Ο Νοέμβριος είναι εδώ κι η περίοδος του Σκορπιού έχει ήδη ξεκινήσει από τις 23 Οκτώβρη. Η περίοδος αυτή λοιπόν θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου και ξεκινήσε μαζί με την εποχή των εκλείψεων αλλά και με μια εποχή έντονων αναταράξεων λόγω των ανάδρομων πλανητών. Είναι λογικό λοιπόν να περιμένουμε έντονες αλλαγές τις μέρες που ο Ήλιος κινείται γύρω από τον Σκορπιό.

Η περίοδος του Σκορπιού χαρακτηρίζεται από έντονη ανάγκη για ενδοσκόπηση κι εξερεύνηση νέων ιδεών ή εμπειριών. Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που αντιπροσωπεύει την εσωτερική δύναμη, αποφασιστικότητα κι εξέλιξη και μάχεται για όλα αυτά που πιστεύει μέχρι τελικής πτώσης κι αυτά είναι τα ένστικτα που ξυπνάει στα υπόλοιπα ζώδια η περίοδος αυτή. Πάμε όμως να δούμε να δούμε το κάθε ζώδιο ξεχωριστά:

 

– ΚΡΙΟΣ

Η περίοδος αυτή για τους Κριούς είναι κατάλληλη για αναθέωρηση των σχέσεων αλλά και για να έρθετε πιο κοντά με τους ανθρώπους γύρω σας. Νιώθετε την ανάγκη να αφεθείτε για λίγο και να παραδεχτείτε την εαυλωτότητά σας στους άλλους. Ξυπνάει μέσα σας η αίσθηση της τρυφερότητας αλλά κι ευαισθησία σας για θέματα κι ανθρώπους που δεν δίνατε τόση σημασία προηγουμένως. Είναι καλή αρχή για νέα ξεκινήματα σε προσωπικές σχέσεις, αλλά και για να εκφράσετε τα βαθύτερα συναισθήματά σας στους άλλους και να τους δείξετε πόσο νοιάζεστε γι’ αυτούς.

 

– ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος κι ο Σκορπιός μπορεί να είναι αντίθετα ζώδια στον αστρολογικό χάρτη, κινούνται όμως στον ίδιο άξονα κι αυτό λέει πολλά για τη σύνδεση που έχουν που τους μετακινεί προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι μια καλή περίοδος αυτή για τους Ταύρους λοιπόν να βγουν λιγάκι από το comfort zone τους και να δοκιμάσουν κάτι νέο, είτε αυτό είναι επαγγελματικό, είτε προσωπικό. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε τη ζωή με άλλη οπτική, μια οπτική που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας και τις αξίες και τις απόψεις σας.

 

– ΔΙΔΥΜΟΣ

Για τους Δίδυμους είναι επίσης μια καλή περίοδος για αλλαγές, που θα γίνουν όμως με μικρά και σταθερά βήματα. Υπάρχει μια αντίσταση να αφεθείτε τελείως στο διαφορετικό, γι’ αυτό φροντίστε αυτό να μην έρθει από τη μια μέρα στην άλλη, για να μην κλωνιστούν οι ισορροπίες σας κι αποσυντονιστείτε τελείως. Ωστόσο, αφήστε τον εαυτό σας να πειραματιστεί, γιατί έτσι ίσως ανακαλύψετε νέα πράγματα που σας ταιριάζουν περισσότερο.

 

– ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένα ζώδιο του νερού δε γίνεται να μην ευνοηθεί την εποχή των ζωδιών του νερού, κι ακόμη κι αν ο Σκορπιός έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τα υπόλοιπα υδάτινα ζώδια δε θα μείνουν παραπονεμένα. Η διαίσθηση των καρκίνων αυτήν την εποχή είναι σχεδόν αλάνθαστη και τους οδηγεί στις σωστές αποφάσεις, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Έπειτα, κι η διαλογή των κατάλληλων ανθρώπων καθοδηγείται από τα συναισθήματα που δε θα απογοητεύσουν τους Σκορπιούς. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο κι ακολούθησε, κυριολεκτικά, την καρδιά σου.

 

– ΛΕΩΝ

Η περίοδος του Σκορπιού ξυπνάει το παιδί μέσα σου κι έχεις ανάγκη να γυρίσεις στις ρίζες σου, σε όλα εκείνα τα απλά που αγαπάς κι έχεις ξεχάσει. Θέλεις να εξερευνήσεις τα πάντα γύρω σου, να τα δεις με άλλη ματιά, να τα απομυθοποιήσεις και νιώθεις την ανάγκη για λίγη περιπέτεια και δράση. Βέβαια δε λείπουν κι οι στιγμές που θες να πάρεις το χρόνο σου και να αποστασιοποιηθείς λιγάκι από όλους κι όλα και να αναλογιστείς τις πράξεις σου αλλά και τις πράξεις των άλλων με ηρεμία.

 

– ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι μια καλή περιόδους για τους Παρθενούς να συνδεθούν λιγάκι με το μέσα τους. Να σκεφτούν τι θέλουν, τι τους κάνει καλό και τι όχι και ποια κατεύθυνση θέλουν να ακολουθήσουν. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου αυτήν τη φορά, γιατί θα σε πάει ακριβώς εκεί που θέλεις. Μη φοβηθείς τις συνέπειες, αλλά να είσαι σε ετοιμότητα να τις αντιμετωπίσεις. Άλλωστε μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο, έτσι δε λένε;

 

– ΖΥΓΟΣ

Ζυγέ μου η περίοδος αυτή σου λέει να ξεκουράστεις, να ακούσεις το σώμα σου που σου λέει πως ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί και να φροντίσεις και λιγάκι την υγεία σου. Να τρέξουμε για τους άλλους και να τους συντρέξουμε, αλλά πρέπει να φροντίζουμε και τον εαυτό μας ώστε να είμαστε δυνατοί και για τους άλλους που μας χρειάζονται. Άρπαξε λοιπόν την ευκαιρία και χρησιμοποίησε αυτήν την περίοδο για να χαλαρώσεις και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

 

– ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτή είναι η περίοδος του Σκορπιού να λάμψει κι αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει. Νιώθεις τη δύναμη του οίκου σου μέσα σου και νιώθεις πως μπορείς να αντιμετωπίσεις ό,τι δυσκολία προκύψει. Η αυτοπεποίθηση κι η δύναμή σου είναι στο peak τους και τίποτα δεν μπορεί να τις αναιρέσει. Είναι αυτή η εποχή που πρέπει να αναγεννηθείς από τις στάχτες σου, να φροντίσεις τον εαυτό σου και να κάνεις επιτέλους τις μεγάλες αλλαγές που φοβοόσουν. Είναι η κατάλληλη εποχή να δείξεις σε όλους τι αξίζεις επαγγελματικά κι όχι μόνο και να διεκδικήσεις το κάτι παραπάνω.

 

– ΤΟΞΟΤΗΣ

Περίεργη περίοδος για τους Τοξότες, καθώς ίσως νιώσουν λιγάκι αποσυντονισμένοι λόγω της μεγάλης βαβούρας που γίνεται γύρω τους. Όλοι μιλάνε για αλλαγές αλλά εσύ δε νιώθεις πως είναι ακόμα η ώρα και βρίσκεσαι σε δίλημμα για το αν θέλεις να ακολουθήσεις το ρεύμα ή όχι. Η λογική σου πάει περίπατο και ψάχνεις από κάπου να πιαστείς χρησιμοποιώντας το ένστικτό σου για να σε καθοδηγήσει. Μη φοβηθείς να πειραματιστείς όμως. Δοκίμασε, κι όπου βγει.

 

– ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η περίοδος αυτή για τους Αιγόκερους είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Εκμεταλλεύονται αυτήν την αποφασιστίκοτητα κι αυτοπεποίθηση της εποχής και διεκδικούν όλα αυτά που προηγουμένως δεν τολμούσαν κι ο Σκορπιός τους ανταμείβει. Είναι μια καλή περίοδος να δοκιμαστείς σε νέα πράγματα και να τα ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου. Μη φοβηθείς να αφήσεις τη ζώνη ασφαλείας σου, καθώς κάθε ρίσκο που θα πάρεις θα είναι για εσένα ευεργετικό.

 

– ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο ερωτισμός του Υδροχόου αυτήν την περίοδο χτυπάει κόκκινο. Είναι αυτή η αυτόπεποίθησή σου που σε κάνει να λάμπεις και να μαγνητίζεις τους ανθρώπους γύρω σου. Κάθε τομέας της ζωής σου, επαγγελματικός, οικονομικός, ερωτικός, οικογενειακός, ευννοείται και νιώθεις μεγαλύτερη ανάγκη να συνδεθείς βαθύτερα με τους ανθρώπους που αγαπάς κι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο.

 

– ΙΧΘΥΣ

Για τους Ιχθείς, είναι επίσης μια πολύ καλή περίοδος. Βλέπεις τους κόπους των προηγούμενων μηνών να ανταμείβονται, βλέπεις τη δουλειά σου και τη αφοσίωσή να αποφέρουν καρπούς και δεν έχεις παρά να κάτσεις αναπαυτικά και να τους απολαύσεις. Τα δύσκολα πέρασαν κι ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς και να προσέξεις τον εαυτό σου αλλά και να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στις διαπροσωπικές σου σχέσεις που ίσως είχες αμελήσει. Άδραξε την εύνοια που δίνει στο ζώδιό σου η περίοδος του Σκορπιού για να λάμψεις και στον κοινωνικό τομέα.

 

Πηγή εικόνας