Να σου δώσει λίγη σημασία. Ή μάλλον να σου δώσει αρκετή. Το θέμα είναι αρχικά να σε προσέξει κι όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους. Την προσοχή από έναν άνθρωπο τη ζητάς από τη στιγμή που σ’ ενδιαφέρει να τον έχεις κοντά σου. Κι εκείνος με τη σειρά του στη δίνει αφού του έχεις προκαλέσει αυτό το ενδιαφέρον. Είναι μια πρόκληση, είσαι διατεθειμένος να δεις μέχρι που θα φτάσει όλο αυτό το παιχνίδι; Το κάθε ζώδιο σίγουρα έχει έναν δικό του τρόπο για να σου προσφέρει την προσοχή του. 

 

Κριός 

Δείξε ενδιαφέρον για όσα αγαπά. Ο Κριός είναι χαρακτήρας δυναμικός και παθιασμένος και το ίδιο αναζητά και στους ανθρώπους του. Για να τραβήξεις την ερωτική προσοχή του χρειάζεται να ‘σαι αυθόρμητος, να λειτουργείς παρορμητικά, να τον αιφνιδιάζεις κι ιδανικά να τον προκαλείς. Μια παρτίδα τάβλι, μία –έστω και παιδική– κόντρα είναι στοιχεία που εγγυημένα τον τσιγκλάνε κάνοντάς τον να θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα. Αν μάλιστα δείξεις πως είσαι δύσκολος στόχος, challenge accepted.

Ταύρος

Κάνε του εκπλήξεις, δώσε σημάδια πως ενδιαφέρεσαι, μη διστάσεις να εκδηλώσεις το νοιάξιμό σου και να του δείξεις εμπράκτως πως τον θέλεις στη ζωή σου, ή έστω πως απολαμβάνεις να περνάτε χρόνο μαζί. Ο Ταύρος μπορεί να ‘χει –δικαίως– το όνομα του εγωιστή και πεισματάρη, δε θέλει όμως να ‘χει ακριβώς τον πλήρη έλεγχο, καθώς αν θεωρήσει κάποιον δεδομένο, ξενερώνει -όπως όλοι. Χρειάζεται όρια, ένα παιχνίδι διεκδίκησης, καθώς γοητεύεται από χαρακτήρες δυναμικούς.

Δίδυμος 

Γίνε εσύ το διαφορετικό. Έχει μια τάση να βαριέται εύκολα και εξαιτίας αυτού, θέλει κάποιον που να τον έχει συνέχεια να αναρωτιέται ποιο είναι το επόμενο που θα γίνει. Δες τι έχει συνηθίσει και κάνε ακριβώς το αντίθετο. Θα τον εξιτάρει αυτό το πρωτόγνωρο που θα του παρουσιάσεις, τόσο που θα έχει την περιέργεια να σε μάθει.

Καρκίνος 

Άσε ελεύθερη την ευάλωτη πλευρά σου. Δείξε τα τρωτά σου σημεία, μίλα για αυτά που σε γοητεύουν, αυτά που ονειρεύεσαι και ελπίζεις, και μη διστάσεις να συγκινηθείς μπροστά του. Έχει μια αδυναμία στο να φροντίζει τους άλλους, και δείχνοντας ότι είσαι άνθρωπος, πως έχεις κι εσύ ανάγκη κάποιος να σε προσέχει, θα κάνει αυτόν να σε προσέξει.

Λέων 

Μίλα του για στόχους κι όνειρα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για το λιοντάρι είναι να ασχοληθείς με ουσιαστικά πράγματα και να  συζητήσεις μαζί του για προκλήσεις που ξεφεύγουν των καθιερωμένων. Δε θέλει τα ίδια και τα απόλυτα γιατί τα βαριέται. Θέλει την περιπέτεια, να νιώθει πως θα μάθει κάτι καινούριο από εσένα και πως μαζί σου θα ζήσει το αναπάντεχο και απροσδιόριστο.

Παρθένος

Φέρε αταξία στην τέλεια τάξη του. Τάραξε τις ισορροπίες του, δείξε του ότι υπάρχει κι άλλη τηλεόραση εκτός από εκείνη που έχει συνηθίσει να βλέπει ο ίδιος. Είναι ρίσκο μεγάλο αυτό που θα πάρεις κι ίσως να μη σας βγει, μα την προσοχή του θα την κερδίσεις ασυζητητί. Θα τον ιντριγκάρεις, θα παραξενευτεί σίγουρα μιας και δεν έχει μάθει να βγαίνει από τη βολή του, η οποία είναι και βαθιά ριζωμένη μέσα του. Μα εσύ, που θα αποφασίσεις να την ξεριζώσεις, έχεις κερδίσει μια θέση στη ζωή του.

Ζυγός

Ένα βιβλίο και μια ταινία. Έχει κολλήσει και θέλει να μάθει περισσότερα. Ο ζυγός είναι της εξερεύνησης. Δελέασέ τον με κάτι που θα τον καθηλώσει και παράλληλα θα του διευρύνει τους ορίζοντες. Μη βάλεις φαντασία, πήγαινε στα απλά και σίγουρα. Τα πιο μικρά πράγματα προκαλούν το ενδιαφέρον του, φτάνει να του δίνουν το κάτι παραπάνω που ζητάει για να ξεφύγει από την καθημερινότητά του.

Σκορπιός

Φόρα τα καινούρια σου εσώρουχα. Τίποτα πιο διεγερτικό για τον άκρως σεξουαλικό Σκορπιό από το να διεγείρεις τη φαντασία του και τη διάθεσή του για σεξ. Τον προκαλείς με τον καλύτερο τρόπο όσο του δείχνεις τη σίγουρη διάθεσή σου για μια συναρπαστική βραδιά μαζί του.

Τοξότης

Δείξε του φωτογραφίες από μέρη που πήγες. Πες του πώς πέρασες, τι καινούριο ανακάλυψες και ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου. Του έχεις τραβήξει την προσοχή με μιας και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Τρελαίνεται για εξερεύνηση κι ίσως σκεφτεί στο επόμενο ταξίδι του να πάτε παρέα.

Αιγόκερως 

Παιξ’ το και λιγάκι αδιάφορος. Ο Αιγόκερως επιβεβαιώνει την ατάκα «όσο τον φτύνεις, τόσο κολλάει». Αν δει πώς δεν του δίνεις τη σημασία που επιζητά, θα προσπαθήσει με χίλιους δυο τρόπους να κινήσει το ενδιαφέρον σου. Ειδικά αν τον κάνεις να ζηλέψει ή του δείξεις πως δεν είναι το επίκεντρο του κόσμου σου, θα έχεις όλη την προσοχή του στραμμένη πάνω σου, στην προσπάθειά του να σε διεκδικήσει και να σε κερδίσει.

Υδροχόος

Δείξε κατανόηση. Όχι συμπάθεια, όχι λύπηση, όχι γλυκανάλατα και μεγάλα λόγια. Σώπασε και κάτσε δίπλα του όσο εκείνος θα ξεσπάει για τη ζωή και τα θέματά του.Θα γίνει μια φορά το χρόνο, ίσως και καμία, γιατί πάντα αυτός βρίσκεται στη θέση του ακροατή. Μα όταν αποφασίσει να μιλήσει, θα θέλει κάποιον να ακούσει και να πει «σε καταλαβαίνω». Χωρίς τίποτα έξτρα. Κι αν το εννοείς όταν το πεις, έχεις κερδίσει για πάντα όχι μόνο την προσοχή του, αλλά και πολλά περισσότερα.

Ιχθύς

Χόρεψε μαζί του. Δείξε του πως έχεις τον ρυθμό της μουσικής μέσα σου κι απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της ζωής στο έπακρον. Η προσοχή του Ιχθύ βρίσκεται σε ό,τι μπορεί να του προκαλέσει τη φαντασία. Να τον έχεις σε εγρήγορση, να παίρνεις τον έλεγχο της συζήτησης και να ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Έχεις το ενδιαφέρον του, όσο απελευθερώνεσαι μαζί του, όσο αφήνεσαι και ξεφεύγεις χωρίς να σκέφτεσαι περιττές λεπτομέρειες και άσχετα προβλήματα.