Η εποχή του Λέοντα είναι η εποχή του πάθους, του ρομαντισμού, της δημιουργικότητας και της έκφρασης. Ξεκινάει τον Αύγουστο, όταν η διάθεσή μας είναι στα ύψη κι επηρεάζει κάθε ζώδιο κατά τη διάρκεια του 2023, γιατί είναι βέβαιο ότι φέτος θα είναι ιδιαίτερα θεραπευτική αυτή η εποχή.

Ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου στις 9:50 μ.μ., μόλις 17 λεπτά μετά τον ανάδρομο σταθμό της Αφροδίτης στην 22η μοίρα του Λέοντα και θα παραμείνει εκεί για σχεδόν έναν χρόνο. Όσο περνάνε όμως οι μέρες επηρεάζει όλο και περισσότερο τις σχέσεις και τις φιλίες μας, δημιουργώντας ευκαρίες ν’ αγαπήσουμε και ν’ αγαπηθούμε. Μπορεί να υπάρξουν βέβαια και χωρισμοί αλλά οι αυτοί που θα βρουν τον έρωτα θα ‘ναι περισσότεροι.

 

Kριός 

Ετοιμαστείτε να θεραπεύσετε το παιδί μέσα σας σε βαθύτερο επίπεδο. Ο ήλιος του Λέοντα λούζει με αναζωογονητικό φως τον πέμπτο οίκο, αυτόν της διασκέδασης, της ευχαρίστησης και της αυτοέκφρασης, και καθιστά βέβαιο ότι αυτή θα είναι μια εποχή έντονης ανάπτυξης και εσωτερικού προβληματισμού. Ευτυχώς, αυτή η ενδοσκόπηση θα γεννήσει μια δημιουργική ανάκαμψη για εσάς, που δεν έχει προηγούμενο. Όσο περισσότερο εκφράζεστε και πειραματίζεστε καλλιτεχνικά, τόσο πιο ζωντανοί θα νιώθετε. Όσο πιο πολύ ασχολείστε με τον εαυτό σας, τόσο καλύτερα θα αισθάνεστε.

 

Ταύρος

Η εποχή του Λέοντα σε φέρνει πίσω στις συναισθηματικές σου «ρίζες». Καθώς ο ήλιος φυτεύει τον σπόρο για κάτι νέο στον τέταρτο οίκο σας, τον οίκο του σπιτιού και της οικογένειας, θα νιώσετε την ανάγκη να φροντίσετε τον ιδιωτικό σας κόσμο και να καλλιεργείσετε τη σχέση μας με άτομα της εμπιστοσύνης σας. Καθώς ο ήλιος στον Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο τόσο με τον Δία στον Ταύρο όσο και με τον Ουρανό στον Ταύρο, αυτή η εποχή έχει τη δύναμη να σας αλλάξει και να σας εμπνεύσει. Τώρα είναι η ώρα να χαράξετε τον δικό σας δρόμο, ειδικά όσον αφορά σε συναισθηματικά και οικογενειακά ζητήματα.

 

Δίδυμος

Aισθάνεστε πιο κοινωνικοί κι έτοιμοι να συνδεθείτε με τους άλλους τώρα που η εποχή του Λέοντα είναι σε εξέλιξη. Καθώς ο ήλιος φέρνει δύναμη στον τρίτο οίκο των στενών φίλων και των επικοινωνιών σας, η καθημερινότητά σας μπορεί να αρχίσει να παίρνει «ταχύτητα». Ωστόσο, καθώς η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στον Λέοντα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι παλιοί φίλοι εμφανίζονται ξανά στη ζωή σας. Μπορεί επίσης να πιάσετε τον εαυτό σας να αισθάνεται έτοιμος να εκφραστεί σε μέρη που δεν αισθανόσασταν άνετα προηγουμένως. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάστημα για να αναλογιστείτε γιατί ορισμένες φιλίες δε λειτούργησαν, ανοίγοντας τον δρόμο για μια κοινωνική ζωή που ταιριάζει πολύ περισσότερο στο πρόσωπο που γίνεστε.

 

Καρκίνος

Η αυτοεκτίμησή σας αγκαλιάζει κάθε εμπόδιο και δυσκολία κατά τη διάρκεια της εποχής του Λέοντα. Καθώς ο ήλιος φωτίζει στον δεύτερο οίκο σας, αυτό των χρημάτων, των προσωπικών αγαθών και της αυτοεκτίμησης, αισθάνεστε υποχρεωμένοι να γεμίσετε τη ζωή σας με τη σταθερότητα, την αφθονία και την αυτάρκεια που λαχταράτε. Ωστόσο, καθώς η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στον Λέοντα, αναβιώνετε επίσης τα κομμάτια του εαυτού σας που έχουν υποβαθμιστεί σε κάτι επιφανειακό. Ήρθε η ώρα να επανασυνδεθείτε με ό,τι τροφοδοτεί την ψυχή σας και σας κάνει να νιώθετε προσγειωμένοι στο σπίτι σας εδώ στη Γη.

 

Λέων
Φέτος, η εποχή του Λέοντα είναι διαφορετική. Άλλωστε, η Αφροδίτη διανύει επίσης ανάδρομα τον πρώτο οίκο του εαυτού σας, προτρέποντάς σας να ρίξετε μια καλή ματιά στο πρόσωπο που υπήρξατε. Τι εμπόδισε φέτος την έκφρασή σας; Τι σας ανάγκασε να γίνετε κάτι που δεν είστε; Βγάλτε από μέσα σας τον πραγματικό σας εαυτό κι αφήστε όσα θέλουν οι άλλοι. Καθώς ο Ήλιος του Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό στον Ταύρο, βρίσκεστε σε μια περίοδο ταραχώδους αλλαγής όσον αφορά στην καριέρα σας και την εικόνα που προβάλλετε στον κόσμο. Αλλάζετε -και οι επαγγελματικοί σας στόχοι πρέπει αναπόφευκτα να αλλάξουν κι αυτοί στην πορεία.

 

Παρθένος

Η εποχή του Λέοντα θα είναι μια εποχή αντιφάσεων, Παρθένε. Καθώς ο ήλιος του Λέοντα αποχωρεί από τον 12ο οίκο σας της πνευματικότητας και των υποσυνείδητων ενεργειών, μπορεί να νιώθετε λιγότερο ενδιαφέρον να συμμετέχετε στον εξωτερικό κόσμο και να σας έλκει περισσότερο η δική σας «γωνιά». Τώρα είναι μια όμορφη εποχή για healing και στοχασμό, ειδικά καθώς η Αφροδίτη διανύει ταυτόχρονα τον αόρατο 12ο οίκο σας με ανάδρομη πορεία. Απρόσμενες αποκαλύψεις είναι βέβαιο ότι θα συμβούν, ειδικά καθώς ο ήλιος του Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό στον Ταύρο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να μπει σε περιπέτειες που θα σας ταρακουνήσουν έξω από τη ζώνη άνεσής σας και θα σας δείξουν ένα νέο μονοπάτι προς την αυτοεκπλήρωση.

 

Ζυγός

Σκέφτεσαι πολύ καλά το σημάδι που αφήνεις στον κόσμο, Ζυγέ. Η εποχή του Λέοντα θα ενεργοποιήσει τον 11ο οίκο των ελπίδων, των ονείρων και των κοινωνικών προσπαθειών σου, εντείνοντας τη σύνδεσή σου με τον έξω κόσμο και υπενθυμίζοντάς σου τη δύναμη που έχεις να κάνεις τη διαφορά. Ωστόσο, καθώς η Αφροδίτη -ο κυρίαρχος πλανήτης σας- επανέρχεται στον Λέοντα, μπορεί επίσης να επανασυνδεθείτε με άτομα από τα οποία έχετε απομακρυνθεί και να μάθετε πόσο μεγάλη επίδραση έχετε ήδη ασκήσει σ’ εκείνα. Υπάρχει άλλωστε αυτήν την περίοδο μεγάλη πιθανότητα μια προσωπική σχέση στη ζωή σας να σας ταράξει ή να σας θεραπεύσει.

 

Σκορπιός

Η εποχή του Λέοντα ασκεί τόση πίεση στην καριέρα σας και στην προσωπικότητά σας γενικότερα, αλλά αυτή η πίεση είναι που θα κάνει τη ζωή σας ακόμα καλύτερη. Ας μην ξεχνάμε ότι και η Αφροδίτη περνά ανάδρομη στον Λέοντα για όλη τη διάρκεια της σεζόν, αναγκάζοντάς σας να διεκδικήσετε τις επαγγελματικές αναζητήσεις που πραγματικά έχουν σημασία για εσάς. Αν οι ανώτεροί σας πηγαίνουν ενάντια στην αποστολή σας, τώρα είναι η ώρα να σταθείτε στο ύψος σας και να ανακτήσετε την αίσθηση «ιδιοκτησίας» της καριέρας σας. Καθώς ο Ήλιος στον Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό στον Ταύρο, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με απροσδόκητες αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζετε έναν σύντροφο, είτε σε φιλικό, ρομαντικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

 

Τοξότης

Η εποχή του Λέοντα σας ταξιδεύει σε όμορφα και δύσβατα μέρη ταυτόχρονα. Καθώς ο ήλιος του Λέοντα ρίχνει φωτιά στον ένατο οίκο σας, της εκπαίδευσης και της επέκτασης, νιώθετε έτοιμοι να λάβετε νέες εμπειρίες που ανοίγουν τους ορίζοντές σας. Και παρ’ όλο που η διαδικασία αυτή θα έχει και δύσκολο κομμάτι, ο ήλιος του Λέοντα θα βρεθεί σε τετράγωνο με τον Δία & τον Ουρανό στον Ταύρο, αναδεικνύοντας κάποιες από τις βαθύτερες ευαισθησίες που εμπόδιζαν την ικανότητά σας να κάνετε πραγματικά την υπέρβαση και να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο.

 

Αιγόκερως

Μπορεί να σκαλίζετε παλιές πληγές, χάρη στο γεγονός ότι η Αφροδίτη από τον Λέοντα είναι ανάδρομη στον όγδοο οίκο σας, αυτόν δηλαδή της μεταμόρφωσης, του θανάτου και της αναγέννησης για όλη τη διάρκεια της περιόδου. Μπορεί να εγκαταλείψετε καταστάσεις που δεν ταιριάζουν πλέον με τον σκοπό σας, οπότε δώστε στον εαυτό σας χρόνο να πενθήσει. Παρ’ όλο που τα τέλη μπορεί να είναι δύσκολα να τα χωνέψεις, αλλά αυτήν την περίοδο να ξέρεις πως είναι απαραίτητα. Καθώς η εποχή του Λέοντα σχηματίζει τρίγωνο τόσο με τον Ουρανό όσο και με τον Δία στον Ταύρο, διαπιστώνετε ότι ο πόνος και οι δυσκολίες σας σας εμπνέουν μ’ έναν τρόπο που δεν μπορούσατε να φανταστείτε.

 

Υδροχόος

Οι σχέσεις σας παίρνουν σημαντική τροπή κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Καθώς η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στον Λέοντα στον έβδομο οίκο των συνεργασιών σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρώην εραστές, παλιοί φίλοι και πρώην συνεργάτες κάνουν την επανεμφάνισή τους στη ζωή σας. Μπορεί να υπάρχουν ανεπίλυτες συγκρούσεις που χρειάζονται την προσοχή σας, καθώς η εύρεση λύσης θα σας διδάξει τόσα πολλά γι’ αυτούς όσο και για τον εαυτό σας. Καθώς ο Ήλιος στον Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό στον Ταύρο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η οικογένειά σας αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και τριβής, υπενθυμίζοντάς σας από πού προέρχεστε και πόσο μακριά έχετε να πάτε ακόμα.

 

Ιχθύς

Μπορεί να αισθάνεστε πιο απασχολημένοι από ό,τι συνήθως κατά τη διάρκεια της περιόδου του Λέοντα, καθώς ο ήλιος θα φορτίσει τις μπαταρίες του έκτου οίκου σας, της εργασίας και της υγείας, και θα ενθαρρύνει την αύξηση της παραγωγικότητάς σας. Ωστόσο, καθώς η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι ανάδρομη για όλη τη διάρκεια της περιόδου, μπορεί να έχετε θέματα υγείας και χάος στην καθημερινότητά σας. Τώρα είναι η ώρα να επανεξετάσετε τις συνήθειες με τις οποίες ζούσατε, δίνοντας προτεραιότητα στην ευεξία και την αυτοφροντίδα σας. Μην ξεχνάτε ότι το να δίνετε ένα χέρι βοήθειας στους άλλους μπορεί να σας διδάξει πολλά για το πώς να ζητάτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε.