Αστρολογικά, ο πλανήτης που συνδέεται περισσότερο με την άποψή μας περί αισθητικής είναι η Αφροδίτη. Παρ’ όλο που δεν έχει σχέση με τη γενική εξέλιξη της κουλτούρας και του πολιτισμού, ο πλανήτης της θεάς της ομορφιάς είναι το αστρολογικό σύμβολο που εκλεπτύνει, ομορφαίνει, δίνει στιλ και ιδιαιτερότητα. Φέρνει την εξέλιξη του προσωπικού γούστου και των προτιμήσεων. Η Αφροδίτη σε αυτό το θέμα είναι το μέρος εκείνο της προσωπικότητάς μας, που συνδέεται με την ωραιότητα που επιδιώκουμε να εκπέμπουμε, με το τι εκτιμάμε στη ζωή, με το τι μας χαρίζει απόλαυση, με τον τρόπο που θέλουμε να περνάμε ωραία. Μπορεί να μη συνδέεται με τις πιο βαθιές μας ανάγκες, όπως ο σκοπός της ζωής ή η φιλοσοφία μας, αλλά είναι σημαντική γιατί φέρνει την απόλαυση, την ικανοποίηση της υλιστικής πλευράς μας, καθώς και την αυτοεκτίμηση.

Ανάλογα με τις σχέσεις της με τους άλλους πλανήτες στο γενέθλιο ωροσκόπιο, ιδίως τους μεγάλους, δίνει σημαντικές ενδείξεις για το τι εκτιμούμε, πώς είναι η αισθητική μας, τι είδους στιλ υιοθετούμε. Και φυσικά μιλά για το είδος των ερωτικών σχέσεων που θέλουμε να έχουμε. Μπορούμε να την παρομοιάσουμε με τα προφίλ με τα οποία παρουσιάζεται κανείς στα site της κοινωνικής δικτύωσης και των γνωριμιών. «Μου αρέσει η ροκ μουσική και τα παλιά λαϊκά, τα χόμπι μου είναι η κηπουρική και το ψάρεμα, βλέπω μπάσκετ, αλλά απεχθάνομαι το ποδόσφαιρο». Κάπως έτσι είναι οι επιρροές της Αφροδίτης. Μέσω των οποίων, φυσικά, αναζητεί κανείς ερωτικούς συντρόφους και φίλους, με τους οποίους να έχει τα σχετικά κοινά σημεία. Ασφαλώς κι άλλοι παράγοντες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο ταίριασμα των ανθρώπων, αλλά η Αφροδίτη έχει μεγάλη σημασία.

 

 

Η Αφροδίτη στον Κριό

Με αυτήν τη θέση της Αφροδίτης, το άτομο μπορεί να παρασύρεται από οτιδήποτε καινούργιο και μοδάτο, είτε είναι ένα μπαράκι που μόλις άνοιξε, είτε μια γνωριμία. Όμως οι ενθουσιασμοί του δεν κρατούν πολύ και οι προτιμήσεις του γρήγορα μετακινούνται σε κάποιο άλλο φανταχτερό «αντικείμενο του πόθου». Η Αφροδίτη στον Κριό αναζητά διαρκώς νέες συγκινήσεις, που να έχουν τη χροιά της πρωτοτυπίας και της καινοτομίας, προσφέροντάς της εμπνεύσεις και δυνατά πάθη. Σε ανταπόδοση, κάνει κι εκείνη τη ζωή ενδιαφέρουσα για όσους είναι μαζί της.

 

Η Αφροδίτη στον Ταύρο

Η θεά της ομορφιάς βρίσκεται στο ζώδιο της επικράτειάς της και αναζητά το περιβάλλον και τις συνθήκες, που θα της δημιουργήσουν την αίσθηση της απολαυστικής θαλπωρής. Τα άτομα με αυτήν τη θέση της Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιο, εκτός από γούστο και έμπνευση, μπορεί να έχουν και την απαιτούμενη επιδεξιότητα στα χέρια (και αρκετή υπομονή και επιμονή), για να διαμορφώσουν το καλόγουστο περιβάλλον που επιθυμούν. Αγαπούν την καλή ζωή, τις απολαύσεις όλων των αισθήσεων και την ικανοποίηση της αφθονίας, που μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους.

 

Η Αφροδίτη στον Δίδυμο

Με τη θέση της στο ζώδιο των Διδύμων, η Αφροδίτη επιζητεί την ποικιλία της ζωής, μέσα από τις ιδέες και την επικοινωνία με τους ανθρώπους. Το άτομο απολαμβάνει την αίσθηση ότι αποτελεί μέρος ενός μεγάλου κοινωνικού δικτύου, και μέσα από αυτές τις διασυνδέσεις, βρίσκει τρόπους να διαχειρίζεται καλύτερα τους διάφορους τομείς της ζωής του. Η αισθητική του τείνει προς το καινούργιο, το πρωτότυπο, το εκκεντρικό μερικές φορές. Παρ’ όλα αυτά, αλλάζει εύκολα απόψεις για το τι θεωρεί όμορφο ή λειτουργικό.

 

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο

Σε αυτό το ζώδιο, η Αφροδίτη τονίζει την οικογενειακή και μάλλον παραδοσιακή πλευρά της, αποζητώντας την απόλαυση μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Έτσι, η αισθητική των ατόμων που έχουν αυτήν τη θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους, κινείται στο πλαίσιο του τρυφερού ρομαντισμού, χωρίς ακρότητες, με έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Αυτό μεταφέρεται και στις προτιμήσεις του ατόμου ως προς τον ελεύθερο χρόνο του. Στις δραστηριότητές του αναζητά την αίσθηση της συνέχειας και επιθυμεί την ομορφιά που προκύπτει μάλλον από τη ζεστασιά της καρδιάς, παρά από την αισθητική τελειότητα.

 

Η Αφροδίτη στον Λέων

Τα άτομα που έχουν αυτήν τη θέση της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη τους, προτιμούν τα αντικείμενα και τις δραστηριότητες, με τις οποίες θα προσελκύσουν την προσοχή, πράγμα που ισχύει και ως προς τα πρόσωπα από τα οποία γοητεύονται. Θέλουν μέσα από τις ασχολίες τους, να μπορούν να εκφράζουν τη θέρμη και την πληθωρικότητα του χαρακτήρα τους, καθώς και τη δημιουργικότητά τους. Το γούστο τους είναι εξίσου πληθωρικό, φτάνοντας ακόμα και στα όρια του κραυγαλέου. Αγαπούν τα έντονα χρώματα και στοιχεία, αδιαφορώντας για οτιδήποτε θεωρείται «τάση» από τους υπόλοιπους, καθώς θέλουν πάντα να είναι μοναδικοί και ξεχωριστοί.

 

 

Η Αφροδίτη στον Παρθένο

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο σε έναν γενέθλιο χάρτη, αναζητά την ομορφιά μέσα από το μέτρο. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη θέση στο ωροσκόπιό τους, βρίσκονται σε μια διαρκή επιδίωξη της τελειότητας χωρίς εξτρεμισμούς, μέσα από το διακριτικό, το απέριττο και το πνευματικά υψηλό. Συχνά έχουν αρκετή επιδεξιότητα ώστε, σε συνδυασμό με την καλαισθησία τους, να δημιουργούν το περιβάλλον που τους εκφράζει. Δεν είναι οι άνθρωποι που θα ακολουθήσουν την τελευταία μόδα ή θα δημιουργήσουν τάσεις, αλλά πάντα βρίσκονται μέσα στο πνεύμα της εποχής.

 

Η Αφροδίτη στον Ζυγό

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο δεύτερο ζώδιο που κυβερνά, εκφράζει την καλαισθησία της μέσα από την ανθρώπινη επαφή. Τα άτομα με αυτό το χαρακτηριστικό στο ωροσκόπιό τους αποθεώνουν την αισθητική με κάθε τους εμφάνιση ή δράση, στο παρουσιαστικό τους, στο περιβάλλον τους, στο τραπέζι τους, στη συμπεριφορά τους. Φυσικά και στον έρωτα. Η καλαισθησία είναι για εκείνους η σπίθα που θα ανάψει το ενδιαφέρον και η ζωτική πνοή που θα το συντηρήσει. Η αρμονία για την Αφροδίτη στον Ζυγό εκφράζεται και μέσα από τη γαλήνη και την ισορροπία, οπτικά, αλλά και συναισθηματικά.

 

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό

Για όποιον έχει την Αφροδίτη του σε αυτό το ζώδιο, η ομορφιά πρέπει να εμπνέει και να εμπνέεται από το πάθος, διαφορετικά του φαίνεται αδιάφορη και ανούσια. Ο έντονος ερωτισμός του Σκορπιού είναι διάχυτος σε οτιδήποτε γοητεύει αυτά τα άτομα, που φλερτάρουν ακόμα και με καταστάσεις ακραίες, περιθωριακές, έντονες και μεταμορφωτικές. Τα γούστα τους ρέπουν προς τον εντυπωσιασμό, καθώς θέλουν πάντα να προκαλούν αίσθηση. Και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, εκείνο που για οποιονδήποτε άλλον θα φαινόταν κραυγαλέο, σε εμφάνιση ή συμπεριφορά, πάνω σε εκείνους δείχνει ταιριαστό.

 

Η Αφροδίτη στον Τοξότη

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της ελευθερίας. Ως εκ τούτου, όσοι έχουν την Αφροδίτη τους εδώ, δε δέχονται τους κανόνες της πλειοψηφίας ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική. Για εκείνους τίποτα δεν μπαίνει πάνω από τη βολή τους και την άνεση των κινήσεων, που θέλουν να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους, οπότε δε θα υποκύψουν σε συμβατικότητες. Δε φημίζονται για την υψηλή καλαισθησία τους, αλλά το αναπληρώνουν με την έντονη έκφραση της προσωπικότητάς τους μέσα από μια αισθητική, που είναι αυθεντική και γεμάτη από τη χαρά της ζωής.

 

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Υπό την επήρεια αυτού του «αυστηρού» ζωδίου, η Αφροδίτη βάζει την αισθητική της στην υπηρεσία του εντυπωσιασμού. Αλλά του εντυπωσιασμού που επιτυγχάνεται με «αιγοκερίσιους» όρους: διακριτικά και υποβλητικά, με καλό, ακριβό, αλλά κάπως συντηρητικό γούστο. Τα άτομα με αυτήν τη θέση της Αφροδίτης δεν υποκύπτουν σε προσωρινές μόδες και τάσεις, αλλά προτιμούν τη στερεότητα του διαχρονικού. Θέλουν να δείχνουν άψογοι, και στην εμφάνισή τους και στο περιβάλλον ή τις συνήθειές τους, καθώς θεωρούν την αισθητική ένα μέσον, αλλά και μια απόδειξη της κοινωνικής τους επιτυχίας.

 

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο

Σε αυτήν τη θέση της Αφροδίτης γεννιούνται οι νέες τάσεις, οι καινοτομίες, οι αισθητικές (και οι κάθε άλλου είδους) επαναστάσεις. Για τα άτομα που έχουν τον πλανήτη της ομορφιάς στον Υδροχόο, η αισθητική είναι μια δημόσια δήλωση για το ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν. Μπορεί οι αντιλήψεις τους να μην ανταποκρίνονται στα γούστα και τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας και άλλωστε, αυτό είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Αντίθετα, μερικές φορές επιδιώκουν να προκαλούν. Στην ουσία, θέλουν να μετατρέψουν τον ίδιο τους τον εαυτό σε ένα έργο πρωτοποριακής τέχνης.

 

Η Αφροδίτη στον Ιχθύ

Στο ζώδιο των Ιχθύων, η Αφροδίτη εκφράζει μια αισθητική που συγχρωτίζει τον κόσμο της πραγματικότητας με εκείνον της φαντασίας. Τα άτομα με αυτήν τη θέση της Αφροδίτης συνήθως είναι προικισμένα με εξαιρετική δημιουργικότητα και αυτό τους βοηθά να εξωτερικεύσουν τις ονειρικές θάλασσες του πλούσιου συναισθηματισμού τους, μέσα από το ντύσιμο, τη διακόσμηση των χώρων τους και τον τρόπο που «στέκονται» στον κόσμο γενικότερα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου ως προς τις επικρατούσες τάσεις της μόδας, αλλά συχνά τις δημιουργούν εκείνοι, καθώς οι ιδέες τους εμπνέουν και άλλους ανθρώπους.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Πηγή