Aπόψε, θα δούμε τη Μαύρη Σελήνη στον ουρανό. Μπορεί να τη γνωρίζεις ως «Λίλιθ» και θα είναι εξαιρετικά ισχυρή. Είναι, επίσης, σπάνια, καθώς εμφανίζεται μία φορά κάθε 29 μήνες. Πολύ σπάνια έχουμε ένα Μαύρο Φεγγάρι, διαφορετικό από τ’ άλλα, όπως αυτό που θα έρθει τις επόμενες μέρες, ενώ θα έχουμε σε 33 μήνες. Η Μαύρη Σελήνη στις 19 Μαΐου και θεωρείται μία εξαιρετική ευκαιρία να επαναφορτίσουμε τις δυνάμεις μας, να βάλουμε στόχους για τους επόμενους μήνες και να κάνουμε manifest. Βέβαια, υπάρχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά. Στο πλαίσιο των επόμενων στόχων μας, ίσως χρειαστεί ν’ αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλους φόβους.

 

Κριός

Η νέα Σελήνη που λαμβάνει χώρα στον 2ο οίκο σας, εμπλέκει κατά κάποιο τρόπο τις οικονομικές ανάγκες με τα συναισθήματα κι εδώ είναι που χρειάζεται λίγη προσοχή εκ μέρους σας. Η διάθεσή σας επηρεάζεται αρκετά από το γεγονός πως νιώθετε ότι χρειάζεστε όλο και περισσότερα χρήματα κι αυτό πιθανώς να σας οδηγήσει σε αχρείαστες σπατάλες και καταχρήσεις. Εντούτοις, αυτή η περίοδος μπορεί να σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα, να θέσετε πιο ρεαλιστικούς στόχους για να επιδιώξετε να τους πετύχετε στο μέλλον.

 

Ταύρος 

Στις 28 περίπου μοίρες του ζωδίου σας στις 19 αυτού του μήνα, η νέα Σελήνη σάς δίνει απλόχερα την ευκαιρία να ολοκληρώσετε όσες καταστάσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, να ξεκινήσετε καινούργια πράγματα. Η διαίσθησή σας αυξάνει σημαντικά, το συναίσθημα επίσης, η δε κρίση σας μεταβάλλεται κι αυτή σε έναν βαθμό κι αναπόφευκτα επηρεάζει τις αντιδράσεις σας. Αντιμετωπίστε τα ζητήματα αισθηματικής φύσεως που σας απασχολούν αναζητώντας απαντήσεις και λύσεις στον εσωτερικό σας κόσμο. Η επικοινωνία σας βελτιώνεται και γίνεστε πιο μειλίχιοι.

 

Δίδυμος

Ίσως να νιώσετε περισσότερο εσωστρεφείς τις επόμενες μέρες και ν’ αναζητήσετε την ηρεμία και την ησυχία σας μακριά από έντονους συναισθηματισμούς. Η χαλαρή παρέα θα σας βοηθήσει ν’ αποφύγετε αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι οι τύψεις, ή η ροπή προς τη μοναξιά που ίσως εμφανιστεί χωρίς ουσιαστικό λόγο στο προσκήνιο της καθημερινότητάς σας. Αποφύγετε να κρύβετε τα συναισθήματά σας αυτές τις μέρες και φροντίστε να διαλέγετε τους φίλους που σας κάνουν να χαμογελάτε.

 

Καρκίνος

Σαν παιδιά της Σελήνης έχετε πάντα μια ιδιαίτερη ανταπόκριση σε ό,τι εκείνη πραγματοποιεί στο ουράνιο στερέωμα. Αυτή η περίοδος λοιπόν σας παρέχει το έναυσμα για να πετύχετε τις προσωπικές σας επιδιώξεις, ακόμη δε και τα πιο τρελά σας όνειρα, μ’ έναν τρόπο ευφάνταστο πλην όμως  δημιουργικό. Δίνετε προτεραιότητα στην ατομικότητά σας και είναι πιθανό να αναζητήσετε τη συναισθηματική σας απελευθέρωση και την αισθηματική ανανέωση που ενδόμυχα επιθυμείτε. Έχετε επομένως δικαιωματικά τον πρώτο λόγο. Αρκεί να κάνετε κάτι γι’ αυτό!

 

Λέων

Εσείς αγαπητοί Λέοντες, τη νέα σελήνη που έρχεται θα τη ‘χρησιμοποιήσετε’ για μια γενική ανανέωση και γι’ αλλαγές σε βασικούς τομείς, εκεί που νιώθετε πως πλέον δε σας ικανοποιούν οι υπάρχουσες περιστάσεις. Αποφασίζετε προσωπικές αλλαγές, μεταβολές στην εργασία, εμπλουτισμό των κοινωνικών επαφών σας με ανθρώπους που θαυμάζετε κι είναι επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους πορεία και που πιθανώς θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν και να σας στηρίξουν στις δικές σας προσπάθειες ανέλιξης.

 

Παρθένος

Αποφύγετε τον φανατισμό και τις απόλυτες στάσεις ή απόψεις, εν όψει της νουμηνίας του μήνα. Εσείς αυτή τη στιγμή διψάτε για γνώση, για έρευνα, για ανώτερη εκπαίδευση κι άλλες σχετικές αναζητήσεις σε φιλοσοφικό και πνευματικό πεδίο. Ακολουθήστε αυτή την αυθόρμητη τάση σας, χωρίς όμως να είστε ανελαστικά προσκολλημένοι στα μέχρι σήμερα πιστεύω σας. Θα δείτε έτσι πως τελικά είναι μια καλή περίοδος για να βρείτε διεξόδους και λύσεις σε μικρές καθημερινές καταστάσεις, μέσα από τον πνευματικό σας κόσμο.

 

Ζυγός

Μην αφήσετε βαθιά ριζωμένους φόβους σας και κρυφές επιθυμίες να ανατρέψουν το ήρεμο σκηνικό της καθημερινότητάς σας. Επίσης, καλό είναι να μην εστιάζετε στους άλλους ανθρώπους και στις τυχόν επιτυχίες τους, γιατί με τη νέα σελήνη να συμβαίνει στον 8ο οίκο σας αυτό μπορεί να σας προκαλέσει υποσυνείδητη ενόχληση και να βγάλει σκοτεινά μυστικά στην επιφάνεια, που θα προκαλέσουν στενοχώριες κι ανασφάλειες. Στα επαγγελματικά σας δείχνετε δυναμισμό, αλλά συνάμα ένα διαλλακτικό πνεύμα, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο και ιδιαιτέρως ωφέλιμο.

 

Σκορπιός

Με τη νέα Σελήνη του Μαΐου να εκδηλώνεται στον 7ο οίκο σας, είτε ξεκινάτε κάτι καινούργιο στα αισθηματικά σας, είτε γίνεστε πιο τρυφεροί και συναισθηματικοί αλλά και περισσότερο αφοσιωμένοι στο ταίρι σας, εφόσον φυσικά έχετε ένα. Εάν υφίστανται θέματα προβληματικά ανάμεσά σας, αναλύστε τα ήρεμα με τον άνθρωπό σας, χωρίς πίεση και τσακωμούς, με ειλικρίνεια και διάθεση για αντικειμενική έρευνα κι αναζήτηση αληθειών που μπορεί να είναι στο προσκήνιο καιρό και να μην έτυχαν μέχρι σήμερα της ανάλογης προσέγγισης και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη.

 

Τοξότης

Θα σας απασχολήσουν ζητήματα, θετικά κι αρνητικά, στον επαγγελματικό σας χώρο. Καινούργια ξεκινήματα εκεί, ίσως μια προαγωγή και νέες υπευθυνότητες θα σας κάνουν να πέσετε κυριολεκτικά με τα μούτρα στη δουλειά για να τα βγάλετε πέρα. Βάλτε ωστόσο ορθολογικές προτεραιότητες στη δράση σας και μην ανακατεύετε το συναίσθημα με τη δουλειά σας, μιας και ελλοχεύουν προβλήματα υγείας από το αυξημένο άγχος κι έτσι ρισκάρετε να έρθουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένετε.

 

Αιγόκερως

Ξεφύγετε λιγάκι από τα σοβαρά θέματα και τις υποχρεώσεις που σας αναλώνουν την πολλή ενέργεια. Ασχοληθείτε αυτήν την περίοδο με πιο ανάλαφρες καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα τονωθείτε, θα αισθανθείτε όμορφα, θα γνωρίσετε καινούργιους και ενδιαφέροντες ανθρώπους κάτι που έχει άκρως ευεργετική επίδραση στη διάθεση σας και στην όλη καθημερινότητά σας. Γιατί όχι, αφιερώστε επίσης ποιοτικό χρόνο και άφθονη τρυφερότητα στον άνθρωπό σας και στ’ αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι η κατάλληλη στιγμή.

 

Υδροχόος

Το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στην οικογένειά σας τις επόμενες μέρες και σε ό,τι θεωρείτε πως πρέπει να αλλάξει εκεί σε επίπεδο ισορροπιών κι αρμοδιοτήτων, μέσα πάντοτε στα πλαίσια μιας αρμονικής συνύπαρξης. Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι προστριβές στο οικογενειακό αλλά και στο φιλικό σας περιβάλλον με αυτή τη νέα Σελήνη, προσέχετε για να έχετε. Είναι ακόμη μια καλή ευκαιρία για αυτοαξιολόγηση, σε επίπεδο δικών σας χειρισμών, προκειμένου να βρείτε λύσεις και να αυτοβελτιωθείτε.

 

Ιχθύς

Βάλτε τη φαντασία και το πλούσιο συναίσθημα που διαθέτετε να ενισχύσουν τη λογική σας και να κατευνάσουν την όλο και αυξανόμενη ενδόμυχη ανησυχία σας. Η περιέργειά σας ενισχύεται περαιτέρω με τη σελήνη αυτή και η πνευματική σας ενέργεια βρίσκεται όντως πολύ ψηλά. Γιατί δεν κάθεστε λοιπόν να σκεφτείτε λογικές και καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν και ταλανίζουν το μυαλουδάκι σας; Σκεφτείτε μάλιστα πως τα περισσότερα από αυτά μπορεί να είναι απλώς κάποια ‘σκοτεινά΄ γεννήματα του μυαλού σας.

 

Πηγή