Πώς αντιμετωπίζουν τα ζώδια τις δυσάρεστες ανατροπές που έρχονται στη ζωή τους; Πόσο εύκολα προσαρμόζονται σε καταστάσεις ανεπιθύμητες μεν, αναπόφευκτες δε, όπως για παράδειγμα ένας χωρισμός ή μια απόλυση από τη δουλειά; Και ποιοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο να ξεκολλήσουν από το παρελθόν;

 

Κριός

Ο Κριός είναι ο τύπος που θέλει να προχωρά συνεχώς και δεν τον τρομάζουν οι αλλαγές. Μόνο που προτιμά να προέρχονται από εκείνον. Αλλά ακόμα κι αν αιφνιδιαστεί, εφόσον πρόκειται για κάτι που προκλήθηκε από εξωτερικές δυνάμεις, θα αντιδράσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Όποια κι αν είναι η καινούρια κατεύθυνση που αναγκάζεται να ακολουθήσει στη ζωή του (και η λέξη «αναγκάζομαι» τον ενοχλεί πάρα πολύ), θα το δει σαν πρόκληση να βγει άλλη μια φορά νικητής. Σαν ζήτημα τιμής! Αν κάποιους οι απροσδόκητες αλλαγές τους παίρνουν «από κάτω», ο Κριός σίγουρα δεν είναι από αυτούς.

 

Ταύρος

Για έναν Ταύρο, μια δυσάρεστη ανατροπή, και μάλιστα από εκείνες που φέρνουν τα πάνω-κάτω, είναι αληθινή τραγωδία. Έκανε τεράστιες προσπάθειες να διασφαλίσει πως τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την προσωπική, οικογενειακή ή επαγγελματική του ζωή και παρ’ όλα αυτά τα αμυντικά του τείχη δεν άντεξαν. Βέβαια, καθώς είναι αρκετά οργανωμένος και προνοητικός, θα έχει έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο ένα σχέδιο δράσης, για να αντιμετωπίσει την κρίση, έστω κι αν δεν το βάλει άμεσα σε εφαρμογή. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πληγωμένος εγωισμός του, που δεν τον αφήνει να απεμπλακεί συναισθηματικά από μια «τελειωμένη» κατάσταση.

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος είναι σαν τις γάτες που όπως και να πέσουν από ένα ύψος, θα προσγειωθούν πάντα στα τέσσερα πόδια τους. Μπορεί η ζωή να του ανατρέψει κάθε βεβαιότητα, αλλά δε θα τον ρίξει κάτω. Άλλωστε, ό,τι δεν του χαλάει η ζωή, μπορεί κάλλιστα να το χαλάσει και μόνος του. Είναι συνηθισμένος σε αυτά. Διαθέτει ωστόσο μια αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα και μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν απτόητος και μάλιστα όχι μόνο μια-δύο φορές. Το εφευρετικό μυαλό του θα βρει λύσεις να ξεπεράσει την κρίση. Όσο για τα αισθηματικά, δε θα δυσκολευτεί να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος συχνά κυριεύεται από ανασφάλεια χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πόσο μάλλον αν συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι. Είναι από τα ζώδια που δεν τα πάνε καθόλου καλά με τις ανατροπές και που θα εύχονταν ο χρόνος να κυλούσε προς τα πίσω, ώστε να ξαναζούσαν το γνωστό παρελθόν και όχι το αβέβαιο μέλλον. Όταν, λοιπόν, αυτό το μέλλον χάνει κάποιες σημαντικές συνιστώσες, όπως είναι η εργασιακή κατάσταση ή μια σταθερή σχέση, ο Καρκίνος θέλει να κρυφτεί βαθιά στην άμμο του βυθού. Ακόμα κι αν αποκαταστήσει μια ισορροπία στη ζωή του, συναισθηματικά θα μείνει «κολλημένος» στα παλιά για καιρό.

 

Λέων

Ο Λέων θα δεχτεί διπλό χτύπημα, αν η ζωή του πάρει μια δυσάρεστη τροπή. Γιατί δε θα είναι μόνο η προσωπική του απώλεια, αλλά και το γεγονός ότι θα προκαλέσει τη λύπηση των άλλων! Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να δει πόσο ευάλωτος είναι στη συγκεκριμένη φάση. Κι αν έχει έναν επιπλέον λόγο να βγει γρήγορα από την κρίση, είναι ακριβώς αυτός, το να επανέλθει στην αγαπημένη του κατάσταση του δυνατού, του σπουδαίου, του αξιοζήλευτου. Δεν τον τρομάζουν καθόλου τα καινούρια ξεκινήματα, φτάνει όπου και να βρίσκεται, να εξακολουθεί να φορά τον βασιλικό του μανδύα.

 

Παρθένος

Για ένα ζώδιο σαν τον Παρθένο, που έχτισε με κόπο και ιδρώτα τις αγαπημένες του ρουτίνες, αυτές που βάζουν τη ζωή του σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, μια ανατροπή μεγάλης κλίμακας είναι ένα συντριπτικό χτύπημα. Σε πρώτη φάση, μπορεί να χάσει αρκετό χρόνο και ενέργεια, αναλύοντας τι πήγε στραβά. Στη συνέχεια θα εξακολουθεί να χρονοτριβεί, προσπαθώντας να ανακαλύψει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο δράσης. Εφόσον όμως πειστεί με τη λογική του, δε θα διστάσει να προχωρήσει, ακόμα κι αν το σχέδιο δράσης του περιλαμβάνει μια μετανάστευση στην άκρη του κόσμου. Μερικές φορές γίνεται τόσο ριζοσπαστικός, που ξαφνιάζει ακόμα και τον εαυτό του.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Ζυγός

Για το ζώδιο του Ζυγού, μια μεγάλη αλλαγή είναι αληθινή δοκιμασία. Η ισορροπία που είχε πετύχει στη ζωή του, έστω και με τις ατέλειές της, είχε για εκείνον ζωτική σημασία. Αισθάνεται ότι τον χτυπά ένα τσουνάμι, που θα σαρώσει τα πάντα γύρω του και τίποτα δε θα είναι πια όπως πριν. Κι όταν τίποτα δεν είναι όπως πριν, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το πώς αυτό θα διαμορφωθεί σε ένα καινούριο «κάτι». Πολλές και σημαντικές αποφάσεις. Θα καθυστερήσει και θα αλλάξει γνώμη πολλές φορές, μέχρι τα γεγονότα να τον σπρώξουν να αναλάβει δράση, όποια και να είναι αυτή.

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι γεννημένος μαχητής και ποτέ δε χαλαρώνει την επαγρύπνησή του τόσο ώστε να θεωρήσει τον κόσμο σαν ένα παραδεισένιο μέρος. Από αυτή την άποψη, οποιαδήποτε δυσάρεστη ανατροπή στη ζωή του αποκλείεται να τον αιφνιδιάσει. Για να μην πούμε ότι μπορεί και να την είχε υποψιαστεί. Όση ανασφάλεια και να του προκαλούν οι εξελίξεις, αφενός δεν πρόκειται να τη δείξει, αφετέρου δε θα αφήσει να τον πτοήσει. Ο δυναμισμός και η εξυπνάδα του θα τον οδηγήσουν σε μια πορεία με καλά αποτελέσματα, ενώ η γοητεία του θα βοηθήσει να ξεπεράσει γρήγορα την όποια ερωτική απογοήτευση.

 

Τοξότης

Για τον Τοξότη, το ρητό «όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο» δεν είναι απλώς ένα ευφυολόγημα, αλλά μια αληθινή φιλοσοφία. Είναι ο τύπος που θα θεωρήσει την κρίση σαν ευλογία και την ανατροπή στη ζωή του σαν ένα μήνυμα ότι μπορεί επιτέλους να κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι εκείνος που αν απολυθεί θα ξεκινήσει καλλιέργειες βοτάνων που θα εξάγονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Κι αν χωρίσει, θα βρει την αισθηματική ευδαιμονία πλάι σε ένα ταίρι πολύ υψηλότερων προδιαγραφών από εκείνο που τον εγκατέλειψε. Και όλα θα οφείλονται στη θετική του στάση και στην τόλμη του.

 

Αιγόκερως

Για τον Αιγόκερω, μια αλλαγή με μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή του είναι ένα σοκ. Και ακόμα περισσότερο αν σχετίζεται με την εργασιακή του κατάσταση, που αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στην αντίληψη για την προσωπική του αξία. Μια αντίληψη που δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά και τον τρόπο που παρουσιάζεται στην κοινωνία. Όμως, και μια ανατροπή στην αισθηματική του ζωή μπορεί εξίσου να τον αποσυντονίσει, ιδίως αν έχει να κάνει με μια σοβαρή σχέση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσει να φανεί προς τα έξω η κρίση που αντιμετωπίζει. Θα σταθεί βράχος, μέχρι να βρει τρόπο να αποκαταστήσει την απώλεια.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος συχνά έχει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να αποκόβεται συναισθηματικά από καταστάσεις που μπορεί να τον πληγώσουν και δε θα καθίσει να θρηνεί για πολύ, πάνω από τα συντρίμμια της παλιάς του ζωής. Θα κινητοποιήσει τις εσωτερικές του άμυνες και θα στρέψει την προσοχή και τις δυνάμεις του στο πώς θα αποκαταστήσει το κενό που προέκυψε στη ζωή του. Είναι αρκετά επινοητικός, ώστε να ανακαλύψει δικές του διόδους διαφυγής από τη δύσκολη κατάσταση και να δημιουργήσει καλές προοπτικές για τη συνέχεια. Είναι ικανός να ξεπερνά τις κρίσεις, φτάνει να μην κρατά μέσα του συναισθηματικά απωθημένα.

 

Ιχθύς

Ο Ιχθύς απλώς δεν είναι πλασμένος για αιφνιδιασμούς. Δυστυχώς όμως η ζωή δεν του κάνει το χατίρι. Οι ανατροπές έρχονται και τον βρίσκουν απροετοίμαστο, και μάλιστα συχνότερα από τους υπόλοιπους, καθώς αρνείται να δει όσα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να υπήρχαν. Στη συνέχεια, αρνείται να δει την ίδια την κατάσταση για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκεί δεν αποκλείεται να καταφύγει στους αγαπημένους του τρόπους φυγής, όποιοι και να είναι αυτοί, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ευτυχώς, κάποτε ξυπνά το ένστικτο της αυτοσυντήρησής του και, με βοήθεια ή χωρίς, σηκώνεται, τινάζει τη σκόνη από πάνω του και προχωρά.

Πηγή