Μεταξύ φίλων και γνωστών, εραστών ή ζευγαριών δεν ακούσαμε ίσως και κανέναν να εκφράζει την επιθυμία του για σεξ, με την ίδια τη λέξη σεξ. Κι αυτό γιατί και σχέση να έχεις δε θα γυρίσει ο άνθρωπός σου να σου πει: «Μωρό μου, έλα λίγο να κάνουμε σεξ». Καταντά ξενέρωτο μόνο απ’ το άκουσμα. Η επιθυμία για σεξουαλικές περιπτύξεις δηλώνεται με το βλέμμα. Αυτό που κρύβει μέσα του μια φλόγα κι ο σύντροφός σου μπορεί να διακρίνει. Δηλώνεται μ’ ένα: «σε θέλω», αν και εφόσον ο ένας θέλει τον άλλον.

Αν, όμως, αφορά ένα φρέσκο φλερτ, fuck bodies, friends with benefits, ή ό,τι άλλο θεωρούνται δυο άνθρωποι που θέλουν να κάνουν σεξ, σπανίως το σεξ θα ζητηθεί ως τέτοιο. Η λέξη σεξ χρησιμοποιείται μόνο για να προσδιορίσουμε την πράξη σε συζητήσεις που το απαιτούν. Όπως λόγου χάρη για να περιγράψεις στους φίλους σου τι έκανες χθες βράδυ και άργησες να ξυπνήσεις το πρωί.

Αφού, λοιπόν, φερόμαστε σαν η λέξη σεξ να είναι απαγορευμένη, όταν είναι να σε καλέσει κάποιος σπίτι του σκεπτόμενος το σεξ, ή αν θες να έρθει στο δικό σου πρέπει κάπως να συνεννοηθείτε. Γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί, κάποιες πιο εκλεπτισμένες φράσεις που τις χρησιμοποιούμε σαν κρυφό κώδικα συνεννόησης μεταξύ μας κι αν τις αποκρυπτογραφήσεις φανερώνουν την πραγματική μας πρόθεση. Συνήθως θα σου πει: «Τι θα έλεγες να αράξουμε σπίτι μου απόψε;». Ακόμα κι αν έχετε ξαναβρεθεί, πάντα έτσι θα στο ζητάει και θα το ζητάς κι ας ξέρετε κι οι δυο τι θα ακολουθήσει.

Έτσι, όταν κάποιος σου ζητά άραγμα, ξέρεις τι σημαίνει. Είσαι προετοιμασμένος. Κι ομολογουμένως, ηχεί και πιο ευγενικά στα αυτιά μας η καμουφλαρισμένη πρόσκληση για σεξ. Δημιουργεί ένα μυστήριο, σαν να ‘ναι το επτασφράγιστο κοινό μας μυστικό. Δε ζητάς το σεξ με την άνεση που ζητάς να σου βάλει ένα ποτό. Γιατί ποτό θα σου βάλει. Κι αν φας άκυρο, δε θα πιεις αλκοόλ ένα βράδυ. Αν, όμως, ζητήσεις χύμα το σεξ, ζητάς τον ίδιο τον άνθρωπο, το σώμα του, την επιθυμία του να ενωθείτε στο κρεβάτι κι έτσι και δε δεχτεί θα μετρήσεις μια πανηγυρική χυλόπιτα.

Επομένως, το να ζητάς άραγμα σε συμφέρει, ενέχει μια προστασία. Σκέψου να είσαι εσύ αυτός που θα καλέσεις τον άλλον στο σπίτι σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο φαίνεται ξεκάθαρα η επιθυμία να βρεθείτε στο κρεβάτι. Ωστόσο, το να το παρουσιάζεται ως χαλαρό άραγμα παρέχει μια ασφάλεια σ’ αυτόν που κάνει την πρόταση. Είναι ίσως ο κυριότερος λόγος που μας οδηγεί να μεταφράζουμε το σεξ ως άραγμα, κάνοντας τη λέξη σεξ να μοιάζει ένοχη. Γιατί άπαξ και το μετανιώσεις και τελικά σε ξενερώσει ο άλλος ή ακόμα χειρότερα ολοκληρωθεί η πράξη και είναι σκέτη απογοήτευση έχεις και μια δικαιολογία να πεις στον άλλον αλλά και στον εαυτό σου. Τάχα δεν ήταν το σεξ στο πρόγραμμα. Προέκυψε.

Απ’ την άλλη, αν έρθει σπίτι σου υπάρχει κι ο κίνδυνος της ενδεχόμενης απόρριψής σου από τον άλλον. Αν τύχει, λοιπόν, και κάτι να πάει στραβά, το γεγονός ότι θα είστε σπίτι σου σού παρέχει επιπλέον την απαραίτητη ασφάλεια να γυρίσεις το παιχνίδι και πάλι στα μέτρα σου λέγοντας κάτι του τύπου: «Εντάξει, ούτως ή άλλως δε σε κάλεσα εδώ με στόχο το σεξ. Εδώ σε φώναξα ν’ αράξουμε, δεν τρέχει κάτι που δε σου βγήκε». Καλά, ούτε τον εαυτό σου δεν πείθεις, αλλά εκείνη τη στιγμή μοιάζει ιδανικό να βγεις από τη δύσκολη θέση, μπερδεύοντας τον άλλον. Θα σηκωθείς κάτι να κεράσεις, θα βάλεις μουσική ή ό,τι άλλο καταφέρει να ελαφρύνει το κλίμα χωρίς να φύγει ο άνθρωπος σαν κυνηγημένος.

Στην περίπτωση που σε καλέσει ο άλλος, αν γουστάρεις τα πράγματα είναι απλά. Μπανιαρίζεσαι και μοσχομυριστά κατευθύνεσαι προς το σπίτι του, και με κάθε βήμα σου συνοδεύεις και τις πονηρές σου σκέψεις γι’ αυτό το έξαλλο βράδυ που ορέγεσαι να ζήσεις. Διαφορετικά, αν στο προτείνει αλλά ένα απ’ τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σου είναι η ντροπή ή γουστάρεις πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο και δε θες να πέσετε κατευθείαν στο κρεβάτι πριν τον γνωρίσεις, με έναν τόνο ρομαντισμού θα απαντήσεις: «Τι θα έλεγες να το κανονίζαμε για αύριο το μεσημεράκι;». Κάτι μας κάνει να πιστεύουμε ότι το φως της μέρας θα σταματήσει κάποιον απ’ το να μας αγγίξει.

Αν βάλεις στο παιχνίδι τη λέξη «μέρα» γιατί είναι ξεκάθαρα ένα παιχνίδι με συγκεκριμένες λέξεις– περνάς ευγενικά το μήνυμα πως δεν έφτασε ακόμα η ώρα για σεξ. Λες και το φως του ηλίου έχει τη δύναμη να κάψει τις πονηρές σκέψεις. Θαρρείς πως η μέρα σε προστατεύει. Αν δεχτείς, όμως, μια συνάντηση στη μέση της νύχτας γίνεσαι συνένοχος. Χαμηλώνουν τα φώτα στο μυαλό σας και αφήνονται ελεύθερα να φαντασιωθούν, συγκαλύπτοντας στο σκοτάδι τις σκέψεις σας, έως ότου αυτές αποκτήσουν σάρκα και οστά.

Βέβαια, αν δε θες να κάνετε σεξ, στην πραγματικότητα δεν είναι η μέρα σύμμαχός σου, διότι αν το πιστεύεις όντως αυτό, καλύτερα μην αποκριθείς σ’ αυτό το κάλεσμα, είτε μέρα, είτε νύχτα. Γιατί μάντεψε. Και μεσημέρι να πας ο υπολογιστής είναι κλειστός, καμία ταινία δε φορτώνει, κανένα τραγούδι δεν παίζει στα ηχεία για να συντρόφευει το ποτό που θα πιείτε παρέα. Η μόνη στρωμένη κατάσταση που έχει ετοιμάσει για σας, είναι το στρωμένο με καθαρά σεντόνια κρεβάτι, που ήδη φαντάζεται ανάκατο. Αν σκοπός σου είναι να γνωριστείτε, πρέπει να αντιστρέψεις το κάλεσμα κάπως έτσι: «Τι θα έλεγες να πηγαίναμε για κανέναν καφέ αύριο το μεσημέρι;». Αν δεχτεί έχεις κερδίσει τον χρόνο να τον γνωρίσεις και ξεκινάει ο δεύτερος γύρος με την μπάλα στο δικό σου γήπεδο. Αν σε απορρίψει, έχασες.

Καμία μέρα θα μας καλέσουν, όντως, κάπου ν’ αράξουμε, θα το εννοούν και θα μείνουμε με την όρεξη, απορώντας που κάναμε λάθος και στράβωσε η βραδιά. Ας είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα η ταινία ή η μουσική που θα παίζει.

 

Συντάκτης: Βαλεντίνα-Δέσποινα
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα