι, τα άτομα που πλασάρουν τον εαυτό τους με αυτοπεποίθηση, σχεδόν πάντα κερδίζουν αυτό που επιδιώκουν. Αλλά μερικές φορές δίνεις την αίσθηση του εγωκεντρικού ανθρώπου, πράγμα που κανείς δε θα προτιμούσε, αν επρόκειτο να δημιουργήσει μια σχέση. Δε λέμε βέβαια να λουφάξεις και να απαντάς μόνο σε ό,τι σε ρωτάνε (άσε που, ως Λέων, δεν θα μπορούσες, ακόμα και να ήθελες). Απλώς βρες το μέτρο και άσε και τον άλλο να κάνει το κομμάτι του.

Παρθένος

Πολλές φορές απέναντι σε ένα πρόσωπο που μόλις γνώρισες και σου αρέσει, προσπαθείς να αναδείξεις το σημαντικότερο κατ’ εσέ προσόν σου: ότι είσαι καλό και σοβαρό παιδί. Ένα άτομο άξιο για μια καλή και σοβαρή σχέση. Μόνο που καταλήγεις, από την πολύ αυτοσυγκράτηση, να αφαιρείς κάθε στοιχείο ερωτικού παιχνιδιού, κάθε υπονοούμενο, κάθε πρόκληση. Δυστυχώς, προτού ο άλλος να φτάσει στο σημείο να ξαφνιαστεί ευχάριστα όταν θα του αποκαλύψεις την ερωτική πλευρά σου, θα την έχει ήδη κάνει. Θα σε έχει θεωρήσει αυτό που επιδίωκες: ένα πολύ σοβαρό άτομο. Μα πολύ σοβαρό, λέμε.

Ζυγός 

Είναι ωραίο να ανακαλύπτεις ότι συμφωνείς με κάποιον που σου αρέσει σε διάφορα πράγματα, ότι έχετε κοινά γούστα και παρόμοιες επιδιώξεις. Όμως εσύ, στην προσπάθειά σου να φανεί πόσο ταιριάζετε, επιδιώκεις να συμφωνείς σχεδόν με τα πάντα. Ακόμα και με όσα υπό άλλες συνθήκες δε θα συμφωνούσες. Και επιπλέον, σχεδόν χοροπηδάς ζητωκραυγάζοντας, όταν προκύπτουν να κοινά σας σημεία. Βάζεις και την αναγκαία σάλτσα για να υπογραμμίσεις το γεγονός και μόνο που δεν ευχαριστείς δημοσίως το σύμπαν που σου έστειλε επιτέλους την αδελφή ψυχή σου. Ή το κάνεις και αυτό; Είπαμε να ταιριάζεις, αλλά σε κανένα δεν αρέσει τόσος θεατρινισμός.

Σκορπιός 

Το ενδιαφέρον σου για την ανθρωπότητα γενικά αγγίζει τα όρια της αδιακρισίας. Κι ακόμα περισσότερο, αν ο εκπρόσωπος της ανθρωπότητας που έχεις μπροστά σου, σε ενδιαφέρει για μια περαιτέρω ερωτική προσέγγιση. Όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε πληροφορίες για το άτομο που μας αρέσει, εσύ όμως το κάνεις να δείχνει σαν ανάκριση. Και επιπλέον καρφώνεις τον άλλο με εκείνο το διεισδυτικό και γεμάτο δυσπιστία βλέμμα του Σκορπιού που δε φαντάζεσαι πόσο ενοχλητικό είναι.

Τοξότης

Συχνά, όταν γνωρίζεις κάποιο πρόσωπο που σου αρέσει, η στάση σου συνοψίζεται σε ένα «Μ’ αρέσεις, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας». Δείχνεις ολοφάνερα το ενδιαφέρον σου, διαρκώς όμως αφήνεις να φανεί ότι δεν κόβεις και φλέβες για το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου. Κάτι που κανείς δε σου έχει ζητήσει (όχι ακόμα, τουλάχιστον), ωστόσο δε χρειάζεται να τονίζεις πόσο είσαι και θα παραμείνεις ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί. Γιατί εντέλει δικαίως το πρόσωπο που υποτίθεται ότι φλερτάρεις, θα αναρωτηθεί, κατά το γνωστό ανέκδοτο, «αφού σε χαλάει, ρε φίλε, τότε γιατί το κάνεις;».

Αιγόκερως

Δεν το κουνάς ρούπι από τη θέση σου, περιμένοντας από τον άλλο να κάνει τα βήματα της προσέγγισης. Το παίζεις συγκρατημένος έως απόμακρος. Ή -τυχαία δήθεν και πάλι-, ανοίγεις κουβέντα για το συνέδριο της εταιρείας στη Σαγκάη όπου ήσουν ομιλητής. Αλλά και πάλι δεν εκδηλώνεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Απλώς εμφανίζεις τον εαυτό σου σαν ένα καταπληκτικό κελεπούρι, λες και είσαι σε συνέντευξη για να σε προσλάβουν. Και μετά θα αναρωτιέσαι γιατί θα φύγει χωρίς να ανταλλάξετε δυο κουβέντες παραπάνω.

Υδροχόος

Είσαι άτομο με αρχές και ιδεολογίες, αυτό το ξέρουμε. Αλλά δε χρειάζεται να το παρακάνεις στην επίδειξη του επαναστατικού και ασυμβίβαστου εαυτού σου, από την πρώτη κιόλας κουβέντα που θα ανοίξεις με κάποιον που σε τραβάει ερωτικά. Το να ξεδιπλώνεις με κάθε αφορμή το ιδεολογικό σου μανιφέστο, κριτικάροντας πράγματα που μπορεί για τον άλλο να μην είναι τόσο αξιόμεμπτα ή ακόμα και να του αρέσουν, μπορεί να δημιουργήσει απομάκρυνση. Ενώ πιθανόν θα τα πηγαίνατε μια χαρά με το υποψήφιο πρόσωπο, έστω κι αν έχει «παρακμιακά» μουσικά γούστα.

Ιχθύς

Μπορεί σε κάποιο βαθμό αυτό το «φευγάτο» και ομιχλώδες στιλάκι σου να αποτελεί ένα στοιχείο της γοητείας σου, από την άλλη όμως βάζει κάθε υποψήφιο ταίρι στη διαδικασία του να προσπαθεί να ανακαλύψει αν τελικά ενδιαφέρεσαι ή όχι για το άτομό του. Ίσως έτσι εκφράζεις και τη δική σου αμφιβολία, πάντως το «και θέλω και δε θέλω» καταντά κουραστικό από ένα σημείο και πέρα. Και πολλοί δεν έχουν τη διάθεση να σε ψυχαναλύουν επ’ αόριστον για να διαπιστώσουν τις προθέσεις σου. Πρόσεξε λοιπόν μήπως, όταν πια θα ανακαλύψεις ότι τελικά ήθελες, το πουλάκι θα έχει πετάξει.

Πηγή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Ταιριάζει ο Σκορπιός με Ταύρο;

Όλες οι ερωτικές συναστρίες σε ένα ebook!